Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Като стана дума за драми...Влачих към 4 века Завръщане в рая на Шърл Хенке заради мъчително сериозните и драматични отношения на Риго и Мириам. Ами то си беше древногръцка трагедия по едно време. Добре че се изяви брата на Риго- Бенхамин като се забърка с лудичката Рани и малко живна книгата. Техните приключения не могат пък да се забравят, особено невероятните премеждия стил " да метнем Рани в реката та да се изкъпе най-после". А да- имаше и едно шантаво спасяване от удавяне, където Бенхамин замалко да предаде богу дух :speak:;)Сега точно такива неща ми се четат, а не сълзи и терзания.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

• Автор

Аз току що приключих Синеокият дявол на Клейпас. И не мога да разбера какво точно не ми допадна в тая книга. Първо беше това с насилието, винаги неприятна за мен тема, ако знаех, че за това идеше реч сигурно нямаше да я подхвана. Малко прекалено лесно ми се стори цялото превъзмогване на главната на проблемите й, ама то като на книга както се казва. От една страна разбирах нерешителността на героинята, но от друга на моменти ми идваше нещо леко прекалено слабохарактерна, а пък после изведнъж вече не е толкова уязвима. Като цяло книжката не е лоша, ама аз твърдо си заставам зад мнението, че за мен не са тежките драми. Аз искам нещо лекичко, да има хумор, малко недоверие, някоя и друга разправия естествено, но като цяло произведението да е откъм смешната страна на въпроса, а не тази драма, драма, драма... Какво толкова намират в нея хората сигурно така и няма ми се изясни... :biggrin:

Просто много зависи в какво емоционално състояние си когато четеш, и ако ти се чете нещо тежичко ще я оцениш в такъв момент. За себе си мога да кажа, че преди също отбягвах такъв тип по-емоционални книги, но на този етап ги предпочитам - много добре ми идва след като се нарева едно хубаво на такава книга, пък и важното е че накрая всичко завършва с "Заживели щастливо". Аз лично съм страстна почитателка на цялата трилогия, и щом държиш на "нещо лекичко, да има хумор, малко недоверие, някоя и друга разправия естествено, но като цяло произведението да е откъм смешната страна на въпроса" пробвай третата от поредицата "Непризнати грехове", тя е точно от този лек тип, в нея се подвизава Джак Травис, просто е неустоим като главен герой!

Просто много зависи в какво емоционално състояние си когато четеш, и ако ти се чете нещо тежичко ще я оцениш в такъв момент. За себе си мога да кажа, че преди също отбягвах такъв тип по-емоционални книги, но на този етап ги предпочитам - много добре ми идва след като се нарева едно хубаво на такава книга, пък и важното е че накрая всичко завършва с "Заживели щастливо". Аз лично съм страстна почитателка на цялата трилогия, и щом държиш на "нещо лекичко, да има хумор, малко недоверие, някоя и друга разправия естествено, но като цяло произведението да е откъм смешната страна на въпроса" пробвай третата от поредицата "Непризнати грехове", тя е точно от този лек тип, в нея се подвизава Джак Травис, просто е неустоим като главен герой!

Права си за емоционалното състояние, има и моменти за подобни книги, ама при мен преобладават като цяло настроението за весело, ама няма се повтарям, мисля че не остана човек из форума дето да не ми знае препочитанията към хумора хихи.

Ами аз до колкото чух третата е сканирана, но още не е пусната , а има ли я още на пазара или ще се качи ли скоро, да знам къде да я потърся...

• Автор

Ами аз до колкото чух третата е сканирана, но още не е пусната , а има ли я още на пазара или ще се качи ли скоро, да знам къде да я потърся...

Ами не знам колко време остана докато Хеси окончателно обяви резултатите от анкетата, засягаща сканирането на нови книги, но едногодишния вот води твърдо за сега, така че едва ли ще видиш скана качен преди юни-юли, защото по това време през 2010 година излезе книгата и съм сигурна, че все още можеш да я намериш по книжарниците. :cool:

А щом държиш на хумора, ще си позволя да ти препоръчам две книжки от историческите романи - "Черният отмъстител" на Джуд Деверо и "Софи" на Хедър Кулман, за мен това са едни от най-забавните истории, които съм чела :speak:

Ами не знам колко време остана докато Хеси окончателно обяви резултатите от анкетата, засягаща сканирането на нови книги, но едногодишния вот води твърдо за сега, така че едва ли ще видиш скана качен преди юни-юли, защото по това време през 2010 година излезе книгата и съм сигурна, че все още можеш да я намериш по книжарниците. :cool:

А щом държиш на хумора, ще си позволя да ти препоръчам две книжки от историческите романи - "Черният отмъстител" на Джуд Деверо и "Софи" на Хедър Кулман, за мен това са едни от най-забавните истории, които съм чела :speak:

Мисля, че и двете съм ги чела първата беше с главна героиня на име Джесика Тагърт а възлюбления й беше Сашо, нали така, а втората е за една изпаднала от върха балгородничка дето се скрива в дома на мъжа, който беше отблъснала. Наистина са хубави, ама вече съм ги чела... :speak:

• Автор

Мисля, че и двете съм ги чела първата беше с главна героиня на име Джесика Тагърт а възлюбления й беше Сашо, нали така, а втората е за една изпаднала от върха балгородничка дето се скрива в дома на мъжа, който беше отблъснала. Наистина са хубави, ама вече съм ги чела... :speak:

Дам същите книги са, е съжалявам че не успях да помогна. А да попитам това "възлюбления й беше Сашо", как ти се побра в устатаПубликувано изображение, много грозно инспириране (с тази дума рискувам да се изложа, ама...) на иначе така прекрасното име Александър, единственото по-гадно съкращение за което се сещам е производното Сашко, иуууу. Жалко, че у нас няма практика да се произнася цялото име, толкова безобразно много го харесвам и обожавам да го произнасям...

Отплеснах се, да се изкажа и аз по темата, снощи започнах "Дяволско желание" на Лори Макбейн по препоръка на Йори и очаквам страхотно забавление с романа.

О, да , за Дяволско желание вече няма какво лошо да кажа. То хубавото си е хубаво. Един от романите от моята младост, който и днес мога да прочета.

Отплеснах се, да се изкажа и аз по темата, снощи започнах "Дяволско желание" на Лори Макбейн по препоръка на Йори и очаквам страхотно забавление с романа.

Леле,как си го пропуснала до сега?!?

Това е от любимите ми романи-адски сладури,брак по неволя,интрига .........

Абе от всичко си има.

Главната е гояма лудетина и страшно голяма сладурка.

Ех,направо ме досърбяхо ръцета да си я прелистя :)

Просто ти завиждам!

ПС.и черешката на тортата-главният е Алекс :)

ПС.и черешката на тортата-главният е Алекс :)

Пете давай ти си :) а колкото до "Сашко" и аз съм за , наистина това галено име осакатява Александър, просто го употребих майтап да става не за друго :)

Възмутена съм!За тая книга пищя от сто години, па ти не си ме отразила.Ма то си има обяснение, доста често се разминаваме във вижданията.
  • Автор

Възмутена съм!За тая книга пищя от сто години, па ти не си ме отразила.Ма то си има обяснение, доста често се разминаваме във вижданията.

О мило ми Гале, не си ми пищяла само ти, ама нали съм си твърдоглава магарица... В действителност имам не един и два подобни пропуска от баш класиките, но в крайна сметка за никъде не бързам, имам цял живот пред мен, за да ги изчета всичките! Между другото да споделя, че от супер много време не съм попадала на лошо книжле (пу-пу) все тотално яки книги чета, за което съм си благодарна на съдбата!

Сега вече с удоволствие мога да се метна на След полунощ и Вампирът, който ме обичаше Публикувано изображение.. Все пак много си обичам Терезка. Харесах я още с Драконът със зелените очи, а тотално бях омагьосана от Твой завинаги.. Публикувано изображение

Леле,как си го пропуснала до сега?!?

Това е от любимите ми романи-адски сладури,брак по неволя,интрига .........

Абе от всичко си има.

Главната е гояма лудетина и страшно голяма сладурка.

Ех,направо ме досърбяхо ръцета да си я прелистя :)

Просто ти завиждам!

ПС.и черешката на тортата-главният е Алекс :rolleyes:

Чета коментарите и гледам аз Дяволско желание на Лори Макбейн и си проверявам в регистъра за какво идеше ред, щото съм сигурна, че съм я чела. Все пак Лори Макбейн я е писала. Викам си няма начин да съм изтървала нещо подобно. Гледам аз резюмето и О, шок и ужас! не съм я чела!!!!!!!! Много ви благодаря, че ми обърнахте вниманието към моя недопустим пропуск!!!! :P

Сега ще я метна и нея....

