Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

За по-непросветените, за кой роман става въпрос по-точно :wors:

Става въпрос за Линда Хауърд - „Сърцето на амазонката“.Страхотно готин роман!!!

:inlove1::wow::inlove1:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

За по-непросветените, за кой роман става въпрос по-точно :wors:

И за кого става дума в продължението?

Plqsak, и този момент е страхотен. Горката, беше сигурна че ще предизвика поредната война от най-добри намерения :D Наистина много сладурски завършек :inlove1: Абе въобще, страхотните моменти в тази книга са един след друг...Наистина мног трудно си отделих любими :wow:

Току що свърших "Сърцето на Амазонката", който не я е чел, да я почва, страхотна е.

Иначе мила, ето ти резюмето на книгата. За повече подробности преводача си мълчи. :inlove1:

1119 година. На път от Англия за Шотландия, за да се омъжи за шотландец, Лейди Брена се е примирила с уредената женитба. Но когато банда свирепи боядисани войни я пленяват по пътя, тя без страх се покорява на искането им да се омъжи за техния водач — избухливият леърд Конър МакАлистър. Тя няма как да знае, че пленяването й е само първата стъпка в отмъщението срещу заклетия враг на Конър — нейният годеник. Брена не храни никакви илюзии, че съпругът и е влюбен в нея. След набързо състоялата се сватба в гората, МакАлистър я уверява, че ще я пусне да си отиде вкъщи, след като му роди син. Но Брена не може да забрави, че вече веднъж е предлагала брак на МакАлистър — преди десет години — когато тя бе само дете и гостът в замъка на баща й я бе покорил с ослепителната си неочаквана усмивка. Сега, когато е решена да спечели смелия вожд, когото вече обожава, тя е хваната в капана на жестока война между клановете, породена от отмъщение и само вярата й в нейния храбър герой може да я спаси…

Инеее, мила, малиии, голяма радост вся в душата ми с тази прекрасна вест http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Ся няма да се побера в кожата си, докато не се насладя на продължението на Венчилото. Иехууу Публикувано изображение

Иначе благодарение на дебелоглавия си магарешки инат устоях месеци наред на силното и неустоимо изкушение да метна „Любимия ми враг” на Кони Брокуей,та затова чак днес се насладих на книгата. Боже, бях забравила какво огромно удоволствие е да се чете роман на книга… Публикувано изображениеНо чакането определено и безапелационно си заслужаваше. Исках нещо леко,свежо и забавно, и същевременно трогателно и вълнуващо. Е, получих всичко в точните дози, така че, затваряйки последната страница на романа, в душата ми се настани дълбоко удовлетворение от силата и красотата на чувствата между главните. От остроумните и закачливи сблъсъци между главните в началото на книгата, се чувствах като зрител на „боксов мач на надприказване”, в който ту единия противник вземаше превес, ту другия и словесните им дуели ме караха да се подсмихвам от удоволствието как взаимно си натриват носовете. Публикувано изображениеНяма да разказвам сюжета, Инето го направи преди време (благодаря, мила, за препоръките за този чудесен романПубликувано изображение), но не мога да не вмъкна един от покъртителните моменти в края, когато главния осъзна силата на любовта си към главната и я умоляваше да се ожени за него, въпреки, че знаеше обречеността на мисията си, заради упоритото нежелание на главната никога да не се омъжва. Колко силно можеш да обичаш, въпреки безнадежността да изживееш живота си с любимия… Сърцето ми се раздира на дребни късчета всеки път, когато чета за толкова силна и обречена любов. Е, слава богу,в нашите романи винаги има хепи енд, иначе не бих го понесла, а направо ще преболедувам любовната история…

- Би трябвало всяка сутрин да се будим така прегърнати - заговори решително той, макар да не беше в състояние да прогони отчаянието в гласа си. - Би трябвало да се оженим и през следващите десет години да се будим от детски плач.

- Ейвъри, моля те... Не мога да се омъжа за теб - отвърна тя с дрезгав шепот. - Знаеш, че е невъзможно.

- Разбира се, че е възможно - възрази гневно той. Хвана ръцете й и я обърна към себе си. Трябваше да вижда лицето й. - Кажи ми, Лили, какво искаш да чуеш? Какви думи да кажа, за да ми повярваш? Никога, никога няма да те напусна. Никога няма да престана да ти обичам. Няма сила на света, която да ме накара да ти причиня болка, като ти отнема децата!

