Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

И отново Авира на върха. Браво. Според мен единствените недостатъци на тази програма са,че безплатната версия няма автоматично обновление, почистването е слабичко и малко от към защитата.иначе в детекцията няма равна. И забележете,че безплатната версия на Авира има по-висок процент за разлика от платената. И в теста ползват Касперски 6..ужас..

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 150,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

И отново Авира на върха. Браво. Според мен единствените недостатъци на тази програма са,че безплатната версия няма автоматично обновление, почистването е слабичко и малко от към защитата.иначе в детекцията няма равна. И забележете,че безплатната версия на Авира има по-висок процент за разлика от платената. И в теста ползват Касперски 6..ужас..

Тrustport,Coranti първи ...мисля ,че GData...забележи,че разликата от Авира и Аvast е несъществителна.Авира има висока детекция и само до тук спирам.Както и GData така и Авира на почистване са слаби.

...p.s.Всъщност Есет се справя също добре.Ikarus\Emsisoftт не покривaт заради пропуски и FP.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations 6.0 MP4 :cool:

Kaspersky Pure е доста добре същo Публикувано изображение

Norton се поизложи..Забележете,че в последно време безплатните програми все повече и повече взимат да превъзхождат платените...явно ще има голяма миграция :cool:

Oкей. И никой не забеляза, че споре тях Касперски 6 и ЕйВиДжи се представят по-добре от КИС? Я, сега, кой първи ще се усъмни анализирайки...? Как БитДифендър е пред Емсисофт, а Комодо "дишат праха на такива като Куик Хийл Йоло и Ф Прот. Може да имам негативно отношение към производството на Мелих (за това, че е "комшолар" винаги ще го уважавам повече от западняците :cool: ), ма айде няма нужда.

За ФПрот съм почти убеден, че е по-слаб продукт... Пробвах преди 3-4 месеца програмчето, що му пуснах, не се обади. Но не пробвах със съшите семпли Варана и заради това не мога 100 про да кажа, но от ФПрот и Комодо, винаги ще се доверя, аз поне, повече на Комодо, колкото и да са несъвършени, пак, назад да бягат, онея напред....

А това, че изкарват Касперки Пюър, Коранти,Тръстпорт и Лавасофт на първа позииця...неееее знам.

! Интересно как Майкросейф са тествани отделно от Авира:

http://www.microsafeonline.com/en/index.php

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Не мога да ги разбера тези от Virus Bulletin ООД. Всеядни са, обичат клиентите им да лепват марката VB на сайтчетата си. Странното е, че за 2011 г. имат някакви си "тестове", както следва:

April - Windows XP Professional

February - Ubuntu Linux Server Edition

справка

За 2010 година резултатите са за следните операционни системи:

December - Windows 7 Professional

October - Windows Server 2003

August - Windows Vista SP2 Business Edition

June - Windows Server 2008 R2

April - Windows XP

February - SUSE Linux

Снимка:

Публикувано изображение

Не разбирам какво точно правят тези търговски, зависими и измислени (от авторите на защитен софт) компании като Virus Bulletin. Според мен тези компанийки от години са страшно далеч от истината и от тях няма никаква полза. Кой знае, може би вземат ноу-хау от псевдотестовете и тоталните глупости на matousec, или matousec се е понаучил от VB да манкира. Нека да изчакаме VB да тестват другите операционни системи през 2011 г. и да направят семинарите си в Лондон, както обикновено го правят накрая на годината. Голям праз...

P.S. До момента може да се разчита на VB резултат само за две операционни системи: Windows XP Professional и Ubuntu Linux Server Edition. Това е абсолютно несериозно и авторите на програми за сигурност, които са получили "сертификат", трябва да уточнят, че става дума за определена архаична ОС. Не става за по-новите..

Oкей. И никой не забеляза, че споре тях Касперски 6 и ЕйВиДжи се представят по-добре от КИС? Я, сега, кой първи ще се усъмни анализирайки...? Как БитДифендър е пред Емсисофт, а Комодо "дишат праха на такива като Куик Хийл Йоло и Ф Прот. Може да имам негативно отношение към производството на Мелих (за това, че е "комшолар" винаги ще го уважавам повече от западняците :) ), ма айде няма нужда.

За ФПрот съм почти убеден, че е по-слаб продукт... Пробвах преди 3-4 месеца програмчето, що му пуснах, не се обади. Но не пробвах със съшите семпли Варана и заради това не мога 100 про да кажа, но от ФПрот и Комодо, винаги ще се доверя, аз поне, повече на Комодо, колкото и да са несъвършени, пак, назад да бягат, онея напред....

А това, че изкарват Касперки Пюър, Коранти,Тръстпорт и Лавасофт на първа позииця...неееее знам.

! Интересно как Майкросейф са тествани отделно от Авира:

http://www.microsafe...om/en/index.php

Моля те пиши имената на програмите с Английските букви понякога не мога да ти разбера за кой програми говориш.Така ще е по-лесно за всички.Публикувано изображение

Моля те пиши имената на програмите с Английските букви понякога не мога да ти разбера за кой програми говориш.Така ще е по-лесно за всички.Публикувано изображение

ok. Пиша ги с кирилица, че не ми се менка все от латиница на кирилица.

ok. Пиша ги с кирилица, че не ми се менка все отлатиница на кирилица.

