Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

ъъъъ на мен си ми е ехтра и аууу чак сега забелязах колко зле изглеждало комбото от бутони и текст, тцццц ужаст

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам един проблем. Заредих си FF3 и си сърфирах нормално, след което пробва да ми влезе Virtumonde, успях да го спра, но лисичката ми престана да работи. Стартирам я, обаче тя не се появява и дори и не дава еррор месидж! Преинсталирах, чистих регистрита и какво ли още не, но няма ефект. Някой сблъскал ли се е с този проблем?

ъъъъ на мен си ми е ехтра и

аууу чак сега забелязах колко зле изглеждало комбото от бутони и текст, тцццц ужаст

Това е една от причините да предложа само текст (KISS)

Имам един проблем. Заредих си FF3 и си сърфирах нормално, след което пробва да ми влезе Virtumonde, успях да го спра, но лисичката ми престана да работи. Стартирам я, обаче тя не се появява и дори и не дава еррор месидж! Преинсталирах, чистих регистрита и какво ли още не, но няма ефект. Някой сблъскал ли се е с този проблем?

Пробвай да създадеш нов профил и тествай в него

Пробвах, но не мога да пусна profilemanager-а! Може и аз да правя нещо грешно, все пак ползвам FF от няколко месеца и никога не ми е трябвало да се справям с проблеми.

Значи Mozilla не са подобрили едно нещо в 3-ката. Надявах се да са помислили и за това след "15000" подобрения. Но уви това лесно забележимо неприятно нещо не са го подобрили.

Това се получава когато кликна на някой линк и сайта се зарежда бавно, или изобщо не се зарежда (исписва Waiting for...) точно тогава не мога да презаредя (reload, refresh) страницата за нов опит да я отвори. Единствения начин е да затворя прозореца и отново да кликна на линка. И все пак не ми е ясно защо предпочитат бутона "reload" да остава невъзможен за натискане при зареждане на страница.

Това при Internet Explorer го няма, там по всяко време мога да презаредя страницата. Не смятам, че това е много умно измислено от страна на Mozilla:)

П.П.: Има и друг видим бъг който ми направи вчепетление. Бутоните "Напред/Назад" разпознават клик дори стрелката на мишката да не е точно върху тях. Не знам това дали е от полза, но това също го няма в Internet Explorer, която уж била пълна с бъгове.

Не се заблуждавайте, аз си оставам фен на Firefox, въпреки тези неща които не харесвам.

При мен Refresh бутона е активен винаги. Сега тествах и работи по всяко време на зареждането на страница. При мен неактивните бутони изчезват напълно, понеже така съм си го направил, чрез редактиране на един файл в Firefox. Просто Refresh бутона винаги се вижда и мога да го натисна винаги.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Реших да покажа как можете да си направите бутоните Назад, Напред и Стоп да бъдат видими, само когато имате нужда от тях тоест когато те са активни. По този начин пестите място в лентата. Това става с добавянето на няколко реда във файла userChrome.css

/* Махни Stop бутона ако не се зарежда съдържание*/
#stop-button[disabled="true"] { display: none; }
#back-button[disabled="true"] { display: none; }
/* Махни Forward бутона ако няма страници напред*/
#forward-button[disabled="true"] {display: none; }
За да извършите редактирането на файла първо трябва да се създаде такъв. За Windows Vista отидете в C:\User\вашето име\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\chrome. За Windows XP отидете в C:\Documents and Settings\вашето име\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.xxxxxxxx\chrome и намерете файла наречен userChrome-example.css. Преименувайте го на userChrome.css и сте готови да започнете редактирането.

Забележка: папките Application Data и AppData са скрити по подразбиране. За да ги направите видими трябва да промените настройка. Това става от Tools->Folder Options->View и сложете отметка на Show hidden files and folders. Редактирането може да го направите с текстов редактор, например Notepad.

При мен Refresh бутона е активен винаги. Сега тествах и работи по всяко време на зареждането на страница. При мен неактивните бутони изчезват напълно, понеже така съм си го направил, чрез редактиране на един файл в Firefox. Просто Refresh бутона винаги се вижда и мога да го натисна винаги.

Грешиш!

Публикувано изображение

-

Публикувано изображение

Това ме дразни адски много защото като зацикли, трябва да затворя прозореца и после наново да го отворя - та в повечето случай после зареди от раз, като може да натисна само Reload както в Internet Explorer.

Може това да има някакво предимство в зареждането на страници, но за мен си остава недоосмисляне.

