Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мерки срещу бездомни кучета

Featured Replies

Супер новина за кучовците

;)

• Отговори 244
  • Прегледи 58,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Грешни пари за глупости... Няма какво да правят приюти. Хващат всички бездомни кучета, дават няколко дни срок на гражданите да си осиновят, ако желаят, и после умъртвяват останалите. Така се прави навсякъде по цивилизованите страни. Ние тука хотели ще им строим... Накрая резултатът ще е следния: Построени кучешки приюти, нечии (добре) напълнени джобове, (почти) същия брой кучета, разхождащи се по улиците. Ефект нула...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Грешни пари за глупости... Няма какво да правят приюти.

А милионите за затвор не са грешни ли,хахаха,спа центрове да не забравите да им сложите вътре.

Предпочитам да живеят кучовците,отколкото изверги и садисти.

А милионите за затвор не са грешни ли,хахаха,спа центрове да не забравите да им сложите вътре.

Предпочитам да живеят кучовците,отколкото изверги и садисти.

Двете неща нямат нищо общо, сори. В момента не говорим за затворници, а за кучета. Предпочитам да ходя спокойно по улиците и да не се чудя кога ще бъда захапан, предпочитам да не се будя по сто пъти нощем от лая на десетките безпризорни кучета около блока ми, предпочитам децата да не си играят в кучешки екскременти... Ако ти предпочиташ нещо друго, то аз не съм съгласен с теб.

Двете неща нямат нищо общо, сори. В момента не говорим за затворници, а за кучета. Предпочитам да ходя спокойно по улиците и да не се чудя кога ще бъда захапан, предпочитам да не се будя по сто пъти нощем от лая на десетките безпризорни кучета около блока ми, предпочитам децата да не си играят в кучешки екскременти... Ако ти предпочиташ нещо друго, то аз не съм съгласен с теб.

Сори, ама кучешки екскременти са дело на домашните любимци. А пък безпризорните са вследствие на тяхната популация, както и да го гледаш затънали сме в тези акита, заради собствената си безотговорност.

Сори, ама кучешки екскременти са дело на домашните любимци. А пък безпризорните са вследствие на тяхната популация, както и да го гледаш затънали сме в тези акита, заради собствената си безотговорност.

Е хубаво, ама можем до другия век така да си говорим колко сме безотговорни, и кучетата от 10 000 да станат 50 000... Трябва да се реши този проблем и не мисля, че решението е изграждането на приюти. Тези кучета просто не трябва да ги има навън, по улиците. Това е. И какво значи "собствената си безотговорност"? Аз лично не мога да приема, че имам някаква вина в случая. Никога не съм имал куче, което да изхвърля един ден и така да увелича броя на бездомните.

Двете неща нямат нищо общо, сори. В момента не говорим за затворници, а за кучета.

Има,има-нали те яд за парите а,дето ще отидат за приюти.

Е аз пък искам приюти да построят,а не затвори Шератън.

Е хубаво, ама можем до другия век така да си говорим колко сме безотговорни, и кучетата от 10 000 да станат 50 000... Трябва да се реши този проблем и не мисля, че решението е изграждането на приюти. Тези кучета просто не трябва да ги има навън, по улиците. Това е. И какво значи "собствената си безотговорност"? Аз лично не мога да приема, че имам някаква вина в случая. Никога не съм имал куче, което да изхвърля един ден и така да увелича броя на бездомните.

Все си имал приятел, роднина, гадже :singer: Какво значение има, и на мен не ми харесва да има бездомни, както и на теб. На един хал сме. Само дето аз не мисля, че трябва да се убиват, а да се спре това размножаване на домашни любимци, тези глупави продажби на животни със съмнително родословие и прочие и прочие. И да, съгласна съм, това е поредната ниша от която се краде ли краде...съгласна, за това и проблемът не се разрешава. Лично мнение. :whist:

Има,има-нали те яд за парите а,дето ще отидат за приюти.

Е аз пък искам приюти да построят,а не затвори Шератън.

Не ме е яд толкова за парите, яд ме е, че няма да има никакъв резултат. Стига си писала неща не по темата, какви затвори, какви 5 лева...

