Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Аз казах-каот цяло книгата и историята ми харесва.Просто в 2-те части на Мрак преид зората виждам някаква разлика в представянето на героите и не ми харесва.Данте мис е вижда съвсем различен,а Реа я е направила по-лигава.

А критикувам,защото чета тези книги от 12 години вероятно и съм изчела много и вероянто ако бъркам жанра съм изгубила всичките тези години..затова мисля,че мога да не съм ентусиазирана от всяка една и да намирам кусурите.Но както намирма кусурите си знам и плюсовете.Защото в някои други книги героите може да ми харесват 100 пъти повече,но пък историята и грам не се доближава към тази във Ветровете на съдбата и Мрак преди зората.Както и в Роза през зимата-историята е невероятна...много интересна,но все оставяше някакво странно чувство в мен за Кристофър...някак..нещо не ми хареса в него.А сериата за Малори я харесвам много-и там не ми прави никакво впечатление разликата във възрастта,дори не я усещам.Но тук просто /както и преди казах/направо ми се набива в мозъка.А и всеки си има мнение-на който му харесват хрисимите вечно любвеобилни момичета изпаднали във вечна и неотменима захаросана нирвана си има праов на мнение.На мен не ми харесват..както казха не ми харесват и крйано упоритите и агресивни жени,коитос е чудиш дали няма някой да ги гръмне най-накрая.В "Шана" например имаше някои моменти,котио ме изнервиха и докато започна втората част мина доста време.А това е вероятно ..когато бях на 14-15..и си спомням още колко ме нервираше.Сега като я препрочитах по-лесно се справих,защото знаех какво ме очаква.

Мацка, извинявай че ще ти прозвучи малко като хокане от даскълката по ЛИТЕРАТУРА, но след като така мило изкара какви ли не въшки от иначе 5 всеобщи любими книжки няма как да не ги защитя. Първо може и да се повторя, но мисля че не си ме разбрала при предният коментар - Мрак преди зората е книга писана като последна тоест завършваща, няма как героите да не са развили етапа на взаимоотношенията си и да си стоят същите - те вече са семейство, имат и деца и цели!!! - и подкрапата на Рея(дай Боже на всеки мъж такава) е описана много добре - жената не е ЛИГАВА, а е станала майка и съпруга, която има да мисли и за доста други неща освен за свалки и гордост и да му се дърпа на иде ми-дойде ми. Данте и е съпруг и я обича и е нормално да си мисли дали е добър за нея, няма мъж , който като обича и е от известно време с партньорката си (или пък жена), която да не си го мисли. Написах ти защо авторката е избрала такъв образ за Рея - защото вече има една бойна мадама - майка и Събрина. Книгата е за подкрепата, семейството и за подържащата любов, за доказването на любовта , а те имаха нужда да си доказват много неща след като полвината свят беше против тях. Книгата е написана с усет и стил и е идеалното продължение на предните три. За Роза през зимата, героя не е Малори, няма двеста души семейтво зад него и се бори почти сам и както може, за да спачели жената, която обича, действа според обстановката, а тя определено не е в негова полза и само изключителният му талант , да се прави на какво ли не го спасява. Може просто да не ти харесва образа на главният, всеки с идеалите си, но като сюжетен герои е представен изключително добре. За Рийган - в книгата тя израства и като жена и като характер и като стил на писане нямам почти никакви забележки, а от броя на книгите, които съм прочела(както и голяма част от хората тук) не само в този жанр има доста по- големи недомислици. И така и не разбрах какво те изнервя в ШАНА, може би просто на 15 не си я разбрала, а и това не е изпит за справяне, а за удоволствие. Виждам , че доста хора преди мен са го казали , но все пак дано ни разбереш правилно, тези книги се четат за удоволстве, не за да им правим десекции и да търсим ракови образования каквито не съществуват, а ако искаш да правиш анализ го помисли малко по-внимателно , защо едно е написано така , а друго по-различен начин и най-вече защо героите са такива каквито са и в каква сюжетна обстановка са ги поставили.

Редактирано от Gael (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Хайде и аз да кажа нещо.Не разбирам защо си защитавате толкова книгите.Тук става въпрос за вкус и няма причина да я убеждавате в противното.Няма да я убедите. От страни изглежда сякаш си защитавате пиленцата от лошия котак.

• Автор

Аз преполових "Годеницата на дявола" (Михаела много ти благодаря http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif ) и съм страшно доволна, да са живи и здрави от Ирис, този път наистина уцелиха десятката!

