Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

А ти като отправи укори срещо толкова много хора - ти какво направи???

Ех колеги, колегииии да бяхте и толкова активни срещу това, че всеки ден загиват поне по 2ма в авт. катастрофи. Ми като видите идиот зад волана погазващ пътни правила или пък видимо в неадекватно за управление на МПС състояние, защо не се саморазправяте?! Нали сте големи "мъже" - един път не съм видял някой като отнеме на друг предимството, после да има саморазправа, може и да става, но то е много рядко. А подритвани улични кучета виждам всеки ден, което е системен тормоз за животинката, която по природа е много привързана към хората, но след този системен побой и тормоз в комбинация от глад, се случва и при тях напражението да ескалира. Ама като сте овчици медиите ви въртят на малкият си пръст. Утре ако решат медиите ще изкарат не кучетата, а поповите прасета обществен враг номер 1, докато съседите Ви живеят в държава, в която те рекетират законно и незаконно всекидневно.

Ай да ни е честито с такива съ"граждани" като Вас. С пълното ми уважение, Вие сте си виновни за цялата ситуация!

Изобщо това не е работа на обикновения гражданин и за това плащаме данъци - има институции.

Нещо много ви избива на саморазправа с хора, не разбирам комплекси ли се избиват, що ли? Изобщо темата е как да се отървем от кучетата а не от хората - били то кротки или по буйни, евреи, турци или други етноси.

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Глоби от 50 до 500 лева за тези, които хранят улични кучета и котки, предвижда общинска наредба във Варна. Комисията „Обществен ред и сигурност“ одобри новата драстична мярка за намаляването на безстопанствените четириноги.

Няколко разпоредби са свързани с кампанията всички домашни любимци и бездомни четириноги да бъдат обхванати от въведения преди месеци електронен регистър. В този смисъл се въвеждат глоби в различен размер за собствениците, които не декларират до 30 дни купените животни и до 3 месеца - новородените котета и кутрета, както и ако не представят всяка година документ, че питомците им са ваксинирани срещу бяс.

Забраната за храненето на бездомни кучета и котки се отнася за обществените места. Хората могат да си ги приберат вкъщи или в собствените дворове, но тогава ще трябва да ги регистрират като свои, обясниха общинари. Шефът на дирекцията по обществения ред Стойчо Бакалов и управителят на общинския кучкарник Иван Радев коментираха, че не виждат нищо лошо в това да се глобяват тези, които редовно хранят безпризорните четириноги, макар в повечето случаи да става въпрос за пенсионери. Те огласиха и статистика, че от началото на годината ухапаните от кучета варненци са официално 154, а прибраните за агресия животни – 101. Общо заведените в приюта четириноги са 1462, като 1130 от тях не са били кастрирани до този момент.

http://www.standartn...ata-169341.html

И ако не ги храним, те ще вземат да измрат, така ли?!

По-скоро кучетата ще започнат да си хапват хора.

Това което би помогнало е осиновяване, кастрация или в краен случай евтаназия.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

...

... плюс намаляване на търсенето, предлагането и развъждането. Тези решения биха били препоръчани от големите и авторитетни организации за защита и управление на домашните любимци (такива са поне десет), ако такива бяха питани. У нас обаче ключовите политици работят по съвместителство като мутри. Затова, вземаните политически решения са по-често мутренско мотивирани, отколкото експертно обосновани.

Изобщо това не е работа на обикновения гражданин и за това плащаме данъци - има институции.

Именно и аз това казвам, не е работа на обществото! Работа на обществото да потърси сметка, защо плащаме данъци и работа не се върши?! Защото много домашни кучета си отидоха заради саморазправа... Аз лично не знам какво ще направя ако ми се случи, но определено няма да разчитам на институции - и ако имаш предвид мен не избивам комплекси просто се замислям реално върху цялата ситуация! Ами ако утре дете хапне от лакомствата с отрова оставени за кучетата?! Като родител как бихте реагирали, защото аз бих потърсил човека и бих го .... !!!!

Ами ако утре дете хапне от лакомствата с отрова оставени за кучетата?! Като родител как бихте реагирали, защото аз бих потърсил човека и бих го .... !!!!

Я кажи ако псетата утре сутринта наръфат твоето дете, теб , приятелката ти - какво ще направиш, същото ли ........не, не.

Тези хипотетични пумияри може би и ти самият храниш. И ако говорим за теб хипотетично, то някъде на някой друг, това се случва реално.

Изобщо в коя нормална страна се разхождат глутници от кучета по улиците. Там да не би да няма природозащитници и защитници на животните.

...

Изобщо в коя нормална страна се разхождат глутници от кучета по улиците. Там да не би да няма природозащитници и защитници на животните.

Колега, объркà понятията. В нормалните страни НЯМА глутници. Това е така, защото там ИМА защита на животните, което понятие в случая се отъждествява с ефективно управление на популациите от домашни любимци.

