Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

Глей по погрешка да не те застрелят тебе.

Когато, ти се наложи с де що има ключ в багажника на колата да отърваваш дете от въпросните ПУМУАРИ може да ми се обадиш!

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Когато, ти се наложи с де що има ключ в багажника на колата да отърваваш дете от въпросните ПУМУАРИ може да ми се обадиш!

Това че ти не се разбираш с кучовците-си е лично твой проблем и излишна моя грижа.

Куче без да е предизвикано не напада!

Това че ти не се разбираш с кучовците-си е лично твой проблем и излишна моя грижа.

Това разбира се е голяма глупост!

Това разбира се е голяма глупост!

Като не вдяваш и ти нищо от животни си трай!

Моето дете беше нахапано зверски от куче без да го е предизвикало с нищо . Бях там ,но не можах да реагирам навреме . Шевове ,инжекции цял месец ,антибиотици и уплаха за цял живот . Време е да се направи нещо и аз заведох дело слещу общината . Тук в Плевен нито ги скопяват, нито им прилагат евтаназия ... Просто си правят каквото искат . А аз с медицинско трябва да ходя и да искам разрешение да убия кучето . Е не го убих ,но на общината няма да простя ! Споделям опит просто от преди месец и половина !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това, разбира се е поредната глупост! Дай Боже да е последната...

OOOOFFFFF

Защо не си ходиш пък ти в Празните приказки -

там разбираш най-добре.

OOOOFFFFF

Защо не си ходиш пък ти в Празните приказки -

там разбираш най-добре.

Аха, те са, веднага - тичам. Само да видя какво ще стане с кочетата. Ше ги тровят или ше ги стрелят...

П.П. Видяло се е, че няма да е последната.

Ще спрете ли сами или да ви спирам аз?

Моето дете беше нахапано зверски от куче без да го е предизвикало с нищо . Бях там ,но не можах да реагирам навреме . Шевове ,инжекции цял месец ,антибиотици и уплаха за цял живот .

Време е да се направи нещо и аз заведох дело слещу общината . Тук в Плевен нито ги скопяват, нито им прилагат евтаназия ... Просто си правят каквото искат . А аз с медицинско трябва да ходя и да искам разрешение да убия кучето . Е не го убих ,но на общината няма да простя !

Споделям опит просто от преди месец и половина !

Изтръпвам като видя бездомно куче около сина си, не давам да се пипа и задължително се заобикаля. С домашните политиката ми същата, никога не се знае. Никой не е застрахован, тези неща и на 6 да са ти отворени очите, просто се случват. Съди,съди до дупка.

Какво да спрем Динди-Дин? Виждаме, че все пак може куче да нападне човек, без човека да го предизвика и никой не е застрахован срещу това! Едно стъпване на територията, която кучето е обявило за своя или неволно приближаване до леговището с малките, или куче усетило паника в преминаващия човек, или просто безобидна усмивка, която кучето тълкува, като зъбене и предизвикателство - са все причини предостатъчни, кучето да се литне да хапе, особено ако има по-сприхав нрав. И какво, хората в града, трябва да се съобразяват с територията и да изучават навиците на всяко всяко животно там? Това както се разбира, е малко повече, отколкото е необходимо за нормален живот. Според мен, мерките, които трябва да се вземат, трябва да са свързани, както с експресното ликвидиране на въпросната напаст - така и с твърди директиви срещу рецидиви на това явление - солени глоби за хранене на бездомни кучета (и други животни), солени глоби за захвърлени домашни любимци. Служба за излавяне и екстерминиране на бездомните индивиди. Продажбата на домашни любимци да се разрешава, само ако купуващият ги, докаже възможностите си и сериозните си намерения да ги отглежда. И изведнъж хоп - проблема се разрешава от само себе си. Към haidukpikaso. Всички животни (домашни любимци), които съм гледал са умирали на почетна възраст от старост. Включая, кучета, котки, гълъби, аквариумни рибки, скорпиони, жабки. В момента гледам чифт червенобузи костенурки, следващите любимци, които съм планувал да гледам са алпийски тритони. Все съм научил нещо от това. Недей да говориш наизуст. Отгоре на всичко, кучетата ме обичат по принцип. Ей така, не знам защо съм им симпатичен. Не ме лаят, а въртят опашка и ми се радват. Аз също не съм безразличен към тези животинки. Харесвам кучетата - особено големите, но когато стане въпрос за напастта по софийските улици (имам спомени от преди десет години, сега трябва да е по-зле), нямам никакви скрупули по отношение на мерките, които е редно да се вземат. А ти си говори каквото искаш.

Споделям само отчасти мнението ти, но не желая да водя подобен спор.

....Според мен, мерките, които трябва да се вземат, трябва да са свързани, както с експресното ликвидиране на въпросната напаст - така и с твърди директиви срещу рецидиви на това явление - солени глоби за хранене на бездомни кучета (и други животни), солени глоби за захвърлени домашни любимци. Служба за излавяне и екстерминиране на бездомните индивиди. Продажбата на домашни любимци да се разрешава, само ако купуващият ги, докаже възможностите си и сериозните си намерения да ги отглежда. И изведнъж хоп - проблема се разрешава от само себе си....

.

Тоест-сме на едно мнение с теб :rolleyes:

Трябва експресно да се унищожат - срок около месец, а след това да се цивилизоваме както си му е реда :rolleyes:

Дали ще са ловните дружинки срещу заплащане, дали сегашните фирми с приютите, които да ги изловят и избият там, хуманно-няма никакво занчение за резултата.

Проблемът обаче, според мен в момента не е само заради "природолюбителките", ами и заради самите служби , които само прибират парите по програмите, а реално не вършат дейността си.