Много приятно върви сюжета, още от началото се запознах с доста членове от фамилията Синстър, които определено ловят окото. Ох какъв ли е шанса нещо да им стане на Ирис и да издадат поне първите от поредицатаПубликувано изображениеПубликувано изображение(следващата е за Вейн, после Ричард, след това Демон, Гейбриъл, Луцифър и натам не съм гледала, защото направо ме заболя сърцицето)

Главния Девил е страхотенПубликувано изображение и е твърдо решен да се ожени за главната, която също много ми допада - устатница е, малко безрасъдна, но пък адски чаровна и си умира от желания по Девил! Страхотна комбинация са, големи инати и всеки дава нужният отпор на другия!

Нямам търпение да се оженят! :)

Аз преполових "Годеницата на дявола" (Михаела много ти благодаря http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif ) и съм страшно доволна, да са живи и здрави от Ирис, този път наистина уцелиха десятката!

Много приятно върви сюжета, още от началото се запознах с доста членове от фамилията Синстър, които определено ловят окото. Ох какъв ли е шанса нещо да им стане на Ирис и да издадат поне първите от поредицатаПубликувано изображениеПубликувано изображение(следващата е за Вейн, после Ричард, след това Демон, Гейбриъл, Луцифър и натам не съм гледала, защото направо ме заболя сърцицето)

Главния Девил е страхотенПубликувано изображение и е твърдо решен да се ожени за главната, която също много ми допада - устатница е, малко безрасъдна, но пък адски чаровна и си умира от желания по Девил! Страхотна комбинация са, големи инати и всеки дава нужният отпор на другия!

Нямам търпение да се оженят! :)

Пете, щом толкова я хвалиш книжката, да вземем да накарам баба да ми я закупи, какво мислиш?

• Автор

Пете, щом толкова я хвалиш книжката, да вземем да накарам баба да ми я закупи, какво мислиш?

Еми изчакай до довечера когато ще съм я дочела, по обстоен коментар и оценка ще й дам в темата за Лондонското общество, но книгата до тук е трепач - без забележка съм, аз лично й се настървих след суперските коментари на Инка и Галя :)

Еми изчакай до довечера когато ще съм я дочела, по обстоен коментар и оценка ще й дам в темата за Лондонското общество, но книгата до тук е трепач - без забележка съм, аз лично й се настървих след суперските коментари на Инка и Галя :)

Хих, ще те изчакам да я дочетеш, та да видя оценката ти, ама щом досега сте останалите и трите очаровани най-вероятно ще си я сложа в колекцията. :yanim:

Ох момичета, като стана въпрос за "Ветровете на съдбата" и "Мрак преди зоара" реших да ги препрочета, а преди тях минах "Девицата и Звярът" и мисля да преповторя някои хубави книжки, но не мога да реша с коя да започна, затова препоръчайте ми любимите ви книги жанр "Брак по неволя" да хвана да ги повторя :P

• Автор

Ох момичета, като стана въпрос за "Ветровете на съдбата" и "Мрак преди зоара" реших да ги препрочета, а преди тях минах "Девицата и Звярът" и мисля да преповторя някои хубави книжки, но не мога да реша с коя да започна, затова препоръчайте ми любимите ви книги жанр "Брак по неволя" да хвана да ги повторя :P

"Пламъкът и цветето", "Неуловимия пламък", "Не предавай любовта", "Графинята и сребърния меч", "Неочакваната годеница", "Роза през зимата", "Най-силната магия" - за тези се сещам веднагически!

П.С. Инче я кажи две дми за "Девицата и звярът", че съм я извадила от рафта и седи в купчинката за четене, но е на последни позиции (Боби много ми я похвали - ама за сюжета, нищо не сподели), да я издърпам ли за утре?

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

"Златото на Колорадо"-Линда Кайо. Хареса ми. С удоволствие си я прочетох до края.

Хайде и аз да кажа нещо.Не разбирам защо си защитавате толкова книгите.Тук става въпрос за вкус и няма причина да я убеждавате в противното.Няма да я убедите.

От страни изглежда сякаш си защитавате пиленцата от лошия котак.

Пепи според мен никой нищо не защитава. Всеки има глава на раменете, с която чете. Изказваш мнение, появява се противоположна гледна точка. Къде пише, че трябва сме на един акъл. Даже по хубаво е, че не сме. В спора и коментара се ражда истината, пречупена през гледната точка и светоусещане на всеки. Аз лично съм си фен на критиките в постовете. Те ме интригуват повече.

