Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Всичко, свързано с исляма ще се прехвърля в тази тема и няма да се трие - нека интересуващите се да се докосват до автентичните изяви на нашите потребители - ислямисти.

Правилно и разумно решение, според мен.

Към Ivan 7788: много често говориш за ИСТИНАТА,сякаш имаш монопол върху нея. Лесинг (не е мюсулманин, тъй че сигурно не си чувал за него) казва: "Нека всеки човек каже какво счита за истина и нека самата истина бъде поверена на Бог." (немския ми е под всякаква критика,тъй че превода ми може да не е точен, но смисъла е този - Sage jeder, was ihm Wahrheit dunkt, und die Wahrheit selbst sei Gott empjohlen). Помисли над това следващия път, когато решиш да споделиш с форумната аудитория своите прозрения ;)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Към Ivan 7788: много често говориш за ИСТИНАТА,сякаш имаш монопол върху нея. Лесинг (не е мюсулманин, тъй че сигурно не си чувал за него) казва: "Нека всеки човек каже какво счита за истина и нека самата истина бъде поверена на Бог." (немския ми е под всякаква критика,тъй че превода ми може да не е точен, но смисъла е този - Sage jeder, was ihm Wahrheit dunkt, und die Wahrheit selbst sei Gott empjohlen). Помисли над това следващия път, когато решиш да споделиш с форумната аудитория своите прозрения ;)

Aз говоря за исляма, то и според тебе щом е истината, то си е за тебе . виж мнение # 2263ph34r.gif

Aз говоря за исляма, то и според тебе щом е истината, то си е за тебе . виж мнение # 2263ph34r.gif

Не си дорасъл да разбереш "Скептичния". ;)

ПРЕДЛАГАМ ДА СПРЕМ ВСИЧКИ ДА ПИШЕМ РАЗНИ НЕЩА, ИЗВЪМ ТЕМАТА( ИСЛЯМ (ЗА ЛЮБОПИТНИ) ) аз ако съм писал нещо извън темата , то е било заради "Вас" както на мнение # 2263

Мир,фор еври ! sad.gif

Съгласен съм, но се надявам същото да важи и за теб, що се отнася до теми за другите религии...също и в тази.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добре,може ли вече да се съсредотичим върху религията Ислям?

Много добро решение,Валентиниус.Голям интерес на форумците към Исляма :yanim:

Повелите на Свещения Коран

Изредените съвети се отнасят към посочените в скоби знамения от Свещения Коран, но не са буквално цитирани.

1. Уважавайте и почитайте всички хора, независимо от техните: религия, раса, националност, пол, език, положение, произход, професия и т.н. (17:70)

2. Говорете правдиво, без двусмислие и заблуда. (33:70)

3. Подберете възможно най-добрите думи, за да кажете нещо и го изричайте по най-подходящия начин.(17/53, 2/83)

4. Не повишавайте тон. Говорете учтиво. (31/19)

5. Винаги казвайте истината. Странете от измамни и суетни думи. (22:30)

6. Не смесвайте истината с лъжата. (2/42)

7. Изричайте това, което е в сърцето ви. (3/167)

8. Говорете цивилизовано, изразявайте се на общоприетия от обшността език. (4/5)

9. Когато изказвате мнение, нека то да е справедливо, дори да е против вас самите или близките ви. (6/152, 4/135)

10. Не бъдете надменни и самохвалци. (31/18 )

11. Не говорете безмислици. Не слушайте и не правете безмислени неща. (23/3, 28/55)

12. Странете от празнословието и отминавайте с достойнство тези, които са му се отдали.(25:72)

13. Не се отдавайте на никаква нескромност или скверност, било то тайно или явно.(6/151)

14. Ако несъзнателно направите грешка, поправете я възможно най-бързо. (3/134)

15. Не се дръжте надменно и арогантно. (31/18 )

16. Не ходете високомерно и самонадеяно. (17/37, 31/18 )

17. Бъдете умерени в походката си. (31/19)

18. Движете се със смирение и кротост. (25/63)

19. Свеждайте поглед. Избягвайте втренчените похотливи погледи. (24/30-31, 40/19)

20. Ако нямате достатъчно знания за нещо по-добре мълчете. Не мислете, че това е нещо маловажно, защото то може да доведе до сериозни последствия. (24:15-16)