У нас е точно обратното - ИМА глутници, защото НЯМА защита на животните. Вместо ефективно управление на домашните любимци, има негласно поддържане и експлоатация на проблемите в популацията.

Глоби от 50 до 500 лева за тези, които хранят улични кучета и котки, предвижда общинска наредба във Варна. Комисията „Обществен ред и сигурност“ одобри новата драстична мярка за намаляването на безстопанствените четириноги.

Няколко разпоредби са свързани с кампанията всички домашни любимци и бездомни четириноги да бъдат обхванати от въведения преди месеци електронен регистър. В този смисъл се въвеждат глоби в различен размер за собствениците, които не декларират до 30 дни купените животни и до 3 месеца - новородените котета и кутрета, както и ако не представят всяка година документ, че питомците им са ваксинирани срещу бяс.

Забраната за храненето на бездомни кучета и котки се отнася за обществените места. Хората могат да си ги приберат вкъщи или в собствените дворове, но тогава ще трябва да ги регистрират като свои, обясниха общинари. Шефът на дирекцията по обществения ред Стойчо Бакалов и управителят на общинския кучкарник Иван Радев коментираха, че не виждат нищо лошо в това да се глобяват тези, които редовно хранят безпризорните четириноги, макар в повечето случаи да става въпрос за пенсионери. Те огласиха и статистика, че от началото на годината ухапаните от кучета варненци са официално 154, а прибраните за агресия животни – 101. Общо заведените в приюта четириноги са 1462, като 1130 от тях не са били кастрирани до този момент.

http://www.standartn...ata-169341.html

И ако не ги храним, те ще вземат да измрат, така ли?!

По-скоро кучетата ще започнат да си хапват хора.

Тази наредба, според мен, е напълно адекватна за бездомните кучета, защото нападат хора, на които нанасят травми и причиняват смърт.

Но за котките не разбирам, защо се предвижда същото отношение на хората към тях. Те с нищо не ни вредят. Напротив!

Те са едно прелестно допълнение към градинките пред входовете на блоковете.(Хората се грижат за тях, така както за градинките с цветя.) Живеят си навън, но са толкова опитомени, че не са нагли, плашливи, нападателни. Едни мили и невинни създания.

Не виждам причина да се подлагат под общ знаменател уличните кучета и уличните котки.

Смятам това за погрешно и неправилно.

Тази наредба, според мен, е напълно адекватна за бездомните кучета, защото нападат хора, на които нанасят травми и причиняват смърт.

Но за котките не разбирам, защо се предвижда същото отношение на хората към тях. Те с нищо не ни вредят. Напротив!

Те са едно прелестно допълнение към градинките пред входовете на блоковете.(Хората се грижат за тях, така както за градинките с цветя.) Живеят си навън, но са толкова опитомени, че не са нагли, плашливи, нападателни. Едни мили и невинни създания.

Не виждам причина да се подлагат под общ знаменател уличните кучета и уличните котки.

И за кучетата е неадекватна, защото когато едно куче е гладно става агресивно.

Но и когато едно куче се храни някъде до блока, и ти без да знаеш това, случайно преминеш през територията му, рискуваш да бъдеш атакуван...

Но и когато едно куче се храни някъде до блока, и ти без да знаеш това, случайно преминеш през територията му, рискуваш да бъдеш атакуван...

Абсолютно вярно. Моите сблъсъци с кучета са били почти винаги били провокирани от горенаписанотио.

На тези които защитават псетата - да ги наречем ................. /не мога да го напиша заради правилата на форума/ да вземат да приберат псетата от улицата, да ги настанят в домовете си, къщите, вилите си, НО ДА РАЗКАРАТ ПУМИЯРИТЕ ОТ УЛИЦАТА. :angry22:

Има кучета, които от години живеят около блоковете и хората ги хранят.

Не са агресивни и няма случай на ухапани.

Но все пак най-добре е да няма улични кучета.

Кучегон , но съм виждал през ограда как надуват тъпия уред и кучето побеснява и започва да лае и скача по оградата.

Кучегон , но съм виждал през ограда как надуват тъпия уред и кучето побеснява и започва да лае и скача по оградата.

Да, кучегонът вбесява кучетата.

Виждала съм човек с кучегон, който беше събрал с помощта на този уред поне десетина кучета, които го следваха на метри разстояние и не спираха да лаят.

котките влизат в контейнерите и разнасят зарази

Така е. Факт е. Хората се грижат за уличните котки и те не са подивели. Не съм видяла пред вход или блок да има куче.

Защо става така?

Отговорът ми е, защото кучето се нуждае от повече грижи, внимание и повече храна.

Виновни ли сме за тава, че не се грижим за уличните кучета, така както за котките и те, затова подивяват?

Може и да сме виновни, не знам.

котките влизат в контейнерите и разнасят зарази

В контейнерите какви зарази има? В нашия боклук какви зарази има?

Котката развалена храна няма да яде. Инстинктът й я предпазва.