Бегом баба на пазар!А ако ги има и другите у испанско/и четеш/,не му мисли,вземай ги!Боже последното изречение в романа оставя един такъв вкус-на очакване,ама чак ти стипчи от нетърпение. "......се помолиха на Богинята на съдбата да не се женят скоро.За тяхно съжаление точно в този момент Богинята беше заета другаде"-това цитат по смисъл и пак звучи мнооого гъделичкащо.

Бегом баба на пазар!А ако ги има и другите у испанско/и четеш/,не му мисли,вземай ги!Боже последното изречение в романа оставя един такъв вкус-на очакване,ама чак ти стипчи от нетърпение. "......се помолиха на Богинята на съдбата да не се женят скоро.За тяхно съжаление точно в този момент Богинята беше заета другаде"-това цитат по смисъл и пак звучи мнооого гъделичкащо.

Ох, да, да, права си! Наистина е супер гъделичкащо.

Възможно е да ги има на испански, ама специално на тази писателка не съм зачитала нищо май. Ако изнамеря нещо мога и да се престраша а си го купя, ама честно да си призная - друго си е да си го чета на български! А иначе, баба само да звънне и ще й заръчам да ми я купи. (хепи)

"Пламъкът и цветето", "Неуловимия пламък", "Не предавай любовта", "Графинята и сребърния меч", "Неочакваната годеница", "Роза през зимата", "Най-силната магия" - за тези се сещам веднагически!

П.С. Инче я кажи две дми за "Девицата и звярът", че съм я извадила от рафта и седи в купчинката за четене, но е на последни позиции (Боби много ми я похвали - ама за сюжета, нищо не сподели), да я издърпам ли за утре?

Ох мило, мерси, ще чета "Най-силната магия" и поредицата й. Супер идея ми даде. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Иначе аз "Девицата и звярът" я бях позабравила, ама сега като си я прочетох отново си припомних защо толкова я обичам. Значи, главния е трети син, няма титла, и защото е националист пътува в изгнание с краля си и е един вид "Шпионин". Започва как се събужда в леглото, където допреди няколко часа е бил с любовницата си, но сега е завързан, а жената с която е бил му се усмихва злорадо и се опитва да изкопчи всичко което знае, защото тя работи за врага на краля. Нашия обаче, е прекалено лоялен и не се потдава, затова тая к***а кара слугата си да потроши дясната ръка на главния, после крака му, а накрая е толкова узлобена, че с нагорещен ръжен обезобразява дясната част на лицето му и му вади окото. Ужасна жена. Но главния оцелява. Само половината от прекрасното му лице е оцеляла, накуцва, едната ръка почти не му служи, и той е обезверен и сърдит на целия свят, но най-вече мрази жените. Единствено понякога утолява страстта си с тях. Сега краля е вече на престола и защото глания е най-доверения му човек, краля му дава за жена богата наследница и много земи. Главната си няма никой и без да се съпротивлява се жени за нашия. Той обаче си мисли, че тя ще го съжалява и че ще се отврати от покритото му с белези тяло затова отказва да консумират брака си. Но главната е решена на всяка цена да има щастлив брак, а и въпреки че той само се цупи и ръмжи, тя се влюбва в него. Страхотна е книжката. Как един ужасно наранен мъж, който се страхува да живее, да обича и да бъде обичан, намира щестието с една силна и добра жена. Въпреки че главния е преживял толкова авторката не е наблегнала на ужасната му сътба и ако не се сетиш, може да не забелжиш, че е бил осакатен.

Ауууу да това за богинята ми напълни душата. Дано Ирис да ги издадат :P:whist::wors: :wors:

Ми кък тъй ша я остайш отзаде "Девицата и звярът"?! А и да напомня,че макар и с 100 години разлика във времето на действие,тя лееекинко е свързана с друга прекрасна книга-"Прегръдката на вълка"

Ми кък тъй ша я остайш отзаде "Девицата и звярът"?! А и да напомня,че макар и с 100 години разлика във времето на действие,тя лееекинко е свързана с друга прекрасна книга-"Прегръдката на вълка"

В какъв смисъл са свързани леееекинко бе мила? Аз "Прегръдката на вълка" много я тача, особено с частта с близнаците, ама иначе :beat: не се сещам за нещо еднакво, а и авторката е различна. :bedtime2:
  • Автор

Инче, Гале благодаря за коментарите ви http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif ! Веднагически издърпвам книжлето най-отгоре на купа и утре му се мятам.

