Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

apt-get updateapt-get install libglapi-mesa 

След това вече си продължаваш с останалитв два пакета libgl1-mesa-dri-i386 libgl1-mesa-glx:i386

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Опитвам се да гледам онлайн тв с VLC, но не ми тръгват. Явно липсва някакъв плъгин но не го откривам, с Убунту 12.10 съм.

Ако си с firefox има плъгин nvaapi-vlc или нещо подобно поне в Slackware е така

По принцип съм с Опера, но пробвах и с лисицата. Казва ми че няма такъв пакет. Отнякъде мога ли да ги изкарам тези пакети за Убунту, предполагам са с други имена?

По принцип съм с Опера, но пробвах и с лисицата. Казва ми че няма такъв пакет. Отнякъде мога ли да ги изкарам тези пакети за Убунту, предполагам са с други имена?

apt-cache search vlc 
dvd95 - DVD9 to DVD5 converterbrowser-plugin-vlc - multimedia plugin for web browsers based on VLCdvblast - Simple and powerful dvb-streaming applicationfreeplayer - wrapper around vlc for French ADSL FreeBoxfreetuxtv - Internet television and radio playergetstream - DVB streaming applicationgnome-media-player - A simple media player for GNOMEhdhomerun-config - Configuration utility for Silicon Dust HD HomeRunhdhomerun-config-gui - GUI Configuration utility for Silicon Dust HD HomeRunladitools - Linux Audio Desktop Integration Toolslibavbin0 - cross-platform media decoding librarylibbluray-bdj - Blu-ray Disc Java support library (BD-J library)libbluray-dev - Blu-ray disc playback support library (development files)libbluray-doc - Blu-ray disc playback support library (documentation)libbluray1 - Blu-ray disc playback support library (shared library)libbluray1-dbg - Blu-ray disc playback support library (debug symbols)libhdhomerun-dev - Development library for Silicon Dust HD HomeRunlibhdhomerun1 - Library for Silicon Dust HD HomeRunlibvcdinfo-dev - library to extract information from VideoCD (development files)libvcdinfo0 - library to extract information from VideoCDlibvlc-dev - development files for libvlclibvlc5 - multimedia player and streamer librarylibvlccore-dev - development files for libvlccorelibvlccore5 - base library for VLC and its modulesmimms - mms (e.g. mms://) stream downloadermozilla-plugin-vlc - transitional dummy packagempris-remote - command-line interface for mpris compatible media playersmythbuntu-lirc-generator - Mythbuntu Lirc Configuration Generatorphonon-backend-vlc - Phonon VLC backendphonon-backend-vlc-dbg - Phonon VLC backend debugging symbolspidgin-mpris - sets your available message to your currently playing trackpidgin-musictracker - Plugin for Pidgin which displays the current music track in your statusremuco-vlc - duplex remote control for media players - VLC adaptervideolan-doc - documentation for the VideoLAN streaming solutionvlc - multimedia player and streamervlc-data - Common data for VLCvlc-dbg - debugging symbols for vlcvlc-nox - multimedia player and streamer (without X support)vlc-plugin-fluidsynth - FluidSynth plugin for VLCvlc-plugin-jack - Jack audio plugins for VLCvlc-plugin-notify - LibNotify plugin for VLCvlc-plugin-pulse - PulseAudio plugin for VLCvlc-plugin-sdl - SDL video and audio output plugin for VLCvlc-plugin-svg - SVG plugin for VLCvlc-plugin-zvbi - VBI teletext plugin for VLCx264 - video encoder for the H.264/MPEG-4 AVC standard

Кой от тези може да е?

browser-plugin-vlc - multimedia plugin for web browsers based on VLC

Не стана, по-късно ще опитам след рестарт, че сега не мога да рестартирам.

Не стана, по-късно ще опитам след рестарт, че сега не мога да рестартирам.

а рестартирахте ли броузера? не е нужно цялата ОС

Браузера да, но няма промяна.

спирате броузера, инсталирате и тогава пускате пак.

ако вече е инсталирана деинсталирате и горния процес

Виж има ли gecko-mediaplayer - базиран на mplayer и доста по-добър от vlc плъгина.

За съжаление не можах да ги подкарам, опитах и с двата плъгина. Tв-та които са под уиндоус медиа и флаш тръгват, на тези на които пише че са с VLC, не.