Лили преглътна и го погледна с див копнеж.

- Тук не става въпрос за думи, Ейвъри. Става въпрос за закони. Ако бяха други...

- Проклятие, Лили! - избухна той, пусна ръцете й и се отдръпна. - Нима имаш повече доверие в закона, отколкото в мен?

Тя поклати глава.

- Не и аз. Аз съм отговорна за всяко дете, което ще имам.

Ейвъри грабна панталона си, захвърлен на пода, обу се с треперещи ръце, стана и се закопча, без да поглежда Лили. Когато все пак го направи, разбра какво е на път да изгуби, и реши да не се предава. Още като дете се беше научил да се бори за това, което наистина иска, и сега щеше да се бори за Лили.

- Тогава просто остани с мен в Мил Хаус.

Тя се обърна рязко и прекрасните черни къдрици нападаха по лицето й.

- Щом не искаш да се омъжиш за мен, остани тук не като моя жена, а като... каквато искаш. Като моя спътница, моя икономка, моя любовница, моя метреса... Можеш да играеш всяка роля, която ти харесва, Лили, но, моля те, остани в живота ми. - Молбата в гласа му беше отчаяна. - Не си отивай. Само не си отивай!

Отдавна се чудех дали си заслужава да си сваля книги на Кони Брокуей от руските сайтове. Е, определно с „Любимият ми враг” колебанията ми се изпариха мълниеносно. Сега ще се гмурна при рускините, за да се ориентирам от къде да захапя авторката, за да се насладя и на други хем забавни, хем бръкващи в сърцето четива. Публикувано изображение

• Автор

Инеее, мила, малиии, голяма радост вся в душата ми с тази прекрасна вест http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Ся няма да се побера в кожата си, докато не се насладя на продължението на Венчилото. Иехууу Публикувано изображение

Иначе благодарение на дебелоглавия си магарешки инат устоях месеци наред на силното и неустоимо изкушение да метна „Любимия ми враг” на Кони Брокуей,та затова чак днес се насладих на книгата. Боже, бях забравила какво огромно удоволствие е да се чете роман на книга… Публикувано изображениеНо чакането определено и безапелационно си заслужаваше. Исках нещо леко,свежо и забавно, и същевременно трогателно и вълнуващо. Е, получих всичко в точните дози, така че, затваряйки последната страница на романа, в душата ми се настани дълбоко удовлетворение от силата и красотата на чувствата между главните. От остроумните и закачливи сблъсъци между главните в началото на книгата, се чувствах като зрител на „боксов мач на надприказване”, в който ту единия противник вземаше превес, ту другия и словесните им дуели ме караха да се подсмихвам от удоволствието как взаимно си натриват носовете. Публикувано изображениеНяма да разказвам сюжета, Инето го направи преди време (благодаря, мила, за препоръките за този чудесен романПубликувано изображение), но не мога да не вмъкна един от покъртителните моменти в края, когато главния осъзна силата на любовта си към главната и я умоляваше да се ожени за него, въпреки, че знаеше обречеността на мисията си, заради упоритото нежелание на главната никога да не се омъжва. Колко силно можеш да обичаш, въпреки безнадежността да изживееш живота си с любимия… Сърцето ми се раздира на дребни късчета всеки път, когато чета за толкова силна и обречена любов. Е, слава богу,в нашите романи винаги има хепи енд, иначе не бих го понесла, а направо ще преболедувам любовната история…

- Би трябвало всяка сутрин да се будим така прегърнати - заговори решително той, макар да не беше в състояние да прогони отчаянието в гласа си. - Би трябвало да се оженим и през следващите десет години да се будим от детски плач.

- Ейвъри, моля те... Не мога да се омъжа за теб - отвърна тя с дрезгав шепот. - Знаеш, че е невъзможно.

- Разбира се, че е възможно - възрази гневно той. Хвана ръцете й и я обърна към себе си. Трябваше да вижда лицето й. - Кажи ми, Лили, какво искаш да чуеш? Какви думи да кажа, за да ми повярваш? Никога, никога няма да те напусна. Никога няма да престана да ти обичам. Няма сила на света, която да ме накара да ти причиня болка, като ти отнема децата!

