Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

Е как...Нямате ли си там някакъв общински кучкарник? В Търново има...

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

dindi, не се сърди но в нея тема се дискутират доста неща които не са свързани с въпроса ми, а и последните две изречения на първия пост би трябвало също да ти показват защо не писах там.

ostavime, щом го пишеш значи си напълно сигурен, а това е много неприятно. За въпросните кучета...

Едно въпросче, тези кучегони на принципа на свирката ли са, т.е. ако си водя моето куче до мен и насоча кучегона пред мен, моето куче ще се повлияе ли? Питам защото видях някъде примерна картинка и нарисуваната звукова вълна беше насочена като лъч на фенер, а не пръсната навсякъде.

Значи ето какво има пред нас. Звънях къде ли не. И в общината се обаждах. В нашата (Възраждане) и във други общини звънях с надежда да получа някакъв отговор или поне да ме насочат към някой или някаква друга институция, която да се заеме с този случай, но уви. От всякъде вдигат ръмене и кършат пръсти, че не могет, няма права, нямат пари и т.н. Нищо не постигнах. Опитах и до медийте. Прикачих тази снимка към едно писмо и я пратих на повечето големи телевизии, като доста бях разкрасил писмото си. Описания на слуачи от нахапани хора в квартала и т.н. БТВ, Нова, Господарите и т.н. И от там никаква вест. Просто не знам вече към кой да се обърна, но знам едно. При първия случай, когато някое от тези кучета (това е само част от тях, има пое още 3-4, а и се раждат още) скочи на мен или на жена ми, проблема ще бъде решен по друг начин! От органите отговорни за това не може да се очаква нищо. Дори не знам кои точно са органите, но наистина ли трябва да бъде толкова трудно дори да ги открием, да не говорим за това да се свърши някаква работа от тяхна страна. Виждам, че си писал и в темата за кучегоните. На батерии са. Ултра звук, който се разпръсква във всички посоки. Работата ми е свързана с обиклки по полята и т.н. Няколко колежки си взеха, като превантивна мярка към овчарски кучета, когато обикаля. Споделят, че има ефект. Лично аз не съм виждал, а не съм и пробвал. От порядъка на 50-60 лв. бяха миналото лято и се поръчват по интернет. Успех и ако все пак откриеш начин за това как да ги премахнем перманетно (някой, който е отговорен за тази дейност да дойде и да ги прибере), ще очаквам с нетърпение да пишеш тук към кой си се обърнал и как е минало всичко.

ostavime, питах за кучегона защото имам Ротвайлер и не искам тя да пострада от него. Мерси за отговора.

За начин, има само един сигурен начин.

Открих топлата вода ;)

ОБЩИНСКИ ПРИЕМНИК ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА 
Светослав Атаджанов Гл.експ. "Управител-ветеринар"   671-129   
Юлия Москова Изпълнител-ветеринар   671-129   
Кирил Хорозов Изпълнител "Ловец"   671-129   
Илиян Хорозов Изпълнител "Ловец"   671-129   
Димитър Димитров Изпълнит."Ловец - домакин"   671-129   
Георги Стоименов Готвач - чистач   671-129   
Росен Душев Шофьор   671-129   
Георги Алатов Шофьор   671-129   
Кирил Стоянов Шофьор   671-129   
Стефан Патронов Гледач   671-129

Говорих с господин Атаджанов преди няколко минути. Той ми обеща другата седмица(в момента едната има кола е повредена, а имат общо две) защото имали много работа ще дойде екип където му казах. В моя случай искам животните да се разкарат перманентно. Процедурата е следната: като дойде екипа се попълва протокол че еди кое си животно те е преследвало/хапало (теб или домашния ти любимец) и го прибират за евтаназия. Когато дойдат ще пиша какво се е случило.

Наздраве на всички куче-защитници! Който иска да спаси кучешки животи да заповяда!

Колкото и гадно и грубо да изглежда и звучи това е варианта. Иначе ги прибират само за кастриране и ваксини и ги връщат.

