Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс, обща дискусия

Featured Replies

Аха редактирал си си поста :)

Ето нещо малко и от мен малко е дървено ама :)

while :dofirefox  страницата която искаш да се обновява &sleep 900PIDS="$(ps -e | tee $HOME/pid_files | grep firefox  | awk '{print $1}')"wc -l <<<"$PIDS"kill -s TERM $PIDSdoneexit 0

Редактирано от tux (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 147,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето нещо малко и от мен малко е дървено ама :)

а, cron-че?

sleep 900 = 5 мин ;)

Поясняване на въпроса: А, защо не cron-че?

Ем незнам :) Така дойде по-лесно то пак може да се напъха в крон с малко доработка

Дървено или желязно за мене е важно да върши работа. Няма да го  ръчкам всеки ден,че да ме интересува как точно е постигната целта която търся.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Здравейте! :) Имам следният проблем: не мога да разглеждам .xml файлове в браузъра си (Chromium); по-конкретно става дума за invoice фактури. Някакви предположения? :)

Здравейте! :) Имам следният проблем: не мога да разглеждам .xml файлове в браузъра си (Chromium); по-конкретно става дума за invoice фактури. Някакви предположения? :)

ако искате да видите визуално нещата, а не като текст вероятно ви липсва стила (xst)

ако искате да видите визуално нещата, а не като текст вероятно ви липсва стила (xst)

Проблема е, че дори и текст липсва. .XSL има иначе - те са едни архивчета, в които се съдържа всичко това. Просто при отваряне на .xml не излиза нищо.

Проблема е, че дори и текст липсва. .XSL има иначе - те са едни архивчета, в които се съдържа всичко това. Просто при отваряне на .xml не излиза нищо.

А ако отворите xml-а с текстови редактор има ли нещо? И дали е правилния xst. И пробвахте ли с друг броузер

А ако отворите xml-а с текстови редактор има ли нещо? И дали е правилния xst. И пробвахте ли с друг броузер

С текстовия редактор излиза самата структура на .xml файла, с друг браузър (Midori) е същата работа...

С текстовия редактор излиза самата структура на .xml файла, с друг браузър (Midori) е същата работа...

Извинявам се, но защо си избирате все странни броузери. Надявам се сте чувал за firefox, chrome, opera. Защо не опитате с тях?

И в заглавната част на xml-а има указател към xst, правилно ли е посочено името, да не би да има разлика в главни/малки букви, спейс в името?

Извинявам се, но защо си избирате все странни броузери. Надявам се сте чувал за firefox, chrome, opera. Защо не опитате с тях?

И в заглавната част на xml-а има указател към xst, правилно ли е посочено името, да не би да има разлика в главни/малки букви, спейс в името?

По принцип ползвам Chromium; Midori си върви с XFCE, за това пробвах с него (иначе изобщо не го ползвам) Edit: С Opera излиза само текста (все пак се счита за някакъв напредък :D )

Редактирано от HotMusicFan (преглед на промените)

Някой знае ли, на кой от екипа на Ubuntu трябва да пиша, за да актуализират българската локализация за xfce. 

Благодаря предварително !

Когато избереш menu - > About XFce -> Credits и ще видиш имейлите на Core Developers ама то е за xfce само.

Това ми и трябва. Аз ползвам само чиста xfce. Хubuntu-desktop го премахвам, заедно със sоftware-center веднага след инсталацията. 

П.П.: Защо са ми разработчиците на XFCE. Трябва ми разработчик на Ubuntu.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Опитвам се да  си следя трафика с vnstat и си го инсталирах . В конзолата се вижда трафика но аз исхам да  си направя и PHP  да се вижда  от локално. Инсталирах си Apache  но как да  хвърля готовата страница вътре която се намира в /var/www . Мога и на рутера да го вижддам това с трафика но нали идеята е да ръчкам нещо и да се уча. Ударете едно рамо колеги.

Трябва ти phpvnstat също да имаш инсталиран и работещ php модул на apache/nginx да редактираш config.php и да въведеш настройките и си готов.

Трябва ти phpvnstat също да имаш инсталиран и работещ php модул на apache/nginx да редактираш config.php и да въведеш настройките и си готов.

Ти не погледна ли че го оправихме проблема ?

Здравейте.

С Убунту 12,04 съм. Имам 3 HDD. На единия имам линукс и уиндоус (sda). Другите 2 са NTFS (sdb и sdc) и ги ползвам за съхранение на файлове. Как мога да включа кошчето да работи на 2-та диска с NTFS ?

Дисковете се монтират автоматично със Storage device manager.

Да, но казва че файловете не може да бъдат преместени в кошчето, а директно изтрити. И на sdb и sdc има папка .Trash-1000 поддиректории Files и Info, файл metadata със съдържание; [Cached] Size=0

Ако променя тази "0" на примерно 10, не знам това проценти ли е или мегабайти/гигабайти. И двата диска са по 1000Гб.

Тия папки не ги пипай !! Пречат ли ти много ? Това са скрити папки за Windows и му трябват на него.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Тия папки не ги пипай !! Пречат ли ти много ? Това са скрити папки за Windows и му трябват на него.

За това питам, а не пипам ;)

Здравейте.

С Убунту 12,04 съм. Имам 3 HDD. На единия имам линукс и уиндоус (sda). Другите 2 са NTFS (sdb и sdc) и ги ползвам за съхранение на файлове. Как мога да включа кошчето да работи на 2-та диска с NTFS ?

Дисковете се монтират автоматично със Storage device manager.

Изхода от

cat /etc/fstab

cat /etc/fstab # /etc/fstab: static file system information. # # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices # that works even if disks are added and removed. See fstab(5). # # <file system> <mount point> <type>  <options> <dump>  <pass> proc /proc   proc  nodev,noexec,nosuid  0  0   # / was on /dev/sda6 during installation UUID=2b13eced-4d13-4a47-8b1f-1dfb10a70fe4  /   ext4  errors=remount-ro   0  1   # swap was on /dev/sda5 during installation UUID=dd604c8d-dc3c-4d11-b723-4d68a13ebeff  none swap  sw 0  0   /dev/sdc1   /media/sdc1  ntfs  defaults 0  0   /dev/sdb1   /media/sdb1  ntfs  defaults 0  0 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.