Нали не се сърдиш?Отдавна исках да ти го кажа,но не ти разбирам понякога.Публикувано изображение

ZA Free,ще пробвам и нея ама преди много бъгава беше ZA

Сега е друга бира :cool: Предполагам знаеш че е чиста стена(Free версията),като anti-hacker-a ,така че кой знае какво едва ли има да се тества.Но пък от към лекота и прецизно филтриране,грешка няма!

Най-после излезе, с повече от месец закъснение, февруарският on-demand test на AV-Comparatives: http://av-comparatives.org/en/comparativesreviews/detection-test Има много интересни неща - Авира вече не е с 99....%, а НОД32 е с повече фалшиви засичания от Авира.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Най-после излезе, с повече от месец закъснение, февруарският on-demand test на AV-Comparatives:

http://av-comparatives.org/en/comparativesreviews/detection-test

Има много интересни неща - Авира вече не е с 99....%, а НОД32 е с повече фалшиви засичания от Авира.

Мда. И е във втората група единствено заради фолс позитивите. Еми аз не съм забелязал такива неща при НОД, ма и не съм тестер де, а обикновен потребител на НОД...

Много кофти за ТрендМайкро. Ползвал съм минали години няколко версии и имам добро мнение за нинджите.

Това, че Касперски, Симантек, Авира и Аваст, са изявили желание за тестване на продуктите им с "високи" евристики също не е маловажно.

Ужас! По процент на детекция зад НОД са само avg, Kaspersky, MCafee, Symantec, PC Tools и K7, но и Sophos. Особено за последнитте съм учуден.

Браво на БитДифендър (бие словаци, руснаци, немци...), Авира и Аваст. Като видиш резулатите и се има предвид това, че са безплатни, те са победителите. ;)

Очаквам много теста за проактивна защита.

Мда. И е във втората група единствено заради фолс позитивите. Еми аз не съм забелязал такива неща при НОД, ма и не съм тестер де, а обикновен потребител на НОД...

Тестовете много точни!! Имаго тоя момент с фалша при НОД-а. Даже тук се забеляза: на няколко пъти бях пускал файлове, които се засичаха от НОД, но бяха чисти...има го тоя момент, но той е заради по-високата детекция., за която също бях говорил и показал=

Ужас! По процент на детекция зад НОД са само..., Kaspersky,...Symantec...

Хе...че те ВИНАГИ са били една идея зад НОД-а. Някои продължават да не вярват, въпреки, че им го показвам постоянно!!

Браво на БитДифендър (бие словаци, руснаци, немци...), Авира и Аваст.

И за Дефандера от 2 седмици говоря, че са я направили много, много читава програма...а беше ужасно зле преди 2 години...ако помниш!! БитДефендер е моят фаворит за 2011 г!

Браво на Есет,Avast ...а от друга страна Нортон винаги е бил слаб на "On Demand Scan".Авира изостава а този звяр GData е пак на първо място.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

...този звяр GData е пак на първо място....

...благодарение най-вече на ядрото на...Дефендера.... :baby:

......

пп. Аватара ти е много як...отива ти!!

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

...благодарение най-вече на ядрото на...Дефендера.... :baby:

Да ,това е основният енжин ,но все пак и Avast е напреднал доста и това е версия 5.1 в теста.

Вчера писах на френският suport кога излиза на френски новата версия 2012 на GDataи те ми казаха юни...Какво толкова има да се превежда?

Първият на AV-test.org за тази година: http://www.av-test.org/certifications.php Bitdefender е впечатляващ в категория защита - 6.0, най-висок резултат. Тестовете са правени на Windows 7.

Първият на AV-test.org за тази година:

http://www.av-test.org/certifications.php

Bitdefender е впечатляващ в категория защита - 6.0, най-висок резултат. Тестовете са правени на Windows 7.

А GData с 5.0... ??? как става тая шашма :biggrin:

AVG, Comodo и PCTools пред НОД, а Авира - средна работа. Айде, няма нужда. Булгард не съм пробвал, ма с тая оценка...

А GData с 5.0... ??? как става тая шашма :biggrin:

Става, погледни резултата от post-execution blocking - 100 при Bitdefender. Просто не е работата само при пасивно сканиращия енджин. Това post-execution blocking е блокиране при стартиране. Мисля (макар и от доста време да не съм го плзвал), че Bitdefender има и нещо като HIPS, защитава и регистрите. По тая логика и аз да питам защо и при F-secure не е така добре, и те ползват техния енджин. Но има и други слоеве защита, затова според мен се получава така.

AVG, Comodo и PCTools пред НОД. Айде, няма нужда.

Не е изненадващо, в този тест има Dynamic Detection testing, блокиране при стартиране, затова се дънят и NOD32 и AVIRA (която между другото в чистото сканиране е почти перфектна, ако видите подробните резултати). NOD32 се е справил доста добре при repair - почистване на системата.

В този тест отново блести и Нортън, точно поради същата причина - динамично блокиране, тестване на цялостната защита на пакетите, за разлика от AV-Comparatives on-demand теста преди ден. Хубаво е, че има разнообразие от тестове, за да може човек информирано да избере. Ако имам нужда просто от добър скенер и лека резидентна защита (а имам други слоеве, които обезсмислят многото добавки на пакетите), естествено, че ще си сложа Авира, НОД или Аваст, но ако слагам на приятели, които не разбират много от тази тема, бих сложил Нортън, F-secure.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.