Знам че можете да спекулирате до безкрай за това че бездомно куче напада домашно. И ще кажа: има и умни бездомни, те като те видят с 42 килограмов женски Ротвайлер, не лаят, бягат, дърпат ти се от пътя, живеят и те оставят да живееш. Останалите, са проблем, особено за дребните породи.

Интересна система - звънкаш на един от тези хорица посочваш някое кученце казваш, че те е ухапало и те го приспиват...Направо ми се ще да запея химна...

Интересна система - звънкаш на един от тези хорица посочваш някое кученце казваш, че те е ухапало и те го приспиват...Направо ми се ще да запея химна...

Значи той неговото куче си го обича-и не трябва да има други кучета да му пречат на 42-килограмовия ротвайлер

За кучегон пита-после иска да ги уморят

:)

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Нека не подхващаме спор, в който ще трябва да трия мнения. Оправдавам действията на автора. Любителите на кучета знаят часа и мястото да ходят да го спасят като са такива природозащитници. Когато едно куче е агресивно и опасно не виждам смисъл да се правим на нещо, което не сме. Просто се възмутих от самия механизъм на нещата. Няма ли някви тестове проверки или просто дан...хайде...за това ми стана кофти...за начина по който тези неща се случват...

Моля поддръжниците на бездомните кучета да се въздържат от "градивна критика". Или ако искат да помогнат, да дойдат да си ги вземат в къщи.

Това мисля че отговаря на въпросите ви!

dindi, надявам се че освен че оправдаваш действията ми, ги разбираш също така.

haidukpikaso, посочих какво е кучето ми за да може да разберете че голямо куче не означава убиец!

Ако някой проявява интерес да спаси кучешки живот, т.е. да вземе кучето у тях и да го отглежда, да го ваксинира, да го регистрира и да се грижи като добър стопанин, да ми пише на ЛС(не искам сеирджии там и в темата). Това са три кучета, порастнали улични превъзходни. Ако се окаже че сте повече желаещи от кучетата, има и още агресивни, само да има кой да ги прибере да ги гледа.

Вие осъзнавате ли отговорността да отглеждаш животно?! Ако да, то тогава всички коментари относно нехуманното отношение и т.н. са плява. А ако вместо животно е дете? Пак ли ще продължите с плявата? Ами ако е Вашето дете? Ако го убие?

Налети ли куче срещу Вас, какво ще направите? Ще браните живота си или ще му четете лекция за мирния живот?

Лесно е да се говори, я кажете наскоро да ви е умирало животно в ръцете, смъртоносно нахапано от друго животно?

Тея хорица дето идват и вземат кучето искат да видят ухапване, преди да направят каквото и да е. Т.е. причина да го приспят.

dindi, живота е гаден, знаеш. Механизма на нещата определено не е префектен, дори не е добър, но е единственото законово средство. Следващата стъпка е саморазправа(самозащита с цел предпазване от причиняване на повече и по-фатални материални вреди и телесни повреди след вече нанесени такива).

И на мен не ми харесва, но няма друг начин.

Бездомните кучета са болна тема за нашата страна .Аз по принцип съм против преспиването (убиването) на кучета или какъвто и да е било друг вид животно . Според мен решението е да се изградят приюти , но за тази цел правителството трябва да развърже "кисията с жълтиците" и да се заеме с проблема .

Мен лично са ме нападали два пъти кучета , докато аз разхождам моето куче (винаги на повод) и двата пъти бяха едни и същи кучета на едно и също място , но крайния изход не е тяхното убиване .

