Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

При сандъците теста нещо ми намирисва,пак под масата се е разигравал!

GesWall на равно с Buffer Zone ,а самата GesWall ми омръзна заради нея да връщам имидж!

Много,много файлове от темата с подпомагането са минали през Buffer Zone до този момент,що веднъж не ми се е наложило да връщам имидж?!

Също така колко пъти трябва да се доказва тук,че в сандъка на Comodo има дупка!?

Теста за мен не е реален!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

При сандъците теста нещо ми намирисва,пак под масата се е разигравал!

GesWall на равно с Buffer Zone ,а самата GesWall ми омръзна заради нея да връщам имидж!

Много,много файлове от темата с подпомагането са минали през Buffer Zone до този момент,що веднъж не ми се е наложило да връщам имидж?!

Също така колко пъти трябва да се доказва тук,че в сандъка на Comodo има дупка!?

Теста за мен не е реален!

BZ ако е тествана с настройки по подразбиране и единия от файловете е бил с цифров подпис е логично да има пропуск, иначе е непробиваема когато всичко е Inside....

Ето тук е разковничето: Публикувано изображение за @Lost in е ясно - давам инфо за другите.....

А като критикувате теста ... Не ви ли се стори странен резултата на DW ? Как никой не спомена слабия резултат на DW ? DW защитава по подразбиране докато BufferZone се дъни яко ... Това го казвам от личен опит с програмата много преди да я представя тук ! DW и Sandboxie за мен са най добрите програми за виртуализация . Въпреки че Sandboxie е била пробивана и аз също съм я пробивал с тестови експлойти !

А като критикувате теста ... Не ви ли се стори странен резултата на DW ?

Как никой не спомена слабия резултат на DW ?

Защо трябва,не съм длъжен да я коментирам!?!Както виждаш и Kaspersky съм пропуснал!

DW защитава по подразбиране докато BufferZone се дъни яко ...

Голям праз че се дънила по-подразбиране,за мен това не е минус за подобна програма!

Едната обаче е платена,другата безплатна и може би виждаш един конкурент в лицето на тромавата DW за да се впрягаш така!

DW и Sandboxie за мен са най добрите програми за виртуализация .

Само за теб обаче и честно казано не ми дреме,понеже всеки си има различни мнения вкусове и никой не е длъжен да ти симпатизира!

Това го казвам от личен опит с програмата много преди да я представя тук !

Голяма работа стана вече,като ти си я представил първи тук,смешни изглеждат отстрани подобни самоизтъквания и което в случая хич не ми допадат самохвалци и предпочитам да ги игнорирам!

Защо трябва,не съм длъжен да я коментирам!?!Както виждаш и Kaspersky съм пропуснал!

Голям праз че се дънила по-подразбиране,за мен това не е минус за подобна програма!

Едната обаче е платена,другата безплатна и може би виждаш един конкурент в лицето на тромавата DW за да се впрягаш така!

Само за теб обаче и честно казано не ми дреме,понеже всеки си има различни мнения вкусове и никой не е длъжен да ти симпатизира!

Голяма работа стана вече,като ти си я представил първи тук,смешни изглеждат отстрани подобни самоизтъквания и което в случая хич не ми допадат самохвалци и предпочитам да ги игнорирам!

И аз не съм длъжен да пригласям на някого ...

Много бързо се забравят много неща тук ! От много хора !

Не мисля че това е самохвалство ,а факти ...

Отделно точно от теб не съм очаквал такъв остър отговор, друже !

Но както и да е живи и здрави !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз също не вярвам на този тест на сандъците. Нещо повече - изумен съм защото тука ftp://195.222.17.41/products/bulgarian/homeuser/kis2011/release_notes_kis11.0cf2_bg.html например пише,че има известни неотстранени проблеми с безопастната среда при КИС 2011.Цитирам:

· След срив в Безопасна среда, Microsoft Windows Explorer се рестaртира в номална среда.

· Изчистването на Безопасната среда е възможно след определено време от нейното затваряне.

