Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книгите, които не харесваме

Featured Replies

Това описание на Джасинта доста ме изненада? :rolleyes: Може и да греша , но мисля, че бях чела книга с такова заглавие, но май от друга авторка. Ставаше дума за някаква каторжница в Австралия. Но тази книга... може просто да е сходно заглавие, но ме заинтерисува да потърся тази Джасинта, която съм чела ( не, че ми е харесала - напротив, но чак такава история??? Никога не съм чела. От друга страна съм готова да ви предложа още заглавия към кое не харесвам ( лично мнение, разбира се): Венецианския лъв, Дамата с меча, Покорена от една целувка. Сещам се за тези, като се замисля, за книги, които не харесвам. Просто са... Скучни. Все чакаш нещо да се случи. Няма нищо по - пиперливо или пък такива полети на въображението като влюбени в Дявола жени ( то няма лошо, ако не греша имаше някакво движение ли, секта ли, незнам... за поклоници на дявола). Както и да е! Нищо такова! Просто, книги, които никога не бих прочела наново и всъщност прочетох докрая с чисто упорство и надежда ... все нещичко да ме грабне. Но... Скука! :speak:

• Отговори 112
  • Прегледи 24,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Джасинта" я има в шкафа под леглото :) Явно майка ми я е купувала на времето и сега стои заровена надълбоко :yanim: Бях я започвала преди мнооого години,но това с пъкала не ми допадна,а главната малко тъпичка ми се стори.

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

"Джасинта" я има в шкафа под леглото :) Явно майка ми я е купувала на времето и сега стои заровена надълбоко :yanim: Бях я започвала преди мнооого години,но това с пъкала не ми допадна,а главната малко тъпичка ми се стори.

Леле, тази книжка явно наистина е доста ужасна. Не мисля да я почвам, само заради коментарите ви, момичета. Доста фантазия се изисква за чак такива глупости. ;)

Това описание на Джасинта доста ме изненада? :beat:

Може и да греша , но мисля, че бях чела книга с такова заглавие, но май от друга авторка. Ставаше дума за някаква каторжница в Австралия.

Но тази книга... може просто да е сходно заглавие,

Да не би да си мислиш за "Джакаранда" от Ребека Брандуейн :bedtime2:

Да не би да си мислиш за "Джакаранда" от Ребека Брандуейн :)

Да, явно е "Джакаранда" от Ребека Брандуейн.

Аз не харесвам Испанска серенада на Дженифър Блейк. Просто не знам откъде намерих търпение и сили да я прочета. През повечето време книгата за мен си беше неразбираема - диалозите и самото действие, просто не схващах за какво става въпрос и препрочитах нон стоп. Не знам дали е по-вина на преводачите, но просто ми е останала в съзнанието като едно мъчение... В самата книга имаше едно зверско изтезание и убийство, че на мен косата ми настръхна... Добре, че не съм попадала на лошите неща, които вие сте описали, че моето е направо цвете в сравнение с вашите

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Господи,пропуснала съм го това!И май добре,че съм го пропуснала...

Аз не харесвам Испанска серенада на Дженифър Блейк. Просто не знам откъде намерих търпение и сили да я прочета. През повечето време книгата за мен си беше неразбираема - диалозите и самото действие, просто не схващах за какво става въпрос и препрочитах нон стоп. Не знам дали е по-вина на преводачите, но просто ми е останала в съзнанието като едно мъчение...

В самата книга имаше едно зверско изтезание и убийство, че на мен косата ми настръхна...

Добре, че не съм попадала на лошите неща, които вие сте описали, че моето е направо цвете в сравнение с вашите

Сигурно става въпрос за убийството на онази..май Изабел беше.Когато я отвлякоха индианците.Наистина си беше гадно.Имаше някои не особено приятни моменти,но аз я слагам към безразличните книги.

Книгата, която не харесвам (меко казано) е Джасинта на Катлийн Уинзор. Беше сред първите любовни исторически романи, които прочетох и за малко не ме отказаха от жанара.

