Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Мерси много, да знаеете че Аваст свири много повече от нод на чисто нов неактивиран Windiws даже хващаше вирусчета :lol6:

готино е когато ти е на Български език :PПубликувано изображениеПубликувано изображение

Да.Така е и при мен.Доста време бях със нод и след него като пуснах Avast,ми намери 10 троянеца пропуснати от нод.Опитах и обратния вариант но нод не ми откри нищо.Единственото предимство на нода е че е малко по лек от Avast.А и нод ми засичаше вируси след като изтегля фаила,докато Аvast още при кликването на фаила.
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Здравейте.Днес щом вклю(их компа ми показа че има нов ъпдей на програмата (Avast) а не просто на базата данни за вирусите.Това е нормално и преди съм правил такъв ъпдейт 3-4 пъти и е съвсем лесно.Но този път щом се свали всичко,и се инсталира,ми изписа това -

Публикувано изображение

Та сега не знам какво да правя,откъде накъде до 1970?Когато тръгна да сканирам пише че ми остават 2104 до нова регистрация,тоест licence key-a е валиден.Благодаря ви,чакам отговор

Редактирано от Sturm! (преглед на промените)

От Аваст са баннали много от фалшивите лицензни номера.Бана идва с ъпдейта.

Здравейте.Днес щом вклю(их компа ми показа че има нов ъпдей на програмата (Avast) а не просто на базата данни за вирусите.Това е нормално и преди съм правил такъв ъпдейт 3-4 пъти и е съвсем лесно.Но този път щом се свали всичко,и се инсталира,ми изписа това -

Публикувано изображение

Та сега не знам какво да правя,откъде накъде до 1970?Когато тръгна да сканирам пише че ми остават 2104 до нова регистрация,тоест licence key-a е валиден.Благодаря ви,чакам отговор

Нормално. С крадените програми обикновено така се получава.

Нормално. С крадените програми обикновено така се получава.

А и спокойно можеш да получиш за домашно ползване безплатен сериен номер

Момчета може ли да ми кажете как да нястроя автоматичното обновяване на аваста по лан

при положение,че имам 2 компютъра и получавам нет от кабелен модем който е на единия комп а другия използва разпределителен кабел който влиза в компа на който е модема ползваме 1 модем без рутер

Публикувано изображение

Какво ще рече Current scanner status : Infected пуснах да сакнирам и се получи така.Това проблем ли е или показва че има инфектирани файлове? Също какво точно е Virus Chest-а?

Какво ще рече Current scanner status : Infected

пуснах да сакнирам и се получи така.Това проблем ли е или показва че има инфектирани файлове?

Също какво точно е Virus Chest-а?

Показва че има инфектирани файлове...Но би трябвало да ти пищи още по време на проверката за да вземеш адекватни решения с намерените "обекти" (макар че след края на сканирането пак ти се извежда пълноценен LOG файл със статистика за извършената проверка)...

Публикувано изображение

А колкото до Virus Chest - там се слагат инфектираните файлове под карантина за да се предотврати тяхното негативно влияние върху Операционната Систена, но същевреммено файловете не са изтрити, защото могат да се окажат важни документи който по една или друга причина трябват на потребителя или просто все още няма адекватно лечение за тях т.е. при евентуално обновление на дефинициите да се изчисти вируса а документа да остане непокътнат...Затова при Kaspersky има опция RESCAN QUARANTINE...Там се копират и важни системни файлове, които при нужда се възстановяват иммено оттам...VIRUS CHEST не работи ако не е пусната резидентната защита на AVAST...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

The Avast Virus chest is an isolated folder where infected files can be stored when detected. Placing them in the chest causes the files' usage to be disabled and prevents them from causing any harm. The virus chest also stores vital system files to prevent them from virus damage. They still can be run, but the access to the file by any source or other program is blocked until it is removed from the chest

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Здравейте.

Имам леко затруднение с Avast-а. Преди да преинсталирам Windows-а, опцията Планирай проверка при стартиране беше активна и дори я използвах. Сега опцията е неактивна, а не съм задавал проверка. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че е от преинсталирането. Възможно ли е да е от Windows-а, защото преди бях с 32bit-ов, а сега с 64bit-ов Windows. На мен не ми се вярва! Използвам я от скоро, затова, ако някой е наясно нека помогне.

ps:

Повреме на копиране на временните файлове за инсталация имах съобщение, че липсва файла localspl.dll. Намерих го в нета и го копирах в system32, мисля че там му е мястото. Реших, че е важно.

Поздрави.

З.

:)

Здравейте.

Имам леко затруднение с Avast-а. Преди да преинсталирам Windows-а, опцията Планирай проверка при стартиране беше активна и дори я използвах. Сега опцията е неактивна, а не съм задавал проверка. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че е от преинсталирането. Възможно ли е да е от Windows-а, защото преди бях с 32bit-ов, а сега с 64bit-ов Windows. На мен не ми се вярва! Използвам я от скоро, затова, ако някой е наясно нека помогне.

ps:

Повреме на копиране на временните файлове за инсталация имах съобщение, че липсва файла localspl.dll. Намерих го в нета и го копирах в system32, мисля че там му е мястото. Реших, че е важно.

Поздрави.

З.

:whist:

Здравей,

За съжаление в момента Планирането на проверка при стартиране НЕ Е възможно при 64-битовите операционни системи :)

• 2 седмици по-късно...