Доколкото знам,ще са оправени във версия 2012 макар,че и там виждам подобни неща. Та затова се чудя как така е на първо място сандъка му.

DefenseWall 2.56 я ползвам на два работни компютъра и не съм забелязъл нещо което да ме стресира. Всичко работи.

Sandboxie - за нея съм съгласен,имам само добри впечатления от този продукт.

пп. Не се карайте и не рушете мостовете зад гърба си,после трудно се наливат основите и вече не е същото.

И аз не съм длъжен да пригласям на някого ...

Много бързо се забравят много неща тук ! От много хора !

Не мисля че това е самохвалство ,а факти ...

Но както и да е живи и здрави !

Не е към мене поста но с риск да подпалиш ненужно трабана отново ще ти го кажа.

- никой не е длъжен да приглася и ако го прави не е личност - +

- нищо не се забравя,някои са самозабравят - -

- Самохвалство или не - според мене самоизтъкване и е малко нескромно ама ти си решаваш.

- от всеки можеш да очакваш критика и то доста остра и да ти кажа приятелите най ги боли когато трябва да критикуват близък

Недей приема буквално всеки отговор като някаква нападка,като нещо кой знае какво. Просто приеми факта,че освен тебе има и други с някакво мнение и те държат на него. Затова ги уважавай и по ларж го карай.

Лека и усмихната седмица градски,надявам се че няма да подпалиш,все пак това е някакъв форум па макар и любим.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Лека и успихната седмица градски,надявам се че няма да подпалиш,все пак това е някакъв форум па макар и любим.

И на теб !

Поговорката я знаеш предполагам!

Програмите в защита ги намирам само като един вид развлечение и не влагам нищо лично в това! Не влагай и ти!

Ето един от 2-ри март,performance tests може и да сте го гледали: http://www.antivirusware.com/testing/performance/

И един от 27 януари: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2376721,00.asp

И нека си ги припомним: Top 5 Free Antivirus for 2011 ,тук обаче първото място е на Avast! заради удобния интерфейс,иначе е на второ място,а първото се заема от Avira заради високия detection рейтинг!

Напълно съм съгласен с това изказване за Comodo!

Comodo Internet Security Premium did a good job at blocking brand-new malware and has a firewall, but its inconsistent overall detection performance makes it tough to recommend.

Аvast е най-добрият избор за в момента,защото е лек,сканира леко,има всичко което имат и платените антивируси и най вече ,работи вече и под windows 64 bit. Остава само Авира да изкара новата версия да видим какво и те ще пуснат и тогава може да се каже,че е първенец.Обновява се 2-3 пъти на ден...Какво повече да иска човек.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Аvast е най-добрият избор за в момента,защото е лек,сканира леко,има всичко което имат и платените антивируси и най вече ,работи вече и под windows 64 bit.

Остава само Авира да изкара новата версия да видим какво и те ще пуснат и тогава може да се каже,че е първенец.Обновява се 2-3 пъти на ден...Какво повече да иска човек.

За момента Авира не предвиждат нова версия. Аз участвам в Бета тестването, на там се тестват нови модули на вече съществуващата версия 10. За мен добрата новина е, че новият Web Guard модул е чувствително по бърз при сканирането на web трафика. Поне на моята машина е много сериозна разликата в сравнение с този, който е в момента на стандартните сървъри и в настоящата версия на програмата.

За момента Авира не предвиждат нова версия. Аз участвам в Бета тестването, на там се тестват нови модули на вече съществуващата версия 10. За мен добрата новина е, че новият Web Guard модул е чувствително по бърз при сканирането на web трафика. Поне на моята машина е много сериозна разликата в сравнение с този, който е в момента на стандартните сървъри и в настоящата версия на програмата.

Да знам,че се подготвят чак за края на годината с нова версия.Щом участваш кажи дали смятат да оправят ProActive - най накрая да работи под 64 бит?

Да знам,че се подготвят чак за края на годината с нова версия.Щом участваш кажи дали смятат да оправят ProActive - най накрая да работи под 64 бит?