Чела съм я преди години, но още не мога да забравя къде се развива действието – в пъкала!!! Книгата започва как младата Джасинта пристига в ада и малко след това се запознава с дявола, който както може да си представите е дяволски красив... Главната се е озовала там, благодарение на съпруга си, който я е убил, малко след като разбира, че тя си има любовник. Само че в ада среща и друга прелюбодейка – майка си. От там почваше кашата: майката имаше взимане-даване с дявола. Джасинта също привлечена от него, първоначално не искаше да има нещо общо с него, но после почна едно съревнование, което дойде в повечко за психиката ми :P. На края май си оправиха отношенията. Дявола замина на някъде, а майка й я утешаваше, че той винаги се връщал и че имала пред себе си вечността да спечелва по-голямо внимание от негова страна.

Абе с две думи много неприятна книга. Убедих се, че една любовна история може да се пречупи през толкова грозна гледна точка. Не я препоръчвам на никой. :down:

Ейва, тва направо ми взе граматиката. Ужас и писъци, не бих я чела, макар, че аз мадам Уиндзор се бях засилила да я чета, Бях се засилила с "Арабела" но много бързо ме отказа. :cool: И сега като се сетя и изтръпвам. Бях си взела книгата от книжарница, и й беше откъсната задната корица затова нямах резюме. Общо взето се разказваше за една принцеса, дето който не искаше той не я бе оправил, докато не срещна главния, един циганин и не забегна с него. Ей го резюмето, то е красноречиво:

"Ослепително красивият циганин Робърт повежда младата Арабела през възторзите и кошмарите на безумната любов. Арабела бяга от кралското си семейство, където скучни пажове предлагат мимолетни наслади. Принцесата се отрича от фалша на парфюмираните страсти. Арабела и циганинът са преследвани денонощно. Няма за тях кътче на замята, където да се скрият. В откраднатите мигове на бягството те откриват, че раят и адът са се слели в едно..."

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

И след такова резюме очакват някой да я чете тази книга... Мисля, че нарочно са скъсали задната корица....

И след такова резюме очакват някой да я чете тази книга... Мисля, че нарочно са скъсали задната корица....

Нали и аз така, яно някоя зла душа е решила да се изгаври с невинните читатели в Пловдивската библиотека. Аз само погледнах и видях, че става дума за принцеса и си викам, ще я чета, а после дзак, идеше ми да я метна през седмия етаж :angry:
  • 2 седмици по-късно...

Едни от най-тъпите романи, които бях чела са Непокорна страст - в него главната героиня постоянно я изнасилваха. Чериса - тя милата с кого ли не спа :cool:. Но няма нещо по отвратително от Горчиво вино не помня авторката точно как се казваше. Става дума за един (главния), който е от първите заселници в Австралия. Та той иска да започне производство на вино и всички "абуригени" да се възхитят от вкуса му и изведнъж да станат изтънчени и да започнат да пият вино, абе един вид да ги направи познавачи и изтънчени хора. Та той си поръчва жена от Англия, с която са се виждали само веднъж. Тя разбира се от тогава е страшно влюбена в него :). Та пристига тя женят се набързо и се таковат :wors: тя обаче през цялото време умираше от страх и сексуалния акт въобще не и хареса. Времето минавеше и тя нито един път не изпита оргазъм със съпруга си затова на помощ и дойде един художник, който уж и правеше портрет на нея и на децата и (едното от които умира малко по-рано). Та с него се залюбва и разбира какво всъщност е хубав секс. През това време главния не си стои мирно и започва афера с една ратайка от имението и секс до дупка с нея. Най-интересното обаче, е че той е влюбен и в двете жени едната главната иска само да я гледа, защото за него тя е образец на английската аристокрация и е истинска дама - така човека си повдига самочувствието, а другата я иска в леглото си. Главната зарязва художника, защото е осъзнала, че е влюбена в главния нищо, че той не я оправя както трябва. До 50-те си години главния има връзка и с двете жени. С едната духовна, а с другата сексуална. Жена му и представа си няма, че той има любовница и разбира малко преди той да умре от рак. Ами да на 50 години той умира от рак и двете мадами са до него разбира се и се грижат за всичките му привщявки, обединявайки се в обща кауза да направят последните му дни незабравими. Накрая той пукясва, а двете жени остават приятелки. Не знам как ми стигна търпението да я прочета тази книга, все се надявах, че ще дойде по-интересен момент, но такъв не се появи. Горещо не я препоръчвам :)

Но няма нещо по отвратително от Горчиво вино не помня авторката точно как се казваше.

