Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

Някой ,може ли да ми каже от какъв магазин мога си купя ултразвукова свирка "против" кучета. Не че имам нещо против тези хайвани :eek:,но понякога трябва да се защитиш от тях! Особено там където, волю не волю ,живея (Студентски град)те са на всякъде и понякога са доста агресивни! До сега съм се оттървавал само с захапване на панталона и не искам следващия път да е нещо по-сериозно ! Ако някой ми каже от къде мога да намеря такава свирка ,ще му бъда много благодарен!!! :speak:

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди в оръжейните магазини продаваа т.нар. "кучегон". Току-виж го имало все още...

Преди в оръжейните магазини продаваа т.нар. "кучегон". Току-виж го имало все още...

Да Stalik е прав но незнам дали навсякаде го продават
  • Автор

Благодаря ви много за отговорите! :):):wors: Благодаря ви много за отговорите! :wors::wors::wors:

• 1 година по-късно...

Бих искал да попитам дали има реална полза от този кучегон - моя близка бе нахапана от глутница в Студенски град миналата седмица и сме много обезпокоени от случая. Предлагат се различни модели, но дали не са само като в телешоп? Моля за компетентни отговори, защото не ми е смешно. Благодаря.

Не знам дали изобщо действа тоя кучегон,а и трябва да имаш невероятно бързи рефлекси за да го задействаш или постоянно да го стискаш в ръка :) Знам само че като те е страх и адреналина ти се покачва-което кучетата-а и не само те-използват веднага за нападение,усещат те че си вече по-слаб-в своя страх от тях Никога няма да забравя една нощ,преди години,исках да се прибера у дома от един къмпинг,да изляза на шосето-около 500 метра ме деляха до там- и да спра кола до моя град Това се оказа най-големия кошмар в живота ми,нямаше охрана и кучетата бяха пуснати-няколко вълчака и ротвайлера ме заобиколиха в кръг и бях в капан-само лаеха срещу мен и зъбите им бяха оголени-готови да ме унищожат,абе умирах и тва си е Казвах си последната молитва,повярвайте ми :) Започнах да им говоря-че нищо няма да им сторя,няма да правя нищо лошо в къмпинга-само искам да се прибера у дома,да стигна горе до шосето-показвах им го с ръка Едно по едно кучетата започнаха да сядат на земята и се успокоиха,аз също,продължавах да им говоря все това Вече не лаеха,няколко кучета станаха и излязоха напред,чакаха ме-и сочеха към шосето Аз тръгнах след тях,те ме изпратиха и чакаха с мен докато не спря камион да ме качи

Не всеки може да има този късмет...мен пък всеки ден ме тормозят кучетатата, като ми се озъбят и аз им се зъбя и те бягат... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от electric (преглед на промените)

Крайно средство е,но винаго действа ефикасно. ПИРАТКИ!!!

Не всеки може да има този късмет...мен пък всеки ден ме тормозят кучетатата, като ми се озъбят и аз им се зъбя и те бягат... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

не е смещно, а е истина. бачка да знайти! :rolleyes: мен 2 пъти са ме гонили навръщане от един приятел. в Бяла има един строеж(едно време щяха да го праят на даскало ма го заебаха) и там са събират глутници и аз от там си минавам щот ми е напряко.(то е край мойто даскало тва място де(тва дет щяха да го праят новото даскало)) та, номера е да не се плашиш. викаш един път и се дърпат назад и тва е. кат се наведеш па бягат( мислят си че ще вземеш камък) квото искате си мислете, ма майка не ми вярваше и еидн път сама се увери :angry:

Бих искал да попитам дали има реална полза от този кучегон - моя близка бе нахапана от глутница в Студенски град миналата седмица и сме много обезпокоени от случая. Предлагат се различни модели, но дали не са само като в телешоп?

Моля за компетентни отговори, защото не ми е смешно. Благодаря.

ако може някой да ми обясни кво е тва "кучегон", че аз кат съм примитивен ползвам горе споменатия метод ... (то ясно че гони кучета...)

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

Използвал съм Dazzer2 като по-малък бях много наплашен ,защото ме гонеха докато се връщах от магазина със сиренето . Ефетка е много добър , колкото са по-злобни толкова по-бързо бягат , мамицата им разкатах Публикувано изображение всичко по пътя ми разкарвах няма значение дали ме гонят или не - цъкаш копчето и бягат (ест ако не е свършила батерията , тогава вие трябва да бягате Публикувано изображение ) ... и така си придобих и няк'ва увереност и сега си ходя и без него и не ми пука ... заслужава си парите просто ...

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

...ако може някой да ми обясни кво е тва "кучегон", че аз кат съм примитивен ползвам горе споменатия метод ...

Виж тук, има различни модели.

... и така си придобих и няк'ва увереност и сега си ходя и без него и не ми пука ... заслужава си парите просто ...

Благодаря за мнението.

...няколко вълчака и ротвайлера...

Страхът е съвсем нормално човешко чувство, не е срамно. Успяла си да спасиш кожата, но не винаги се получава. А и едва ли всеки ще се сети да се отбранява с добри думи.

Има и друго - упоменатите породи са "по-маркови" и предполагам, че проявяват някаква интелигентност и податливост към внушения, но едва ли помиярите могат да се причислят към тази категория...