21. Ако чуете злословие за някого, заемете неговата страна докато ви се изясни. Считайте хората за невинни докато не се намерят категорични доказателства за вината им. (24/12-13)

22. Убедете се в истинността на всяка вест, за да не нараните някого поради незнание и после да съжалявате за стореното. (49/6)

23. Не приемайте сляпо всяка информация по въпроси относно, които нямате достатъчно знания, а проверете достоверността й. В Съдния ден ще отговаряте за слуха и зрението си, както и за здравия разум с който сте дарени. (17:36)

24. Никога не си помисляйте, че сте достигнали предела на познанието и че никoй няма повече знания от вас. Помнете – над всеки човек дарен със знание стои Друг по-знаещ (12:76). Дори на Мухаммед (сас) е било заповядано да се моли за знание. (20:114)

25. Вярващите са братя. Живейте като членове на едно семейство - братя и сестри, едни за други. (49/10)

26. Не се подигравайте и присмивайте. (49:11)

27. Не хулете. (49:12)

28. Не назовавайте хората с прякори. (49:11)

29. Избягвайте съмненията и догадките. Те изчерпват енергията на общността. (49:12)

30. Не се шпионирайте един друг. (49:12)

31. Не злословете един за друг. (49:12)

32. Когато се срещате отправяйте благослов - поздравявайте се. Ако към вас е отправено подобно пожелание, приемете го учтиво и отвърнете с по-голяма (или поне равна) вежливост. (4:86)

33. Когато се завърнете в своя дом или посетите дома на някой друг, отправете благослов към намиращите се там. (24:61)

34. Не влизайте в нечия къща без да поискате разрешение, а когато влизате поздравете нейните обитатели и им пожелайте живот в благочестие и мир. (24:27)

35. Отнасяйте се вежливо към родителите, роднините, сираците и пренебрегнатите в обществото. (4:36)

36. Грижете се за бедняците, инвалидите, нуждаещите се, за тези на които търговията им не върви и за които са изгубили работата си. (4: 36)

37. Отнасяйте се вежливо към съседите си, към тези които са редом с вас на обществени събирания или в транспорта. (4:36)

38. Проявете щедрост към пътника изпаднал в нужда, към бездомника на улицата и към онзи, който ви срещне потънал в лишения. (3:36)

39. Отнасяйте се грижовно към тези, които работят за вас.(4:36)

40. Не огорчавайте хората, на които сте дали нещо като им натяквате за щедростта си. (2:262)

41. Не очаквайте нищо за вашата добра постъпка, дори и благодаря. (76:9)

42. Помагайте си в добрината и не сътруднечете на тези, които планират злина. (5:2)

43. Не се стремете да впечатлявате хората със собствено провъзгласените си добродетели. (53:32)

44. Изисквайте от другите добро поведение, но първо коригирайте своето. Делата говорят по-силно от думите. Преди да призовете за добри дела първо вие ги практикувайте. (2:44)

45. Коригирайте първо себе си и семействата си (преди да коригирате другите). (66:6)

46. Опрощавайте на тези, които поради невежество извършат злина, но после се покаят и поправят. (3:134)

47. Потискайте гнева и отрицателните си емоции и ги превръщайте в творческа енергия. Бъдете източник на спокойствие и комфорт за хората. (3:134)

48. Призовавайте хората по пътя на Аллах с мъдрост и благи слова. Аргументирайте се разумно. (16:125)

49. Оставете тези, които не придават важност на божественото, а го считат за източник на забавление. (6:70)

50. Не стойте в компанията на хора, които богохулстват, докато не започнат друг разговор. (4:140)

51. Не завиждайте на по-щастливите от вас. (4:54)

52. Направете място на останалите участници в събиранията. (58:11)

53. Ако сте поканени на гости, отидете в уреченото време. Не пристигайте прекалено рано, за да изчаквате приготвянето на вечерята, а след хранене не се застоявайте, за да се отдадете на празно бръщолевене. Такова поведение може да причини неудобство на домакина...

54. Яжте и пийте (от позволеното) в умерени количества. (7:31)

55. Не прахосвайте това, с което Аллах ви е облагодетелствал. (17:26)

56. Изпълнявайте обещанията и ангажиментите, които сте поели. (17:34)

57. Поддържайте чистота. (9:108, 4:43, 5:6)

58. Обличайте се добре, но помнете, че боязънта пред Аллах е най-доброто одеяние. (7:26)

59. Изкарвайте си препитанието само с честен труд. (29:17, 2:188)

60. Не отнемайте с неправда богатството и имота на другите, нито подкупвайте служители и съдии, за да лишават други хора от собствеността им. (2:188)

Мир вам !

