Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

Абе трепете ги бе-като те са ви проблема големия жизненоважен

Еми не са ми най-жизненоважния проблем, ама са ми наистина доста сериозен проблем. Днес в най-голямата жега и в доста натоварения ми трудов ден аз бях като парцал, с червени очи, недоспал и не на себе си. И това заради симпатичните кучета, които цяла нощ не спряха да се дерат под блока. Ако имах снайпер под ръка, бих ги застрелял без капка колебание...

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Еми не са ми най-жизненоважния проблем, ама са ми наистина доста сериозен проблем. Днес в най-голямата жега и в доста натоварения ми трудов ден аз бях като парцал, с червени очи, недоспал и не на себе си. И това заради симпатичните кучета, които цяла нощ не спряха да се дерат под блока. Ако имах снайпер под ръка, бих ги застрелял без капка колебание...

Аз също,а и целия квартал предполагам-нямаме сън от сондите и багерите,които почват в 7 сутринта.А през нощта се излива бетон.

Да ида да ги застрелям а-по твоята логика-

на мен пък те ми пречат на съня!

Нямах никакво намерение да пиша повече в тази тема! Казах си мнението. Цитатът, който ползва WhiteHart, беше отговор на това, което написах по раншко.

Когато, ти се наложи с де що има ключ в багажника на колата да отърваваш дете от въпросните ПУМУАРИ може да ми се обадиш!

Това че ти не се разбираш с кучовците-си е лично твой проблем и излишна моя грижа.

Куче без да е предизвикано не напада!

Специално на вниманието на "haidukpikaso" ще си позволя да разкажа въпросната история.

Пролетта на тази година, минавайки с кола през Лозенец на кръстовището (там се образуват едни от многото 5-кюшета в София) Милин Камък и Крум Попов забелязвам следната гледка:

5-6 хлапетии (видима възраст 10-12 г.) просто си вървят по тротоара (там има голямо училище), като едно от децата е гушнало малко кученце-пекинез. 5 (пет) улични псета се нахвърлиха върху тях (да се разбира буквално, не просто да лаят). И що да видиш - сичко живо седи и гледа (е някой викаха чиба)! От там минават бая коли, пълно е с кафета, павилиончета, и тем подобни, но хората, които се намесиха бяха аз и двама от едно бусче (Ролпласт). Какво имам в багажника по дефаут - маслен крик и ключ за гумите! С крика ако целна пумяра перфектно, но далеч не е сигурна успеваемостта. Е първо хвърлих ключа за гумите - имаме попадение. За огромно щастие, до резервната гума седеше и един кози крак (от малките 50 см.). И тук специално на вниманието на "haidukpikaso" и всички "защитници" на бездомните кучета - какъв хубав звук се чува, като праснеш псето по главата с въпросния уред!

И след цялата "какафония" (30 секунди) се появява една лелка от съседния блок и решава да ме бие, съди... трябваше и нея да маааана с IT инструмента. Намериха се и баровци, които видиш ли съм ги бавел......

Не ми се говори......

Аз също,а и целия квартал предполагам-нямаме сън от сондите и багерите,които почват в 7 сутринта.А през нощта се излива бетон.

Да ида да ги застрелям а-по твоята логика-

на мен пък те ми пречат на съня!

Отново ми говориш за съвсем различни неща. Аз връзка между кучетата и багерите не виждам. Плюс това багерите поне чакат до 7 сутринта, а не започват още от полунощ, нали :ph34r:

Не знам кое е по тъжно,кучешкото нападение или безхаберието човешко. :ph34r:

И що да видиш - сичко живо седи и гледа (е някой викаха чиба)! От там минават бая коли, пълно е с кафета, павилиончета, и тем подобни, но хората, които се намесиха бяха аз и двама от едно бусче (Ролпласт).

"безхаберието човешко" Ти просто даде отговор на въпроса

Отново ми говориш за съвсем различни неща. Аз връзка между кучетата и багерите не виждам. Плюс това багерите поне чакат до 7 сутринта, а не започват още от полунощ, нали :cool:

Не четеш внимателно.

По нощите се излива бетона!

Та пак не се спи.

Не четеш внимателно.

По нощите се излива бетона!

Та пак не се спи.

Направи тема "Мерки срещу строителството през нощта" и там си кажи болката. Тази тема е за кучета.

Направи тема "Мерки срещу строителството през нощта" и там си кажи болката. Тази тема е за кучета.

Връщаме се в изходна позиция,съжалявам.

Има ли забрана да не се излива бетон по нощите-има.

Спазва ли се обаче-не.

