Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Здравейте! :)  

При Mint 13 няма такава опция из менютата, но има опция за смяна на иконките за системното състояние. Можеш да си зададеш някаква изкряща (червена) икона, коята да индикира, че има актуализации. Успех!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как се увеличаваше големината на шрифта в Скайп, с убунту 12.10 съм?

Как се увеличаваше големината на шрифта в Скайп, с убунту 12.10 съм?

qtconfig 

При Mint 13 няма такава опция из менютата, но има опция за смяна на иконките за системното състояние. Можеш да си зададеш някаква изкряща (червена) икона, коята да индикира, че има актуализации. Успех!

Добавих към панела (предполагам) някакъв applet за актуализации...дано има ефект...

Добавих към панела (предполагам) някакъв applet за актуализации...дано има ефект...

Ето ти една подсказка:

Публикувано изображение

Отваряш диспечера, клик на Редактиране, избор Предпочитания, клик на Иконки, Отваряне и си избираш свои иконки без значение размера на рх-те им!

Успех!

Ето ти една подсказка:

Публикувано изображение

Отваряш диспечера, клик на Редактиране, избор Предпочитания, клик на Иконки, Отваряне и си избираш свои иконки без значение размера на рх-те им!

Успех!

Благодаря все пак, но това, което виждам, са настройки от пакетният мениджър (в Linux Mint явно такива са налични, което е супер); пакетния мениджър на моята дистрибуция няма такива настройки. Но applet-a, който поставих, (уж) върши някаква работа - дава съобщения, само дето постоянно иконката стои там...както и да е, все пак е нещо :) 

btw, като стана дума за Linux Mint, някакви впечатления от Linux Mint Debian Edition? 

Редактирано от HotMusicFan (преглед на промените)

Здравейте, как да си пусна принтера Lexmark E322 с кубунту съм.Пробвах през системните настройки/хардуер/принтери/добавяна на принтер,тук принтера се показва и ми казва че е свързан с usb port.Избирам го и давам next,в следващия прозорец ми дава два избора,1- негов си дравер лист и 2 - аз да му инсталирам мои си драйвери от компютъра или диск.Давам на 1 вариант, намирам марката на принтера и търся близък модел до моя, защото го няма същия E322.На последния прозорец ми дава че принтера е готов и пускам тестова страница да принтира и нищо, пробвах и с документ да принтирам и пак нищо,като в Writer ми дава че моя си принтер е избран за принтиране.Пробвах няколко драйвера на близки до моя модел принтер и не става.Тук има доста хора с опит дано някой ми помогне.

А, пробва ли това, което ти предлага system-config-printer ? Цял клас принтери работят с щатния /generic/ драйвър. За лазерните, мисля, че беше PCL6 или нещо подобно.

Здравейте, как да си пусна принтера Lexmark E322 с кубунту съм.Пробвах през системните настройки/хардуер/принтери/добавяна на принтер,тук принтера се показва и ми казва че е свързан с usb port.Избирам го и давам next,в следващия прозорец ми дава два избора,1- негов си дравер лист и 2 - аз да му инсталирам мои си драйвери от компютъра или диск.Давам на 1 вариант, намирам марката на принтера и търся близък модел до моя, защото го няма същия E322.На последния прозорец ми дава че принтера е готов и пускам тестова страница да принтира и нищо, пробвах и с документ да принтирам и пак нищо,като в Writer ми дава че моя си принтер е избран за принтиране.Пробвах няколко драйвера на близки до моя модел принтер и не става.Тук има доста хора с опит дано някой ми помогне.

На официалната страница на Lexmark има купища драйвери за различните ОС.В конкретния случай aз търся Lexmark E322 монохроничен лазерен принтер.Свалям инструкциите пак от сайта и свалям и файла

print-drivers-linux-glibc2-x86.deb  Print Driver for Debian Gnu/Linux and Linspire Systems    .

С размер  40.27 MB http://alturl.com/87tx9 ( http://alturl.com/6og8w ).

И в моя случай книжка с интрукции на немски език http://www.lexmark.com/publications/pdfs/2007/print_drivers/v6481467_de.pdf

Отварям с програма Окулар ,защото е Портабъл Документ  Файл PDF в превод от английски език Преносим формат за документи.На страница 11 се описва как се инсталира ,а именно:

1.Прочете изрезката от страница 8

2.Уверявам се че имам достатъчно място usr/local

3.И инсталирам файла  print-drivers-linux-glibc2-x86.deb

4.Инсталираме така:

dpkg -i  мястото на файла/print-drivers-linux-glibc2-x86.deb .Примерно може да е в папка tmp .Следователно dpkg -i  /tmp/print-drivers-linux-glibc2-x86.deb.

5.И стартираме от /usr/local/lexmark/setup.lexprint

Аз лично инсталирам deb файловете с Gdebi за KDE.Десен бутон и отвори с Gdebi.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

на финалната права ми дава

Отказан достъп до file:///usr/local/lexmark/setup.lexprint.

Сложих и Gdebi, програмата си свърши работата, отивам да принтирам нищо даже не се появява принтера, сложен си е този по подразбиране.Нещо друго трябва ли да се прави.

А с този Generic PCL как се прави.

Редактирано от genagold1 (преглед на промените)

на финалната права ми дава

Отказан достъп до file:///usr/local/lexmark/setup.lexprint.

Сложих и Gdebi, програмата си свърши работата, отивам да принтирам нищо даже не се появява принтера, сложен си е този по подразбиране.Нещо друго трябва ли да се прави.

А с този Generic PCL как се прави.

http://localhost:631/admin

Така не става ли ?

Така стана благодаря.Да питам тези настройки се правят веднъж и край до следваща преисталация или ......

И това много интересно от сайт да си настройваш принтера.

Редактирано от genagold1 (преглед на промените)

Как да инсталирам файл през терминала ? Например искам да инсталирам  файл който се намира тук:

/home/yoan/Desktop/Linux/i965-va-driver_1.0.17-1_i386.deb

Каква команда трябва да сложа пред кода отгоре ? :) Също имам и друг въпрос: Как да инсталирам adb ?! В windows е много по лесно :D

sudo dpkg -i "път до пакета". 

Много рисков метод. Инсталира всякакъв deb. пакет, независимо, дали е за твоята система и дали са налични зависимости. От доста години съществува програмата gdebi /инсталатор на пакети/. Използвай я.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Много рисков метод. Инсталира всякакъв deb. пакет, независимо, дали е за твоята система и дали са налични зависимости. От доста години съществува програмата gdebi /инсталатор на пакети/. Използвай я.

Пакетите ми са точно за ubuntu. Мерси :)

Която е frontend на dpkg :)

Не само!

Горния пост си противоречи :) Ей това исках да кажа!

Която е frontend на dpkg :)

GDebi инсталира локални пакети, но ги тества за съвместимост и използвайки APT-GET изтегля и инсталира от хранилищата необходимите зависимости. 

Ако някой ползва Midori - имайте предвид, че в повечето официални  хранилища е налична остаряла версия. Версия 0.4.8 http://s19.postimage.org/u5duns9wz/midori_0_4_8.png  e налична в Ubuntu само от ppa, като освен ppa за Midori, трябва да се добавят и тези за webkit. Разликата в качеството е много голяма и добавянето на две хранилища определено си заслужава.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.