източник : http://www.islamforb...an/koran_1.html

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Иванчо, за първи път гледам си написал, по- точно цитирал нещо смислено!

Само дето е на теория, не показахте какъв е исляма, който упорито защитавате...

Редактирано от fringe (преглед на промените)

Иванчо, за първи път гледам си написал, по- точно цитирал нещо смислено!

Само дето е на теория, не показахте какъв е исляма, който упорито защитавате...

За тези, които не са го видели,

... аз ако съм писал нещо извън темата , то е било заради "Вас" както на мнение # 2263

Съгласен съм, но се надявам същото да важи и за теб, що се отнася до теми за другите религии...също и в тази.

Моля, ви да не се отклоняваме "ОТНОВО" от темата.

Редактирано от ivan_7788
главни букви! (преглед на промените)

Повелите на Свещения Коран

Изредените съвети се отнасят към посочените в скоби знамения от Свещения Коран, но не са буквално цитирани.

1. Уважавайте и почитайте всички хора, независимо от техните: религия, раса, националност, пол, език, положение, произход, професия и т.н. (17:70)

....................................................................(който иска да види, цялата стaтия, нека да види, мнение # 2282)

60. Не отнемайте с неправда богатството и имота на другите, нито подкупвайте служители и съдии, за да лишават други хора от собствеността им. (2:188)

Мир вам !

източник : http://www.islamforb...an/koran_1.html

Браво на тези, които са направи тази тема(това се отнася и за тебе, но най-вече за авторите на статията в http://www.islamforb...an/koran_1.html )

http://www.vbox7.com/play:1c4bb495 Ще добавя, едно клипче .

Редактирано от Psihara92
излишно голям цитат на собствен пост (преглед на промените)

Искам да се извиня публично на тези, които съм ги обидил.

Простете ми, просто се поддадох на "гнева" си и бях "позабравил" някои неща, които трябва да ги изпълни един мюсюлманин в дадени ситуации .

Когато публикувах тази тема от този източник http://www.islamforb...an/koran_1.html си припомних някои неща, които ги бях "позабравил" задето се оставих на "гнева" ми да надделе над мене.

Простете ми!

Простете ми, просто се поддадох на "гнева" си и бях "позабравил" някои неща, които трябва да ги изпълни един мюсюлманин в дадени ситуации .

Когато публикувах тази тема от този източник http://www.islamforb...an/koran_1.html си припомних някои неща, които ги бях "позабравил" задето се оставих на "гнева" ми да надделе над мене.

Простете ми!

И ти ми прости за строгостта :):wors: :wors:

Простете ми!

А ще се извиниш ли на Модераторите, като обещаеш, че няма да пишеш вече през Прокси сървари!

Ще посочиш ли колко пъти си регистриран в този форум и ще помолиш ли модераторите, да те оставят само е едим Никнейм?

А на мен щесе извиниш ли лично поне за тези писания?

ivan_7788

08 юни 2010 - 00:05

Ей братле, обади се на 112 за да ти изпратят един екип за преглед за шизо...

-------------------=======

ivan_7788

07 юни 2010 - 10:31

http://kmilanov.net/shizofrenia.html успех в лечението си дядо попе

------------------===========

ivan_7788

07 юни 2010 - 10:18

репутацията ти, говори какъв си всъщност

Ще обясниш ли на тук пишещите, защо има толкова лоша репутация и ще помолиш ли модератирите да я коригират?

Сура 49, аят 11

11. О, вярващи, едни мъже от вас да не се присмиват на други! ...

Ако сториш това, ти прощавам и ще разбера, че разкаянието ти е искренно!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Логос не им е мястото на тези линкове пред публиката! Моля, да редактираш поста си!

Искаш ли да ти посоча поне над 30 пъти, когато този Потребител не е наричал с най-тежки и обидни думи от типа на шизофреник и пр. ?

Аз не съм го обиждал никога!

И сега, когато разбра, че ще го постигне проклятието на Аллах през Съдния ден - поиска прошка!

Аз не съм сигурен, че се е разкаял истински / така, кокто повелява Иисус от страниците на Корана / и за това искам доказателства за това!