Все си имал приятел, роднина, гадже :singer: Какво значение има, и на мен не ми харесва да има бездомни, както и на теб. На един хал сме. Само дето аз не мисля, че трябва да се убиват, а да се спре това размножаване на домашни любимци, тези глупави продажби на животни със съмнително родословие и прочие и прочие. И да, съгласна съм, това е поредната ниша от която се краде ли краде...съгласна, за това и проблемът не се разрешава. Лично мнение. :whist:

Закони трябват. Действащи и строги, а не пожелателни. И да, ако нищо друго не доведе до справянето с проблема, трябва да се убиват. Не съм кучемразец, обичам животните, но това, което се случва, не е нормално. Като казвам "убиват" нямам предвид всеки да тръгне да пуца, а това да се извършва контролирано, от държавата, както е в щатите например...

Закони трябват. Действащи и строги, а не пожелателни. И да, ако нищо друго не доведе до справянето с проблема, трябва да се убиват. Не съм кучемразец, обичам животните, но това, което се случва, не е нормално. Като казвам "убиват" нямам предвид всеки да тръгне да пуца, а това да се извършва контролирано, от държавата, както е в щатите например...

Нали се сещаш, че такива закони няма да се приемат, защото в момента се цивилизоваме по европейски. :singer:

Така че, докато не се самовъзпитаме, нещо което трудно ни се отдава, ще си стоим на това дередже.

Не ме е яд толкова за парите, яд ме е, че няма да има никакъв резултат.

И защо така мислиш?

Не те знам в кой район на София си,но при нас в Гео Милев е решен проблема с кучовците отдавна!

Нямаме нито глутници,нито бездомни.

Защото малкото,които са ни за пейзаж,са кастрирани,гледани и пазят поверените им блокове.

Те не са бездомни,защото се грижим за тях.

Та значи може-както виждаш.

Явно кмета на район Слатина си върши работата,поздравления за което

:singer:

И защо така мислиш?

Не те знам в кой район на София си,но при нас в Гео Милев е решен проблема с кучовците отдавна!

Нямаме нито глутници,нито бездомни.

Защото малкото,които са ни за пейзаж,са кастрирани,гледани и пазят поверените им блокове.

Те не са бездомни,защото се грижим за тях.

Та значи може-както виждаш.

Явно кмета на район Слатина си върши работата,поздравления за което

:singer:

Блазе ви!

Ела да видиш в район Витоша какво става... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Нали се сещаш, че такива закони няма да се приемат, защото в момента се цивилизоваме по европейски. :singer:

Съвсем спокойно може да се пуснат ловните дружинки в градовете и да се заплаща по 50 ст на ухо например (както едно време).

За има-няма седмица градовете ще се изчистят, а след това спокойно можем да продължим да се цивилизоваме :whist:

Блазе ви!

Ела да видиш в район Витоша какво става... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Дано не е такъв кошмар като в Люлин-

по-точно Люлин-5 гетото,за другите части не знам понеже бързо изчезнах от там.

Но кмета е един на този район-та ясно че нищо не прави освен да си пълни джоба и гушата с парите на данъкоплатците.

Та там какви са псета и глутници-Куджо ряпа да яде пред тях пък Стивън Кинг срам ще го хване

И защо така мислиш?

Ж.К. Света Троица, булевард Йосиф Щросмайер, близо до Кауфланд. Има една особено голяма глутница, веднъж ги броих псетата от нея, около 20-25 ги изкарах... Да не говорим че по-надолу към Сливница, по бул.Габрово, има още 1-2 големи глутници. Не ги знам кастрирани ли са, не са ли, ама мен това не ме топли. Като започнат да лаят ония ми ти 20-30 псета в 2 през нощта, върви че спи, ако можеш...

Не се карайте! Всички живи същества дефекират, не само домашните но и бездомните кучета, де да бяха само кучетата...Просто пак става въпрос за много пари, голяма част от които, ще бъдат "гушнати" от точният и естествено наш човек. Иначе съм абсолютно против да се дават пари от моите данъци, в полза на каквито и да е псета. Който иска, да бъдат в тяхна полза харчени пари, да дарява негови лични средства, в сметка набирана специално за целта!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Навремето, като гледах разни хамерикански детски филми и прочее, останах с впечатлението, че там всяко едно улично куче се прибира в специален приют, където стои няколко дни и ако никой не го потърси или осинови, то се приспива. Какъв толкова е проблемът това да се направи и тук? Толкова е просто...

Навремето, като гледах разни хамерикански детски филми и прочее, останах с впечатлението, че там всяко едно улично куче се прибира в специален приют, където стои няколко дни и ако никой не го потърси или осинови, то се приспива. Какъв толкова е проблемът това да се направи и тук? Толкова е просто...