За момента акцентът е в/у web guard-a. Ако видиш форум-а им, всяко второ оплакване почти е от проблеми с него - било с Google Chrome, било като цяло.

Аз между другото никога не съм инсталирал въпросния Proactive модул. Намирам го за момента поне (и от отзивите на хора, които активно ползват програмата) за безсмислен в сегашния си вариант на работа. Даже не мисля, че работи адекватно и при 32 бита. Да, може както при други програми да се обяснява, че по принцип така е и замислен да работи, но от тия обяснения вече ми се гади.

Има и проблеми с Guard-а и високо натоварване на процесора в моментната версия, но то е предимно при XP SP3, а аз тествам на 7 32 бита и при мен няма такива аномалии.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

За момента акцентът е в/у web guard-a. Ако видиш форум-а им, всяко второ оплакване почти е от проблеми с него - било с Google Chrome, било като цяло.

Аз между другото никога не съм инсталирал въпросния Proactive модул. Намирам го за момента поне (и от отзивите на хора, които активно ползват програмата) за безсмислен в сегашния си вариант на работа. Даже не мисля, че работи адекватно и при 32 бита. Да, може както при други програми да се обяснява, че по принцип така е и замислен да работи, но от тия обяснения вече ми се гади.

Има и проблеми с Guard-а и високо натоварване на процесора в моментната версия, но то е предимно при XP SP3, а аз тествам на 7 32 бита и при мен няма такива аномалии.

Ах ясно....той дори и под 32 б не работел(Proactive)....Значи програмата нима нищо ново от 9-тата версия.Щом стои за украса,значи в 10 -тата няма нищо ново.Защо така изостават Авира?Какво им става?

Виж Аvast колко бързо работят.Само за няколко месеца си оправиха доста неща.От както имам комп съм била винаги с Авира...,но от пускането на версия 10 накараха хората да избягат.За това хората се ориентираха към Аvast а и те(Avast) доста адекватно реагират.Аvast 6 е най-леката програма която до сега съм слагала на компа си!!!

Ах ясно....той дори и под 32 б не работел(Proactive)....Значи програмата нима нищо ново от 9-тата версия.Щом стои за украса,значи в 10 -тата няма нищо ново.Защо така изостават Авира?Какво им става?

Виж Аvast колко бързо работят.Само за няколко месеца си оправиха доста неща.От както имам комп съм била винаги с Авира...,но от пускането на версия 10 накараха хората да избягат.За това хората се ориентираха към Аvast а и те(Avast) доста адекватно реагират.Аvast 6 е най-леката програма която до сега съм слагала на компа си!!!

Не съм съгласен. В началото 10 версия беше наистина доста бъгава, но сега работи много добре. Просто явно Pro active тепърва ще се разработва, но иначе като цяло програмата работи много добре и ако цитирам един форумец от стафа на Immunet след направени от него вътрешни тестове (уточнявам, че са on-demand) - Avira is probably the best coded AV at the moment - или Авира е може би най-добре написаната като код (ядро) АВ програма в момента (за мен тук се включва и НОД32). А и тук си спомням, че при един от тестовите архиви с вируси, дадени от B-boy, Avira, по цитати от форумци тук без проблем сканира и трие заплахите. Аз наблюдавам същото - и при Guard и при on-demand и при webguard-а.При други АВ (няма да споменавам имена, целта ми не е да издигна Авира за сметка на плюенето по други програми) понякога Web guard-а пише, че засича и блокира, но въпреки това се позволява сваляне на някои заплахи, които след това on-access скенера засича.

Ползвал съм и целия пакет и мога да кажа, че стената работи много добре, с много ниско ползване на РАМ и процесор и пренебрежимо ниска I/O активност.

Така че по-добре да шлифоваш това, което имаш до блясък и да усъвършенстваш силните си страни (всяка АВ си ги има), отколкото да се мъчиш да си пенкилер и версия след версия да се сбъгваш и да бълваш безкрайни оправдания и призиви за разбиране.

P.S. Може би тези коментари са си за темата за Авира.