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Ами как ще рефрешнеш страница преди да се е заредила? Биеш един"Стоп" - той си е активен и тогава наново,ако се налага. Мен пък ме интересува има ли добавка да я излъжа временно лисицата,че ползвам стара версия(2.0.х),а не 3.0? Edit:това май се е получило след рестарт при инсталиране на добавки... и файърфокс-а възстановява предишното състояние на заредените страници(може и да не са само 2).

Редактирано от манол (преглед на промените)

Ами как ще рефрешнеш страница преди да се е заредила? Биеш един"Стоп" - той си е активен и тогава наново,ако се налага.

Мен пък ме интересува има ли добавка да я излъжа временно лисицата,че ползвам стара версия(2.0.х),а не 3.0?

Не че не я е заредило, а се опитва да я зареди. Като натисна бутона STOP, тогава пък само 'Home' остава активен, т.е. нищо не се променя и пак не мога да презаредя. Защо ми спорите за глупости ?

Като ида да сваля добавки ми дава че собвстения и сайт няма сертификат някъв и ще стане достъпен прецз 2007? Сега какво да правя?

дай скриин на грешката че честно казано не помня вече как изглежда (виждал съм я само 1 път и виж тук из темите 9не помня коя точно) как се оправят сертификатите (ставаше въпрос за sertifikata na globul) и дали имиаш възможност да въведеш ръно сертификата

Има, редното е да работи с лисицата докато не стигне версия от 3.1.5.

Заповядай:

http://rapidshare.com/files/123881524/FasterFox315.zip

Грешиш!

Това ме дразни адски много защото като зацикли, трябва да затворя прозореца и после наново да го отворя - та в повечето случай после зареди от раз, като може да натисна само Reload както в Internet Explorer.

Може това да има някакво предимство в зареждането на страници, но за мен си остава недоосмисляне.

Извинявай, така е. При мен просто се зареждат мигновено страниците и затова не го забелязвам, че не е активен бутона. В случая аз не мога да обърна такова внимание, както ти му обръщаш и затова ти се чудя, но явно е гадно.

Може ли някой да помогне, не мога да гледам клипчета от http://www.vbox7.com/ (и не само от там) зарежда ми, тръгват първите две секунди и спира. Ползвам Adobe flash player. Най-лошото е, че през IE7 си тръгват Публикувано изображение

даунгрейд до предишна версия на флаш плейъра е решението (ако не искаш да преинсталираш)

след малко ще видя коя версия беше точно и ще едитна

Едит:

свали си тоя плеър влез във папката

C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash

спри мозилата махни плеъра рестартираи и сложи този плеър

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Имам един проблем със сертифкат под Firefox 3. Сертификата е на Jetcredit и много ми трябва(свързано с работата). Под Opera,IE и Firefox 2.xx се инсталира без проблем. С Firefox 3 обаче изкарва едно съобщение за грешка. Опитах се да експортна сертификата с друг браузър и да го импортна с FF 3, но не се получава. Докладвал съм го на Jetcredit, които обещаха да погледнат и ми препоръчаха да работя с Internet explorer(?!?!??). Подозирам че проблема не е в тях, за всеки случай поствам съобщението което излиза:

Публикувано изображение

проблема е и в трите страни (сертификата, мозила и джет кредит) сертификата и джет - серта е нагласен да работи с ИЕ6,7, Лиско 2.х, за опера не гарантирам коя версия мозила - лиско 3 е твърде нова - произлиза от горното

Така ми казаха и от Jetcredit. Аз обаче не ползвам IE, ако пък съм на Линукс какво правим? Като правят нещо да го правят докрай. Номера със сертификата стана след като аднах адреса през Add Exception.

еми на линукс работим с Лиско (най-вероятно и препоръчително) или както сам си направил добавяме ръчно щях да напиша горе ръчно добавяне, но не бях сигурен дали дава (поне от скриина не се виждаше)

Може ли някой да даде линк към Mozilla 3 на български? Защото в сайта няма на нашия език.

Все още няма

Те май няма да си направят труда, да предедат FF 3 на Български..

Инсталирах новата версия на Mozila,около седмица я ползвам вече,но нещо не съм очарована.Днес се върнах на старата,но ми изчезнаха важни отметки, пак сложих новата и си ги има.Въпроса ми е- как да изнеса отметките от новата и да ги върна на старата версия (ако изобщо е възможно) Прочетох цялата тема,но с посредствените си познания не разбрах как става :ass: При двойката ми е ясно- изнасяне и даваш къде да се запишат,но с тази трета версия хич не намирам системата за изнасяне Публикувано изображение За капак (не знам поради какви причини) Mozilla 3 ми е на руски език Публикувано изображение Ще се радвам,ако някой ми обясни достъпно и благодаря предварително :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.