Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

Въпроса ми е към кого да се обърна при подобен проблем , защото близо до работата ми , в Красно село , има един блок около който постоянно се навърта една глутница от бездомни кучета и скоро бях ухапан за втори път понеже често минавам от там на път за работа и просто е въпрос на време някой да пострада по сериозно , някое дете например . Кажете към кого да се обърна , някой телефон или имейл на някоя институция която се занимава с бездомните кучета защото в най скоро мисля да отида да ги застрелям лично или да ги изтровя всичките. Не че очаквам някой да направи нещо и да се обадя на въпросните органи но поне да знам че съм постъпил като примерен гражданин .

Редактирано от andrei1122 (преглед на промените)

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това май го даваха по новините днес. Щели да вземат мерки ужким. Общината ако направи нещо то ще е да отбие номера. Също така е вярно че ако избиеш тези ще дойдат други. Кучезащитниците да си траят, темата сме я дъвкали вече. Който много му е мило да отиде да си вземе едно от тези кротки и безащитни невинни кученца в тях. Щото кучегона само ги гони. А не всички имат такива. И се получава все едно да имам хлебарка насреда стаята и да я заобикалям постоянно, че да не взема да изцапам като я настъпя. Та, тъпо е. А другото не е тъпо, просто е работещ метод. Иначе който го кефи да го хапят и гонят, моля.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Към никого не ти трябва да се обърщаш, вече го направи като се обърна към нас, утре утиваш във най-близкия ловен магазин и си купуваш "Антирадар За Кучета", ако знаеш как цвилят и бягат гадинките ще се накефиш максимално, па ако ще и 50 озвирени псета да ти изкочат, натискаш копчето и им гледаш сеира.

Напиши във www.google.com антирадар за кучета или кучегон, и ще разбереш за какво става въпрос. И да се похвалиш какъв е ефекта, още един съвет, не взимай от ефтините, препоръчвам ти марката DAZER.

Чакай сега, той иска само от кучетата да се отърве, нищо не е споменавал за съседите и квартала :rolleyes:

Според мен човек винаги трябва да си има под ръка едно такова устройство, защото не се знае кога ще му потрябва, имам и друга интересна случка със песове, но нея ще я оставя за друг път.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Ех, тези милосърдни души.

За теб и всички като теб, които са жертва на агресивни животни.

За тази цел си има кучкарници, за които плащаме данъци.

Подаваш сигнал, описваш проблема и хората отиват на място. Агресивните кучета се умъртвяват. За района на София се грижи кучкарника в Сеславци.

Телефони и прочие попитай чичо Гугъл.

Тема за безпризорните животни си има. Има и за Антирадар За Кучета, няма да допусна разни хора да пишат постове за убийство на животни с видимо удоволствие.

П.П И да не повярвате не съм "природозащитничка", а просто човек който предпочита цивилизованите мерки.

• 9 месеца по-късно...

:ph34r: ужасссс Публикувано изображение милите кученца

Те какво са виновни че някой "умни" хора са ги били и те сега ги е страх от всеки!?

Егати и държавата в която живеем и не само ние :mad: кога ли ще имаме зоополицай...мечти...мечти

Харесвам всякакви животни, имах куче което почина преди 3г. от старост,преди две години почина и котката ни и тя беше доста възрастна на почти 13г. в момента имам котарак още е бебе само на 5годинки е. Отделно си имаме улично куче и няколко котки за които се грижим хора от блока.Това го написах за да разберете че не мразя животни. Тези кучета нямат място на улицата, дали от лошо отношение,глад,болести или нещо друго те са озлобени и като се съберат в глудница нападат. Като видя бездомно животно ми е много тъжно, но разберете че това тяхното не е живот, по цял ден навън в студ и жега ритани,бити и гонени от всички.Причината тези кучета да са там, са хора които са безотговорни взимат домашен любимец и като им писне го изхвърлят на улицата.Трябва да има строг контрол и солени глоби. Колкото до уличните кучета колкото и жестоко да е трябва да се съберат, и след някакъв срок ако никой не пожелае да ги осинови да се приспят.Както е навсякъде по света. п.п Скоро някъде бях видял сатистика за броя на кучетата в големите градове.По няколко стотин бездомни кучета има във всеки по голям град.А в София са няколко хиляди.Приют с такъв капацитет няма как да се направи и да се идържа от държавата става въпрос за милиони левове.Затова решението е прибират се за седмица две и после се приспиват.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Тези кучета нямат място на улицата,

Причината тези кучета да са там, са хора които са безотговорни взимат домашен любимец и като им писне го изхвърлят на улицата.Трябва да има строг контрол и солени глоби.

Колкото до уличните кучета колкото и жестоко да е трябва да се съберат, и след някакъв срок ако никой не пожелае да ги осинови да се приспят.Както е навсякъде по света.

Приют с такъв капацитет няма как да се направи и да се идържа от държавата става въпрос за милиони левове.Затова решението е прибират се за седмица две и после се приспиват.

Какво повече да се добави? С парите, които се харчат за 1 помияр в приют могат да се нахранят 10 пенсионера/бездомника с топла храна.