Лили преглътна и го погледна с див копнеж.

- Тук не става въпрос за думи, Ейвъри. Става въпрос за закони. Ако бяха други...

- Проклятие, Лили! - избухна той, пусна ръцете й и се отдръпна. - Нима имаш повече доверие в закона, отколкото в мен?

Тя поклати глава.

- Не и аз. Аз съм отговорна за всяко дете, което ще имам.

Ейвъри грабна панталона си, захвърлен на пода, обу се с треперещи ръце, стана и се закопча, без да поглежда Лили. Когато все пак го направи, разбра какво е на път да изгуби, и реши да не се предава. Още като дете се беше научил да се бори за това, което наистина иска, и сега щеше да се бори за Лили.

- Тогава просто остани с мен в Мил Хаус.

Тя се обърна рязко и прекрасните черни къдрици нападаха по лицето й.

- Щом не искаш да се омъжиш за мен, остани тук не като моя жена, а като... каквато искаш. Като моя спътница, моя икономка, моя любовница, моя метреса... Можеш да играеш всяка роля, която ти харесва, Лили, но, моля те, остани в живота ми. - Молбата в гласа му беше отчаяна. - Не си отивай. Само не си отивай!

Отдавна се чудех дали си заслужава да си сваля книги на Кони Брокуей от руските сайтове. Е, определно с „Любимият ми враг” колебанията ми се изпариха мълниеносно. Сега ще се гмурна при рускините, за да се ориентирам от къде да захапя авторката, за да се насладя и на други хем забавни, хем бръкващи в сърцето четива. Публикувано изображение

Боби, благодаря за хубавия коментар. Относно последната част, случайно съм запозната какво е преведено на руски и ти прилагам списъче с библиографията на авторката:

Библиография:

Серии книги:

Promise Me Heaven - серия "Пообещай мне рай":

1. Promise Me Heaven (1994)

2. All Through the Night (1997) - Всю ночь напролет

McClairen's Isle - серия "Остров Макларен":

1. The Passionate One (1999)

2. The Reckless One (2000) - Безрассудный

3. The Ravishing One (2000) - Неотразимая

White's Wedding Planning Agency - серия "Свадебное агентство Уайт":

1. The Bridal Season (2001) - Чужая свадьба

2. Bridal Favors (2002) - Свадебные колокола

Rose Hunters Series - серия "Oхотники Розы":

1. My Seduction (2004) – Опасность и соблазн

2. My Pleasure (2004) - Опасная игра

3. My Surrender (2005) - Игра в любовь

Отделни романи:

Anything for Love (1994)

A Dangerous Man (1996)

As You Desire (1997) - "Египетски нощи"

My Dearest Enemy (1998) - Мой милый враг, въпросният "Враг мой"

Hot Dish (2006)

Skinny-Dipping (2008)

So Enchanting (2009)

Произведения, влизащи в сборници:

The Bed Is Made (anth. Once Upon a Pillow (2002) with Christina Dodd)

Heaven with a Gun (anth. Outlaw Love (1997) with Brenda Joyce, Cait Logan and Stephanie Mittman)

Lassie Go Home (anth. My Scottish Summer (2001) with Patti Berg, Debra Dier and Kathleen Givens)

Glad Rags (anth. The True Love Wedding Dress, 2005)

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Иначе мила, ето ти резюмето на книгата. За повече подробности преводача си мълчи. :cool:

1119 година. На път от Англия за Шотландия, за да се омъжи за шотландец, Лейди Брена се е примирила с уредената женитба. Но когато банда свирепи боядисани войни я пленяват по пътя, тя без страх се покорява на искането им да се омъжи за техния водач — избухливият леърд Конър МакАлистър. Тя няма как да знае, че пленяването й е само първата стъпка в отмъщението срещу заклетия враг на Конър — нейният годеник. Брена не храни никакви илюзии, че съпругът и е влюбен в нея. След набързо състоялата се сватба в гората, МакАлистър я уверява, че ще я пусне да си отиде вкъщи, след като му роди син. Но Брена не може да забрави, че вече веднъж е предлагала брак на МакАлистър — преди десет години — когато тя бе само дете и гостът в замъка на баща й я бе покорил с ослепителната си неочаквана усмивка. Сега, когато е решена да спечели смелия вожд, когото вече обожава, тя е хваната в капана на жестока война между клановете, породена от отмъщение и само вярата й в нейния храбър герой може да я спаси…

