Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

hol_back_girl, и аз имам да пиша курсова работа за понеделник, обаче се подвизавам из едно имение и блатата на Луизиана :rolleyes: Иначе за поредицата Бюканън съм съгласна с julie_81, че книги 5 и 6 са най-хубавите :) И също влизам в клуба на почитателките на Ноа :yanim:

В момента чета Полунощ в стаята на сенките на Нора Робъртс. Първият път, когато я четох, си казах, че не ми харесва заради самата история, нещо не ме грабна. След време я прочетох втори път и оттогава съм влюбена в тази книга. Сигурно за десети път я чета :) Такова усещане ми създава, че все едно съм заедно с Диклън пред бара на Лена, усещам миризмата на храната и ми се иска и аз да бръкна в чинията на Диклън да опитам пълнените миди, които Лена му поръча. А уж не обичам да експериментирам с поносимостта на стомаха си :whist: Влюбих се в Ню Орлиънс чрез тази книга и някой ден, дай боже, ще го посетя :)

Редактирано от Il colombo (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Уф, бе Гале, пак намери кусури на книжката! :ph34r:

Руми, и с тебе не съм съгласна - според мен не е от "по-слабите и романи" ! Тази книжка много си я обичам - има такива върховни моменти, просто не е за пропускане! Съжалявам, че не мога да цитирам, ама книжката ми е в Галя, а пък ако е сканирана и качвана, не съм я изтеглила (и в линковете при съвременни въобще няма Джули Гарууд, което много ме учуди!?), а и по памет е абсурд да цитирам нещо... На мен това, дето "суровото копеле" беше направо като ударен с мокър парцал, и дето въпреки вътрешната си съпротива, все се появяваше на прага ѝ (оу-у-у, и оная сцена със затварянето на вратата, дето само се опряха един о друг и "замръзнаха" от изблика на страст..., а после и другата - дето влезе у тях и обикаляше уж "да свикнела с миризмата му" и в момента в който я прегърна тя го захапа здраво - е как може да не ти хареса!?!), и дето още на петия ден не иска друга освен нея - е, хич не ми се вижда милозливо, човека си беше направо заслепен от страст (забележи, все още не беше любов!, а само гореща кръв!). Ох, така ги обичам мъжете от романите (пък и в живота!), като са заслепени от жена!

И кой ти гледа език и стил, като имаш да проследяваш едновременно гореща любовна история и залавянето на кървав убиец? Имам чувството, че и на китайски бих я прочела тая книга! А, и само заради главния си заслужава - как се беше изразил неговия партньор-ченге?: нещо като "той е героично копеле, солта на живота...", имаше нещо и за неосъзната южняшка галантност, ама не го помня точно... И финала много го обичам - докато е бременна, вместо нея - на него му е лошо и повръща (щото имат ментална връзка) и даже припадна докато раждаше, и както в рода му всички имат по осем деца, "ние ще си останем с едно, скъпа!" - каза главния, гушкайки бебето! :)

Толкова Ви стига! И това е само много, много малка част от попаденията в книжката!

:):)

А, Гале, поне мина ли ти фазата, дето не ти се четеше нищо? Че много кофти, ако не е... Ще трябва да ти търсим нещо супер, да ти върне вкуса към книжките!

Такааааааааааааааааа... ето какво ще чета днес! :P

Аз започвам с Изабел. Никъде не намерих коментари за нея, но както доста често ми се случва ще скачам в дълбокото с надеждата да не се удавя. книгата започна интересно, главният е пристигнал в Англия да се види с дядо си и роднините. Но първо е решил до проучи що за хора са и започва да следи отдалеч част от тях, като е най-заинтересован от братовчедка си Изабел(нямат кръвна връзка слава Богу). Още съм в началото, но 22-3 годишният младеж се държи симпатично за тази си възраст(това беше съвсем доброжелателно никой да не се засяга) :) , затова възлагам надежди че книжлето ще е добро. Ще лепна по-подробен коментар след прочита, за тези като мен, които ровят по-темите за молко информация преди да почнат някоя книга.

На мен това, дето "суровото копеле" беше направо като ударен с мокър парцал, и дето въпреки вътрешната си съпротива, все се появяваше на прага ѝ (оу-у-у, и оная сцена със затварянето на вратата, дето само се опряха един о друг и "замръзнаха" от изблика на страст..., а после и другата - дето влезе у тях и обикаляше уж "да свикнела с миризмата му" и в момента в който я прегърна тя го захапа здраво - е как може да не ти хареса!?!), и дето още на петия ден не иска друга освен нея - е, хич не ми се вижда милозливо, човека си беше направо заслепен от страст (забележи, все още не беше любов!, а само гореща кръв!). Ох, така ги обичам мъжете от романите (пък и в живота!), като са заслепени от жена!