• Автор

Чета коментарите и гледам аз Дяволско желание на Лори Макбейн и си проверявам в регистъра за какво идеше ред, щото съм сигурна, че съм я чела. Все пак Лори Макбейн я е писала. Викам си няма начин да съм изтървала нещо подобно. Гледам аз резюмето и О, шок и ужас! не съм я чела!!!!!!!! Много ви благодаря, че ми обърнахте вниманието към моя недопустим пропуск!!!! :cool:

Сега ще я метна и нея....

Краси мятай й се смело на книгата, разкошна е! Току що я дочетох и съм очарована, невероятен роман!

Като детска историйка ми се стори, наивнааааааа, смешнааааа.

Да, точно като детско филмче е :rolleyes: Особено, след като наскоро четох Съвършен герой. Съвсем ми е смешна :yanim:

Освен това Джесика нещо започна да ми лази по нервите от време на време. Така го обижда горкия "дебел" Алекс заради вида му. А уж го брои за приятел.

Но ще я дочета. Забавна ми е :)

Редактирано от veselina_s_p (преглед на промените)

Краси мятай й се смело на книгата, разкошна е! Току що я дочетох и съм очарована, невероятен роман!

Имам "Дяволско желание" и "Веровете на съдбата",но другите не могат да се свалят вече... :)

Доста време не бях в настроение да чета, но последните три дни метнах две книжки на всеобщата любимка Линда Хауърд.Едната арлекивка,на която вече не помня заглавието и която оказа се, съм чела и преди.Другата е "Мъжът от сънищата". За генерални заключения е много рано, но да си кажа за Линда.Интересни идеи,бързо развитие на действието,на моменти ме кара да разсъждавам, "ами ако", да се поставям на мястото на героите,а не само да следя действието като страничен наблюдател.В началото "Мъжът от сънищата", много ме израдва, защото нещата се наричат с истинските им имена.Похотта си е похот,псувнята-псувня.Дали заради авторката или превода, ама по-нанатък взеха малко да се разводняват нещата.Главния /сурово копеле/ почна да изпада в едни милозливи състояние, заобича главната ей, тъй, на петия ден откак я познава, вече не може?! да докосне друга.Признавам противеше се на тази странна за него ситуация.Доста ме дразнеха и опитите да покажат колко е крехка и нежна дамата, с абсурдни описания като "деликатните й вътрешни органи", за бога, че коя не е деликатна там? Подозирам,че в това донякъде има пръст превода и стила на изказ характерен за края на деветдесетте.Нещо което може да се каже с две думи и да бъде въздействащо,тежко, се претрупва с пояснения,допълнения,та накрая се и губи смисъла на изречението. В заключение, харесват ми прочетените книги на Хауърд, но искам да видя по-скоро издадените й. Обаче, за да проследя развитието и преценя, дали минусите са резултат от външни фактори ще чета каквото ми попадне.

В заключение, харесват ми прочетените книги на Хауърд, но искам да видя по-скоро издадените й. Обаче, за да проследя развитието и преценя, дали минусите са резултат от външни фактори ще чета каквото ми попадне.

Гале,нали знаеш,че съм ВЪРЛА почитателка на Линда.И донякъде споделям разсъжденията ти.Ти си попаднала на един от недотам силните й романи.Незнам какво си чела от нея,но те съветвам да прочетеш следните:„Втори шанс“,„От любов“,„Почти за винаги“,„Среднощна дъга“ и „Диамантеният залив“.За мен тези книжки са много силни,превода е добър,сюжета е прекрасен,а МЪЖЕТЕ са направо ШЕМЕТНИ :);) .В тях най-добре се усеща силата на авторката.И въпреки,че страшно много я обичам и държа да прочета всичко нейно,още не съм чела „Сенки от мрака“,за да не остана разочарована,понеже вече четох доста мнения във форума.Знам,че ти харесваш твърдите силни мъже(кой,не ги харесва)и вярвам,че тези ще ти харесат много. :ph34r:

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Гале,нали знаеш,че съм ВЪРЛА почитателка на Линда.И донякъде споделям разсъжденията ти.Ти си попаднала на един от недотам силните й романи.Незнам какво си чела от нея,но те съветвам да прочетеш следните:„Втори шанс",„От любов",„Почти за винаги",„Среднощна дъга" и „Диамантеният залив".За мен тези книжки са много силни,превода е добър,сюжета е прекрасен,а МЪЖЕТЕ са направо ШЕМЕТНИ :);) .В тях най-добре се усеща силата на авторката.И въпреки,че страшно много я обичам и държа да прочета всичко нейно,още не съм чела „Сенки от мрака",за да не остана разочарована,понеже вече четох доста мнения във форума.Знам,че ти харесваш твърдите силни мъже(кой,не ги харесва)и вярвам,че тези ще ти харесат много. :ph34r:

Аууууууу, Руми, а "Убий и кажи"?

Аууууууу, Руми, а "Убий и кажи"?

Лошото е , че прочетох най-напред „Втори шанс“ и тогава „Убий и кажи“.Образа на Джон Медина,чувствата му и любовта му към Найема,така ме бяха омаяли,че другата не ме трогна много.Не отричам че е хубава,но вече бях влюбена......... :ph34r:

Че Джон е №1 спор няма,но и "Убий и кажи" си има силните страни.

Особено стратегията по съблазняване на Марк и "горката" съблазнена Карън :ph34r:

Пък и Ню Орлиън си има своя чар.

Пък ако прибавим и мъжете Макензи...................

Линда е уникална!

Редактирано от Книжно човече (преглед на промените)

.....въпреки,че страшно много я обичам и държа да прочета всичко нейно,още не съм чела „Сенки от мрака“,за да не остана разочарована,понеже вече четох доста мнения във форума.Знам,че ти харесваш твърдите силни мъже(кой,не ги харесва)и вярвам,че тези ще ти харесат много. :ph34r:

О, Руми, Сенки от мрака е невероятно хубава книжка. Влюбена съм в нея. Има някаква магия направо.

Това беше първата съвременна книжка, която бях поела за редакция, но скана беше отвратителен и се наложи поне половината книга да я преписвам. А така се ядосвах, защото ми беше супер интересна, а това преписване ме бавеше. Но един ден ще си я прочета, да й се насладя отново. Много странно е написана, има обаче повече обяснения, отколкото диалог. А края е доста интересен.

О, Руми, Сенки от мрака е невероятно хубава книжка. Влюбена съм в нея. Има някаква магия направо.

Това беше първата съвременна книжка, която бях поела за редакция, но скана беше отвратителен и се наложи поне половината книга да я преписвам. А така се ядосвах, защото ми беше супер интересна, а това преписване ме бавеше. Но един ден ще си я прочета, да й се насладя отново. Много странно е написана, има обаче повече обяснения, отколкото диалог. А края е доста интересен.

По принцип анонсите на книгите,не винаги дават вярната представа за съдържанието.А за тази колкото пъти посегна към нея,толкова пъти чета анонса и все нещо ме спира.А и във форума бяха направени доста изказвания за нея,които ме спират да я прочета.А може би и душевната ми нагласа не е достатъчна за нея.Затова ще почакам още малко ,дано някой успееда ме убеди да я прочета.

По принцип анонсите на книгите,не винаги дават вярната представа за съдържанието.А за тази колкото пъти посегна към нея,толкова пъти чета анонса и все нещо ме спира.А и във форума бяха направени доста изказвания за нея,които ме спират да я прочета.А може би и душевната ми нагласа не е достатъчна за нея.Затова ще почакам още малко ,дано някой успееда ме убеди да я прочета.

Направо Не мога да повярвам ,че още не си се потопила във водовъртежа от чуства

в "Сенки от мрака".

Това е може би най-най-драматичната книга на Линда.

Аз съм я чела поне 15пъти.

Историята е ПОРАЗИТЕЛНА!!!

Изпълнена с предателства,интриги,силни страсти,но я има и чистата безкористна любов.

Ох,направо се умилявам като си спомня някои моменти.....

Метаморфозата на Роуана,промяната в Уеб,малките хитринки на Лусинда........

Много,много те моля настройвай се на тази вълна и я мятай :rolleyes:

О, Книжно човече по-хубав коментар за книжката не бях чела. Наистина има водовъртеж от чувства. Много точно писано.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.