Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Здравейте, ползвам фф3 от доста време и съм много доволен от нея, с изключение на това, че при отварянето на някои сайтове процесора се товари 70-80% (например arenabg). Може би проблема е във флаш плеъра. Някой има ли идея как да го оправя. пп при IE всичко си е наред.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чудих се дали има някаква добавка за Mozilla Firefox,която някакси да "имитира" така да го кажа ActiveX контролите на Internet Explorer и примерно да си сканирам компютъра с някой онлайн скенер,да кажем...

Ideas? :)

Ползвай разширението IE Tab. Аз ползвам него, когато ми се налага да ползвам някой онлайн скенер изискващ ActiveX.

Здравейте, ползвам фф3 от доста време и съм много доволен от нея, с изключение на това, че при отварянето на някои сайтове процесора се товари 70-80% (например arenabg). Може би проблема е във флаш плеъра. Някой има ли идея как да го оправя.

пп при IE всичко си е наред.

Аз проблема съм си решил като използвам някои разширения за блокиране на флаш, и банери, като например NoScript, Adblock Plus и Flashblock.

Аз проблема съм си решил като използвам някои разширения за блокиране на флаш, и банери, като например NoScript, Adblock Plus и Flashblock.

То това е по-скоро прикриване на проблема, а не решение. Щом в IE го няма, значи е бъг ФФ и все някой трябва да го отстрани.

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

всъщност щом при ИЕ го няма първия вариант е да е проблем в "телевизора", който е срещу монитора - бъг на ФФ с флаша се появява понякога на 2.х версията с предпоследната официална версия на флаша - оправя се като се сложи последна официална или х.45 версия всичко сотанало е породено от проблем в телевизора

Проблема не е само в неговият телевизор. При мен е същото, и допълнително заема между 90-200MB RAM при отворени два таба с Калдата - форуми. Това не ми изглежда нормално, та ще се радвам някой да даде дори и временно решение. Ubuntu 8.04.3 Firefox 3.0.1 Adobe Flash Player 9.0.124

всъщност щом при ИЕ го няма първия вариант е да е проблем в "телевизора", който е срещу монитора - бъг на ФФ с флаша се появява понякога на 2.х версията с предпоследната официална версия на флаша - оправя се като се сложи последна официална или х.45 версия

всичко сотанало е породено от проблем в телевизора

"Телевизора" преди да започне да пише е пробвал нещата, които Ти си описал, че и някои други! След като не можеш да помогнеш по въпроса недей да спамиш излишно!

Не знам, ама на мен отново не ми работи звука на Мозилата?! Явно така ще си остане въпреки, че преинсталирах плеъра за клиповете! :yanim:

добре вие само за красота ли си ги купувате тия плчки с памет - ей така да си седят в опаковката и да си им се радвате и да ги гледате нормално е един инсталиран/включен компонент в ситемата да се използва съвсем нормлано си е - вас ви гони параноята - във форума на дата е същото - "Що ми използва толкоз рам?" -еми щото имате, затва а колкото до процентите на проца: пусни я в сейф мод да видиш как ще е спри всякакви скриптове, флашове, рекламки и тем подобни цветни шарениики - и без това не ти трябват и относно предишен коментар: просто всичко в днешно време се съобразява с ИЕ, колкото и да не го искате или да не ви се вярва - така че естествено че няма да има такива проблеми при ИЕ (или те ще са по-рядко и причинени от самия код на иексплоре)

Проблема не е само в неговият телевизор. При мен е същото, и допълнително заема между 90-200MB RAM при отворени два таба с Калдата - форуми. Това не ми изглежда нормално, та ще се радвам някой да даде дори и временно решение.

Ubuntu 8.04.3

Firefox 3.0.1

Adobe Flash Player 9.0.124

Както казах, аз си решавам проблема с разиренията, които споменах по-горе. NoScript, Adblock Plus и Flashblock. До колкото знам има ги и за Ubuntu.

От няколко месеца имам ми се явява това, когато се опитам да отворя дадена снимка с "Лисицата": post-765-1218193391_thumb.jpg С никой от другите браузъри нямам проблем в това отношение, само с Firefox-a! Моля някой да помогне?! С Firefox 3.0.1 съм. Предварително благодаря! :shake_puter:

От няколко месеца имам ми се явява това, когато се опитам да отворя дадена снимка с "Лисицата":

post-765-1218193391_thumb.jpg

С никой от другите браузъри нямам проблем в това отношение, само с Firefox-a! Моля някой да помогне?! С Firefox 3.0.1 съм.