Ами този кучегон като че ли е добро решение.

Страхът е съвсем нормално човешко чувство, не е срамно. Успяла си да спасиш кожата, но не винаги се получава. А и едва ли всеки ще се сети да се отбранява с добри думи.

Има и друго - упоменатите породи са "по-маркови" и предполагам, че проявяват някаква интелигентност и податливост към внушения, но едва ли помиярите могат да се причислят към тази категория...

Така е прав си,всеки казва същото като му разкажа историята

Не само че и маркови ами все пак са обучени за пазачи-да прегризат гърлото на всеки

:)

А нашия блок го охраняват наистина двама помияри-Балкан и Сара,храним ги а те пазят входовете и лаят по непознати,но иначе не се нахвърлят на никого

Докато ако живеете в Люлин 5 гетото не знам колко кучегона трябва да си купите-там да видите що са глутници,добре че се махнах

Преди около 2-3 години купих един "кучегон" от Метро. Не си спомням марката. Доста активно го използвах.

Мога да кажа, че действа, но не на всички кучета, което за мен значи, че не работи Публикувано изображение

Даже ми прави впечатление, че по-миролюбивите са по-изплашени.

Явно трябва да се тества а конкретни псета. Струваше под 20 лв, така че експеримента си струва, според мен

...Мога да кажа, че действа, но не на всички кучета, което за мен значи, че не работи Публикувано изображение

Даже ми прави впечатление, че по-миролюбивите са по-изплашени.

Явно трябва да се тества а конкретни псета...

Би ли ли пояснил горното, защото не разбрах добре какво означава, че действа и не действа - разгонва ли кучетата или не? Някак не върви да гони едни, а други - не, освен ако не са глухи, за тях изрично е написано, че уредът е безполезен. А и това, че "по-миролюбивите са по-изплашени" не е ли аргумент в плюс за уреда?

Благодаря.

Охо! Да дам аз 60лв за неква си пищялка.. (опс, запрайх за оная "цензура"... ^^ ) По-добре ползвайте онзи метод, който споменахме с Електрик... (при мене винаги е бачкало.. (: )

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

Една такава ултразвукова пищялка чудесно се допълва от спрей против кучета, продава се в магазините за оръжие. Преди години се налагаше да минавам всяка вечер покрай една глутница полубездомни псета и ги бях докарал до истерия с тези две пособия, без да смеят да се доближат.

мда..........а пишеше , че е тема за бездомн кучета

Темата е озаглавена "Защита от бездомни кучета".

Аз преди много обичах кучета,но един ден ми се случи случката!В студентски град ми скочи един помяр с човешки размери и то по светло - добре,че минаха някакви момчета та ми помогнаха.Аз иначе бях замръзнала на място и не реагирах по никакъв начин.След това в 10 сутринта до магазина който е през 2 блока директно едно се затича след мен и определено не искаше да ме близне и след това една вечер се прибираме с приятеля ми и някакво изкочи от някакъв двор и захапа торбата която носеше той.Аз от няколкото пъти които ми е скачало куче и имам вече страх и фобийка!Колкото и срамно да е ужасно много ме е страх и знам,че те го усещат и още повече се настървяват,но не мога да го преодолея!Такава машинка се замислям да си купя защото не мога до магазина да отида от страх и ако я няма колата дори не излизам от нас!Иначе из града из центъра няма проблеми,но тук в квартала е страшно.Плюс това има някаква бабичка дето живее в една къща полусрутена и тя ги храни всичките и нали се сещате колко са се насъбрали.И има едни храсталаци наоколо - естествено няма лампи и от там и милион долара да ми дадат не минавам.Иначе според мен трябва да ги затворят в приюти всичките или да ги приспиват!Ходила съм в доста държави в Европа,но никъде не съм видяла бездомно куче по улиците!А като дойде време за избори се почват едни коледни обещания за бездомните кучета и след като минат изборите се чакат следващите за нови обещания!Много ме е страх и въпреки всичко има ли някой голям кокал им го пускам от терасата да ядат!Каквито и да са и те душа носят,но някой трябва да ги храни за да не са агресивни!

• 4 седмици по-късно...

С какво лекарство в храната мога да приспя за 2-3 часа кучетата на улицата ми? Искам да ги закарам с колата извън София.

С какво лекарство в храната мога да приспя за 2-3 часа кучетата на улицата ми? Искам да ги закарам с колата извън София.

А в приют не може ли да ги оставиш?

Или така ти е по-лесно

Публикувано изображение

А в приют не може ли да ги оставиш?

Или така ти е по-лесно

Публикувано изображение

Да стоят затворени, докато някой евентуално ги вземе? Или пък да ги оставя на улицата, докато ухапят сестричката ми на 3 годинки и се наложи да ги убия? Това е единственото решение, което бих предприел. Просто питам за медикамент, с който да ги упоя.
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, Интересува ме къде мога да звънна да приберат няколко агресивни кучета? Четох извадки от закона и там пише че агресивните и опасни за хора и животни бездомни кучета трябва да се прибират. После ги държат в приют или ги евтанизират, не съм сигурен. Та коя институция се занимава с това, конкретно за гр. Варна? Моля поддръжниците на бездомните кучета да се въздържат от "градивна критика". Или ако искат да помогнат, да дойдат да си ги вземат в къщи.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.