И кой ти гледа език и стил, като имаш да проследяваш едновременно гореща любовна история и залавянето на кървав убиец? Имам чувството, че и на китайски бих я прочела тая книга! А, и само заради главния си заслужава - как се беше изразил неговия партньор-ченге?: нещо като "той е героично копеле, солта на живота...", имаше нещо и за неосъзната южняшка галантност, ама не го помня точно... И финала много го обичам - докато е бременна, вместо нея - на него му е лошо и повръща (щото имат ментална връзка) и даже припадна докато раждаше, и както в рода му всички имат по осем деца, "ние ще си останем с едно, скъпа!" - каза главния, гушкайки бебето! :)

Толкова Ви стига! И това е само много, много малка част от попаденията в книжката!

:eek::)

Еееее,Иве,това твое горещо описание на книжката ме накара,да я прочета отново.Явно момента когато съм я чела първия път не е бил от най-точните,щото сега ме завладя напълно. :inlove1: Но и с Галето съм съгласна,че по някой път неточните преводи на някои изрази дразнят.Например това повтаряне на „бейб“,като го четех все си спомнях филма за малкото прасенце „Бейб“ и страшно ме издразни.В последните книжки дето ги четох пък имаше изрази като„лешниково зелени очи“и „кестиняви очи“. :questions: Това по някой път разваля удоволствието от четенето.Сега с нетърпение,чакам Жани да отдели малко време :wub: и да сканира„Между любов и вярност“ на Линда,понеже съм се потопила отново в нейните любовни истории и тръпна да прочета и последната. :)

Еееее,Иве,това твое горещо описание на книжката ме накара,да я прочета отново.Явно момента когато съм я чела първия път не е бил от най-точните,щото сега ме завладя напълно. :inlove1: Но и с Галето съм съгласна,че по някой път неточните преводи на някои изрази дразнят.Например това повтаряне на „бейб“,като го четех все си спомнях филма за малкото прасенце „Бейб“ и страшно ме издразни.В последните книжки дето ги четох пък имаше изрази като„лешниково зелени очи“и „кестиняви очи“. :questions: Това по някой път разваля удоволствието от четенето.Сега с нетърпение,чакам Жани да отдели малко време :wub: и да сканира„Между любов и вярност“ на Линда,понеже съм се потопила отново в нейните любовни истории и тръпна да прочета и последната. :jumping11:

Ех запалихте ми любопитството значи, за коя книжка говори адашката толкова захласнато, че не разбрах само :)

Ех запалихте ми любопитството значи, за коя книжка говори адашката толкова захласнато, че не разбрах само :jumping11:

Линда Хауърд - „Мъжът от сънищата“(имаш я!!!)

Ех запалихте ми любопитството значи, за коя книжка говори адашката толкова захласнато, че не разбрах само :jumping11:

"Мъжът от сънищата" на Линда Хауърд

"Мъжът от сънищата" на Линда Хауърд

Мерси за скоростния отговор Гале, ами освен и аз да й хвърля един поглед и да си изкажа "компетентното" мнение после :jumping11:

• Автор

Аз отметнах 50-тина странички от "От милост" на Джули Гарууд, интересно почна, тамън Тео излезе от упойка и установи, че си пада по доктор Майк (йееее познайте за какво се сещам, ех как само ми липсва този сериал), много ми е любопитно какво ще става :P

Заразена от вас и аз ще препрочита "Мъжът от сънищата" на Линдичка. Какви мъже само... :):):inlove1::inlove1:

Снощи реших да прочета малко от "Вампирът,който ме обичаше".Това малко отиде до края на книгата,къмто 3,30 сутринта.Чудесна книга,браво за избора момичета.Много живо действие, с хумор.И всичко е предадено, така че който я чете да усети и трепета на очакването, и напрежението и нежността.Знам,че екипа се притеснява до колко я е изгладил, за превода.Относно второто не съм в състояние да оценявам, но пък никъде не беше нелогично, да се чудиш за какво идва реч, тъй че, за мен сте успели.За изглаждането,нещата си вървяха плавно,не съм си казвала "а, тука звучи по-сухо,друг го е превеждал значи".С една дума пълен кеф, ма то е ясно,след като будувах до малките часове.Лично, бих пипнала тук-там повторенийца,едно-две по-"тежки" изречения,но туй да му е кусура.Трябва да има и нещо против уроки я :cool:

Още веднъж http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Както ми се четеше нещо за пирати, ама се чудех какво и ей така си се метнах на рицарски роман. Чета Войнствена любима на Тамара Лий, за час два опатках половината. Книжката е изключително увлекателна, ама главната май е в доста голямо заблуждение... :) Ще видим какво ще стане, но досега съм доста впечатлена..

