Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

До Greak,

не съм проследил проблема ти от начало, но имаш ли син зъб инсталиран на машината ти - хардуерно устройство. при мен при активацията му изплува икона на бара. и за целта ползвам Blueman Device Manager. засича всичко от раз без да цепи басма какво е.

Публикувано изображение

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

До Greak,

не съм проследил проблема ти от начало, но имаш ли син зъб инсталиран на машината ти - хардуерно устройство. при мен при активацията му изплува икона на бара. и за целта ползвам Blueman Device Manager. засича всичко от раз без да цепи басма какво е.

Публикувано изображение

BLuetooth-а ми е вграден,и със synaptic нищо не става, пакетите са ми инсталирани... :shake_puter:

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Пробвай това дали ще ти помогне:

http://www.hecticgee...tion-in-ubuntu/

П.п. Все пак можеш да пуснеш една проверка на драйвера за "синия зъб" преди това :)

lsmod | grep bluetooth

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Пробвай това дали ще ти помогне:

http://www.hecticgee...tion-in-ubuntu/

Да, това съм го правил, но ми трябва от телефона към компютъра, обратното мога и сам, когато се опитам да си изпратя нещо от телефона на компютъра ми изписва, че изпращането е неуспешно. :no-no:

rfkill list

sudo service bluetooth status

ps aux | grep bluetooth

lsmod | grep bluetooth

според отговора горе (bluetooth is not running)

sudo killall bluetoothd

sudo bluetoothd

профилактичен преглед

cat /etc/bluetooth/main.conf

rfkill list

sudo service bluetooth status

ps aux | grep bluetooth

lsmod | grep bluetooth

според отговора горе (bluetooth is not running)

sudo killall bluetoothd

sudo bluetoothd

профилактичен преглед

cat /etc/bluetooth/main.conf

В усу мога да си изпращам файлове от телефона без да ми мигне окото. Явно може, а в убунту 10.10 също мога, имам функция на блутут ,,получи файлове'' но там ми иска някакви пакети, не пише какви, а в усу директно се изпраща, в windows също.

Какво да ги правя тези неща, които си ми дал ? :D

Елементарно Уотсън. Спри да си играеш с окото. Върни се на УСУ. А тези неща аз съм си ги татуирал на рамото. Като ида на плажа да впечатлявам русалките, например. хайде и умната или русата ...

Елементарно Уотсън. Спри да си играеш с окото. Върни се на УСУ. А тези неща аз съм си ги татуирал на рамото. Като ида на плажа да впечатлявам русалките, например.

хайде и умната или русата ...

Проблема е, че не искам да махам убунту-то... Вече си го модифицирах по мой вкус, а това отнема около 1 седмица поне при мен...

Тези неща обикновено се наричат команди и се изпълняват в терминала/конзолата. На практика са мини-програми на обкръжението/обвивката. Да речем, че е BASH. Остава да ги копираш, изпълниш и върнеш отговора, иначе става мултичат, а аз не си падам по такъв тип комуникация, нито съм ясновидец какво там си модифицирал. ОК?

Как да си инсталирам XFCE на Ubuntu 12.10 ? Не искам Xubuntu ! С командата sudo apt-get install xubuntu-desktop ще стане ли, да не пробвам излишно ?

Как да си инсталирам XFCE на Ubuntu 12.10 ? Не искам Xubuntu ! С командата sudo apt-get install xubuntu-desktop ще стане ли, да не пробвам излишно ?

По-добре: sudo apt-get install xfce4

xubuntu-desktop е мета пакет, разработка за Xubuntu. В него са включени твърде много неща, които ще са ти излишни. И въпреки, че не желаеш Xubuntu, ти ще получиш точно него.

xfce4 е чистото XFCE.