Виновни ли сме за тава, че не се грижим за уличните кучета, така както за котките и те, затова подивяват?

Може и да сме виновни, не знам.

Опитват се да ни накарат да се чувстваме виновни, и то тези, на които се отпускат огромни средства за да се погрижат за бездомните кучета.

Глоби от 50 до 500 лева за тези, които хранят улични кучета и котки, предвижда общинска наредба във Варна.

Продължавам да храня кучовците около блока.

Чакам некой маймун да ми се яви - да иска да ме глоби та да му набия кофата у главата.

В контейнерите какви зарази има? В нашия боклук какви зарази има?

...

леле :ohmy:

Редактирано от Efe (преглед на промените)

леле :ohmy:

Защо се чудите на изказването ми.

В боклука ни няма зарази, според моите представи за зарази, които се обосновават на изследане, проведено в Англия, преди десетина години, според което прекалената чистота, (естествено,че постигната със съответните препарати) гонеща степени на стерилност, е вредна за децата в най-ранна възраст. Причинита за това е, че организмът им не приема достатъчно много бактерии, за да изгради добра имунна защита.

Прекалената чистота не е полезна!

А, нещо, което не е полезно за децата, не е полезно и за възрастгните.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Защо се чудите на изказването ми.

В боклука ни няма зарази, според моите представи за зарази, които се обосновават на изследане, проведено в Англия, преди десетина години, според което прекалената чистота, (естествено,че постигната със съответните препарати) гонеща степени на стерилност, е вредна за децата в най-ранна възраст. Причинита за това е, че организмът им не приема достатъчно много бактерии, за да изгради добра имунна защита.

Прекалената чистота не е полезна!

А, нещо, което не е полезно за децата, не е полезно и за възрастгните.

Това е за бисерите във форума.

Вече зная, че можем спокойно да си поспиваме в кошовете за боклук по улиците. Преди 10 години англичаните го установили по думите на постващата.

Продължавам да храня кучовците около блока.

Чакам некой маймун да ми се яви - да иска да ме глоби та да му набия кофата у главата.

Няма да те глобят - наредбата важи само за Варна.

Продължава разширението на новия приют за бездомни кучета в Горни Богров, въпреки че в началото на ноември Върховният административен съд отмени новоприетата наредба за по-евтините приюти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова и уточни, че сега в приюта има места за хиляда кучета, а след като приключи разширението му, там ще се настанят 2000 бездомни животни.

В началото на миналия месец съдът отмени промените в Наредба 41 към Закона за защита на животните, с която беше разрешено да се строят по-евтини кучкарници и изискванията за тях бяха снижени. За целта общината подготвя нова Наредба в областта. Фандъкова е категорична, че не може да се правят луксозни приюти за толкова много пари.

По-рано Столичният общински съвет прие решение, с което се разрешава на две неправителствени организации да получат два приюта на общински терени. Едната сграда - в Банкя, ще се даде на фондация "Четири лапи", като ще се ползва само за ветеринарна лечебница с кастрационен център, а другото помещение - в ж.к. "Лозенец", ще се стопанисва от сдружение "Германо-българска помощ за животните", където ще могат да се настаняват до 200 кучета. Това също предизвика спорове по време на заседанието за проблема с кучетата в София.

Приютът в Горни Богров е законен и работи добре, категорична беше Фандъкова. Има вече стъпки на околните общини до София за построяването на съвместни приюти, но по-важното е всички те да имат програми за справянето с проблема, коментира още кметът. В момента тече процедура по разглеждане на документите за изпълнител на втория етап от приюта в Горни Богров, допълни тя и подчерта, че съдът е отменил наредбата по чисто процедурни причини. И външните експерти са съгласни, че приюти от отворен тип има навсякъде и работят добре, каза още кметът.

83 на сто от домашните кучета в страната живеят по дворовете, а половината от собствениците им изхвърлят малките поколения. Това каза Стела Райчева от "Анимал Рескю", позовавайки се на проучване на Галъп. Всяко едно женско куче може да роди два пъти годишно, като поколението е между четири и осем малки. Тя поясни, че отдавна има обещание от премиера Бойко Борисов, че ще се създаде зоополиция, която да контролира процеса по изоставяне на малки кученца, но това все още не се случва. "Само 17% са кастрираните домашни кучета", сочат данните от проучването, които още показват, че всяко второ домакинство в селата и всяко девето в града притежава куче.

За контрол над стопаните на домашните кучета настоя и Явор Гечев от "Четири лапи", които ще стопанисват новия кастрационен център в Банкя. Фондацията кастрира освен кучета и котки, като за тази година има 1300 кастрирани котки. Гечев каза, че се съмнява в ефективността на приютите за кучета, защото дори и всичките 9000 бездомни животни да бъдат прибрани, стопаните на домашни любимци ще продължават да ги изоставят по улиците.

dariknews.bg

да прибират да прибират пак няма да насмогнат -

като постоянно изхвърлят двукраките гадини

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.