Тези филмчета още ги въртят по "Дискавъри", като в новите им екранизации, вече не се спестяват всичките неудобни истини, за това какво става с песовете и другите видове животни (впрочем хванати редки видове в диво състояние и там се пазарят на черният пазар, кучетата пък за боеве със залагания)в Западна Европа и Щатите. За съжаление все още основната част е законспирирана, уж се приспиват най-вече животни, за които не се е намерил стопанин или са неизлечимо болни(т.е. най-често лечението е по-скъпо от продажната цена плащана от "осиновителите", пардон - дарението за приюта....) Истината е грозна и е не по-различна в целият свят. Просто там рекламата е в пълна сила...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Съвсем спокойно може да се пуснат ловните дружинки в градовете и да се заплаща по 50 ст на ухо например (както едно време).

За има-няма седмица градовете ще се изчистят, а след това спокойно можем да продължим да се цивилизоваме :whist:

А според мен пък на хора като теб, трябва да се наложат здрави глоби, за да им стане ясно, че хем вредят, хем убиват. Възможно най - гадната комбинация.

Насила никой не може да те накара да обичаш, но пък поне не бъди част от проблема!

А според мен пък на хора като теб, трябва да се наложат здрави глоби, за да им стане ясно, че хем вредят, хем убиват. Възможно най - гадната комбинация.

Насила никой не може да те накара да обичаш, но пък поне не бъди част от проблема!

а, а, а ....

не бъркай обичта към животните с реда по улиците :whist:

Знаеш - имам си и куче, имам си и котарак, костенурки, а на село имаме 5 котки с челядта им.Не можеш да ми казваш, че не обичам животните !

Едно време дядо ми беше ловец и получаваше пари за отсреляни улични кучета, като за лисиците и чакалите.По този начин се регулираше популацията и на вредния дивеч и на уличните псета.

Сега аз съм ловец, но за кучета никой и пет пари не дава.

Да не говоря, че ако застрелям някое - със сигурност някоя "природозащитничка" ще ме осъди.

И кучетата се въдят.

Едно време дядо ми беше ловец и получаваше пари за отсреляни улични кучета, като за лисиците и чакалите.По този начин се регулираше популацията и на вредния дивеч и на уличните псета.

Подсети ме колко съм плакала две години под ред за кучетата,който прибирах и на село ги разстрелваха.Така и не проумях причината,помня усещането.И как третата година с брат ми го крихме на блатата и като партизани му носехме храна.

а, а, а ....

не бъркай обичта към животните с реда по улиците :down:

Знаеш - имам си и куче, имам си и котарак, костенурки, а на село имаме 5 котки с челядта им.Не можеш да ми казваш, че не обичам животните !

Сега аз съм ловец, но за кучета никой и пет пари не дава.

Да не говоря, че ако застрелям някое - със сигурност някоя "природозащитничка" ще ме осъди.

И кучетата се въдят.

Твоето разселване на котки са си точно част от проблема, шъ мъ извиняваш. Какво са виновни животните, че са се родили, не където трябва. В Германия хората, които живеят на социални помощи, разхождат безпризорни животни, иначе помощи-няма.

Гледате немските или каквито там западни заплати щете, ама не ви изнася да видите и чуждия манталитет.

Толкова пъти съм спорила на тая тема, че вече ми е толкова безразлично, че няма къде. Ти моето мнение няма как да го промениш, аз твоето също. За мен си остава успокоението, че по един или друг начин нещата, ще се случат. Жалко само, че няма да го доживея.

Винаги съм се въздържал от коментар по подобни теми, защото мнението ми ще бъде сметнато за ...,но!? Решение на проблема "Trichocephalus " - конкретно за София 10 лева на глава! За седмица няма да има куче из Софията?

Твоето разселване на котки са си точно част от проблема, шъ мъ извиняваш. Какво са виновни животните, че са се родили, не където трябва. В Германия хората, които живеят на социални помощи, разхождат безпризорни животни, иначе помощи-няма.

Гледате немските или каквито там западни заплати щете, ама не ви изнася да видите и чуждия манталитет.

Толкова пъти съм спорила на тая тема, че вече ми е толкова безразлично, че няма къде. Ти моето мнение няма как да го промениш, аз твоето също. За мен си остава успокоението, че по един или друг начин нещата, ще се случат. Жалко само, че няма да го доживея.

И слава Богу, че аз няма да го доживея , това време.

Но дотогава - ще се боря и ще правя всичко възможно да не ни се насажда този изкуствен лигаво-лъжовен манталитет.

Решение на проблема "Trichocephalus " - конкретно за София 10 лева на глава! За седмица няма да има куче из Софията?

Глей по погрешка да не те застрелят тебе.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.