А да, това резюме го мернах из темите :yanim: Не знаех, че се води продължение на Венчилото. Но то май не е точно продължение, защото няма нищо общо с героите и случките от първия роман :cool:

• Автор

Аз преполових "Онази нощ", определено след първите 50 страници става доста по-интересно, и ме увлече книгата. Кефи ме стила на авторката, само ми се иска малко повече хумор, но пък сюжета май не предразполага. Иначе за историята, главните са много симпатични, особено Фейт - душица, и направо се поболявам от лошото отношение към нея, направо ми е жал и имам кофти предчувствие, че и Грей много ще я нарани. Така че подготвила съм стека с носни кърпички и чакам с нетърпение да разбера какво по дяволите се е случило преди 12 години.

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

А да, това резюме го мернах из темите :angry: Не знаех, че се води продължение на Венчилото. Но то май не е точно продължение, защото няма нищо общо с героите и случките от първия роман :angry:

О напълно си е продължение на Венчилото, защото Алек и Джейми буквално отглеждат главния, и Алек му е големия брат :angry:

Направо ти завиждам , че я четеш за първи път " Онази нощ". Аз като фанатичен фен на Линда направо я погълнах тази книга. При нея наистина няма хумор и приятни закачки, но мъжете и са спиращи дъха. Такива образи. На мен любим ми е Робърт от " Да спиш с врага".Тази книга се подминава като се правят коментари или класации, но си е първенец в много отношения. Линда си е Линда.

Момичета сещате ли се за някоя друга книга, освен "Мечтание" на Дебра Диър и "Сърцето на Амазонката" на Линда Хауърд в която действието се развива по време на експедиция в някое забутано местенце. Като прочетох "Сърцето на Амазонката" на Линда и много ми се чете пак нещо "експедиционно" без значение дали е историческо или съвременно. :bighat:

О напълно си е продължение на Венчилото, защото Алек и Джейми буквално отглеждат главния, и Алек му е големия брат ;)

Разпалваш люто любопитството ми..............

Сега търса търпението си ......... :indian:

• Автор

На мен любим ми е Робърт от " Да спиш с врага".Тази книга се подминава като се правят коментари или класации, но си е първенец в много отношения. Линда си е Линда.

Отбелязвам си я с тикче за четене. Колкото до коментарите, сега ще дръпна един по-подробен в темата за съвременните романи, а що се отнася за класациите - настоящата е съвсем прясна, следващата тема също е запланувана, но към края на януари, може да ви задам един топ 10 за Линда Хауърд (сега да не се изложа ама сигурно има десет преведени книги на български), ако верните й фенки обещаете да гласувате :indian: Пък и е време за една "авторска" класация, в тях форумките са по-дейни.

Аз да се върна на темата, под дилема съм какво ново да захвана, хем ми се чете нещо яко историческо, хем съм заплюла поредицата на Джули Гарууд и по-точно "Разбивач на сърца".Момичета помогнете, страшно много ми се е дочело нещо по-така - ако може брак по неволя и да си порева на воля, предварително благодаря, ако някой се сети за подходящо предложение ;)

Пете не знам чела ли си фен преводите "Рицарят на един трилион звезди" преведена от Пламето, първата от поредицата на Дара Джой, предхождаща "Надарения", "Херцогът и аз" с превод Юлето на Джулия Куин, или както ги наричам аз "Новите Малъри", много готина фамилия, и "Как да се омъжиш за маркиз" отново на Джулия Куин с превод на Крис, която е невероятно забавна книжка. Аз лично и трите горещо ти ги препоръчвам, ако все още не си ги чела. :indian:;):clap:

• Автор

Пете не знам чела ли си фен преводите "Рицарят на един трилион звезди" преведена от Пламето, първата от поредицата на Дара Джой, предхождаща "Надарения", "Херцогът и аз" с превод Юлето на Джулия Куин, или както ги наричам аз "Новите Малъри", много готина фамилия, и "Как да се омъжиш за маркиз" отново на Джулия Куин с превод на Крис, която е невероятно забавна книжка. Аз лично и трите горещо ти ги препоръчвам, ако все още не си ги чела. ;):clap: :clap:

Мерси Ине, но си търся нещо книжно, защото ще го чета в градския транспорт, докато ходя към университета.