.........................................................................................

Не знам как ми стигна търпението да я прочета тази книга, все се надявах, че ще дойде по-интересен момент, но такъв не се появи. Горещо не я препоръчвам :)

Благодаря,задължена съм ти,че ще пропусна този "шедьовър".Книгата е издадена отдавна и е малкото,които не съм чела.Е,имало защо.

оуу,аз тъкмо смятах да я започвам в скор време,щото корицата ми хареса и резюмето не беше лошо,не се разбираше,че става въпрос за такива работи,добре чене я започнах,отврат :speak: как ги издават такива още се чудя,а хубавтие ги подминават http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Едни от най-тъпите романи, които бях чела са Непокорна страст - в него главната героиня постоянно я изнасилваха. Чериса - тя милата с кого ли не спа :mad:. Но няма нещо по отвратително от Горчиво вино не помня авторката точно как се казваше.

Става дума за един (главния), който е от първите заселници в Австралия. Та той иска да започне производство на вино и всички "абуригени" да се възхитят от вкуса му и изведнъж да станат изтънчени и да започнат да пият вино, абе един вид да ги направи познавачи и изтънчени хора. Та той си поръчва жена от Англия, с която са се виждали само веднъж. Тя разбира се от тогава е страшно влюбена в него :wors:. Та пристига тя женят се набързо и се таковат :) тя обаче през цялото време умираше от страх и сексуалния акт въобще не и хареса. Времето минавеше и тя нито един път не изпита оргазъм със съпруга си затова на помощ и дойде един художник, който уж и правеше портрет на нея и на децата и (едното от които умира малко по-рано). Та с него се залюбва и разбира какво всъщност е хубав секс. През това време главния не си стои мирно и започва афера с една ратайка от имението и секс до дупка с нея. Най-интересното обаче, е че той е влюбен и в двете жени едната главната иска само да я гледа, защото за него тя е образец на английската аристокрация и е истинска дама - така човека си повдига самочувствието, а другата я иска в леглото си. Главната зарязва художника, защото е осъзнала, че е влюбена в главния нищо, че той не я оправя както трябва. До 50-те си години главния има връзка и с двете жени. С едната духовна, а с другата сексуална. Жена му и представа си няма, че той има любовница и разбира малко преди той да умре от рак. Ами да на 50 години той умира от рак и двете мадами са до него разбира се и се грижат за всичките му привщявки, обединявайки се в обща кауза да направят последните му дни незабравими. Накрая той пукясва, а двете жени остават приятелки.

Не знам как ми стигна търпението да я прочета тази книга, все се надявах, че ще дойде по-интересен момент, но такъв не се появи. Горещо не я препоръчвам :)

Ох, малее туй нещо и за подпалки не става, точно преди 7 дни се отървах от тази книга, пробутах я на сергията до нас с изключителния късмет да не съм я чела, горко му на следващия който се сдобие с нея, дано като при мен има мигаща червена лампичка, която да го възпре от четене :jumping11:

Мале, този "шедьовър" и аз го имам вкъщи! Купих си го преди около 10 години, но така и не можах да го изчета. Първите няколко години правих някакви вяли опити да разтварям кориците, но така и не можах да стигна даже до средата.

Едни от най-тъпите романи, които бях чела са Непокорна страст - в него главната героиня постоянно я изнасилваха. Чериса - тя милата с кого ли не спа :yanim:. Но няма нещо по отвратително от Горчиво вино не помня авторката точно как се казваше.