Е след като ги приберат в приют те ги пускат след 1 месец и това е !!! Зоополицай няма да ги спасат след като няма каде да ги даржат като ги хванат!!

Една страхотна статийка, има и за помиярите нещичко... :angry:

В тази връзка, мисля да си купя кучегон, няма спасение иначе. Откакто наскоро един пес ми скъса дънките, вече съм кучемразец ;)

• 1 месец по-късно...

Сблъсък: смърт за уличните кучета под 6-месечна възраст. Да или не?

Публикувано изображение

Предложението на софийското "Екоравновесие” всички бездомни животни под 6-месечна възраст да бъдат умъртвявани е в разрез с българските закони, твърди фондация "Четири лапи”.

Идеята беше споделена в понеделник пред медии от и.д. директора на общинското предприятие "Екоравновесие” г-н Петър Петров.

Умъртвяването на здрави и неагресивни животни е нарушение на Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност, заяви д-р Марина Иванова от "Четири лапи”.

"Предложения в тази насока са изключително притеснителни и учудващи, имайки предвид предизборните обещания на кмета г-жа Фандъкова за прилагане на хуманни методи за намаляване на броя на бездомните животни в София.

По официални данни в момента всяко четвърто заловено от "Екоравновесие” куче се умъртвява, а ако бъде прието предложението на г-н Петров, това би довело до евтаназия на поне 50% от заловените животни.

Интересно е въз основа на какво е определен критерият за 6-месечната възраст и как точно ще се преценява тя”, добави д-р Иванова.

Според фондацията предложението на и.д. директора на "Екоравновесие” цели единствено да прикрие неспособността на общинското предприятие да прилага ефективно общинската програма за контрол на популацията от безстопанствени животни.

"Ежедневно получаваме оплаквания от граждани за нередности в работата на "Екоравновесие” и за нарушения както на общинската програма, така и на Закона за защита на животните", коментира Явор Гечев от "Четири лапи”.

"По-голямата част от сегашния състав на "Екоравновесие”, включително и г-н Петров, работи там от 6-7 години, като всеки столичанин сам може да прецени доколко качествено са работели както според предишните, така и според сегашните законови изисквания.

Единственият начин да се подобри ефективността на общинското предприятие е смяна както на ръководството, така и на персонала, като бъдат наети хора с нужното отношение”, категоричен е Явор Гечев.

dnes.bg

Единственият начин да се подобри ефективността на общинското предприятие е смяна както на ръководството, така и на персонала, като бъдат наети хора с нужното отношение”, категоричен е Явор Гечев.

Ето затова ако мога бих гласива с две ръце и два крака, че бих се и цанила за там, ако се случи, което малко вероятно. За съжаление ;)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте край нас има около 10 бездомни кучета, на 16 съм (скоро 17) ,но няма как да се обадя там в отдела да приберат тези кучета mа пък и едва ли ще ги приберат то не е 1 и 2.. около 9-10,заради които поянкога се налага на групи да се прибираме от страх да не ни охапят. А колко пъти са ме гонили и за това реших да се посъветвам тук.

Редактирано от Гост
без апели за избиване на животни (преглед на промените)

имаше тема за проблема с бездомните кучета и глутници, и къде трябва да се обадиш, ако са агресивни.

не е толкова проблема в телефона ,а го намирам в годините ми, не знам дали ако подам някакъв сигнал ще се разходят до тук..

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=79663

Обърни внимание и на това:

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Местя темата в правилния раздел.

Дидке, ще ме прощаваш...

Редактирано от algor (преглед на промените)

Обади се, никой не те пита кой си и какъв си. Е, вземи да мънкаш на носа си и тогава и на полицията за убийство да звъниш няма да ти обърнат внимание. Та, обади се да видиш как нищо не правят институциите. От една страна съм съгласен с algor, от друга обаче при липса на работещ закон?

Виж моята тема, надявам се да ти помогне. Мнението ми съм го написал в пост 11

http://www.kaldata.c...opic=79663&st=0

EDIT: И да му цъкате минуси на algor и да не му цъкате няма да стане по-малко прав, замислете се над това.

Всичко е въпрос на гледна точка. Когато обаче само моята гледна точка стане единствено правилна имаме проблем. Помислете и над това.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Ето 16 годишен е решил да оправя света и отрови в главата му. Аз от как се помня съм имал куче или кучета около себе си , имам и много познати които гледат кучета до сега не помня куче да ме е гонило или ухапало. Кучетата за разлика от хората разбират от пръв поглед кои му е приятелски настроен и кои не ( преднамерена омраза) Просто нямам какво да добавя .