Редактирано от Radioaktive (преглед на промените)

Мисля че не е добре да се прибират в приют бездомните кученца!Но от тези кученца има много видове има по-лоши и по-добри!Може някое куче да ти се нахвърли и целия да те изяде до кости и за това не е много хубаво да стоят на улицата!И без това никой неги храни.А в приюта ще си имат всичко ,но само едно нещо няма да си имат (СВОБОДАТА)!!! Публикувано изображение

Чрез кучетата вземат парички от евросъюза не очаквайте скоро проблема с тях да се реши. Те на хората проблемите не поглеждат та на кучетата. А ако ги поглеждат е колкото да приберат някоя стотинка от някъде :rolleyes:

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Ако те нападнат най-добре е да замръзнеш на място и да не се движиш по никакъв повод колкото и да са. Никакви ритници и тем подобни карате глупости. Кучето има минимум два пъти по бързи реакции. Всеки ден сумати деца са изпохапани от кучета и това води до физически и трайни психологически травми, които в ранна възраст са доста опасни. А и данните от това умишлено се укриват или някой сматат, че не е толкова важно да се знае. Информацията е от друг форум, ама му забравих името. Малко е брутално, но е факт. Аз самият карам често колело и съм си изградил цяла стратегия за случая. А тя е: 1. Караш бързо колело само като имаш много добра видимост. 2.Като караш в тесни улици се кара бавно и по възможност по средата на улицата, като при нападение веднага се спора преди да са те достигнали и се замръзва на място. 3. Ако минаваш покрай кучета се движиш много бавно, независимо дали са улични или домашни. 4. Не ги гледаш в очите, а ги следиш с периферното си зрение. Общото е да спреш преди да са те достигнали. А и когато хората са в група кучетата рядко нападат. Така, че изчакайте човек и се движете с него. За разните му машинки със звуци...незнам. Да не ви изиграят някой лош номер макар, че съм виждал и съм чувал, че са ефективни, но според мен не на 100%. И се пазете.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

А кои идиоти са застреляли обучените кучета в село Къпиново,Великотърновско-снощи по новините съобщиха :angry: Пазели са стадата,добитъка на хората години наред Изверги

При самозащита не са изключени и летални изходи.

Ама аз разказах вече какво съм преживяла

Не се отбранявай-защото тогава може да имаш летален изход

Публикувано изображение

Леко с приказките, за да темата да няма летален изход...

Ако мен ме нападне някое куче и имам какъвто и да е вид оръжие и за секунда няма да се поколебая да го използвам. Без значение дали е обучено или не.

Ако мен ме нападне някое куче и имам какъвто и да е вид оръжие и за секунда няма да се поколебая да го използвам. Без значение дали е обучено или не.

и аз така дори да е тояга ;)

и аз така дори да е тояга :)

Лесно ви е-щото сте мъже

Макар че страха и вас може да шашне и да нямате време да действате

Аз и картечница да имам едва ли ще съм по-бърза от кучето

Публикувано изображение

Май нищо друго не остава, освен да се надяваме да не ни нападат, то иначе няма кой да вземе мерки. Тия пищялки, за които питах по-горе се оказват почти неизползваеми, кучетата едва ли ще чакат да ги прицелвам едно по едно с кучегона.

Наскоро имах много неприятен инцидент с комшията, които си насъска ловните кучета срещу моите, и си поръчах тези 2 артикула:

http://shop.oragie.com/product_info.php?cP...products_id=218

http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=389

Според собственика на orajie.com ултразвуковото устройство

имало ефект на 5-7м разстояние, докато спрея с пипер бил подходящ за близка самозащита.

Не съм ги ползвала, и не мога да кажа дали действат, и как...

Абе хора, само на мен ли не ми посяга куче или вие сте се паникьосали? Дори да почне да ме лае и уж да ме напада, подавам му да ми подуши дланта и всичките започват да ми се умилкват. Какви са тия спрейове, пушки, картечници и тояги вие усвет ли сте??? Имаш проблем не с кучетата на комшията, а с комшията, вземи си не кучегон, а нещо за човекоподобни!

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Какви са тия спрейове, пушки, картечници и тояги вие усвет ли сте???

Ще ме умориш... Чак пък картечница :blow out candles: Взимаш си една кутия пиратки с по 5 гърмежа и готово.Стават и за близка и за далечна самозащита.И изпробвано действат (ама знам ли - винаги има изключения)

Редактирано от sosorry (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.