Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книгите, които не харесваме

Featured Replies

Аз пак се включвам в тази тема, за което съжалявам, но исках да си споделя мнението за новата книжка на Сабрина Джефрис - Не дърпай лъва за опашката.

Еми, не ми хареса и то въобще!

Главната Мадлин избягва от малкото селце, където живее с баща си, заради скандал с лекарската му практика и си намира рабога като учителка в училището за млади дами на мисис Харис. Там тя среща новоизлюпения виконт Норкорт и решава, че той може да й помогне. И тук беше абсурдната според мет ситуация на премането на племеницата на виконта в училището и неговото "назначение" като преподавател. Големи въртели бяха, според мен несъобразени с времето, в което се развива действието.

А увлечението между двамата ми беше просто смешно. Не усетих никаква тръпка да преминава в тялото ми, докато четях за любовните им срещи, просто никаква романтика. Само вулгарност - не секс сцени, без които един любовен роман не може, а вулгарности. За мен беше не любовен роман, ами ХХХ роман. Вярно съвсем нормално е да се говори и мисли за мастурбирането, но да го свързваш с едно девет годишно дете - беше ненормално. Просто не ми се четеше за такива простотии. И най-важното нямаше я тръпката и чувствеността в книжката.

От мен - оценка 2

• Отговори 112
  • Прегледи 23,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз пак се включвам в тази тема, за което съжалявам, но исках да си споделя мнението за новата книжка на Сабрина Джефрис - Не дърпай лъва за опашката.

Еми, не ми хареса и то въобще!

Главната Мадлин избягва от малкото селце, където живее с баща си, заради скандал с лекарската му практика и си намира рабога като учителка в училището за млади дами на мисис Харис. Там тя среща новоизлюпения виконт Норкорт и решава, че той може да й помогне. И тук беше абсурдната според мет ситуация на премането на племеницата на виконта в училището и неговото "назначение" като преподавател. Големи въртели бяха, според мен несъобразени с времето, в което се развива действието.

А увлечението между двамата ми беше просто смешно. Не усетих никаква тръпка да преминава в тялото ми, докато четях за любовните им срещи, просто никаква романтика. Само вулгарност - не секс сцени, без които един любовен роман не може, а вулгарности. За мен беше не любовен роман, ами ХХХ роман. Вярно съвсем нормално е да се говори и мисли за мастурбирането, но да го свързваш с едно девет годишно дете - беше ненормално. Просто не ми се четеше за такива простотии. И най-важното нямаше я тръпката и чувствеността в книжката.

От мен - оценка 2

:cool: Благодаря за коментара.Бях си я набелязала да си я купувам,а само щях да си загубя времето и парите ;)

Редактирано от margc (преглед на промените)

От мен - оценка 2

Аз напоследък го давам критикарка и за това се въздържах от оценка.Книгата я слагам в сивия поток /става да ме приспи след работа/и съм съгласна с казаното,ама що не се сещам за това с деветгодишното...Хм,голямо впечатление ми е направила.

Мамаа миа, направо ми увисна ченето ся :yanim: А аз така й се бях наточила, че и за празниците си я бях заделила кат нещо специално Публикувано изображение Примигвам на працали срещу компа - направо съм в шах - въобще не очаквах извращения от авторка като Сабрина Джефрис.Публикувано изображение Поглъщала съм порядъчна доза нейни творения и мнението ми беше за свежарска авторка, в чиито романи силния заряд на любовната история е поднесен с много хумор и забавни моменти. Любима нейна поредица ми е за сестрите Соунли - Swanlea Spinster . Изтрещях трите романа за сестрите - мълниеносно и спринтирайки от нетърпение прошетах една след друга (щот не можех едновременно http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ): A Dangerous Love, A Notorious Love, After The Abduction. Първата книжка от поредичката е сред най-любимите ми романи: главния е преуспял млад джентълмен, който обаче е останал без титла поради мошенничество и присвояване на титлата от бащата на трите сестри. Бащата (който е на смъртно легло) решава да го покани в имението, за да се сдобрят и да му даде необходимите документи, за да докаже правото си над титлата при условие, че главния се ожени за една от дъщерите му. Но целта на главния е хем да се сдобие с нужните му документи,хем и да не влиза в капана на брака с нито една от старите моми. Затова решава с помощника му да си разменят ролите и докато помощника му ухажва сестрите, той на спокойствие да си тършува из имението, за да намери докумнетите. И така, тези двамцата красавци се появяват в имението. тук обаче се сблъскват с вражебността на средната сестра (главната). Тя така яко наплю с презрението си главния кат го мислеше за обикновен помощник, а той с цялата си арогантност я дразнеше непрекъснато и само дебнеше да я докопа и нацелува. И толкоз й влезе под кожата, че тя реши да се жени за него, докато си мислеше, че е обикновен служител. Обаче кат разбра истината, мале, мале, какви искри и тежки предмети хвърчеха.... Романът е изключително забавен, наред с трогателните моменти и неустоимото привличане между главните.

Всъщност, това което исках да споделя: мили дами, не отписвайте авторката. Има страхотни нейни романи, които чакат да им се насладим някой прекрасен ден. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

въобще не очаквах извращения от авторка като Сабрина Джефрис.

Не,не не може да се каже така.Просто старата приказка "с голяма кошница на прехвалени ягоди не ходи" е в сила.Най-вероятно няма да ти е номер едно,но си я прочети.

Аз напоследък го давам критикарка и за това се въздържах от оценка.Книгата я слагам в сивия поток /става да ме приспи след работа/и съм съгласна с казаното,ама що не се сещам за това с деветгодишното...Хм,голямо впечатление ми е направила.

