Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

AntiVirus

Performance Tests

Един тест където е показано с графики ,за импакта върху компютъра на даден Антивирус.

http://www.antivirus...ng/performance/

http://www.antivirusware.com/testing/scan-time/

http://www.antivirusware.com/testing/updates-per-day/

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нортън ако е лек... незнам.

Нортън ако е лек... незнам.

Този тест е само за Антивирус пакети, не е за Internet Security пакети.Да Нортон е лек ,защото има 2 процеса които заемат около 10 Ко.

....p.s.

Плюс това прочети в revue-то какво пише за всеки един Антивирус.Този тест се добложава почти на 100% с това какво мисля и аз.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

AntiVirus

Performance Tests

Един тест където е показано с графики ,за импакта върху компютъра на даден Антивирус.

http://www.antivirus...ng/performance/

http://www.antivirusware.com/testing/scan-time/

http://www.antivirusware.com/testing/updates-per-day/

Част от посочените резултати, за мен са пълна измишльотина, в пълен разрез с лични наблюдения!

Част от посочените резултати, за мен са пълна измишльотина, в пълен разрез с лични наблюдения!

Абсолютно съм съгласен с теб особенно след теста проведен вчера от мен :)

Тук доста се различава от моята лична класация

http://img26.imageshack.us/i/screenshot1kt.jpg/

Като имам време ще направя и аз една такава таблица :)

P-Comparatives ще ви покаже истината !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Mомчета я успокоите малко топката...това не е тест за засичане на вируси.Това е тест в които се измерва кой Антивирус как стои на системата.Кой колко RAM ползва,колко бързо сканира,и т.н.За какви вчерашни тестове става въпрос тук!

Mомчета я успокоите малко топката...това не е тест за засичане на вируси.Това е тест в които се измерва кой Антивирус как стои на системата.Кой колко RAM ползва,колко бързо сканира,и т.н.За какви вчерашни тестове става въпрос тук!

Допълвам:

- стартиране на системата

- време за запис и отваряне на файловете

- скорост в интернет

и още маса други неща.

Към спорещите:

Както винаги НИЕ българите на приказки сме повече от другите,с тая разлика че сме на дъното ... Затова сме там http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Няма какво да успокоявам нищо ето диаграми какво още са изследвали хората Аз лично мога да дам своето мнение коя програма колко е натоварвала при сканиране както тук е направено и колко време и е отнело да сканира определен брой файлове както и в този тест е дадено мога и да кажа кой антивирус колко товари в свободно състояние и кой антивирус при сканиране позволява да вършиш други неща като сърфиране докато сканира и мога да кажа кой антивирус за колко време се инициализира ... Да не би да съм гледал само колко файла са останали .., Немам грам намерение да успокоявам каквото и да е ! И няма нужда да ми казвате за кво е тоя тест ... Говоря нормално английски ! Някой може и да са големи на приказки ама аз не съм от тях защото 14 часа се занимавах с тестване и имам свой лични наблюдения за разлика от други ,които се впечетляват от шарени диаграми !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма какво да успокоявам нищо ето диаграми какво още са изследвали хората

Аз лично мога да дам своето мнение коя програма колко е натоварвала при сканиране както тук е направено и колко време и е отнело да сканира определен брой файлове както и в този тест е дадено мога и да кажа кой антивирус колко товари в свободно състояние и кой антивирус при сканиране позволява да вършиш други неща като сърфиране докато сканира и мога да кажа кой антивирус за колко време се инициализира ...

Да не би да съм гледал само колко файла са останали ..,

Немам грам намерение да успокоявам каквото и да е !

И няма нужда да ми казвате за кво е тоя тест ...

Говоря нормално английски !

Някой може и да са големи на приказки ама аз не съм от тях защото 14 часа се занимавах с тестване и имам свой лични наблюдения за разлика от други ,които се впечетляват от шарени диаграми !

Абе ти колко си се занимавал не е важно!Тези хора сигурно месец са подготвяли този тест.Чети там пак ти казвам.Там пише ,на каква система са правени,че за да се измери скороста на сканиране са сложили диск с 50 GB данни и т.н.Аз също имам компютър....ти не гледай,че не пускам снимчици.

От това, което съм наблюдавал на моята система Overall 'System Impact Score' е коректен, поне за първите 4 места. Но с Memory Use и мястото на Панда, или нещо не разбрах или няма такова нещо. Това число сбор от всички процеси ли е или само от един модул...? При мен за НОД е:

Публикувано изображение

при включен браузър, юторент и Ексел...

Публикувано изображение

Това за НОД. :offtopic_s: Супер!

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

От това, което съм наблюдавал на моята система Overall 'System Impact Score' е коректен, поне за първите 4 места. Но с Memory Use и мястото на Панда, или нещо не разбрах или няма такова нещо. Това число сбор от всички процеси ли е или само от един модул...? При мен за НОД е:

Публикувано изображение

при включен браузър, юторент и Ексел...

На моя Есет заема горе-доло толкова (60 000 Ко)

На всички им заема толкова :whist:

Браво значи резултата показан в теста е същия като нашият...\"Тоест не лъжат\" :ph34r:

Само казвам на разбиращите от тестове ,че сте много в грешка като измервате memory usage на дадена програма с task manager-a ... Това освен че показва колко много разбирате показва и как не трябва да го правят другите ...Поклон :whist: Има достатъчно прецизни програми създадени за тази цел и веднага давам пример защо истината е някъде там само не и при вас : Надявам се все така да сте полезни :ph34r: И се надявам като много интелигентни сами да откриете разликата !