Не съм търсил из мненията но моя avast се е скарал с bit comet - а ми Когато някой торент се свали на 98 процента компютъра ми се забавя ужасно много и после изведнъж се чува специфичния за свален торент през bit comet звук - това продължава около 1 минута но е неприятно :/

Не съм търсил из мненията но моя avast се е скарал с bit comet - а ми

Когато някой торент се свали на 98 процента компютъра ми се забавя ужасно много и после изведнъж се чува специфичния за свален торент през bit comet звук - това продължава около 1 минута но е неприятно :/

Виж да не си включил опцията, след като се свали даден торент да се проверява от аваста!. Ако си изключи я. Пробвай и кажи дали пак се получава.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, Аваст Про за мен е Супер, има малки пропуски но все пак е добре. Форума е много полезен въпреки, че повечето неща ги знаех понеже доста време сам се ровил по настройките. Вирусната БД се ъпдейтва супер много и хваща стари неща от компа като му дойде времето обаче :clap: .Успех!!!

Има ли някой, който да е в час тая пущина Аваст, че ми идва да си строша компютъра ........ направо съм бесен!

Експериментирам тука с пуснати 5 виртуални машини под VMWare и изведнъж хоп, Аваста ми резна 4-ри от тях ей така за спорта, в рамките на 5 секунди ми изтри .vmdk файловете ....баси, ще го ударя тоя компютър в земята... на виртуалните машини имах толкова важна информация, че ми се плаче !

Помагайте , кажете какво да правя и защо Аваста ми ревна че .vmdk-то е вирус?

Не разбирам след като има по-добра безплатна програма от аваст защо се натискате с този аваст. Бог да пази писитата с аваст!

• 1 месец по-късно...

Има опция Включи VRDВ, която е за запаметяване на програмите на компютъра ми и при евентуална зараза да ги поправи. Как мога да ги поправя, дори и да не са били заразени?

Има опция Включи VRDВ, която е за запаметяване на програмите на компютъра ми и при евентуална зараза да ги поправи. Как мога да ги поправя, дори и да не са били заразени?

Не,но такава функция има Acronis True image.

Здравейте на всички..Имам един проблем с моята Avasta proffesiona...От няколко дена прозорчето за обновяване е с червен цвят,казва ми че има проблем и не може да обнови защото трябвало нов ключ...та въпроса ми е,от къде да го взема този ключ??? Моля ви помогнете на една дама,страхувам се да не се напълни компито ми с вирусчетаl Публикувано изображение

Здравейте на всички..Имам един проблем с моята Avasta proffesiona...От няколко дена прозорчето за обновяване е с червен цвят,казва ми че има проблем и не може да обнови защото трябвало нов ключ...та въпроса ми е,от къде да го взема този ключ??? Моля ви помогнете на една дама,страхувам се да не се напълни компито ми с вирусчетаl Публикувано изображение

Отговорът е в това да си купиш програмата. Блокирали са ключа, защото е нелегален и затова не можеш да обновяваш. Или си купи аваст или си инсталирай безплатната версия. А и прочети правилата на форума!

Значи,че трябва да си подновиш регистрацията,която е с валидност 1 година.

Отиваш на сайта наAvast.com и там се регистрираш,след което ти изпращат нов сериал номер на пощата (имейл адреса),който е посочен при правенето на новата регистрация.

От там чукаш на препратката на аваст и след това където пише регистрация. Попълваш новия ключ и това е всичко. ;)

Пропуснах да добавя, че регистрацията е безплатна.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

до reminqton

МНОГО БЛАГОДАРЯ :clap: !!! направих това което ми написа и се получи,аз съм на "вие"с компито ми още,но се справих много добре благодарение на теб....незнам от къде си,но ми помогна,и съм готова да почерпя ако желаеш... :clap: аз съм от софия...за връзка с мен ми пиши в скайп на eliskenda....още веднъж,БЛАГОДАРЯ Публикувано изображение

Имам сериозен проблем и не знам как да го реша. Преди близо година изтегли Аваст 4,7 от Калдата и го инсталирах,получих и лицензен ключ за домашно ползване и всичко беше наред.Почти всеки ден получавах обновявания,които не изискваха рестарт.Съобщенията за тези обновявания бяха в син екран и се изтегляха за 2-3 секунди.Днес за първи път получих съобщение за обновяване в зелен екран,което отне повече време и поиска рестарт. Когато рестартирах компютъра операционната система/Уиндоус/ поиска да въведа лицензен ключ. Предлагаше веднага или по-късно.Не знаех как да постъпя и отложих за по-късно. Но долу в трея се появи икона,предполагам на оп.система,която ме предупреждава: вие може би сте жертва на фалшив или подправен софтуер. Вероятно при всеки рестарт и включване на компютъра Уиндоус ще иска лицензен ключ,който аз нямам. Това не може да продължава дълго.Страхувам се да не се прецака операционната система и да се наложи да карам компютъра във фирмата. Точно сега не ми е до преинсталация на ОС,т.к. съм зает,а и имам голямо количество важна информация в компютъра. Ако знаех какво ще стане нямаше да тегля това обновяване. Ако проблема ще се реши,като деинсталирам Аваст,ще го направя веднага. Друго решение какво може да има? Не мога да се справя с коригиране или преинсталиране на ОС,а и откъде да имам лицензен ключ за Уиндоус.

Ами може би просто ти е изтекал предишния лиценз и трябва да го подновиш.Спокойно нали използваш безплатната HOME версия.Отиди на сайта им да ти пратят нов ключ.А това че ти е искало рестарт и се е бавил повече последния UPDATE може да се обясни че освен актуализация на вирусните дефиниции се е обновила и самата програма до по-нова версия (т.е. изтеглили са се повечко мегабайти информация и затова по-бавно се е получило), която може би идва с нова система за регистрация и оттам и другите проблеми...Това е само предположение тъй като в момента съм позарязал AVAST!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Зеленото е онновление на версията на програмата и винаги иска рестарт.Ключ може да вземеш от страницата на Аваст.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.