Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Я кажете как да изтегля Fedora Cinnamon, че в дистроуоч пише, че я има тази работна среда за федората, но в сайта я няма за изтегляне?!

yum install.....?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вероятно е на инсталационото DVD. Другият вариант е да инсталираш Fedora с lxde и както ти каза Capnemo да си инсталираш от конзолата или пакетният мениджър, каквато графична среда искаш.

Я кажете как да изтегля Fedora Cinnamon, че в дистроуоч пише, че я има тази работна среда за федората, но в сайта я няма за изтегляне?!

За Федора 16 аз ползвах този начин :http://linuxfordummies.org/installing-the-cinnamon-desktop-environment-in-fedora-16/ , не знам дали върши работа за последната

То хубаво, но така ще има две работни среди (което не е проблем), но ми е чудно защо в дистоуоч така са писали, че я има с Cinnamon Федората?!

То хубаво, но така ще има две работни среди (което не е проблем), но ми е чудно защо в дистоуоч така са писали, че я има с Cinnamon Федората?!

Ако я има на инсталационният диск /DVD/, значи не са излъгали.

Aз нещо не виждам Cinnamon сред пакетите в ДВД-то, странно защо така, останалите среди доколкото виждам ги има. 

Aз нещо не виждам Cinnamon сред пакетите в ДВД-то, странно защо така, останалите среди доколкото виждам ги има. 

В твойто двд сигурно са забравили да я добавят

Някой знае ли, какъв е принципът на подаваме на данните от transifex към дистрибуциите и кой трябва да се уведоми, за да се актуализира локализацията. 

Някой знае ли, какъв е принципът на подаваме на данните от transifex към дистрибуциите и кой трябва да се уведоми, за да се актуализира локализацията. 

Ами мисля че трябва да се пакетират за дадена дистрибуция и тогава да дойде като ъпдейт ама не съм много сигурен.Щото те от xfce какво общо имат те ти дават само някакъв код.Пробвай във форума на Дебиан ако искаш да е за дебиан.Или просто архив с описано всичко къде отива и  като се разархивира да отива на правилното място

Редактирано от tux (преглед на промените)

Аз знам къде отива, къде се разархивира и този машинен код си го генерирам и сам.

Интересува ме, как и на какви периоди, отделните дистрибуции дърпат mo. файловете от Transifex. Защото някои програми съм ги превел още преди 2 месеца, а още преводите не са дошли като ъпдейти. Казаха ми, че това обикновено се прави при излизане на нова версия, но някак не ми се вярва да няма периодична актуализация на локалите.

Ами нали това ти казвам даваш си сорс кода на дадената дистрибуция и те после го пращата като ъпдейт.Прати си превода на Дебиан.Убунту,Федора и те ще го пакетират и пратят като ъпдейт.

п.п

Сега ако ми кажеш и че "четеш" машинен код ще се хвърля от Аспарухов мост :)

Ами тогава събери всичко в едно направи си скрипт който да го направи в deb и го пращай на Дебиан базиранети дистрота да го пращат като ъпдейт

Ето линк http://www.debian.org/doc/manuals/maint-guide/index.en.html

Сега ако ми кажеш и че "четеш" машинен код ще се хвърля от Аспарухов мост :)

http://s19.postimage.org/j9lgem243/image.png 

1300 реда

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

1300 реда нормален текст.

Просветли ме как успя да го прочетеш

Прочети ми това :)

161 40000 45 100 127 11280 

някой може ли да даде линк към официалната страница за теглене на теми за Gnome

някой може ли да даде линк към официалната страница за теглене на теми за Gnome

Няма официална страница. Пробвай тук.

Няма официална страница. Пробвай тук.

Не е тва.

Има една страница към която те препраща когато цъкнеш на линка свали нова тема или уолпейпър в самите настройки

Не е тва.

Има една страница към която те препраща когато цъкнеш на линка свали нова тема или уолпейпър в самите настройки

Ем като те препрати там копни  линка

Не е тва.

за кой gnome говорим?

за кой gnome говорим?

Последно го видях на Гном 2 в Cent OS

Намерих го

http://art.gnome.org/backgrounds

Моля, някой, който ползва XFCE 4.8, да ми постне снимка с имената на файловете в българската или английската локализация usr/share/locale/bg или en_GB http://s19.postimage.org/ykiecqt6b/en_GB.png

Интересува ме най- вече името на файла ехо, защото при мен в xfce 4.10 e с име exo-1.

Благодаря предварително !

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Моля, някой, който ползва XFCE 4.8, да ми постне снимка с имената на файловете в българската или английската локализация usr/share/locale/bg или en_GB http://s19.postimage.org/ykiecqt6b/en_GB.png

Интересува ме най- вече името на файла ехо, защото при мен в xfce 4.10 e с име exo-1.

Благодаря предварително !

Абсолютно същото е,както и в 4.10.

usr/share/locale/fr/LC_MESSAGES/exo-1.mo 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.