Само казвам на разбиращите от тестове ,че сте много в грешка като измервате memory usage на дадена програма с task manager-a ...

Няма абсолютни нищо лошо в Task Manager .

По default в Windows 7/Vista се използва една опция , при XP е друга . Process Explorer и други приложения , които имат подобни възможности , по default използват друга опция .

Ето как в Task Manager да включиш още опции :

post-291451-0-73536400-1297971403_thumb.

post-291451-0-87611400-1297971409_thumb.

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

Няма абсолютни нищо лошо в Task Manager .

По default в Windows 7/Vista се използва една опция , при XP е друга . Process Explorer и други приложения , които имат подобни възможности , по default използват друга опция .

Ето как в Task Manager да включиш още опции :

Ми не знам ама тази опция си е включена при мен и има голяма разлика , но аз не ги разбирам тия неща :wors:

Latest news

2011-02-17: New results have been published for:

Comodo Internet Security 5.3.176757.1236

Look 'n' Stop 2.07

Sunbelt Personal Firewall 4.6.1861.0

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/

Latest news

2011-02-17: New results have been published for:

Comodo Internet Security 5.3.176757.1236

Look 'n' Stop 2.07

Sunbelt Personal Firewall 4.6.1861.0

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/

Гледам, че PCTools отново е на върха! Радващо е, че и Битдефендер също е в челните редици....симпатична ми е тази програма.

Вчера тествах Paragon Backup&Recovery(Advanced) Free.Не видях програмата в kaldata, а аз останах силно впечатлен.Има много възможности и е напълно достатъчна за домашна употреба.Безплатна е и може съвсем лесно да замести Acronis True Image, без да дава човек и една стотинка.:cool:)) Направих image, заразих системата, след което успешно я възстанових.Хубавото е, че може да се възстановява image, директно от хард диска, без да е нужно да имаме записан recovery CD, което е невъзможно при Macrium Reflect Free, например.Доволен.:Dhttp://www.paragon-software.com/home/db-express/

Вчера тествах Paragon Backup&Recovery(Advanced) Free...Хубавото е, че може да се възстановява image, директно от хард диска, без да е нужно да имаме записан recovery CD, което е невъзможно при Macrium Reflect Free, например.Доволен.:ph34r:

http://www.paragon-s...ome/db-express/

А като скорост и компресия как е. По добра ли е от макриум...

А като скорост и компресия как е. По добра ли е от макриум...

Backup на системния дял, който е в това състояние>> Публикувано изображение

За 6:35 минути, с размер на архива около 9 GB.

Трябва да се пробва лично.На мен, като скорост, и двете, дори и Acronis, ми отнемат приблизително 6 минути за операцията.Възстановяването стана за около 5 минути и нещо.На мен са ми идеални тия стойности.Въпрос на предпочитания, но като се има предвид, че е безплатна...:withflowers:)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Backup на системния дял, който е в това състояние>> Публикувано изображение

За 6:35 минути, с размер на архива около 9 GB.

Трябва да се пробва лично.На мен, като скорост, и двете, дори и Acronis, ми отнемат приблизително 6 минути за операцията.Възстановяването стана за около 5 минути и нещо.На мен са ми идеални тия стойности.Въпрос на предпочитания, но като се има предвид, че е безплатна...:yanim:)

По-принцип аз също смятам, че възстановяване на дял не е удачно да се прави от акивен такъв и затова не ми е проблем да си имам диск с Recovery CD-то на Macrium-a.

Интересното е, че това може да се избегне, ако добавят в някоя бъдеща версия това да се осъществи при рестарт преди зареждане на Операционната Система в собствен ДОС режим, както са направили и от Acronis-a.

При Paragon, при рестарт ли ресторва или още когато си логнат в Windows - ако е второто нещо няма да ми вдъхва доверие. :wors:

Иначе браво, нека да има повече такива и безплатни програми...разнообразие... :down:

Естествено, че при рестарт, като процесът наподобява този на Акронис, но данните, които виждаш по време на възстановяването са доста по-подробни.Скорост на четене, скорост на запис, оставащо количество данни, оставащо време и т.н.Заслужава си да се тества.Пробвай! :) п.п.Аз имам направен още един имидж, който е от момент, веднага след инсталиране на ОС, драйвери, програми за защита и по-важни такива.Правен е с вградената опция на Win 7 - "backup and restore", като имам направен и recovery диск, така че всичко е под контрол.:)

Естествено, че при рестарт, като процесът наподобява този на Акронис, но данните, които виждаш по време на възстановяването са доста по-подробни.Скорост на четене, скорост на запис, оставащо количество данни, оставащо време и т.н.Заслужава си да се тества.Пробвай! :)

п.п.Аз имам направен още един имидж, който е от момент, веднага след инсталиране на ОС, драйвери, програми за защита и по-важни такива.Правен е с вградената опция на Win 7 - "backup and restore", като имам направен и recovery диск, така че всичко е под контрол.:)

Ще пробвам. :)

А иначе щом имаш image праввен чрез backup and restore имаш ли за него Rescue Disk-a правен чрез => Start => RECDISC.EXE или караш на инсталационния диск на Windows 7 да се добереш до Repair менюто от където можеш да възстановиш image-a ? :)

Имам диск, но не мога да им помня имената на всичките, затова написах просто "recovery диск".

Освен стандартните опции, има и такива:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Още не съм ги пробвал(а не знам и дали ще го направя изобщо), но звучи интересно.:)

Един шот от меню "tools"

Публикувано изображение

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.