Става дума за един (главния), който е от първите заселници в Австралия. Та той иска да започне производство на вино и всички "абуригени" да се възхитят от вкуса му и изведнъж да станат изтънчени и да започнат да пият вино, абе един вид да ги направи познавачи и изтънчени хора. Та той си поръчва жена от Англия, с която са се виждали само веднъж. Тя разбира се от тогава е страшно влюбена в него :yanim:. Та пристига тя женят се набързо и се таковат :yanim: тя обаче през цялото време умираше от страх и сексуалния акт въобще не и хареса. Времето минавеше и тя нито един път не изпита оргазъм със съпруга си затова на помощ и дойде един художник, който уж и правеше портрет на нея и на децата и (едното от които умира малко по-рано). Та с него се залюбва и разбира какво всъщност е хубав секс. През това време главния не си стои мирно и започва афера с една ратайка от имението и секс до дупка с нея. Най-интересното обаче, е че той е влюбен и в двете жени едната главната иска само да я гледа, защото за него тя е образец на английската аристокрация и е истинска дама - така човека си повдига самочувствието, а другата я иска в леглото си. Главната зарязва художника, защото е осъзнала, че е влюбена в главния нищо, че той не я оправя както трябва. До 50-те си години главния има връзка и с двете жени. С едната духовна, а с другата сексуална. Жена му и представа си няма, че той има любовница и разбира малко преди той да умре от рак. Ами да на 50 години той умира от рак и двете мадами са до него разбира се и се грижат за всичките му привщявки, обединявайки се в обща кауза да направят последните му дни незабравими. Накрая той пукясва, а двете жени остават приятелки.

Йей веднъж някой да прочете нещо и да ме спаси от мъките да откривам "топлата вода" сама. Открай време все се лепвам на някакви ужасни книги, и съм ти мнооооооооооооогоооооооо благодарна, че ми спестяваш ужаса да чета тази. От две седмици я гледам на една сергийка и незнам защо нещо ме глождеше и не си я взимах. Явно съм развила шесто чувство :ph34r:

• 2 месеца по-късно...

Все се каня да споделя ужасните си впечатления от "Риск" на Лора Паркър. Боби, мисля, че ти я харесваше, но за мен тази книжка има оценка - Две. Това е една от малкото книжки, които се престраших да препрочета, но наистина си затвърдих отрицателното отношение към нея. Най-малко симпатични герои, ужасен сюжет, който с нищо не ме грабна и особено Главната беше франсе, а аз нещо за Франция не ги долюбвам романите. Абе, това беше - няма да се чете повече. И като си спомня, че я бях купила два пъти ;) - добре, че я подарих на една библиотека.

Все се каня да споделя ужасните си впечатления от "Риск" на Лора Паркър. Боби, мисля, че ти я харесваше, но за мен тази книжка има оценка - Две. Това е една от малкото книжки, които се престраших да препрочета, но наистина си затвърдих отрицателното отношение към нея. Най-малко симпатични герои, ужасен сюжет, който с нищо не ме грабна и особено Главната беше франсе, а аз нещо за Франция не ги долюбвам романите. Абе, това беше - няма да се чете повече. И като си спомня, че я бях купила два пъти :whist: - добре, че я подарих на една библиотека.

Оооо, мила, нещо си се объркала :whist: Това всъщност е единствената книга на Лора Паркър дето въобще не можах да дочета. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Ако не ме лъже паметта главната имаше две лели дето я гласяха за метреса на главния, а аз таквиз кат видя и..... със засилка захлопвам книгата на момента- без никакви угризения на съвестта я захвърлям, за да не се дразня. От авторката харесвам "Прелъстена", "Ярост", "Нощна лилия" :)

"Риск" е втория роман,който съм прочела в живота си и го обожавам. Главната е много сладка и си спомням,когато авторката описваше една нейна бална рокля..сребриста беше...толкова пъти съм си представяла роклята.Лелите и бяха много забавни...Този роман го обичам наравно с някои от книгите от серията Малори...и повече от други книги за серията Малори :nono:

"Риск" е сред любимите ми книги и предполагам , че не си попаднала на нея в подходящ момент, защото аз също не понасям Франция по времето на Революцията. Но както казват "на вкус и цвет тавариш нет ".

• 1 месец по-късно...

За мен "Риск" е на средно ниво.Не е нещо,което може да те впечатли,но не и за изхвърляне

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.