Ето тук вече се изказваш неподготвена мила...уж си фенка на чадъра... :rolleyes:

Във версия 10 има доста ключови въведения - едно от тях е наречено - Generic Repair - вече по-ефективно се справя със заразените регистри, не само файлове както при версия 9.

Generic repair of registry data and infected files - This application searches for any residual malware data and removes it from the registry and hard disk after an infection has been detected.

Тук визирам засичането на услуги в CurrentControlSet и HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run и останалите ключове за стартиране на програмки.

Отделно някои от модулите за проверка в Configurations => Additional Settings не са налични при версия 9 (може да се провери)...

И не на последно място...модулите за самозащите не бачкаха всичките при x64.

Че нямат там HIPS, Cloud и т.н. така е, но като чист антивирус си се справя добре.

Единствено в новата версия не ми харесва че след всяка намерена зараза все включва автоматичен режим, който не може да се изключи от опциите...това доста дразни и дано да го направят да може да се изключва.

Единствено в новата версия не ми харесва че след всяка намерена зараза все включва автоматичен режим, който не може да се изключи от опциите...т

Предполагам имаш в предвид автоматично сканиране....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Ето тук вече се изказваш неподготвена мила...уж си фенка на чадъра... :)

Във версия 10 има доста ключови въведения - едно от тях е наречено - Generic Repair - вече по-ефективно се справя със заразените регистри, не само файлове както при версия 9.

Generic repair of registry data and infected files - This application searches for any residual malware data and removes it from the registry and hard disk after an infection has been detected.

Тук визирам засичането на услуги в CurrentControlSet и HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run и останалите ключове за стартиране на програмки.

Отделно някои от модулите за проверка в Configurations => Additional Settings не са налични при версия 9 (може да се провери)...

И не на последно място...модулите за самозащите не бачкаха всичките при x64.

Че нямат там HIPS, Cloud и т.н. така е, но като чист антивирус си се справя добре.

Единствено в новата версия не ми харесва че след всяка намерена зараза все включва автоматичен режим, който не може да се изключи от опциите...това доста дразни и дано да го направят да може да се изключва.

Има какво още да оправят мисля.Публикувано изображение

Не съм съгласен. В началото 10 версия беше наистина доста бъгава, но сега работи много добре. Просто явно Pro active тепърва ще се разработва, но иначе като цяло програмата работи много добре и ако цитирам един форумец от стафа на Immunet след направени от него вътрешни тестове (уточнявам, че са on-demand) - Avira is probably the best coded AV at the moment - или Авира е може би най-добре написаната като код (ядро) АВ програма в момента (за мен тук се включва и НОД32). А и тук си спомням, че при един от тестовите архиви с вируси, дадени от B-boy, Avira, по цитати от форумци тук без проблем сканира и трие заплахите. Аз наблюдавам същото - и при Guard и при on-demand и при webguard-а.При други АВ (няма да споменавам имена, целта ми не е да издигна Авира за сметка на плюенето по други програми) понякога Web guard-а пише, че засича и блокира, но въпреки това се позволява сваляне на някои заплахи, които след това on-access скенера засича.

Ползвал съм и целия пакет и мога да кажа, че стената работи много добре, с много ниско ползване на РАМ и процесор и пренебрежимо ниска I/O активност.

Така че по-добре да шлифоваш това, което имаш до блясък и да усъвършенстваш силните си страни (всяка АВ си ги има), отколкото да се мъчиш да си пенкилер и версия след версия да се сбъгваш и да бълваш безкрайни оправдания и призиви за разбиране.

P.S. Може би тези коментари са си за темата за Авира.

Тази добре направена Авира бързичко се убива от вируси.Да си го кажа...Авира има само една висока детекция.За мен, има доста неща които бих искала да оправят.

Предполагам имаш в предвид автоматично сканиране....

Да. ;)

Има какво още да оправят мисля.Публикувано изображение

Е то винаги има...аз не мога да те разбера обаче как толкова бързо си мениш мнението ?

Айде от MSE и аз се разочаровах, но ти направо нямаш угода...честно ! :)

Да. ;)

Е то винаги има...аз не мога да те разбера обаче как толкова бързо си мениш мнението ?