Ами, Гале нали се сещаш, че вуйчо му и вуйна му го връзваха всяка вечер за леглото?

Е, а спомняш ли си за какво? Е, не е защото е бил непослушен, а защото бил онанирал прекалено често :speak: и те, за да му изкоренят този грях, го връзваха за леглото. Глупости колкото искаш. на мен проблема в книжката не ми бяха секс сцените, а това че я нямаше красотата, романтиката и химията между главните. Така го почувствах. Пък и сюжета беше плосък.

Е, а спомняш ли си за какво? , не е защото е бил непослушен, а защото бил онанирал прекалено често :rolleyes: и те, за да му изкоренят този грях, го връзваха за леглото...... Пък и сюжета беше плосък.

Аааа,ти затова ли.Точно това го повярвах,има много примери за фанатично набожни идиоти.....За сюжета те подкрепям,но знае ли човек,в друг момент можеше да я погледна като хумористична книгалЗатова и не искам да разубеждавам съвсем евенуалните бъдещи читатели.
  • 2 седмици по-късно...

А така де а аз вчера си я поръчах, карай да върви, след "Гордост и предрасъдъци и зомбита" съм сигурна като шедьовър ще ми се види. Та защо си купих тая простотия със зомбитата ли, да ме бие някой с книгата по главата. Отговора е пустото му любопитство. По принцип съм си фен на зомби филмите и си викам може пък да не е чааак такава простотия. Мхм, вярвай си. Книгата не само не става за четене ( макар че полека лека ще я дочета, само за да видя колко ниско са паднали творенията на въпросния автор) ами и единственото и приложение би било, ако искате да проверите нивото на грамотност на детето си. Пълно с граматични, стилистически и каквито се сетите още грешки. А пък превода , чак в началото се зачудих дали нарочно не е сгрешен до такава степен на моменти. Та в краце заглавието на романа би следвало да е " Гордост и предрасъдъци, и зомбита, И ужасяващи правописни грешки" .

• 4 месеца по-късно...

Здравейте на всички!!! Абсолютно противните ми книги са доста от посочените от вас но "Непокорната" на Бъртрис Смол" държи първенството! Обаче има една, която просто не мога да пропусна и това е "Наследницата" на Катрин Каултър.....УЖАС! Не стига, че главните бяха близки братовчеди (дори визуално си приличаха), но фиаското на първата брачна нощ беше капката, която преля чашата на търпението ми. Общо взето става дума за това как главният герой изпълни съпружеските си задължения с ръце и купичка топло масло :) Абе, както казват в нашия край - "манджа с грозде".

Здравейте на всички!!! Абсолютно противните ми книги са доста от посочените от вас но "Непокорната" на Бъртрис Смол" държи първенството! Обаче има една, която просто не мога да пропусна и това е "Наследницата" на Катрин Каултър.....УЖАС! Не стига, че главните бяха близки братовчеди (дори визуално си приличаха), но фиаското на първата брачна нощ беше капката, която преля чашата на търпението ми. Общо взето става дума за това как главният герой изпълни съпружеските си задължения с ръце и купичка топло масло :weather1: Абе, както казват в нашия край - "манджа с грозде".

От Бъртрис Смол и аз имамспомени за безвкусни и неприятни писания.

Коултър не е лоша,ама точно тази не съм чела.Масло и ръце?!:wors:

Здравейте на всички!!! Абсолютно противните ми книги са доста от посочените от вас но "Непокорната" на Бъртрис Смол" държи първенството! Обаче има една, която просто не мога да пропусна и това е "Наследницата" на Катрин Каултър.....УЖАС! Не стига, че главните бяха близки братовчеди (дори визуално си приличаха), но фиаското на първата брачна нощ беше капката, която преля чашата на търпението ми. Общо взето става дума за това как главният герой изпълни съпружеските си задължения с ръце и купичка топло масло :super: Абе, както казват в нашия край - "манджа с грозде".

Аз доколкото си спомням преди време като я прочетох ми беше харесала мисля. Май не беше чак толкова лоша, ама спомените ми са много мътни.

А така де а аз вчера си я поръчах, карай да върви, след "Гордост и предрасъдъци и зомбита" съм сигурна като шедьовър ще ми се види.

Та защо си купих тая простотия със зомбитата ли, да ме бие някой с книгата по главата. Отговора е пустото му любопитство. По принцип съм си фен на зомби филмите и си викам може пък да не е чааак такава простотия. Мхм, вярвай си. Книгата не само не става за четене ( макар че полека лека ще я дочета, само за да видя колко ниско са паднали творенията на въпросния автор) ами и единственото и приложение би било, ако искате да проверите нивото на грамотност на детето си. Пълно с граматични, стилистически и каквито се сетите още грешки. А пък превода , чак в началото се зачудих дали нарочно не е сгрешен до такава степен на моменти.

Та в краце заглавието на романа би следвало да е " Гордост и предрасъдъци, и зомбита, И ужасяващи правописни грешки" .

Ив, ти не знаеш ли, че всички фенки на "Гордост и предразсъдъци" и мистър Дарси, я бойкотираме тая книга. По добре да си беше дала парите за сладолед. И не се хаби да я дочиташ, сигурна съм, че за нищо не става и докрая. Най-добре я дай на баба си за подпалки или замери някой твърдоглав моряк по главата. Ама по-добре недей, че като нищо ще го уцелиш:).

Най-добре я дай на баба си за подпалки или замери някой твърдоглав моряк по главата. Ама по-добре недей, че като нищо ще го уцелиш:).

Това последното много ми харесва :hush::lol6::lol6::)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.