Тъкмо си направих малкааа справка и ми се доплака, това е първа от поредица и има още три непреведени http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Автор

Както ми се четеше нещо за пирати, ама се чудех какво и ей така си се метнах на рицарски роман. Чета Войнствена любима на Тамара Лий, за час два опатках половината. Книжката е изключително увлекателна, ама главната май е в доста голямо заблуждение... :) Ще видим какво ще стане, но досега съм доста впечатлена..

Тъкмо си направих малкааа справка и ми се доплака, това е първа от поредица и има още три непреведени http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Мими суперско книжле е "Войнствена любима", поне на мен безумно много ми хареса, Боби с право го препоръчваше толкова горещо навремето...

На мен ми остана съвсем малко от "От милост", размазана съм от кеф, книгата е много забавна и сладка, пак ще редя само хвалебствия като я дочета!

Такааа да се включа по темата и да сядам да чета, че пак изпит се задава :) Днес ще ви доложа, че вчера започнах да чета една доста приятна книжка на име "Прелестни създания" - има си всичко мистерия, свръхестество и естествено любов. Любов по каквато аз си падам - от две точки свързани помежду си и никаква поява на геометрични фигури от триъгълник и нагоре. Книжката е писана от гледна точка на главният герой, което си е направо като глътка свеж въздух, сред море от женски гледни точки. Героят е малко леко недодялан, но по един симпатичен начин, а пък героинята, е за нея още нямам точно изградено мнение. Единственият минус , който откривам до сега, е че на моменти , докато чета има места от превода, в които нещо не ми върви гладко. Непример се описваше голямо количество храна и вместо да се употреби израза "на корем", преводача е използвал " накуп". Но като изключим тези малки прегрешения на преводача, книгата е интересна и върви бързо, увлекателно, абе с две думи харесва ми засега.

ПРОЧЕТОХ Я !!! :clap: „Венчило с варварина“! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Няма да коментирам сюжета за да могат и другите да я прочетат на спокойствие. :hush: Само ще кажа - БРАВО ИНЕ !!! :yanim: БРАВО МОМИЧЕТА!!! :yanim: с всеки следващ превод ставате все по-съвършенни.Много се смях и на моменти плаках,речта се лее и се потапяш неусетно във времето на тези огромни сладки шотландци(макар,че от време на време ми идеше да го халосъм Конър по тиквата :beat: )Е,неусетих кога я прочетох!!! :speak:

ПРОЧЕТОХ Я !!! :clap: „Венчило с варварина“! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Няма да коментирам сюжета за да могат и другите да я прочетат на спокойствие. :hush: Само ще кажа - БРАВО ИНЕ !!! :yanim: БРАВО МОМИЧЕТА!!! :yanim: с всеки следващ превод ставате все по-съвършенни.Много се смях и на моменти плаках,речта се лее и се потапяш неусетно във времето на тези огромни сладки шотландци(макар,че от време на време ми идеше да го халосъм Конър по тиквата :beat: )Е,неусетих кога я прочетох!!! :speak:

Аве щом не си подпукала Брена, че мен по едно време ми идеше нея халосам пак добре. Радвам се, че ти е харесала. Чакаме отзивите и на другите момичета.

Аве щом не си подпукала Брена, че мен по едно време ми идеше нея халосам пак добре. Радвам се, че ти е харесала. Чакаме отзивите и на другите момичета.

В началото наистина й се бях ядосала много,но после се поставих на нейното място като жена и разбрах страховете й.Не е лесно да попаднеш сред чужди огромни мъже,други нрави и обичаи и да очакваш да се държиш нормално .Много готина си беше,след като й простих за държанието й. :P

Редактирано от rumi_1461 (преглед на промените)

Радвам се, че си я харесала мила, и аз Конър щях да го бъйтам на едно две места, все пак си личи, кой го е учил на дебелокожие http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif А Брена аз си я обичам, много си е сладка, като всички героини на Джули. Аз лично ми се искаше да я млатна по назад в книгата, с историята с Еухемия, ама кво да се прави, требе интрига да има. Иначе като цяло, са сладка двойка двамцата :blink::baby::hush:

Първо момичета,можете ли да помогнете,щото още не е метната в ескейпа,а аз я нямам.

