Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Става, погледни резултата от post-execution blocking - 100 при Bitdefender. Просто не е работата само при пасивно сканиращия енджин. Това post-execution blocking е блокиране при стартиране. Мисля (макар и от доста време да не съм го плзвал), че Bitdefender има и нещо като HIPS, защитава и регистрите. По тая логика и аз да питам защо и при F-secure не е така добре, и те ползват техния енджин. Но има и други слоеве защита, затова според мен се получава така.

Не е изненадващо, в този тест има Dynamic Detection testing, блокиране при стартиране, затова се дънят и NOD32 и AVIRA (която между другото в чистото сканиране е почти перфектна, ако видите подробните резултати). NOD32 се е справил доста добре при repair - почистване на системата.

В този тест отново блести и Нортън, точно поради същата причина - динамично блокиране, тестване на цялостната защита на пакетите, за разлика от AV-Comparatives on-demand теста преди ден. Хубаво е, че има разнообразие от тестове, за да може човек информирано да избере. Ако имам нужда просто от добър скенер и лека резидентна защита (а имам други слоеве, които обезсмислят многото добавки на пакетите), естествено, че ще си сложа Авира, НОД или Аваст, но ако слагам на приятели, които не разбират много от тази тема, бих сложил Нортън, F-secure.

:impatience::jumping11::angry22:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

А GData с 5.0... ??? как става тая шашма :D

Става, става "шашма"... :D само с чуждо ядро не става обаче....трябва и акъл!!

Гледай само как в края на 2011 БитДефендер ще стане програма №1, според AVC!! каквото съм предрекъл, това и станало! :cool:

Това post-execution blocking е блокиране при стартиране. Мисля (макар и от доста време да не съм го плзвал), че Bitdefender има и нещо като HIPS, защитава и регистрите.

така е...защитава и регистрите...добра е програмата!

Гледай само как в края на 2011 БитДефендер ще стане програма №1, според AVC!! каквото съм предрекъл, това и станало! :D

Има време. Нека изчакаме да излязат и финалните версии на Kaspersky 2012, Norton 2012, ESET 5,AVIRA 11.

Virus Bulletin's Windows XP Professional - April 2011 comparative anti-virus test

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/test?recent=1

Kaspersky се проваля в тестовете на Linux

Публикувано изображение

Twister...
373 WildList Misses, 19 False Positives
:lol6::nono::giggle1:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/vendor?id=63

0 Pass, 8 Fail from April 2009 (5 tests not entered)

Twister...
373 WildList Misses, 19 False Positives
:lol6::lol6: :lol6:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/vendor?id=63

0 Pass, 8 Fail from April 2009 (5 tests not entered)

Тия пък къде са тръгнали...VB е много критичен относно FP.

PC Security Labs: China Region False Positive Test (Януари 2011) http://www.pcsecuritylabs.net/document/report/2011_JAN_Greater_China_Region_False_Positive_Test_English.pdf

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Блестящ резултат за BitDefender!

Ха,я вижте Ikarus бие Symantec,а пък BitDefender е с 0 FP :rolleyes: Китайска му работа :)

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_od_feb2011.pdf

Ха,я вижте Ikarus бие Symantec,а пък BitDefender е с 0 FP :) Китайска му работа :blink:

Публикувано изображение

А в крайният процент нод надбягва касп и заради фолсовете го пращат във втората група...

И не е тестван един от най-добрите в последно време - Емсисофт. Но който, както хваща много, така и дава толкова FP, че щеше да има специална група само за него. :)

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Публикувано изображение

А в крайният процент нод надбягва касп и заради фолсовете го пращат във втората група...