Искаш ли да ти посоча поне над 30 пъти, когато този Потребител не е наричал с най-тежки и обидни думи от типа на шизофреник и пр. ?

Аз не съм го обиждал никога!

И сега, когато разбра, че ще го постигне проклятието на Аллах през Съдния ден - поиска прошка!

Аз не съм сигурен, че се е разкаял истински / така, кокто повелява Иисус от страниците на Корана / и за това искам доказателства за това!

С ирония, друже - повече боли...

Аллах винаги прощава на разкаялите се,маша-Аллах Иван.

Много е красива джамията,отворена е за не мюсюлмани,имат гидове и черни покривала за жените.

Много е красива, наистина! Приципната забрана за изобразяване на човешки образи е довела до изумителен разцвет на орнаменталистиката.

Много е красива, наистина! Приципната забрана за изобразяване на човешки образи е довела до изумителен разцвет на орнаменталистиката.

Имах късмета да гледам филче, за строежа на тази джамия, имаше много кадри от вътрешноста на джамията.

През последните няколко месеца, много жители на Диаборна бяха изненадани намирайки закачен на дръжката на вратата си пакет с Корана.

По този начин ислямската благотворителна фондация Ал-Фуркан, разпространява безплатно копие на Корана на английски език, надявайки се да даде

на хората обективна информация за исляма за да изградят свое правилно възприемане на религията.

През последната година, фондацията е разпространила в Диаборна и околностите му от 18 000 до 20 000 копия на Корана.

Разпространението на Корана в щата Мичиган започна с Диаборна, защото там живее голяма мюсюлманска общност.

Инициативата е предназначена да предпази иноверните от предразсъдъци спрямо исляма и те да изградят правилно разбиране за ислямската религия.

1000000000000113000000d5c3bae553.gif

В Чикаго фондацията е разпространила повече от 200 000 безплатни копия на Свещеното писание.

Основателя Веджхад Сеид споделя: "Това е специален превод на Корана, насочен към запада, защото американците не могат да разберат терминологията на Корана.

Целим да се представи обективен превод и да ги предпазим от нежелани интерпретации на различни стихове от Корана. Например, медиите цитират определени стихове от Корана, изкарани от контекста им и така манипулират правилното им тълкуване.

Фондация за Ал-Фуркан "е неправителствена организация, която се финансира изцяло от мюсюлманските общности в Америка и не приема дарения от чужбина.

Основната цел на организацията е да се доставят копия на Корана във всеки американски дом, каза: " New America Media".

източник : http://www.genmuftib...7-09-40-40.html

Към цензурите :biggrin: Има ли въпроси табу или считате, че не пиша по темата? Ако е така, бъдете любезен да ми отговорите в ЛС.

Към цензурите :) Има ли въпроси табу или считате, че не пиша по темата? Ако е така, бъдете любезен да ми отговорите в ЛС.

Да използвам случая да попитам защо не бях уведомена заради какви нарушения темата ми ,,Портокаловата Троица,, беше изтрита?

Чаках ЛС и още чакам.

scepsis-и защо мислиш,че Коран и Дарвин трябва да вървят заедно?

Към цензурите :) Има ли въпроси табу или считате, че не пиша по темата? Ако е така, бъдете любезен да ми отговорите в ЛС.

Постове , считани от модераторите на раздела като офтопици, и не обозначени като такива, се изтриват.Този Ви пост също ще бъде изтрит.

Да използвам случая да попитам защо не бях уведомена заради какви нарушения темата ми ,,Портокаловата Троица,, беше изтрита?

Темата не е изтрита, а обединена с подходящата , която Вие, явно сте пропуснали да забележите.

Същото важи и за многобройните теми за исляма, бахайството и т.н. :

Към потребителя 4а4о66:

Няма нужда да пускате отделни теми за бахайството, при положение, че вече има тема за тази религия. И Ви моля да слагате източниците на статиите, които поствате.

scepsis-и защо мислиш,че Коран и Дарвин трябва да вървят заедно?

А защо не? Имаме две диаметрално различни обяснения за живота, вселената и всичко останало, и би било полезно хората да ги сравнят. Моите уважения към г-н Яха, но другата гледна точка също трябва да се познава от първоизточника: проф. Р. Докинс

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ДАРВИНИЗМА ОТДАВАНА Е ОБОРЕН

и хората няма защо да си губат времето с теории как кита излиза на сушата и става мечка :yanim:

мерси за отговора на модератора

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.