Имам подозрения, че нарочно не терминират бездомните кучета, защото ако проблемът се разреши-няма да могат да искат още пари.А сега - има проблем - има за какво да искат още пари.И пишат ли пишат програми, които самите те не изпълняват.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Аре не ми слагай думи в устата, които не съм казвала ако обичаш. Не ми се потъва в безсмислени спорове, нито имам сили, нито имам желание, проблем ли ти е?

.

Тоест-сме на едно мнение с теб :)

Трябва експресно да се унищожат - срок около месец, а след това да се цивилизоваме както си му е реда :)

Проблемът според мен в момента не само заради "природолюбителките", ами и заради самите служби , които само прибират парите по програмите, а реално не вършат дейността си.

Имам подозрения, че нарочно не терминират бездомните кучета, защото ако проблемът се разреши-няма да могат да искат още пари.А сега - има проблем - има за какво да искат още пари.И пишат ли пишат програми, които самите те не изпълняват.

:rolleyes:

Споделям само отчасти мнението ти, но не желая да водя подобен спор.

Лошо няма Динди-Дин, аз просто изложих моята позиция. Без претенции, че тя е правилната. Всъщност обадих се, защото ме втрещява колко са се загрижили да оправят кучетата, когато хората масово са в несрета...

Аре не ми слагай думи в устата, които не съм казвала ако обичаш. Не ми се потъва в безсмислени спорове, нито имам сили, нито имам желание, проблем ли ти е?

:rolleyes: Това кой :cool:

А замисляте ли се, откъде идват бездомните кучета? И ако ги избият, за колко време ще се навъдят пак? Проблема е, че няма никакъв контрол, кой какво животно си взима в къщи и за колко време.Или си мислите, че са дошли от гората? Докато не се въведат правила и закони за гледането на домашни любимци и най-вече да се следи за спазването им, всичко е напразно.Само ще се наливат едни пари и ......

:rolleyes: Това кой :cool:

и аз се чудя - или си ти, или съм аз :rolleyes:

А замисляте ли се, откъде идват бездомните кучета? И ако ги избият, за колко време ще се навъдят пак? Проблема е, че няма никакъв контрол, кой какво животно си взима в къщи и за колко време.Или си мислите, че са дошли от гората? Докато не се въведат правила и закони за гледането на домашни любимци и най-вече да се следи за спазването им, всичко е напразно.Само ще се наливат едни пари и ......

замисляме се, разбира се и си прав - ние, хората сме ги пуснали преди време.

Да, ама проблемът в момента е налице и требва да се справим със сегашната популация - бързо, евтино и чисто.

След това трябва да се спазват законите.

А вече 10 години и кусур само си приказваме, нито успяваме да се справим с популацията, нито пък законите има кой да следи дали се спазват....

Грешката е в моя телевизор-чела, недочела,извинявам се.

Мисля, това го адресирах в мнението си. Там, към края на първия абзац...

Мисля, това го адресирах в мнението си. Там, към края на първия абзац...

Нищо,пак да повторим,че в повечето случай има нужда даже и да се потрети!

Нищо,пак да повторим,че в повечето случай има нужда даже и да се потрети! :speak:

Стига да има кой да го прочете :ph34r: В България напоследък се борим само със следствията, а никой не обръща внимание на причините. Докато не разберем, че проблема не са кучетата, а самите ние, или да ни накарат да разберем, ще има такива дискусии.....

Стига да има кой да го прочете :biggrin: В България напоследък се борим само със следствията, а никоТТ не обръща внимание на причините. Докато не разберем, че проблема не са кучетата, а самите ние, или да ни накарат да разберем, ще има такива дискусии.....

Туй, го бая откакто се завъдиха подобни теми, в архива има много...Едно и също, едно и също, нито ние сме се променили, нито аргументите ни. Въртим се в кръг и си щрапаме.

Айде вземи да спреш да говориш наизуст. Най ме е яд като прочета подобно мнение как, видите ли, кученцата били толкова кротки и не нападали без причина. Това просто не е вярно! Миналата година като ме нападна едно псе, да не би да съм го предизвикал? Вървях си мирно и кротко по улицата, видях пред мен една глутница от 5-6 помияра, заобиколих ги, за да няма нежелани контакти, и едното се спусна към мен. Хубаво, че успях да отскоча в последния момент, та не успя да си откъсне месце, а само ми раздра крачола на дънките... Наблизо имаше няколко души, които се развикаха и кучетата се ометоха.

Та Док и Дарки са много прави. И аз повтарям същото от много време насам. Значи нещата са пределно простички и ясни, и при политическо желание, за 1 месец София ще се изчисти изцяло от бездомните кучета. Събират се всички псета, ама всички, дава се 1 седмица срок на гражданите да си осиновят някое, ама да си го гледат вкъщи и да полагат грижи за него. Ваксиниране, обезпаразитяване и т.н. А не да хранят няколко кучета до блока и вече да си мислят, че правят голямата работа... Всички кучета, останали непожелани, се умъртвяват. След това специален екип, с камионетка и необходимото оборудване, си патрулира из града и приема сигнали от граждани, ако някъде е забелязано безстопанствено животно. Хваща се животното, води се в приют, ако до няколко дни никой не го потърси, умъртвява се. Просто, ефикасно, евтино. Не виждам защо да не заработи. Ако си мислите, че е нехуманно, жестоко се лъжете. Така е навсякъде по цивилизованите страни. Нехуманното е тези животни да живеят по улиците, да сеят зарази, да нападат хора, да бъдат газени от колите... Ето това е нехуманно. Всичко останало са дрънканици и криворазбрана любов към животните.

Абе трепете ги бе-като те са ви проблема големия жизненоважен

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.