Има ли начини да се кастрират кучетата,за да не стават на глутници-има.

Спазват ли ги обаче някои кметове-не.

Връщаме се в изходна позиция,съжалявам.

Има ли забрана да не се излива бетон по нощите-има.

Спазва ли се обаче-не.

Има ли начини да се кастрират кучетата,за да не стават на глутници-има.

Спазват ли ги обаче някои кметове-не.

Ще си позволя и аз да дам отговор. Има хора, за които може би е по-добрият избор да избият строителите, отколкото или направо вместо кучетата. Хора според които проблема е в човеците и май е по-добре те да бъдат отстранени. Аз наричам тези хора с един благозвучен термин, който е често използуваем и в някои краища на България дори с гордост(?!?) носен от неговите притежатели, а именно "кучетари" или поне аз така си го превеждам като кучелюбци. За тях хората(естествено другите, не и те или техно-подобните) са същества втора ръка, а номер едно са кучетата. Ако бъдат представени пред избор в хипотетична ситуация на давещи се човек и куче, те биха спасили кучето...

Ако бъдат представени пред избор в хипотетична ситуация на давещи се човек и куче, те биха спасили кучето...

Ако двукракото не си заслужава-ще спася кучето.

Ако двукракото не си заслужава-ще спася кучето.

Хм, човека няма да го познаваш. Ситуацията е хипотетична! Няма да имаш време и възможност за опознаване и обмисляне.

Кучетарите въобще и не биха мислили, техният избор те са направили, още когато са се хванали да играят по техният си тертип. Т.Е. когато им е превъртяла бурмата.

Колкото и да обичам животните, мисля че е е крайно време да се предприемат сериозни мерки за решаване на проблема с бездомните кучета.

Мхм... Втора поредна нощ не съм спал като хората заради глутницата долу. Забавляват си се кученцата, само че са им малко шумни забавленията...

Де да беше само шумът... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

В нашия квартал един болен мъж нощем хвърля навсякъде кокали, които взема от една месарница. Опасно е да излезеш преди да е съмнало, защото кучетата нападат, пазейки храната си.

Де да беше само шумът... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

В нашия квартал един болен мъж нощем хвърля навсякъде кокали, които взема от една месарница. Опасно е да излезеш преди да е съмнало, защото кучетата нападат, пазейки храната си.

Ами и тоя е за бой...

Ами и тоя е за бой...

За специализирано болнично заведение е човекът...

Хайде сега специалистите да обяснят моля, как става това, след като "Куче без да е предизвикано не напада!"?

Ще си позволя и аз да дам отговор. Има хора, за които може би е по-добрият избор да избият строителите, отколкото или направо вместо кучетата. Хора според които проблема е в човеците и май е по-добре те да бъдат отстранени. Аз наричам тези хора с един благозвучен термин, който е често използуваем и в някои краища на България дори с гордост(?!?) носен от неговите притежатели, а именно или поне аз така си го превеждам като кучелюбци. За тях хората(естествено другите, не и те или техно-подобните) са същества втора ръка, а номер едно са кучетата. Ако бъдат представени пред избор в хипотетична ситуация на давещи се човек и куче, те биха спасили кучето...

Поредният мит. Хората обичащи животните, обикновено освен на животни помагат и на хора. Аз съм далеч от тези среди, но съм имала някои преки наблюдение и ще ти кажа,че така наречените от теб кучетари са предимно позитивни и добронамерения, млади хора, нямащи нищо общо с лудите лелки и откачалки, които си представяте. Ще бъда и малко по-конкретна, когато се популяризира един случаи с бабка с 22 котки и не знам си колко кучета и малко дете. Към дома на бабката освен чували с храна за животните се помъкнаха и дарения за бабата с храна и играчки за детето. И това го видях с очите си, отделен въпрос е, че освен да отделят от личните си финанси, които не са повече от твоите или моите, за животни,често се включват и в други каузи, свързани с хора. С времето животните от там заминаха за чужбина.

Проблемът на кучетарите, е че се борят на няколко фронта с хора мислещи като теб, с криворазбрани животнолюбители и с хора, които нямат интерес проблема да се реши. Никак не е лесно.Пък вие ги плюйте.(И сега да не вземете да мрънкате, че ги изкарвам мъченици, хората просто правят това което смятат за редно без да се тупат в гърдите, че правят нещо велико)

Поредният мит. Хората обичащи животните, обикновено освен на животни помагат и на хора. Аз съм далеч от тези среди, но съм имала някои преки наблюдение и ще ти кажа,че така наречените от теб кучетари са предимно позитивни и добронамерения, млади хора, нямащи нищо общо с лудите лелки и откачалки, които си представяте. Ще бъда и малко по-конкретна, когато се популяризира един случаи с бабка с 22 котки и не знам си колко кучета и малко дете. Към дома на бабката освен чували с храна за животните се помъкнаха и дарения за бабата с храна и играчки за детето. И това го видях с очите си, отделен въпрос е, че освен да отделят от личните си финанси, които не са повече от твоите или моите, за животни,често се включват и в други каузи, свързани с хора. С времето животните от там заминаха за чужбина.

