Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

sudo nano /etc/hostname

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

позволява заигравка с  временно име в рамките на текущия сеанс sudo hostname [временно име]

Аха, преповторил съм морския.

Финал, рестарт на системата, за да влязат измененията в сила.

здравейте!! момчета на ubuntu 10.04 LTS съм изтеглих си wine 1.5.27.tar.bz2.  Та вапросат ми е следният незнам как дая инсталирам?  ако някои може дами помогне благодаря предварително.

Hardinfo не знам на коя е подобна, но върши работа.

Мисля даже имаше някакви бенчове тази програма.

здравейте!! момчета на ubuntu 10.04 LTS съм изтеглих си wine 1.5.27.tar.bz2.  Та вапросат ми е следният незнам как дая инсталирам?  ако някои може дами помогне благодаря предварително.

Ами разархивираш и компилираш.Във README файла пише следното

2. QUICK STARTWhenever you compile from source, it is recommended to use the WineInstaller to build and install Wine.  From the top-level directoryof the Wine source (which contains this file), run:./tools/wineinstall 

Иначе можеш и със

./configuremake make install 

Ако искаш да го инсталираш не във /usr то тогава във tools/wineinstall трябва да намериш този ред

CONFARGS=""				   # configure args, e.g. --prefix=/usr 

И да го промениш ако искаш да се намира двоичния код примерно във /opt

CONFARGS="--prefix=/opt"				   # configure args, e.g. --prefix=/usr 

Трябва да стартираш инсталатора като нормален потребител защото

if [ -w / ]then    echo "You are running wineinstall as root, this is not advisable. Please rerun as a user."    echo "Aborting."    exit 1fi 

А има и по-лесен вариант http://www.winehq.org/download/ubuntu

Редактирано от tux (преглед на промените)

Ще му трябва още пакет flex (с верска сила си ползвам 10.04 и ми изтрещя, че нямам - error: no suitable flex found. Please install the 'flex' package). Така че най-добре да се гмурне в софтуерното центърче, да боцне инстал срещу Wine и да не се занимава с дебианщини.

Пробвах  и на 32 и на 64 битово Кубунту,Минт и не сработи  плъгина. Под Юнити,Цинамон,Мейт  работи коректно но в КДЕ не пожела. Дръпмах си и плъгините за браузерите без файда.

Да в КДЕ вярно че не работело. Сега им разгледах форума и не си само ти и други са се оплакали също така скоро нямали да правят други версии за други линукс деривати само за Убунту и дебиан :( и не искат да пускат кода хората си предлагат услугите да им помогнат да направят пакет са сусе федора арч и т.н. но не дават кода

П.п. Между другото с 300 зора го подкарах на сусе с лудото сменяне на имена на файлове добавяне на пакети или само части от тях и прочие :)

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

здравейте!! аз съм на убунту 10.04 имам web camera но не мога да си инсталирам драйверите за нея имам драйвери за камерата но са за уиндолс. камерата мие crypto me2+ ако можете дами помогнете благодаря предварително.!!

Инсталирай си cheese и ако там не работи камерата ще го мислим .

Брато и с cheese не стана ? пише че липсва камера а всъщност камерата мие включена в USB.

Редактирано от ники97 (преглед на промените)

Брато и с cheese не стана ? пише че липсва камера а всъщност камерата мие включена в USB.

lsusb 

lsusb 

брато какво да направя ето ти резолтад от командата lsusb Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 093a:2510 Pixart Imaging, Inc. Hama Optical Mouse
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 1b17:6111  
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Този изход който си дал със включена камера в usb-то ли е,защото нищо не показва?

Дай точния модел на камерата.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Този изход който си дал със включена камера в usb-то ли е,защото нищо не показва?

Дай точния модел на камерата.

да камерата е включена. камерата е crypto me2+ ?

Изкарваш камерата вкарваш я наново и даваш изхода от

tail -f /var/log/messages  

Някой знае ли конкретни дати за преминаването на Opera и Chromium към Blink ?

За Chromium проекта е въведен вчера за опера не знам

би трябвало да е със последната която ще дойде щом от вчера е пуснат официално

П.п. в момента търся някоя трънк или нета версия да пробвам да го сложа на дебелана

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Изкарваш камерата вкарваш я наново и даваш изхода от

tail -f /var/log/messages  

брато пак нестана ето резолтат от командата  tail -f /var/log/messages 

Apr  4 19:11:11 hakera-desktop kernel: [66130.221625] sd 4:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
Apr  4 19:11:11 hakera-desktop kernel: [66130.225138]  sdb: sdb1
Apr  4 19:11:11 hakera-desktop kernel: [66130.230936] sd 4:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
Apr  4 19:12:08 hakera-desktop kernel: [66187.550398] usb 1-1: USB disconnect, address 7
Apr  4 19:15:25 hakera-desktop kernel: [66384.119872] usb 1-3: USB disconnect, address 5
Apr  4 19:15:28 hakera-desktop kernel: [66386.884032] usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 8
Apr  4 19:15:28 hakera-desktop kernel: [66387.016923] usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice
Apr  4 19:17:58 hakera-desktop kernel: [66536.850362] usb 1-3: USB disconnect, address 8
Apr  4 19:18:00 hakera-desktop kernel: [66539.304313] usb 1-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 9
Apr  4 19:18:00 hakera-desktop kernel: [66539.436889] usb 1-3: configuration #1 chosen from 1 choice

Ама чакай малко какво искаш да стане?

Аз само те карам да ми покажеш информация за случващото се.

Няма да имаш успех с тази камера под линукс.

С един приятел ей така се чудехме какво й става на външната му камера, убихме се да правим какво ли не по ОС и накрая излезе, че кабелът й е прекъснат :D

С един приятел ей така се чудехме какво й става на външната му камера, убихме се да правим какво ли не по ОС и накрая излезе, че кабелът й е прекъснат :D

да но при мен не е така. защото свързвам камерата към друг комп с windows и там работи нормално.!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.