Предварително благодаря! :)

Ако имаш скайп адон го деинсталирай

Ако имаш скайп адон го деинсталирай

Да, имах и след като го махнах наистина се оправи! Благодаря много!

а аз получавам като благодарност че ползвам само лиско ето този проблем

Публикувано изображение

Публикувано изображение

някой дали ще може да помогне със съвет

благодаря предваритрелно

п.с. - пробвах с преинсталиране,но уви не помага.Странното е че понякога си тръгва без проблем и след 15 мин вече не бачка

прилича на проблем с добавка - но не сме ясновидци

Току що инсталирах Mozilla след като имах проблем с Opera.Чудя се този браузер има ли въобще някакви звуци или поне някой да ми каже къде да търся настройките за тях,защото съм като в небрано лозе!Поне уведомяване или друго!Виждам,че показва съобщение за update така мълчаливо ли ще я караме :P Не знам дали тук е мястото за тази тема,но просто не знаех къде другаде да пиша!!!Ще съм много благодарен да ми помогнете!И един последен въпрос-защо стартирането на Mоzilla е толкова бавно!При мен ли е проблема или това си е особеност!Мой познат ми разпрявяше,че при лицицата било така :P Благодаря предварително!!!

Току що инсталирах Mozilla след като имах проблем с Opera.Чудя се този браузер има ли въобще някакви звуци или поне някой да ми каже къде да търся настройките за тях,защото съм като в небрано лозе!Поне уведомяване или друго!Виждам,че показва съобщение за update така мълчаливо ли ще я караме :) Не знам дали тук е мястото за тази тема,но просто не знаех къде другаде да пиша!!!Ще съм много благодарен да ми помогнете!И един последен въпрос-защо стартирането на Mоzilla е толкова бавно!При мен ли е проблема или това си е особеност!Мой познат ми разпрявяше,че при лицицата било така :) Благодаря предварително!!!

Стартирането си е много бързо особено при версия 3.0 и следващата 3.0.1. Проблема е при теб, ако наистина ти се стартира бавно. Звуци няма. Има разширения със звуци. Така например мен ме уведомява за получаване на нова поща в Gmail, чрез разширението Gmail Notifier, и за блокиран скрипт, чрез NoScript. Просто зависи за какво точно искаш да имаш звук и евентуално дали има такова разширение.

Как да си изтрия хисторито на таз версия (3.0.1)? Не става от tools-options-clear browsin history.....това ДА НЕ Е БЪГ НА САМАТА ПРОГРАМА ИЛИ ВЕРСИЯТА?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

даже страхотно си се трие точно по този начин пробвай от privacy -private data - clear now - избери си само хисторито ако не искаш всичко

даже страхотно си се трие точно по този начин

пробвай от privacy -private data - clear now - избери си само хисторито ако не искаш всичко

Не става...правя го и по 2 та варианта и после пак в падащото меню на browsin hisory...всичко си е там????

Как да си изтрия хисторито на таз версия (3.0.1)? Не става от tools-options-clear browsin history.....това ДА НЕ Е БЪГ НА САМАТА ПРОГРАМА ИЛИ ВЕРСИЯТА?

Работи си много добре опцията за триене на историята. Нещо не е наред при теб.

И при мен е така и аз не мога да го трия и със двата варианта не става ако някой знае да каже ще бъда много благодарен . Поздрави

И при мен е така и аз не мога да го трия и със двата варианта не става ако някой знае да каже ще бъда много благодарен . Поздрави

Тукощо опитах пак да изтрия своята история на браузването и на изтеглянията чрез менюто Инструменти->Изчистване на лични данни... и от появилия се прозорец избрах да изчистя данните само на споменатите и се изчистиха. Не знам при вас защо не се получава. Браузъра си е наред. Преинсталирайте си браузърите и опитайте отново.

Пробвай да си изтриеш историята със Ccleaner. Трие всякакви боклуци. Преинсталацията също не е лоша идея.

