Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Можеше. Но така е написано в оригиналният ред. В някои програми на бутона пише само "Изход", но тук пише "Спиране на програмата" и реших да не проявявам прекалено творчество. А, Стоп пише на друг бутон.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва ми помощ за превод на Postler.

Какво означава Saved Search и Saved Search Properties в контекста на пощенският клиент.

Благодаря предварително !

П.П.: Преведох го, като "Условие за търсене". Ако някой има по- добре идея, нека я сподели.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Някой да знае името на най-лекия и минималистичен пакет за KDE графичната среда? Убунту 12.04.

Някой да знае името на най-лекия и минималистичен пакет за KDE графичната среда? Убунту 12.04.

Като пакети ли ти трябват.В Слакуер мога да ти ги кажа,поринцип са огромен брой ама аз инсталирам точно 10 пакета :)

пробвай нещо подобнно

apt-get install kde-minimal 

Не намирам такъв пакет в хранилищата.

kde-plasma-desktop

Но в него не е включен дори network-manager

Следващият по ред е kde-standard

който е сравнително изчистен, но с най- необходимите пакети за нормална работа.

kde-plasma-desktop

Но в него не е включен дори network-manager

Следващият по ред е kde-standard

който е сравнително изчистен, но с най- необходимите пакети за нормална работа.

И за какво му е като то убунту си има ?

И той иска възможно най-малко глупости,включително и две програми за нета

Извинявай грешката е моя

Но, ако предпочиташ wicd-kde, тогава е по- добре да започнеш да изграждаш графичната среда от минималният десктоп. Kate, ksnapshot, Ark и още няколко приложения, могат да се добавят за минути. Трябва обаче да знаеш, какво ти е необходимо.

Трябва ми помощ за превода на аудио-плеърът Audacious.

Как се превежда :

Headless mode

Трябва ми помощ за превода на аудио-плеърът Audacious.

Как се превежда :

Headless mode

Доколкото разбрах и прочетох.Мисля,че в режим на заден фон е удачно да се преведе.Или фонов режим.

Дано съм помогнал.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Доколкото разбрах и прочетох.Мисля,че в режим на заден фон е удачно да се преведе.Или фонов режим.

Дано съм помогнал.

не мисля че това е точния термин, става въпрос аз режим при който няма рамки на прозореца, няма менюта, лента

И как се нарича този режим без рамки на прозорци, или Графичен интерфейс ?

не мисля че това е точния термин, става въпрос аз режим при който няма рамки на прозореца, няма менюта, лента

И как се нарича този режим без рамки на прозорци, или Графичен интерфейс ?

Ако се сещах за точния термин щях да го напиша :)

Не знам тук пише ,че такъв режим,който не го виждаме и си работи се наричан Hintergrund ,Background или на български език фонов режим.http://www.askmehelpdesk.com/computers-beginners/background-mode-8802.html

Значи стартирай програмата без Графичен интерфейс и как ще се управлява ,сигурно през конзолата.Тогава Без Графичен режим или Конзолен режим.  :)Като rtorrent той работи в конзолен режим.

Това за коя версия на audacious става на въпрос,защото аз ползвам него и таква опция не намирам

Не знам тук пише ,че такъв режим,който не го виждаме и си работи се наричан Hintergrund ,Background или на български език фонов режим.http://www.askmehelpdesk.com/computers-beginners/background-mode-8802.html

Значи стартирай програмата без Графичен интерфейс и как ще се управлява ,сигурно през конзолата.Тогава Без Графичен режим или Конзолен режим.  :)Като rtorrent той работи в конзолен режим.

Е тo кaк ша стане тоз номер чрез графичен интерфейс да я запратиш в background ?

Редактирано от tux (преглед на промените)

Мисля, че това е опростеният режим без рамките на прозорци, който е по- подразбиране. Нещо подобно има и в google-chrome.  Докато довърша превода се надявам да измисля нещо.

Нарича се "Конзолен режим" - подобно нa Headless Server, което на всеки е ясно, че е без графичен сървър.

Редактирано от vasettoo (преглед на промените)

Някой знае ли някакъв changelog от ubuntu 12.04.1 до 12.04.02 ?

Пише, че са сложили ядро 3.5 от 12.10 /но non-pae/. Освен това, са включени всички кръпки до момента. Ще пусна едно Live CD да проверя.

П.П.: Пуснах една 32 битова версия - с щатното 3.2.0-37 едро си е. Май няма други промени, освен, че е актуализирана до момента.

Къде са видели това ядро http://news.softpedia.com/news/Xubuntu-12-04-2-LTS-Is-Available-for-Download-Supports-UEFI-Secure-Boot-329741.shtml от Softpedia не знам. Няма го и в стандартните хранилища на 12.04.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Аз сега съм с 12.04.2 и при uname -r ми изписва това:

yoan@yoan-UX30:~$ uname -r3.5.0-23-genericyoan@yoan-UX30:~$ 

Сега, имам друг проблем, когато инсталирам steam и го пусна ми излиза терминал:

Публикувано изображение

Когато натисна ''return'' Ми излиза от терминала и все едно нищо не се е случвало... :angry: Предложения ?!

Трябва да инсталираш първо libglapi-mesa и след това останалата процедура

Трябва да инсталираш първо libglapi-mesa и след това останалата процедура

Ако може команда след команда ? :P:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.