Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

При запазване на песента имаш опции за настройка на формат и качество

Да де, но не знам от къде да я изрежа, толкова много функции, а и на англииски език?! :mad:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да де, но не знам от къде да я изрежа, толкова много функции, а и на англииски език?! :mad:

Програмата има интерфейс на български

Публикувано изображение

Изрязването става с маркиране и изрязване. Маркираш частта която искаш да махнеш и режеш с ножичката (изведена е като инструмент в бързото меню)

Можеш да зумваш трака, за да е по точно изрязването

Отваряш съответния Mp3 файл във Audacity:

Публикувано изображение

След това маркираш частта която искаш да използваш:

Публикувано изображение

Даваш Edit->Copy

След това цъкаш на Open->New и в празния прозорец - Edit->Paste

И готово, селектирания участък е изрязан: (можеш да си поиграеш със Fade In/Out функциите за плавно затихване или засилване, намират се в Effect менюто)

Публикувано изображение

А за да запазиш файла, маркираш всичко с CTRL+A, отиваш на File->Export и избираш MP3 -> можеш и да избереш на какъв битрейт и каква компресия да запишеш избраната селекция:

Публикувано изображение

Редактирано от Phused (преглед на промените)

Програмата има интерфейс на български

Публикувано изображение

Изрязването става с маркиране и изрязване. Маркираш частта която искаш да махнеш и режеш с ножичката (изведена е като инструмент в бързото меню)

Можеш да зумваш трака, за да е по точно изрязването

Благодаря колега, всичко стана на 100%, само българския не видях къде е...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Phused, мерси за разширеното обяснение, и двете ще си ги имам впредвида за в бъдеще...

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

Благодаря колега, всичко стана на 100%, само българския не видях къде е...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Phused, мерси за разширеното обяснение, и двете ще си ги имам впредвида за в бъдеще...

Edit -> Preferences -> и след това като на снимката

Публикувано изображение

Edit -> Preferences -> и след това като на снимката

Публикувано изображение

Мерси, всичко е на 6 :D, а има ли как да сменя графичната среда от Gnome на KDE или ако може да си избирам между двете когато си пойскам, което е най-добре?

Мерси, всичко е на 6 :D, а има ли как да сменя графичната среда от Gnome на KDE или ако може да си избирам между двете когато си пойскам, което е най-добре?

С какво дистро си?

Принципно може

С какво дистро си?

Принципно може

Ubuntu 10.10 Maverick.

ПС: Сетих се, че някой може да зададе въпроса защо ти е KDE: защото е по хубав в интерфейса, писна ми едно и също, а пък и експериментите са ми в кръвта :);)

Можеш да пробваш с sudo apt-get install kubuntu-desktop в терминала. Рестартираш и на логин екрана от падащото меню си избираш с каква графика да влезеш. пп: Защо не ползваш някоя LTS?

Можеш да пробваш с sudo apt-get install kubuntu-desktop в терминала.

Рестартираш и на логин екрана от падащото меню си избираш с каква графика да влезеш.

пп: Защо не ползваш някоя LTS?

За ЛТС няма коя, 10.04 има много бъгове и не ми харесва особено, а достатъчно не ми се поддържа видео картата за изданията с Unity, в тези издания цепи много, иначе съм пробвал всички убунту дистрибуции и 10.10 най ми харесва, не знам защо, просто ми харесва, там не цепи, не ми пука, че поддръжката му е спряна, е сега ще пробвам с това sudo apt-get install kubuntu-desktop...

Тогава пробвай директно с Kubuntu. XFCE също не е за подценяване като искаш да експериментираш. Аз избягах от Ubuntu, но не много далеч де :ph34r:

Тогава пробвай директно с Kubuntu. XFCE също не е за подценяване като искаш да експериментираш.

Аз избягах от Ubuntu, но не много далеч де :ph34r:

XFCE я пробвах и чесно да си кажа нещо по отвратиелно не бях виждал, аз гледам 80% интерфейса, и 20% производителност... Иначе това нещо в терминала още се инсталира, а аз след малко излизам...