успех

...Да, имам все още една 7-ца поради две причини - Steam и недоразумението IE6-9, понеже правя web неща ми е нужно понякога да отварям сайтове на тези неща. Що се отнася за специализирана дейност - видео, графична обработка, CAD и т.н. няма какво да говорим - конкурентен софтуер на платения за другите платформи няма, надявам се нещата да се променят, но едва ли. Не съм заклет Лунуксаджия, но определено ми харесва, и не защото е безплатен (и за Уиндоус не съм давал пари), просто за мен и мойте нужди ми харесва да използвам Линукс(Убунту). И все пак не мога да се откача от Уиндоус заради ред ограничения наложени от отворения код и нежеланието на фирмите да работят с Линукс, и ред други неща, но темата е безкрайна. Защо Убунту - защото е лесен за употреба има потдръжка.

Не всеки софтуер е подходящ кандидат за отворен проект. Понякога това просто е много трудно и даже крайно неподходящо.

Конкретно за посочените програми аз имам и още едно мнение. Не е толкова че не се правят защото Linux не е подходящ или пък няма интерес и тем всякакви, подобни, други глупости. Всъщност дори и да имаше страхотна ултракомерсиална и печеливша платформа аз не мисля че те биха ги портнали. Въпрос на финансова политика е да се правят единствено за една платформа. В противен случай се стига до разход в порядъка на стотици хиляди долари и то константен.

Не харесвам още и аналогията която изплува, LInux == винаги безплатен софтуер. Има си платени програми за Linux и определено трябва да има, поне ако искаме една богата и разнообразна среда.

Искам да попитам дали 64-битовото Убунту работи по добре от 32 битовото убунту ? В смисъл чел съм, че по добре е използвал ресурсите ? Трябви ми спешен отговор.

Искам да попитам дали 64-битовото Убунту работи по добре от 32 битовото убунту ? В смисъл чел съм, че по добре е използвал ресурсите ? Трябви ми спешен отговор.

Зависи. Каква е конфигурацията ти?

Зависи. Да, разпознава повечето памет, но и програмите заемат повече памет. Така че ако имате 6 или повече гигабайта РАМ това е версията

Конфигурацията ми е следната: http://www.asus.com/Notebooks/Superior_Mobility/UX30/ Имам 3GB Рам със 9 GB swap, аз си го слагам толкова, защото отварям по много програми и рам паметта се пълни, само chrome ми взима 2 GB Ram, защото отварям по около 30-40 таба, затова мразя рестартиранията. :)

Конфигурацията ми е следната:

http://www.asus.com/..._Mobility/UX30/

Имам 3GB Рам със 9 GB swap, аз си го слагам толкова, защото отварям по много програми и рам паметта се пълни, само chrome ми взима 2 GB Ram, защото отварям по около 30-40 таба, затова мразя рестартиранията. :)

Няма смисъл да слагате 64битова версия освен ако не позлвате някоя специфична програма, която е налична само 64 битова

@Greak : Тогава не си за 64 битова система и за тежка графична среда. 9 GB SWAP не е равно на 9 GB RAM. Няма нужда да оставяш повече от 2-3 GB.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

@Greak : Тогава не си за 64 битова система и за тежка графична среда.

За средата знам, а за цепенето не се безпокой, не ми пречи вече, игнорирам го, все пак свикнах с него доста. :)

Ок, благодаря за съветите. :)

Има ли тази програма WinSCP за Линукс или някоя подобна програма ,но да се ползва също като WinSCP?

http://winscp.net/eng/index.php

Има ли тази програма WinSCP за Линукс или някоя подобна програма ,но да се ползва също като WinSCP?

По спомени mc можеше да прави и това (midnight commander)

Аз я ползвам под Wine и не съм имал проблеми.

Под Линукс има PuTTy(SSH) и ProFTPD(FTP), а често команда ftp в конзолата върши работа. Затова програма по точно подобие на исканата от теб се обезсмисля.

успех

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Мога ли да използвам нормално без засечки приложенията предназначени за Gnome на Mate или XFCE (конкретно Linux mint 13) ? Например програмите за убунту да ги използвам на linux mate 13 ???

Да, Стига версията на Mint да е базирана на същата версия на Ubuntu, за която е предназначен пакета. Единственият проблем, който може да възникне е несъвпадение между MATE темата и тази на gnome-приложението. Относно самата работа - няма никакви проблеми.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.