Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Отваряте го и променяте във файл install.rdf реда "<em:maxVersion>3.0b3</em:maxVersion>" на "<em:maxVersion>3.0</em:maxVersion>"

Записвате файла и архива - после drag&drop в firefox add-ons.

С каква програма се отваря този xpi файл?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отваряте го и променяте във файл install.rdf реда "<em:maxVersion>3.0b3</em:maxVersion>" на "<em:maxVersion>3.0</em:maxVersion>"

Записвате файла и архива - после drag&drop в firefox add-ons.

С каква програма се отваря този xpi файл?

архиватор - напр. WinRar

Инсталирах новата версия на Mozila,около седмица я ползвам вече,но нещо не съм очарована.Днес се върнах на старата,но ми изчезнаха важни отметки, пак сложих новата и си ги има.Въпроса ми е- как да изнеса отметките от новата и да ги върна на старата версия (ако изобщо е възможно) Прочетох цялата тема,но с посредствените си познания не разбрах как става :P При двойката ми е ясно- изнасяне и даваш къде да се запишат,но с тази трета версия хич не намирам системата за изнасяне Публикувано изображение За капак (не знам поради какви причини) Mozilla 3 ми е на руски език Публикувано изображение Ще се радвам,ако някой ми обясни достъпно и благодаря предварително :)

Езиковите файлове във ФФ 3.0 са вградени в самия пакет, което значи, че си инсталирала (изтеглила) рускоезичен инсталационен пакет за ФФ. Може за се "поправи" с преинсталиране на Файърфокс.

А отметките ти не са изгубени, просто новата версия съхранява отметките в друг файл и затова не са пряко съвместими със старите.

Изнасянето става много лесно (ще дам английските термини):

І. Отваряш Bookmarks и избираш Organize Bookmarks

Публикувано изображение

ІІ. Горе, в отворилият се прозорец (Library) има бутон Import and Backup; натискаш го и от менюто избираш Export HTML и задаваш къде да се запише файла.

Публикувано изображение

Същият този файл после внасяш в другия браузър.

Първо - да ви кажа как имам и старата (за всеки случай) и новата версия на една операционна система - инсталирах си новата, а за старата си изтеглих Portable версия (от https://sourceforge.net/project/showfiles.p...lease_id=593061 - да това е 2.0.0.14, но пък тя си се ъпдейтна на 2.0.0.15) Инсталирах я на USB флашка (може и на харда) и после копнах цялата папка "FirefoxPortable" на C: Сега имам две напълно фунциониращи версии едновременно.

Е, не съвсем напълно - имах един проблем със новата версия, дори им писах. Понякога ми се налага да ползвам прокси. Ползвам FreeProxy на HandyCrafted. Направил съм настройките на manual. Когато не искам да ползвам прокси шраквам на "No Proxy". И на няколко пъти ми се случи както си сърфирам и дори имам няколко отворени страници, изведнъж следващата не се отваря и излиза съобщение за проблем с прокси настройките. Рефрешвам всички табове и съобщението излиза във всички тях. Проверявам настройките и виждам, че се е включило самичко на "Manual Proxy Configuration". Случи ми се на няколко пъти. Не знам дали е от FF3 или от FreeProxy, а и вече няма как да го следя, тъй като на при този доставчик Connection Sharing-а си работи и няма нужда от прокси, та съм го махнал съвсем.

Но иначе третата версия е супер. Има много подобрения и всичките - полезни.

Редактирано от UGLY_KID (преглед на промените)

От няколко дена си сложих Мозила 3.0. До преди това бях с по-стара версия (не помня точно коя беше), но със сигурност мога да кажа, че това ми е любимият браузер.

А от вчера след ровичкане из блоговете на форума от някои членове на моето семейство се пполучи някакъв странен проблем. Като влизам из темите на форума, не се виждат бутоните за отговор, цитиране и т.н.

Ето как изглежда:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пробвах с триене на кеша, но не става. Даже ъпдейтнах наново мозилата, но не се получи. А с ИЕ няма проблем, но просто не искам да работя с него...Ако някой има идея какво може да са променили, ще съм благодарна :speak:

Инсталирах новата версия на Mozila,около седмица я ползвам вече,но нещо не съм очарована.Днес се върнах на старата,но ми изчезнаха важни отметки, пак сложих новата и си ги има.Въпроса ми е- как да изнеса отметките от новата и да ги върна на старата версия (ако изобщо е възможно) Прочетох цялата тема,но с посредствените си познания не разбрах как става :P При двойката ми е ясно- изнасяне и даваш къде да се запишат,но с тази трета версия хич не намирам системата за изнасяне Публикувано изображение За капак (не знам поради какви причини) Mozilla 3 ми е на руски език Публикувано изображение Ще се радвам,ако някой ми обясни достъпно и благодаря предварително :yanim:

За смяна на езика ти трябва добавката Locale Switcher

От тук си изтегли какъвто желаеш езиков файл.