XFCE я пробвах и чесно да си кажа нещо по отвратиелно не бях виждал, аз гледам 80% интерфейса, и 20% производителност... Иначе това нещо в терминала още се инсталира, а аз след малко излизам...

После да кажеш какво е станало

По принцип може. Но в твоят случай ще е много трудно. Ubuntu 10.10 е без поддръжка и няма откъде да изтеглиш kubuntu-desktop.

Най- добре е да ползваш само една графична среда, за да не се натрупват приложения.

Относно Xubuntu - не е съвсем грозно http://s19.postimage...ld/xubuntu4.png

http://s19.postimage.org/4p4mha9td/relax4.png

http://s19.postimage.org/qaby686r5/xubuntu12_04menu1.png

Просто трябват 10 минути и малко опит за да му направиш настройките. И по- нова версия, защото xfce 4.8 в 12.04 е с доста по- големи възможности.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

По принцип може. Но в твоят случай ще е много трудно. Ubuntu 10.10 е без поддръжка и няма откъде да изтеглиш kubuntu-desktop.

Най- добре е да ползваш само една графична среда, за да не се натрупват приложения.

Относно Xubuntu - не е съвсем грозно http://s19.postimage...ld/xubuntu4.png

Просто трябват 10 минути и малко опит за да му направиш настройките. И по- нова версия, защото xfce 4.8 в 12.04 е с доста по- големи възможности.

С тази мацка на десктопа няма как да изглежда грозно :D

sudo apt-get install kubuntu-desktop: Ето го и резултата, а гасенето е просто уникално, син фон и ми пише кубунту :):

Публикувано изображение

И си смени локалните настройки ;)

И аз те бих посъветвал да пробваш Kubuntu 12.04 LTS - по мое мнение една от най-добрите дистрибуции с KDE. Работи безупречно на моя thinkpad t61, който не е първа младост.

И си смени локалните настройки ;)

Ако може на човешки език.

За да може програмите да ти излизат на БГ автоматично промени езика в системните настройки

Някой може ли да ми каже защо през 10 минути ми излиза това:

Публикувано изображение

Работя си 5 минути нормално и по едно време като отворя някоя страниця, която и да е почва да мисли по 1-2 минути и ми изписва това което ми изписва горе и след 3-4 минути се оправя. Сигурен съм, че не е от нета, защото работя и на друг компютър, на които не се случва това, пробвах и с кабел от рутера, и от безжичната, пробвах и с друга безжищна мрежа (тази на суседите :D) и този проблем се появява постоянно... Е сега едвам заредих тази тема, пак ми пишеше това, като изключим това, че сайта не работеше около 30 минути, точно докато писах тема как да инсталираме линукс на флашка... :mad:

Редактирано от TheGeek (преглед на промените)

Някой може ли да ми каже защо през 10 минути ми излиза това:

Публикувано изображение

Работя си 5 минути нормално и по едно време като отворя някоя страниця, която и да е почва да мисли по 1-2 минути и ми изписва това което ми изписва горе и след 3-4 минути се оправя. Сигурен съм, че не е от нета, защото работя и на друг компютър, на които не се случва това, пробвах и с кабел от рутера, и от безжичната, пробвах и с друга безжищна мрежа (тази на суседите :D) и този проблем се появява постоянно... Е сега едвам заредих тази тема, пак ми пишеше това, като изключим това, че сайта не работеше около 30 минути, точно докато писах тема как да инсталираме линукс на флашка... :mad:

И при мен беше същото

И при мен беше същото

При мен е на всички сайтове, не само на калдата... Дори и тези които никога не съкм посещавал, това не е характерно за Ubuntu Linux 10.10 като се има впредвид, че съм с него от месеци и нямам бъгове...

Linux Kernel, даже малко повече:

Публикувано изображение

С много дърто убунту си и версията на ядрото също е дърта. Предполагам от там идва проблема при теб. Ако решиш все пак да останеш с 10.10, можеш да ъпгрейднеш с gdebi до kernel 3.5 примерно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.