Отдавна използвам FF,но скоро ъпгрейднах с 3.0.1.Забелязах някои разлики.Имам 2 въпроса:

1.Bookmarks ми работят добре,но:

-Bookmarks,макар и на доста скрито място и в HTML формат,можех да ги кача на флашка за съхранение,сега там има такъв файл,но със стара дата и непълен...Къде е истинския,последен файл?

-В папката bookmarkbackups пак се съхраняват копия от последните 6 дена,но в някакъв java формат (*.json) с който не може да се оперира по стария начин-ако се скапеше нящо,прехвърлях копие от по-стара дата в другата папка и готово.Сега не става.Знам,че има функция Restore и там ги има 6-те дати,но не мога да ги пренеса на друг комп.например.

-Преди Import/Export си работеха чудесно,сега може би пак става,но не е толкова разбираемо:Organize BM/Import and Backup/-там има Export HTML, но в следавщия прозорец трябва да укажа къде.Е къде трябва?Ако го пратя в папката Favorites,там остава в същия формат...Преди се указваше само в кой браузер,и автоматично се инсталираха в подходящия формат.

Ако опитам пък да правя Import/Export от IE(6) там стигаме до Imp/Exp to a file or address(е къде трябва?)-полето Imp/Exp to Application не е активно...

2.Как да разбера с кой плеър се отваря видеото в някои сайтове?-например:

http://news.bnt.bg/content/view/video_emissions

Когато го отварям с FF, видеото работи,но под прозореца липсват органите за управление-звук,старт/стоп...Ако го отворя с IE, всичко си там.Освен това в горния край на полето ми излиза бутон"Download this video"(което е от Real plаyar-a),а при FF го няма.

Sorry,че станаха много въпросите,но сега видях тая тема,а отдавна ги имам.

Отдавна използвам FF,но скоро ъпгрейднах с 3.0.1.Забелязах някои разлики.Имам 2 въпроса:

1.Bookmarks ми работят добре,но:

-Bookmarks,макар и на доста скрито място и в HTML формат,можех да ги кача на флашка за съхранение,сега там има такъв файл,но със стара дата и непълен...Къде е истинския,последен файл?

-В папката bookmarkbackups пак се съхраняват копия от последните 6 дена,но в някакъв java формат (*.json) с който не може да се оперира по стария начин-ако се скапеше нящо,прехвърлях копие от по-стара дата в другата папка и готово.Сега не става.Знам,че има функция Restore и там ги има 6-те дати,но не мога да ги пренеса на друг комп.например.

-Преди Import/Export си работеха чудесно,сега може би пак става,но не е толкова разбираемо:Organize BM/Import and Backup/-там има Export HTML, но в следавщия прозорец трябва да укажа къде.Е къде трябва?Ако го пратя в папката Favorites,там остава в същия формат...Преди се указваше само в кой браузер,и автоматично се инсталираха в подходящия формат.

Ако опитам пък да правя Import/Export от IE(6) там стигаме до Imp/Exp to a file or address(е къде трябва?)-полето Imp/Exp to Application не е активно...

2.Как да разбера с кой плеър се отваря видеото в някои сайтове?-например:

http://news.bnt.bg/content/view/video_emissions

Когато го отварям с FF, видеото работи,но под прозореца липсват органите за управление-звук,старт/стоп...Ако го отворя с IE, всичко си там.Освен това в горния край на полето ми излиза бутон"Download this video"(което е от Real plаyar-a),а при FF го няма.

Sorry,че станаха много въпросите,но сега видях тая тема,а отдавна ги имам.

Малко неразбрано пишеш и не разбирам какъв точно ти е проблема. За да си създадеш файл с отметките от Firefox просто отиваш на Отметки->Управление на отметките... и от появилия се прозорец кликаш на бутона Внасяне и резервно копие, от падащото меню избираш Изнасяне в HTML... и от появилия се прозорец избираш къде да се съхрани готовия файл с отметките, който по подразбиране ще се запише с име bookmarks.html. Това е. Пиша менютата на български понеже при мен са така. Предполагам ще се ореантираш. За да се виждат бутоните на плеъра в Firefox, така както е в IE трябва да си инсталираш плъгина за Firefox Windows Media Player Firefox Plugin.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.