Иначе на Джулия Куин, вече четох "Херцогът и аз", страшно ми хареса, а книжката за маркиза си я пазя за новогодишен подарък и ще си я чета на 02.01 на пълно спокойствие, за да се насладя :indian:

Може да ми препоръчаш по-стари заглавия, аз определено съм доста далеч от момента, в който ще съм прочела всичко от по-старите книги.

Мерси Ине, но си търся нещо книжно, защото ще го чета в градския транспорт, докато ходя към университета.

Иначе на Джулия Куин, вече четох "Херцогът и аз", страшно ми хареса, а книжката за маркиза си я пазя за новогодишен подарък и ще си я чета на 02.01 на пълно спокойствие, за да се насладя :indian:

Може да ми препоръчаш по-стари заглавия, аз определено съм доста далеч от момента, в който ще съм прочела всичко от по-старите книги.

Ами преди няколко седмици си припомних "Прелъстяването" на Аманда много ми беше забавна, можеш да хванеш нещо нейно, ако не си чела всичко. "Скандал" и "Рандеву" са много хубави. Мога да ти предложа много книги ама не знам какво си чела.

Е не ме питаш,ама аз ще те посъветвам.За "Прелъстяване" съм с три ръце и четири крака,изключително лека,забавна,жива и същевременно дълбоки чувства не само между главните.

Нещо по-тежичко,малко насила оженена главна "Прегръдката на вълка",ако не си я чела-груба грешка.

Още по-мрачна,/без извращения/,но с много силни характери и една изстрадана,осмислена любов "Среднощен бродник",

две книги,които обожавам.

• Автор

Гале, Ине благодаря за мненията :wors: . На Амандичка съм ги чела книжките, но "Прегръдката на вълка" и "Среднощен бродник" не съм, даже втората я имам на книга, така че утре ако имам късмет и не стоя на един крак в трамвая ще я започна.

Гале, Ине благодаря за мненията :wors: . На Амандичка съм ги чела книжките, но "Прегръдката на вълка" и "Среднощен бродник" не съм, даже втората я имам на книга, така че утре ако имам късмет и не стоя на един крак в трамвая ще я започна.

Оле "Прегръдката на вълка" и на мене ми се въртеше в главата, ама не помня да имаше брак по неволя. Ако не се лъжа главния я открадна главната и за отмъщение като тя забременя я върна в дома й, ама си се осифери добитъка и отиде да си я вземе. Ако не бъркам книгата де :lol6:

Оле "Прегръдката на вълка" и на мене ми се въртеше в главата, ама не помня да имаше брак по неволя. Ако не се лъжа главния я открадна главната и за отмъщение като тя забременя я върна в дома й, ама си се осифери добитъка и отиде да си я вземе. Ако не бъркам книгата де :wors:

Не бъркаш,ама от туй по-голяма неволя,здраве му кажи.Отвлече я за отмъщение и целенасочено я "ощастливи",че и се назлъндисва-хем не я връща,хем не се жене,че после и с децата....

Момичета сещате ли се за някоя друга книга, освен "Мечтание" на Дебра Диър и "Сърцето на Амазонката" на Линда Хауърд в която действието се развива по време на експедиция в някое забутано местенце. Като прочетох "Сърцето на Амазонката" на Линда и много ми се чете пак нещо "експедиционно" без значение дали е историческо или съвременно. :wors:

Ине,мога да ти предложа,ако не си чела „Среднощна дъга“ на Линда хауърд-действието също се развива в джунглата и е много сладка книжка.Друга за експедиция е „Магията “ на Кристин Хана - исторически любовен,започнах я ,но понеже почнаха преводите да Дрийм Тайм и я оставих,но ще я дочета.И още една ,която страшно много ми хареса,но не се води любовен роман е Джеймс Ролинс - „Амазония“.И още съм чела ,но на прима виста това се сетих,за други трябва да помисля,като съдържание ми се въртят в главата,но като заглавия немога да се сетя.

