Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Вече има табмикс за тройката :angry: -

http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?t=7031

Дано съм полезен че доста хора търсеха Публикувано изображение

Вече е споменато за разширението тук.
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://s3.bg.gladiatus.com

Тук ,в описанието на героя...

Пише се [ff]"wingdings 2"babababababbabababa[/f] И излиза една плетеница :angry:

При моите приятели се вижда, а при мен не Публикувано изображение

Сега ясно ли е ? :P

Би ли дал скрийншот с излезлите символи и без символите? Да го видим за какво точно става въпрос. Аз се регистрирах и искам да пробвам дали при мен ще се появят символите. Къде точно и какво трябва да напиша, за да се появят символите?

Само да добавя: При мен след като кликна на линка, който си дал ми се зарежда сървър 4 тоест http://s4.bg.gladiatus.com/. Не знам дали има значение това.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

гледам ся в замунда неква версия 3.0.1 в сайта им няма нищо, тук няма новина, ква е тая версия?

а някакво инфо за тая версия?

Тукощо сложих версия 3.0.1 да я изпробвам и за сега единствено само две разширения не са съвместими с нея. Това са Gmail Notifier и Tab Mix Plus. За сега други проблеми не намирам. И не виждам някакви съществени разлики в сравнение с предишната версия 3.0. Няма да е лошо някой да каже какви са промените спрямо версия 3.0. Иначе ето страницата, която ми се зареди след инсталация за "Какво ново във версия 3.0.1". Тоест все още не е готова тази страница.

Това този за версия 3.0 ли е? Ако е за него, аз бях с тази версия на Tab Mix Plus, когато обнових Firefox до версия 3.0.1.

P.S. Опитах, същия е и не става. Ще опитам с редакция на файла install.rdf в архива на разширението. Така ми тръгнаха Gmail Notifier и MinimizeToTray.

Ето разширенията и за Firefox 3.0.1. Архивирал съм ги, за да мога да ги прикача тук.

EDIT: След редакция на файла install.rdf в разширението Tab Mix Plus, вече работи и на версия 3.0.1. Ето го:

Здравейте. Днес отварям си Mozzila- та и хоп изненада няма ми ги Bookmarks- ите. Възможно ли е по някакъв начин да си ги върна, защото там имах наистина важни неща. Също така са ми се изтрили и логините при някои сайтове ( сажялявам ама незнам как точно се нарича) применро както в този форум съм задал да ме логва автоматично при всяко мое влизане вече го няма, в смисъл наново трябваше да си въвеждам user name и password. Пробвах да върна системата обратно, ама не стана. Ако имате някакви идеи. Мерси. П.С. Поставям проблема и в тази тема, защото явно тя е по- активна от другата, а и не мисля, че разрешаването на проблема има връзка с версията на програмата.

пиши в "Run" %AppData%, намери папката на мозила и рови да си търсиш отметките а и в прозореца за управление на отметките трябва да има бутони експорт и импорт

ехееееее айде сега съм на правилното място Публикувано изображение как да махна жълтата звездичка в адресната лента.от настройките съм задал незапомняне на отворени страници,но явно не е оттам.може ли да се махне въобще?

а звездата само с очертания ли е или е и запълнена? ако е запълнена, значи си запазил страницата във Favorites (така де Bookmarks), ако е само с очертания си седи там за да е по-лесно добавянето към Bookmarks - само с едно натискане. за да я махнеш от Отметките просто натисни звездичката веднъж (ако е цялата жълта, а не само очертанията)

ехееееее айде сега съм на правилното място Публикувано изображение как да махна жълтата звездичка в адресната лента.от настройките съм задал незапомняне на отворени страници,но явно не е оттам.може ли да се махне въобще?

Напълно не можеш да махнеш звездата за отметки(Bookmarks). Просто си седи там жълта, ако страницата ти е добавена в Bookmarks, или ако не е добавена е бяла с очертанията.

Може всичко да се направи :). Просто трябва да се добави във края на текстовия файл userChrome.css следния код и готово:

/*  Old style go button without star  */  
		#star-button { 
		display: none !important; } 
		#go-button { 
		visibility: visible !important; }
При мен userChrome.css се намира във: C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\og8bzzgp.FF3\chrome. (това е за XP - във Виста е на друго място) При теб заменяш "Administrator" със името на юзъра с който се логваш в Windows и предпоследната папка от пътя "og8bzzgp.FF3" при теб ще се казва по друг начин. По подразбиране файла се казва "userChrome-example.css" и трябва да се преименува на "userChrome.css". Това е. Успех :).