Айде от MSE и аз се разочаровах, но ти направо нямаш угода...честно ! :)

Даже на панаира в Xановер (CeBit) е имало само двама представители от Авира и са стояли насрани.Повечето компании са представяли новости само от Авира нищо...и то само защото още оправят версия която излезе миналата година.Публикувано изображение

......p.s.Франция е първата страна в Eвропа където Авира се ползваше най-многo....да ти покажа ли из всички форуми как хората масово мигрират към Аvast?Не само там а и в нашият форум виж от кога не е писано нищо за Авира....Няма защо да го обръщам на фенщина и да защитавам нещо което не е така.Харесва ми,но има една версия излязла неподготвена и се влачат над нея

Даже на панаира в Xановер (CeBit) е имало само двама представители от Авира и са стояли насрани.Повечето компании са представяли новости само от Авира нищо...и то само защото още оправят версия която излезе миналата година.Публикувано изображение

Е, не всички са панаирджийски настроени. Това на майтап, разбира се. Вярно е, че са в застой по отношение на новостите, но да не забравяме, че според АV Comparatives финишираха рамо до рамо с F-secure, а по абсолютни показатели бяха реално преди тях.

Е, не всички са панаирджийски настроени. Това на майтап, разбира се. Вярно е, че са в застой по отношение на новостите, но да не забравяме, че според АV Comparatives финишираха рамо до рамо с F-secure, а по абсолютни показатели бяха реално преди тях.

Ох, колко пъти да го казвам и как вече да пиша незнам.Аз не коментирам засичането и детекцията на програмата.Това никога не ме е вълнувало чак толкова.Аз коментирам това ,че самата програма е с проблеми над които все още стоят на едно място вече година.

Kриво ми е ,че всички нещо представят а те дърпат назад.Като не става с тази версия да се работи над нова и там да си влагат силите.Тази вече излезе миналата година.

Да си го кажа...Авира има само една висока детекция.За мен, има доста неща които бих искала да оправят.

Лека- полека ше кацнеш ти върху "зеленото око"...ама нейсе.... :)

Лека- полека ше кацнеш ти върху "зеленото око"...ама нейсе.... :)

То май нататък вървят нещата.Няма да чакам аз още една година Авира да ми оправят версията за 64 -а!

.....Даже съм хвърлила и на Аvast Публикувано изображение

Ще се повторя и ще дам отново сравнение с мача "Левски" - Лил при решен мач... Наистина това не е само до футбола: Когато нещата вървят, не правиш промени. Иначе всичко може да отиде по дяволите...за 3 секунди. И граденото с месеци... За Авира - безплатната не съм сигурен, но един уеб скенер няма да и навреди. Макар, че тя ако засича всяка промяна на регистър или системата след посещаването на зловреден сайт... А и он деманд скана и е на високо ниво. А в може би най-важната характеристика - коректното чистене на заплахи задминава почти всички динозаври на пазара (според ЕйВи Къмперътивс). И дали няма риск, ако компанията постави акцент върху разработването на нов модул, няма да се отслабне поддръжката на основната технология?!

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Ще се повторя и ще дам отново сравнение с мача "Левски" - Лил при решен мач... Наистина това не е само до футбола: Когато нещата вървят, не правиш промени. Иначе всичко може да отиде по дяволите...за 3 секунди. И граденото с месеци... За Авира - безплатната не съм сигурен, но един уеб скенер няма да и навреди. Макар, че тя ако засича всяка промяна на регистър или системата след посещаването на зловреден сайт... А и он деманд скана и е на високо ниво.

А в може би най-важната характеристика - коректното чистене на заплахи задминава почти всички динозаври на пазара (според ЕйВи Къмперътивс). И дали няма риск, ако компанията постави акцент върху разработването върху нов модул, няма да се пренебрегне поддръжката на основната технология?!

Не знам за безплатната, аз винаги съм си купувала лицензи(освен версия 10)Ще изчакам да видя какво ще пуснат Есет и ще сложа чертата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.