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

На мен любим ми е Робърт от " Да спиш с врага".Тази книга се подминава като се правят коментари или класации, но си е първенец в много отношения. Линда си е Линда.

Не съм чела книгата,но съм гледала филма по нея.Мисля,че се казваше "Да обичаш Еванджелиста",ако не бъркам.Страхотен филм,предполагам,че и книгата е такава :wors:

Пете, много ти благодаря за бързата и цялостна справка за книжките на Кони Брокуей http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

По темата за брак по неволя, бих ти предложила още "Девицата и звяра" на Вероника Хол, "Преплетени сърца" на Джоанка (ако не си я чела, грабвай я без да се замисляш-много забава, брак по абсолютна неволя и много силни чувства), трилогията на Жаклин Рединг (особено съм пристрастна към втората-"Дворцови интриги"), "Магията на страстта", Мери Спенсър :wors: Всичките са невероятно изживяване. :lol6:

Инче, мисля, че си ги чела, но по темата за пътешествия: виж "Рубинът" на Кристина Скай и "Аманда" на Катрин Хокет от издателство "Евразия".:lol6:

Редактирано от bobych (преглед на промените)

....... "Преплетени сърца" на Джоанка (ако не си я чела, грабвай я без да се замисляш-много забава, брак по абсолютна неволя и много силни чувства) :wors:

Ма не така бе.Първо да прочете "Златокосия великан",нали трябва да се запознае с "бясната" свекърва

Ма не така бе.Първо да прочете "Златокосия великан",нали трябва да се запознае с "бясната" свекърва

Гале, доколкото си спомням, "Златокосият великан", Петето отдавна я е смляла, затуй я побутвам към "сърцата" - обожавам тоз роман на Джоанка http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Иначе точно по темата за брак по неволя, току що оглозгах третата от поредичката за семейство Хатуей на Лайза Клейпас и съм като ошашавена.Публикувано изображение В тази непоносимо любима вече поредица, Лайза е надминала себе си. Първата от поредичката страшно много ми напомняше на моменти "Мечтая за теб", много силен, много затрогващ и невероятно силен роман дет ме извади от релси неколкократно - още в него цялото семейство сладурковци (четири уникални сестри и един непоносим брат) безжалостно ми се втъкнаха в сърцето, превземайки го с щурм Публикувано изображение Но от третата - Tempt me at twilight за Попи и Хари, направо съм кат ударена с нещо тежко по дебелата чутура. В последно време чета изключително качествени романи, кой от кой по-невероятен, но този ме нокаутира с великолепните си герои, изключителното отношение на главните помежду им. Боже, каква нежност и чистота извираше от душите им, с каква сладка загриженост обграждаше главната,та чак сърцето да те заболи Публикувано изображение Ох, нямам търпение да захапя 4 и 5-та от поредичката. Огромни благодарности, ll colombo, благодаря, че сподели за това уникално семейство. Аз така си нурах и зверски щъках между автори и книги кат някоя безглава неориентирана муха и със сигурност нямаше в скоро време да се докосна до магията Хатуей .http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Току-що изчетох "Компаньонката" на Аманда Куик. Трябва да призная, че съм разочарована.. Не, че книгата е лоша - напротив. Много интересна си е, но почти липсва онзи характерен за Аманда мотив на ексцентричната героиня. За разлика от останалите й героини в историческите й романи, Елинор е просто една смела млада жена, която си действа адекватно като такава. Харесвам, разбира се, такива като нея, но я няма непредскаезумостта, която доминираше в другите женски образи, създадени от авторката..

Току-що изчетох "Компаньонката" на Аманда Куик. Трябва да призная, че съм разочарована.. Не, че книгата е лоша - напротив. Много интересна си е, но почти липсва онзи характерен за Аманда мотив на ексцентричната героиня. За разлика от останалите й героини в историческите й романи, Елинор е просто една смела млада жена, която си действа адекватно като такава. Харесвам, разбира се, такива като нея, но я няма непредскаезумостта, която доминираше в другите женски образи, създадени от авторката..

Тор май е време ти намирам работа. Скучничко ти става. Не съм чела книгата, за да коментирам, но ще ми е жалко баш манди да иде у посредственото.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.