Знае ли някой дали мога да променя белия фон на началната страница на Mozilla Firefox ?

Има ли някакви новини относно българският превод на Mozilla Firefox 3? Работи ли се над него? Кога ще излезе евентуално? Ако не се работи над него, не може ли някой да го започне? Много тъпо се получава. Превод има на над 45 езика, само Български език няма.

най-ранния възможен превод ще стане на 3.1 - по-късно тази година (в най-дбрия случай) @Mavro - какво искаш да има вместо бял фон? - ако не си с класическата тема виж в саита за някой CSS или user chrome за възможна промяна ако не, ще измисля след малко нещо (че не съм сигурен дали действа)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Може ли някой да даде линк към Mozilla 3 на български?

Защото в сайта няма на нашия език.

Ами най-верочтно няма и да има. Това е супер неуважение към българите.

Ами най-верочтно няма и да има. Това е супер неуважение към българите.

Не е неуважение, просто преводачите не са си свършили работата (българите). И ще има след като бъде преведена изцяло и премине проверките

Истеглих си мозиллата ,но не ми чете някои шрифтове- webdings ,wingdings и т.н. Как да го оправя?

Това са символни шрифтове, как искаш да ги виждаш и къде?

Знае ли някой дали мога да променя белия фон на началната страница на Mozilla Firefox ?

За blank page ли говориш?

??? Я се научи да се изразяваш нормално, с едносрични иречения не печелиш много

http://s3.bg.gladiatus.com

Тук ,в описанието на героя...

Пише се [ff]"wingdings 2"babababababbabababa[/f] И излиза една плетеница ;)

При моите приятели се вижда, а при мен не Публикувано изображение

Сега ясно ли е ? ;)

http://s3.bg.gladiatus.com

Тук ,в описанието на героя...

Пише се [ff]"wingdings 2"babababababbabababa[/f] И излиза една плетеница ;)

При моите приятели се вижда, а при мен не Публикувано изображение

Сега ясно ли е ? ;)

Така е много по-ясно. Но нещо не мога да се ориентирам къде трябва да го вижда и да проверя дали при мен става. Опитай се да заредиш страницата с друга кодировка. Може и да стане

Здр искам да попитам как може да забраня да се изтрива Private data-та на mozila firefox 3. Искам да сложа парола,преди да се отвори прозорчето за Clear Private data now. Възможно ли е или не искам нашите да си ползват компютърът, но аз нямам навика да си букмарквам саитове и те понякои път се правят на хакери и пипат кадето незнаят искам поне на това да сложа някакъв вид парола да не може току така да се пипка вътре ако някои знае как да каже много ще съм благодарен

Здр

искам да попитам как може да забраня да се изтрива

Private data-та на mozila firefox 3.

Искам да сложа парола,преди да се отвори прозорчето за Clear Private data now.

Възможно ли е или не искам нашите да си ползват компютърът,

но аз нямам навика да си букмарквам саитове и те понякои път се правят на хакери и пипат кадето незнаят

искам поне на това да сложа някакъв вид парола да не може току така да се пипка вътре ако някои знае как да каже

много ще съм благодарен

Създай отделни акаунти в WIndows

Здр

искам да попитам как може да забраня да се изтрива

Private data-та на mozila firefox 3.

Искам да сложа парола,преди да се отвори прозорчето за Clear Private data now.

Възможно ли е или не искам нашите да си ползват компютърът,

но аз нямам навика да си букмарквам саитове и те понякои път се правят на хакери и пипат кадето незнаят

искам поне на това да сложа някакъв вид парола да не може току така да се пипка вътре ако някои знае как да каже

много ще съм благодарен

Използвай профил менаджера на Firefox-a. В shortcut-a добавяш -profilemanager и създаваш нов профил. А след това ще си направиш нов shortcut и ще му добавиш -p xxx - като xxx e името на профила който искаш да се зарежда от съответния shortcut.

Не, говоря за това:

Няма как да промениш тази страница. Все едно да променяш всеки сайт по свой вкус.

Вече има табмикс за тройката :angry: -

http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?t=7031

Дано съм полезен че доста хора търсеха Публикувано изображение

Има си го от известно време за 3-ката а актуалната версия е винаги тази от подписа на onemen.

Няма как да промениш тази страница. Все едно да променяш всеки сайт по свой вкус.

Айде бе че не може всяка страница да се променя. Я гледай тук как аз се справих с белия Гугъл:

Публикувано изображение

На тоя сайт http://userstyles.org/ има n на брой Гугъла.

Редактирано от blacksmith (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.