За съжаление не можах да ги подкарам, опитах и с двата плъгина. Tв-та които са под уиндоус медиа и флаш тръгват, на тези на които пише че са с VLC, не.

А опитахте ли с копиране на линка и пускането му директно в програмата?

Вероятно повредата е както се казва "в моя телевизор", защото сега пък дава "срив на приставката", така че явно вече поне вижда плъгина.

Моля да ми изтрийте  коментара. :)

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Как мога да подкарам на Slackware 14 х86_64 с ядро 3.2.29 термалните сензори. Сега sensors ми показва само температурата на видеото. Батерията също не я засича докато не извадя зарядното и после като го пъхна отново няма проблеми. 

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Как мога да подкарам на Slackware 14 х86_64 с ядро 3.2.29 термалните сензори. Сега sensors ми показва само температурата на видеото. Батерията също не я засича докато не извадя зарядното и после като го пъхна отново няма проблеми. 

Как точно да ги подкараш ?

sensors -Това е командата.Има ли съпорт за твоите сензори.

Малка препоръка инсталирай си 3.7.1 ядрото от current

Редактирано от tux (преглед на промените)

Здравейте.Как да си пусна микрофона за скайп разговори ?Линукс Минт ползвам.

Как точно да ги подкараш ?

sensors -Това е командата.Има ли съпорт за твоите сензори.

Малка препоръка инсталирай си 3.7.1 ядрото от current

Командата като я напиша ми показва само видео картата. Иначе на линукс Минт и на сусето нямам проблеми засича си ми термо сензорите на ядрата на процесора. И да тази вечер ще пробвам това с ядрото благодаря за съвета :) Само ако може да ме насочиш малко: какво значи "от current"?

Командата като я напиша ми показва само видео картата. Иначе на линукс Минт и на сусето нямам проблеми засича си ми термо сензорите на ядрата на процесора. И да тази вечер ще пробвам това с ядрото благодаря за съвета :) Само ако може да ме насочиш малко: какво значи "от current"?

Странна работа :) Ето линк http://slackware.mirrors.tds.net/pub/slackware/slackware64-current/slackware64/a/ изтегли си ядрото което ти трябва.

Иначе във /etc/slackpkg/mirrors там е листата от където можеш да го настроиш на current

Странна работа :) Ето линк http://slackware.mirrors.tds.net/pub/slackware/slackware64-current/slackware64/a/ изтегли си ядрото което ти трябва.

Иначе във /etc/slackpkg/mirrors там е листата от където можеш да го настроиш на current

Благодаря за всичко. Промених си там каквото трябваше и дадох един slackpkg upgrade и ядрото се поднови на 3.7.1 и сензорите също и сега всичко си бачка както и на другите системи. Благодаря още един път за помощта :)  :beer:

Едит: Остана само да се разправя със сензора за температурата на твърдия диск, ама това няма да е сега :–)

Редактирано от wickerman (преглед на промените)

Пак заповядай ;)

пп

Нещата седят по този начин

slackpkg updateslackpkg install-newslackpkg upgrade-allslackpkg clean-system 

Още нещо НИКОГА не ъпдейтдвай работещото си ядро!Следвай това горе което ти написах.Тея глупости може да ги видиш само в *бунту :) по време на ъпдейт да се ъпдейтне работещото ядро.Ами ако не тръгне новото ядро ?

Редактирано от tux (преглед на промените)

С убунту 12,04 съм. Процеса zeitgeist-datahub заема на моменти към 400мб рам памет. Нужен ли е за нормалната работа на системата или мога да го премахна? 

Здравейте! :) Преди време ви занимавах с това, че не получавам уведомления (като pop-ups) за ъпдейти на системата. Проблемът все още е наличен, независимо от препоръката за инсталиране на някакъв демон. Нещо, което обаче забелязах - инсталирах няколко графични среди - XFCE, MATE, Cinnamon и проблема отсъства в Cinnamon (т.е. не е проблем с yum или PackageKit примерно). За жалост Cinnamon ми идва много тежка за компа. Сега активно ползвам MATE. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Някакви по-специфични настройки за тези неща има ли или просто някои графични среди имат такива пропуски?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.