и какво като се обади на "еди кой си телефон" или на който и да било? аз мога да ви кажа. абсолютно нищо няма да се случи. живея в София и в района на блока (не казвам квартала) има поне 6-7 кучета, които са доста големи. предполагам по около 40+ килограма. звънях системно в продължение на два месеца всяка седмица по 2-3 пъти. и на приюти звънях и на кастрационни центрове и на всякакви организации. те ме питаха, дали са ухапали някой, дали са агресивни и т.н. наистина хората бяха любезни. казвах им, че го правят, че лаят по хора, че се опитват да нападат, че са нападали, че се движат в глутница и т.н. нали знаете какво се промени след всичките обещания от тяхна страна, че щели да пратят някой. да, познахте. нищо не се промени. в момента кучетата са си още наоколо и е въпрос на време да нападнат някой. ако това се случи и аз разбера, повярвайте ми, няма да се замисля да предприема крайни мерки нито за момент. няма да има милост. аз имам дете и не мога да го оставя да играе пред блока с децата, защото трябва постоянно да мисля, дали няма да го нападнат. жена ми се прибира сама от работа. често се случва да я посрещам. жалостив съм и никога не бих посегнал на животно просто така, но ако това се случи с моето семейство, няма да имам никаква милост. никаква. съгласен съм, че нямат пари да се справят с проблема, но аз си плащам данъците и никой не ме пита дали имам пари. и не да ми казват, че са кастрирани, защото те не искат да ме "таковат", а да ме ухапят. изчел съм и закона за защита на животните, но и той не ми помага. просто искам да съм подготвен при евентуално събитие. особено ми харесват няколко члена. да не се нараняват животните, да не им се причинява болка, никаква жестокост спрямо тях, никакви тряйни увреждания и т.н. е да, но ТЕ НИ ХАПЯТ!!!

Обади се на съответните служби и ако няма мерки действай.Поне ще си с чиста съвест,че си опитал всичко.

няма защо да ми цъкате минуси и на мен ;) аз имам куче и от тия глутници не мога да го разходя -- където и да идеш из квартала, или към парка, те са навсякъде, и като че ли постоянно се увеличават. обичам животните, но проблемът с безстопанствените кучета е наистина много голям. не само, че не са ваксинирани, не само, че не са кастрирани, ами има и немалко агресивни и опасни сред тях -- и за хората, и за нашите домашни любимци.

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

И това съм изпуснала. Мнението отдавна съм си го написала. Тази тема се заключва, линка ви е посочен от бате Сашо. Научете се да пишете в старите теми, за да не бъдат пренебрегвани постовете си.

Бездомни кучета нахапаха 15-годишна в Плевен

Публикувано изображение

15-годишно момиче, нахапано от улични кучета, е било прието в Спешно приемно отделение при УМБАЛ ”Д-р Г. Странски” – Плевен. Момичето с инициали е постъпило в болницата в сряда в 20. 20 часа, съобщиха от здравното заведение.

Инцидентът станал в ж. к. „Дружба” – в района на военните общежития. Глутница от седем бездомни кучета подгонили девойката.

Три от агресивните животни успели да я ухапят три пъти – по краката и седалището. След инцидента родителите на момичето го отвели в спешното отделение, където му е оказана помощ.

Впоследствие е насочено към Клиниката по инфекциозни болести за поставяне на противобясна ваксина.

За случая е уведомена Областната дирекция на МВР-Плевен и Община Плевен.

dnes.bg

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

ужасно ето за това говорим. четем си новините и нищичко не се случва. кучетата продължават да хапят и да се разхождат абсолютно необезпокоявани. обаждаш се и ти казват, че нямат пари и нищо не могат да направят. ситуацията билла такава и т.н. или пък обещават, но кучетата си остават там, където винаги са били - на улицата. преди време ви споменах за тези пред нас. нали знаете, че никой не си е мръднал пръста и те си стоят. и с всички тези строежи е ужас. около всяка новострояща се сграда има по 2-3. и не ме убеждавайте, че ако това се случи с вашето дете просто ще си стоите и ще си въртите телефони насам-натам, след като вече сте го правил десетки пъти преди това и няма ефект. бройката на бездомните кучета в София е над 10 000 хил. Е това нормално ли е? След като никой нищо не прави... ще трябва по някакъв начин да се защитим. а съм така жалостив и винаги нося остатъците от храната на едно кученце пред блока, което живее под терасата на първия етаж.

• 1 година по-късно...

Правят кучешки приюти в "Надежда" и "Кремиковци"

Двете места ще поемат 1300 бездомни псета, в "Младост" ще се изгради кастрационен център

Два приюта за бездомни кучета ще има скоро в София. Те ще бъдат построени в кварталите "Надежда" и "Кремиковци".

Това стана ясно по време на заседанието на комисията по околна среда на Столичния общински съвет.

Само тези два района разполагат с терени, които отговарят на изискванията земеделското министерство. Били са проучени шест столични района -"Сердика", "Подуяне", "Кремиковци", "Младост", "Надежда" и "Искър".

Двата центъра за настаняване на бездомни кучета ще са с капацитет от общо 850 животни - 500 в "Кремиковци" и 350 - в "Надежда".

В "Младост" пък ще се изгради кастрационен и ветеринарно-медицински център с капацитет от 70 клетки.

Стандарт

Добра новина, въпреки че броят на бездомните кучета в София е поне 10 пъти по-голям.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.