В какъв смисъл са свързани леееекинко бе мила? Аз "Прегръдката на вълка" много я тача, особено с частта с близнаците, ама иначе :beat: не се сещам за нещо еднакво, а и авторката е различна. :bedtime2:

За авторката разбрахме,че никой не я я чувал да е псевдоним ли що ли това Гейл Линк.Такааа, в Прегръдката таткото на главната нали се жени за Дувеса и тя е ирландка?!Е,в Девицата главната е англичанка,при неа живее братовчедка й,която е от ирландския клон на с-вото.А най-големите скъпоценности са от /или направо ги бяха кръстили/ Наследството на Дувеса.

То туй е и цялата връзка де,но заради нея имам чувството,че ми се "губят" 2-3 истории и не ми пука кой ще ми ги разкаже,дали Хол или Линк.Ама ще си остана със студената вода,тъй както гледам.

За авторката разбрахме,че никой не я я чувал да е псевдоним ли що ли това Гейл Линк.Такааа, в Прегръдката таткото на главната нали се жени за Дувеса и тя е ирландка?!Е,в Девицата главната е англичанка,при неа живее братовчедка й,която е от ирландския клон на с-вото.А най-големите скъпоценности са от /или направо ги бяха кръстили/ Наследството на Дувеса.

То туй е и цялата връзка де,но заради нея имам чувството,че ми се "губят" 2-3 истории и не ми пука кой ще ми ги разкаже,дали Хол или Линк.Ама ще си остана със студената вода,тъй както гледам.

Аааааха е мила ти си по-наблюдателна от мен. Въобще не съм направила връзка.

Аз казах-каот цяло книгата и историята ми харесва.Просто в 2-те части на Мрак преид зората виждам някаква разлика в представянето на героите и не ми харесва.Данте мис е вижда съвсем различен,а Реа я е направила по-лигава.

А критикувам,защото чета тези книги от 12 години вероятно и съм изчела много и вероянто ако бъркам жанра съм изгубила всичките тези години..затова мисля,че мога да не съм ентусиазирана от всяка една и да намирам кусурите.Но както намирма кусурите си знам и плюсовете.Защото в някои други книги героите може да ми харесват 100 пъти повече,но пък историята и грам не се доближава към тази във Ветровете на съдбата и Мрак преди зората.Както и в Роза през зимата-историята е невероятна...много интересна,но все оставяше някакво странно чувство в мен за Кристофър...някак..нещо не ми хареса в него.А сериата за Малори я харесвам много-и там не ми прави никакво впечатление разликата във възрастта,дори не я усещам.Но тук просто /както и преди казах/направо ми се набива в мозъка.А и всеки си има мнение-на който му харесват хрисимите вечно любвеобилни момичета изпаднали във вечна и неотменима захаросана нирвана си има праов на мнение.На мен не ми харесват..както казха не ми харесват и крйано упоритите и агресивни жени,коитос е чудиш дали няма някой да ги гръмне най-накрая.В "Шана" например имаше някои моменти,котио ме изнервиха и докато започна втората част мина доста време.А това е вероятно ..когато бях на 14-15..и си спомням още колко ме нервираше.Сега като я препрочитах по-лесно се справих,защото знаех какво ме очаква.

спокойно, скъпа, "Шана" и аз не я харесвам, не си само ти - то по-егоистично и изнервящо същество от главната героиня няма, дори последните 50-тина страници не можах да ги дочета, въпреки че Катлийн Удиуиз ми е една от любимите авторки :P но то пък аз с моя вкус ... цепя мрака :)

И да попитам, че не съм се включвала от много време, а скоро се връщам в Бг и искам да си накупя книжки, към кое да се насоча от новите излезли? Много харесвам Линда Хауърд и гледам, че е излязла "Онази нощ". Някой ще може ли да ми я поразкаже??? Че да знам дали си заслужава :)

Аз не съм Инче,ама да си кажа...Много е яка книжката! Инето я е разказала перфектно!Страхотни персонажи,направо мечта! Главният толкова преживял милият,и физически, и психически,а на всичкото отгоре дори семейството му го отблъсква,заради това,че бил обезобразен - майка му не могла да понесе да гледа ангелското му лице с такива грозни белези.А той действително с ангелско лице...Много се смях в началото,защото докато ги женеха и мадамата виждаше само едната страна на лицето му - красивата - тръпнеше от радостно вълнение...и докато се вричаха вече се топи от кеф какъв хубавец са й дали Публикувано изображение обаче когато церемонията приключи й главния й каза "Красавица,ще целунеш ли своя звяр",на главната й падна ченето до земята.Публикувано изображениеНа мен много ми въздейства книжката,адски трогателна,а романтиката направо те разтапя като кашкавал в принцесник.Препоръчвам я горещо на всички!