И не е тестван един от най-добрите в последно време - Емсисофт. Но който, както хваща много, така и дава толкова FP, че щеше да има специална група само за него. :)

Ето го Emsisoft Antimalware 5.1 (FPs very many 127)

http://wwww.av-compa...gle_feb2011.pdf

Ikarus Antivirus

http://wwww.av-compa...gle_feb2011.pdf

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Ха,я вижте Ikarus бие Symantec,а пък BitDefender е с 0 FP :yanim: Китайска му работа :blink:

В Симантек работят по други по напреднали технологии, дай да вземат да си сложат енджъна от преди 10г. за да могат да сканират архиви. Подобни стари технологии за сканиране все още се използват от Касперски, на Симантек не са им нужни. :jeer:

Редактирано от DarkNet (преглед на промените)

В Симантек работят по други по напреднали технологии, дай да вземат да си сложат енджъна от преди 10г. за да могат да сканират архиви. Подобни стари технологии за сканиране все още се използват от Касперски, на Симантек не са им нужни. :mad:

Не си ме разбрал. Прави впечатление,че този тест е необективен. Икарус с по малко фалшиви засичания от Нортон - това просто е тъпо.

Не си ме разбрал. Прави впечатление,че този тест е необективен. Икарус с по малко фалшиви засичания от Нортон - това просто е тъпо.

Вземаш ли предвид, че това не е тест на реалновремево, а на "при поискване" сканиране?

И между другото, точно, защото е on-demand очаквах лоши резултати от НОД. При реалновремевият ще е друго. :mad:

Вземаш ли предвид, че това не е тест на реалновремево, а на "при поискване" сканиране?

И между другото, точно, защото е on-demand очаквах лоши резултати от НОД. При реалновремевият ще е друго. :mad:

Ако ти кажа,че изобщо не съм погледнал резултатите на Есет ще повярваш ли?

Изобщо не им вярвам на тия резултати без значение кой на кое място е. Дадох го този тест за пример защото по неверни резултати не съм виждал досега.

пп. Китайските продукти с най малко фалове. Как да му вярвам?

Ми, според мен тестовете са им по-достоверни от на всички по-известни. Което обаче не ги прави "стълб на достоверността". Обосновката им за причините и условията при тестовете са подробни и лесно разбираеми.

Партията никога не спи! И се бори срещу империалистическите кибер-бандити най-ефективно. :speak:

Ами то не е за вярване!

Ikarus/Rising/Twister filseclab ,един дол дренки,даже ползват и едни и същи драйвъри!

Ми, според мен тестовете са им по-достоверни от на всички по-известни. Което обаче не ги прави "стълб на достоверността". Обосновката им за причините и условията при тестовете са подробни и лесно разбираеми.

Партията никога не спи! И се бори срещу империалистическите кибер-бандити най-ефективно. :)

Ама Рисинг с по малко фалове от Нод,Нортон и Касперски...какво да ти кажа :speak:

Ама Рисинг с по малко фалове от Нод,Нортон и Касперски...какво да ти кажа :speak:

Не знам. Не може да няма нещо...Но примерно при сканиране на файлове във ВТ, гледам южнокорейската Ahnlab се справя много добре. Да е известна много, не е. А тестването на Bkis (Виетнам lol ) от ВиБюлетин как ти звучи.

За Rising не съм я пробвал и не знам, но стига да се оправиш на 100 про с MalwareDefender примерно, ще имаш желязна защита. Това е, че с хилядите и настройки...

А тестването на Bkis (Виетнам lol ) от ВиБюлетин как ти звучи.

Трябва да се пробва. Мерси.

пп. Ау...на виетнамски е инсталатора. :speak:

Трябва да се пробва. Мерси.

пп. Ау...на виетнамски е инсталатора. :speak:

Ай верно ли?! Не го ли смъкна от англоезичната версия на сайта. Сменяш езика на сайта и би трябвало да е на инглиш.

Ай верно ли?! Не го ли смъкна от англоезичната версия на сайта. Сменяш езика на сайта и би трябвало да е на инглиш.

Да бе. Така направих и свалих инсталатора. Почнаха едни ти ми маймуници да се сменят...спрях го.

Те да бяха само комунисти, ми те и марксисти.

Пробвах пак. По време на инсталацията има опция за избор на английски език. Минах инсталацията и след рестарта - черен екран :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.