Проблемът на кучетарите, е че се борят на няколко фронта с хора мислещи като теб, с криворазбрани животнолюбители и с хора, които нямат интерес проблема да се реши. Никак не е лесно.Пък вие ги плюйте.(И сега да не вземете да мрънкате, че ги изкарвам мъченици, хората просто правят това което смятат за редно без да се тупат в гърдите, че правят нещо велико)

Значи едновременно трябва да открием ловния сезон срещу ; първо "леко" чалнатите лелки ( чичовци и други такива ) с криворазбран хуманизъм ( тотално го бъркат и разбират единствено като любов към животните , и омраза към почти всички двукраки - породен от някакви техни патила на база собствените много ниски морални ценности ) ..и второ срещу самите улични кучета ..

Срещу лелките ако не помогне метода на убеждаването и осъзнаването, предлагам да се прилага направо метода на изолацията в някой хубав бял дом, с решетки на вратите и прозорците, високи зидове с бодлива тел на върха , и персонал в бели мантии , носещи ред приспособления в джобовете, включая спринцовки със силни успокоителни :ph34r:

А за кучовците, тотална гонка,може и от ловни дружинки срещу заплащане ...( както беше едно време )

:cool:

П.С Майтапа настрана обаче, общество което цени повече някакви животни отколкото хората, не е никакво общество... Да сравняваш живота на човек с този на куче, е меко казано неетично , извратено и как да кажа .. за психиатър .. Да ,има и човешки изверги незаслужаващи милост, но това не трябва да е база за сравнение с животните изобщо...

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

П.С Майтапа настрана обаче, общество което цени повече някакви животни отколкото хората, не е никакво общество... Да сравняваш живота на човек с този на куче, е меко казано неетично , извратено и как да кажа .. за психиатър .. Да ,има и човешки изверги незаслужаващи милост, но това не трябва да е база за сравнение с животните изобщо...

Ами то си е така... Значи орязват клиничните пътеки за тежко болни деца, които се нуждаят от лечение в чужбина,старците живеят с по стотина лева пенсии и ровят в кофите за боклук, закриват болници и училища... А в същото време наливат милиони в джобовете на разни организации, правят се излишни приюти и т.н. Искам само да припомня от къде идва коренът на думата "хуманност" - от "human" - човек...

Ами то си е така... Значи орязват клиничните пътеки за тежко болни деца, които се нуждаят от лечение в чужбина,старците живеят с по стотина лева пенсии и ровят в кофите за боклук, закриват болници и училища... А в същото време наливат милиони в джобовете на разни организации, правят се излишни приюти и т.н. Искам само да припомня от къде идва коренът на думата "хуманност" - от "human" - човек...

Това и трябва да се припомня на някои " лелки " ( и техните поддръжници ) , дето обичат повече кучетата , в сравнение с хората, че и си позволяват да претендират за морални стожери и пример за подражание ... мдам :angry:

Затова приятели, хуманисти... Venseremos :ph34r:

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Това и трябва да се припомня на някои " лелки " ( и техните поддръжници ) , дето обичат повече кучетата , в сравнение с хората, че и си позволяват да претендират за морални стожери и пример за подражание ... мдам :angry:

Затова приятели, хуманисти... Venseremos :ph34r:

Мда, същевременно миришат на изпражненията на всичките си "+28 кучета и 15-16 котки, които гледат едновременно в апартамента си, без да имат на доходи по-големи от нашите"...Абе това си е направо болест, не искам да мисля как ги траят комшиите?!?

Мда, същевременно миришат на изпражненията на всичките си "+28 кучета и 15-16 котки, които гледат едновременно в апартамента си, без да имат на доходи по-големи от нашите"...Абе това си е направо болест, не искам да мисля как ги траят комшиите?!?

Такива лелки разчитат на наглостта си обикновено, и на това че другите все пак не са на тяхното " ниско ниво " , за да спорят излишно, или карат с тях.. тоест на добрината и човешкото в съседите си...на малодушието им...

.......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.