А има ли първата книга някъде? Венчило с дявола нямам спомен да съм я чела.

А иначе,я да видим какво чета

Шеста книга за Анита Блейк в обедната почивка, редактирам на Бевърли Бартън — Последно Видение и все едно я чета, обаче искам и Варварина,че мисля към 2ч да я метна и нея....

За онези, които харесват "Мъжът от сънищата" на Хауърд, препоръчвам "Последно Видение". доста близко като идея и стила е хубав.Но.... първо не съм я дочела и второ,редакцията ми върви бавно,тъй че ще почакате.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Ухаааааааааа... Ей сега прочетох Венчило с варварина!!!! Просто не можех да я оставя преди да я прочета. Уникална е!!!!! Много се смях, но и почти ревнах накрая. А края Гарууд такава интрига вкара с по-малката сестра Фейт, че ми стана любопитно дали има и трета книга и ако има дали е за Фейт. Обожавам романите на Джули Гарууд! Много благодаря пак за превода, момичета!!!! ;):rolleyes:

Нощес къмто 4,30ч успешно привърших"Венчило с варварина".

УаУУуууууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!

През цялото време удоволствието е на най-малко 100%.

Имаше толкова сладки и смешни моменти,

при всеки от който ме изпълваше истинско задоволство.

Брена и Конър-взривоопасно сладки :ph34r:

Силните и драматични моменти също бяха така реално предадени,

чи се изправях на нокти,тъгувах,беснеех или се умилявах.........

Още веднъж -Ине,БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!!

Публикувано изображение

Първо момичета,можете ли да помогнете,щото още не е метната в ескейпа,а аз я нямам.

Гале, книжлето ще се качи с предимство, за да може всеки, който иска, да си го изтегли :ph34r:

Ухаааааааааа... Ей сега прочетох Венчило с варварина!!!! Просто не можех да я оставя преди да я прочета. Уникална е!!!!! Много се смях, но и почти ревнах накрая. А края Гарууд такава интрига вкара с по-малката сестра Фейт, че ми стана любопитно дали има и трета книга и ако има дали е за Фейт. Обожавам романите на Джули Гарууд! Много благодаря пак за превода, момичета!!!! ;):baby:

Ох да с Куинлан и Фейт авторката не си е оставила отворено прозорче, ми направо е бутнала стен, също и с Криспин, който ще получи земите на леърд Хю. Но за жалост поне засеганяма книга за нито един от двамата.

Нощес къмто 4,30ч успешно привърших"Венчило с варварина".

УаУУуууууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!

През цялото време удоволствието е на най-малко 100%.

Имаше толкова сладки и смешни моменти,

при всеки от който ме изпълваше истинско задоволство.

Брена и Конър-взривоопасно сладки :baby:

Силните и драматични моменти също бяха така реално предадени,

чи се изправях на нокти,тъгувах,беснеех или се умилявах.........

Още веднъж -Ине,БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!!

Публикувано изображение

Много много се радвам мила, че така ти е въздействала http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif
  • Автор

Аз започнах "Убийствен чар" на Джули Гарууд, продължавам напред с поредицата за Бюканън, готино почна, сега чакам да се появи главния Джон-Пол, но не тръпна от вълнение, защото нещо не ми допадна в предната книга (държеше се лошо с личния ми любимец Тео), но пък главната е голям образ!

Аз започнах "Убийствен чар" на Джули Гарууд, продължавам напред с поредицата за Бюканън, готино почна, сега чакам да се появи главния Джон-Пол, но не тръпна от вълнение, защото нещо не ми допадна в предната книга (държеше се лошо с личния ми любимец Тео), но пък главната е голям образ!

Нали, нали :lol6: Момето се представя за заплес безподобен. Смяла съм се заради нея като истеричка пред сърдечен удар. Направо по някое време се задавих, ей, не можех да се успокоя. Тази ми е най, ама най любимата книжка от поредицата. А когато Джон- Пол а видя каква мацка е и си вика, че нарочно си е облякла ужасно тесни дрехи, за да я заглеждат. А тя навлякла най-старите си дрехи без да му мисли много. Пък щом го съзря и го взе за фукльо някакъв. Изобщо бяха сладурчета милички.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.