Може всичко да се направи :). Просто трябва да се добави във края на текстовия файл userChrome.css следния код и готово:

/*  Old style go button without star  */  
		#star-button { 
		display: none !important; } 
		#go-button { 
		visibility: visible !important; }
При мен userChrome.css се намира във: C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\og8bzzgp.FF3\chrome. (това е за XP - във Виста е на друго място) При теб заменяш "Administrator" със името на юзъра с който се логваш в Windows и предпоследната папка от пътя "og8bzzgp.FF3" при теб ще се казва по друг начин. По подразбиране файла се казва "userChrome-example.css" и трябва да се преименува на "userChrome.css". Това е. Успех :).
Да, наистина, чрез файла userChrome.css може да се правят всякакви промени по интерфейса. Бях забравил. То аз самия съм направил доста такива промени по моя браузър.

Здравейте на всички! Забелязах, че един потребител е споделил за проблем относно FF и Adobe Flash Player. Работа е в това, че наистина с последната версия на флаш плеъра 9.0.124.0 и FF (всъщност го забелязах и при Opera 9.51) имам проблеми при изобразяване на флаш съдържание по някои сайтове. Като конкретен пример за един често използван от мен сайт давам MySpace.com. Интересно е, че всичко си работи нормално, логване, плеъри, снимкови галерии... и проблема се получава при изход от системата. Тогава се появява един банер на майспейс и процесора се натоварва на 100%. Пробвах и с по-старата версия 2.0.0.15 и пак е същото, както не само на един компютър :-( Радвам се, че е споделен плъгин за по-ниска версия и смятам да го пробвам, но дали някой е попаднал на подобен проблем или информация, защо се получава така. Предполагам и от adobe трябва да намерят решение на въпроса, ако причината е в тях де ;-) До скоро нямаше и никакви проблеми, най-вече добре работеше с флаш сайтове... Ако някой знае нещо, ще съм благодарен да го сподели. С уважение към всички и целия екип на Kaldata!!! П.П. Попаднах и на други подобни оплаквания и е много глупаво, че при условие, че в старите версии на флаш плеъра са открити грешки в сигурността това да е единственото решение :-(((( Изглежда ще си чакам решение от Адобе.

Редактирано от digitaltune (преглед на промените)

ето защо доста хора използват добавки забраняващи абсолютно всеки скрипт (джава, флаш, silverlight и т.н.) и ако потрябва нещо се разрешава временно или постоянно проблема е по-скоро в лиско тъй като 2.х дава проблеми с последна версия флаш но не и 3.х

Реочарован съм от 3.хх. В смисъл, тотална трагедия. Отказва да стартира...стартира, но само като процес, няма графичен интерфейс. Да не говорим, че 99% от темите и дпоълненията не работят. Въобще е много зле. Нямам никакви проблеми откакто се върнах на 2.0.0.х

да ама 85+(~90)% от добавките и темите (осеен експерименталните теми) работят под лиско 3 или ако не е от сайта на лиско то в сайта на добавката има линк към работеща версия - макар и бета от популярните (или препоръчвани ако щете) добавки единствено FasterFox не хваща под лиско 3 (даже след едит на рдф-а) проблема е в твоя телевизор, не в мозила

При мен 3-ката си върви перфектно, заедно с любимите ми addons ;)

Реочарован съм от 3.хх. В смисъл, тотална трагедия. Отказва да стартира...стартира, но само като процес, няма графичен интерфейс. Да не говорим, че 99% от темите и дпоълненията не работят.

Въобще е много зле. Нямам никакви проблеми откакто се върнах на 2.0.0.х

Проблема определено е при теб, а не при Mozilla Firefox 3. Аз нямам никакви проблеми с него и разширенията, които ползвам. И за Firefox 3 повечето разширения и теми си работят. Даже аз вече съм с версия 3.0.1 и пак разширенията ми работят и нямам проблеми с Firefox.

Даже аз вече съм с версия 3.0.1 и пак разширенията ми работят и нямам проблеми с Firefox.

Това тая бета версията от вчера ли?

Аиде господа помагаите,след като сложих версия 3.0.1 при стартиране на МФ се появява тожа съобщение:

Грешка при разпознаване на XML: неопределено ентити
Номер на ред 187, стълб 5:	<key id="key_errorConsole" key="&errorConsoleCmd.commandkey;" oncommand="toJavaScriptConsole();" modifiers="accel,shift"/>
някои може ли да даде съвет :sobbing:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.