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Пепи според мен никой нищо не защитава. Всеки има глава на раменете, с която чете. Изказваш мнение, появява се противоположна гледна точка. Къде пише, че трябва сме на един акъл. Даже по хубаво е, че не сме. В спора и коментара се ражда истината, пречупена през гледната точка и светоусещане на всеки. Аз лично съм си фен на критиките в постовете. Те ме интригуват повече.

И аз това имам предвид.Коментари колко искаш нека да има и аз обичам критиките повече.То едно непрекъснато Много е хубава е подвеждащо и скучно.Струва ми се,че така хукнахте да обяснявате колко всъщност е хубава книгата,че някоя по-нежна душа другия път ще помисли два пъти преди да каже искрено -мхм нещо не ми хареса.

Ето сега да си кажа за Компаньонката на Аманда Куик.Писателката ми е любимка обаче не съм доволна от книжката. В началото почна много добре после обаче нещо ми доскуча.Интрижката с убийствата бе добра,но романса позачезна.

Ето това ми се случва напоследък.Купя си нещо ново,супер интересно ми е,но в един момент осъзнавам,че романтиката и любовта в книгата или ги няма или са изпаднали на заден план.Почвам да се притеснявам.Авторите ли мутират и се опитват да стигнат до по-голяма аудитория или аз остарявам?!

[quote name='peppinka' date='23 юли 2010 - 06:55 ' .Почвам да се притеснявам.Авторите ли мутират и се опитват да стигнат до по-голяма аудитория или аз остарявам?!

А,по темата- донесоха ми "Тъмна любов" и макар да им се назландисвам на вампирските я почнах,че отдавна не съм чела "книжна" книга.Започва супер:няколко плана на действие-екшън/лирическо отклонение, и главния вампир е "класическото лошо" момче.Какво повече да искаш от първите 40стр.?

Да, Тъмната любов ми хареса. Само дето лошото момче стана прекалено добро накрая :blink: Но пък останалите са достатъчно лоши, да видим в какво ще се забъркат.

И аз това имам предвид.Коментари колко искаш нека да има и аз обичам критиките повече.То едно непрекъснато Много е хубава е подвеждащо и скучно.Струва ми се,че така хукнахте да обяснявате колко всъщност е хубава книгата,че някоя по-нежна душа другия път ще помисли два пъти преди да каже искрено -мхм нещо не ми хареса.

Аде си допоспамим на воля. Нежната ми душа крещи че серията кадифе е много хубава поредица и настоятелно се изразих по въпроса. Това не означава че друга нежна душа няма да и тегли една и да я заклейми като боза. Темата мисля е затова да изказваме впечатления. Аз не се изживявам като някакъв гуру и като харесвам нещо не е задължително се харесва и на другите. Същото се отнася и за негативите ми към вампирските сюжети. Това, че аз не вампирясвам не означава че са боклук. Просто си мълча щото мойта нежна душа ги недолюбва. Всички тези думи имат за цел да кажат, че кой квото му е на душа според мен трябва си го казва без оглед и притеснение на това кво щял каже или изтълкува или помисли друг - бил той нежен или не!

Мерси, че ми напомнихте за тази поредица. Честно казано толкова бързо я изчетох, че ще трябва да си я припомня в най-скоро време. Доста е добра, честно казано откроява ми се сред плявата дето изчетох напоследък. Но всички сме много различни, и в различни фази, зависи с каква нагласа си или с какви очаквания - кой знае, може пък сега да ми хареса още повече. :) Що се отнася до вампирските, там на една хубава - поне десет елементарни се падат. Но аз като един отявлен фен, продължавам да ровя и от време на време си изненадвам, приятно. Пример - Покани ме да вляза от Йон Айвиде Линдквист. Доста въздействаща и различна.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.