Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Featured Replies

Харесвам цялата поредица "Кадифе" на Джуд Деверо, но тази книга я слагам на второ място след "Джудит". За мен те са най-силните и са ми най-любимите от поредицата, защото главните са ужасно забавни, твърдоглави и горделиви. Доста сблъсъци и остри реплики имаше между тях. Определено си заслужава да я дочетеш. :speak:

И аз съм на тази поредица и съм стигнала до Клариса. За сега и на мен Джудит ми хареса най-много, но ще видим какво ще ми предложи Фиона. А иначе като цяло поредицата си е супер. Чак ме е яд, че отлагах до сега, за да я прочета.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 187,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чета "Бяла като мляко, червена като кръв" на Алесандро д’Авения. Исками се да напиша за какво се разказва, но ми се струва, че ще я омаловажа. Това е една от книгите, които трябва да се прочетат и да

• Имало ли е книга, която не можете да не препоръчате? Която е толкова необикновена, толкова сърцеизкормяща, толкова част от вас, че просто ... ОК, спирам. Става въпрос за Requiem for the Devil на Jer

• Момичета, аз най-после почувствах музата и настъпих сериозно "Разбивач на сърца" на Джули Гарууд, и какво да кажа страхотна книга, направо не мога да се отлепя, уникално четиво. Главните са супер готи

Публикувани изображения

Пепи, Реа е на 18 и в последствие става на 19 години, аз не смятам че това е необичайна възраст за главна героиня.Нито пък 36, главен герой.

Май много време и отделихме на тая поредица за Рея и Данте, но то вкусове разни...и се заформи разговора.Аз лично не можах да изчета ни Ветрове,ни Мраци.Нямах претенции към възрастта на главните,то като се замислиш си е най-нормалното нещо за ония времена.Просто образа на главната ми беше блудкав,много "божа кравичка" ми идваше.Обожавам "Дяволското желание" на Макбейн и веднага след Елизия се треснах на Рея-ми не става.Сигурно вече мога да пробвам да я прочета, май мина достатъчно време /10-12години/ :lol6: :lol6: и сравнението няма да се натрапва толкоз.

Редактирано от plqsak (преглед на промените)

Ами по принцип нямам нищо против 20 годишна и 35 годишен..особеноз а онова време.Но думите на авторката така звучат все едно той е огромен старчок както казах.Пък в Мрак преди зората я правят точно божа кравичка..не ми харесва така.В първите 2 частималко по-симпатична ми беше. А и иначе моето тийнейджърство свърши-на 23 съм... :lol6: Иначе е хубава книгата де,просто споделям забележките си.Прекалила е поне според мен с акцентирането на неговата възраст и поквареност и на нейната невинност.

И аз съм на тази поредица и съм стигнала до Клариса. За сега и на мен Джудит ми хареса най-много, но ще видим какво ще ми предложи Фиона. А иначе като цяло поредицата си е супер. Чак ме е яд, че отлагах до сега, за да я прочета.

На мен, Фиона най-много ми хареса. Майлс е голяма скица, особено като става на въпрос за многото му деца, но имаше един момент на края на книгата, който тотално ме разби от смях:lol6:. Няма да го разказвам, за да не разваля удоволствието :lol6:

Ами по принцип нямам нищо против 20 годишна и 35 годишен..особеноз а онова време.Но думите на авторката така звучат все едно той е огромен старчок както казах.Пък в Мрак преди зората я правят точно божа кравичка..не ми харесва така.В първите 2 частималко по-симпатична ми беше.

А и иначе моето тийнейджърство свърши-на 23 съм... :lol6:

Иначе е хубава книгата де,просто споделям забележките си.Прекалила е поне според мен с акцентирането на неговата възраст и поквареност и на нейната невинност.

Не го приемай като критика.И аз съм чела подбни.Главния един такъв зрял,врял-кипял-нищо му.Главната една наивна,направо кравичка.Понякога героините може и 17-годишни,но като са отракани въобще не се сещаш за възрастта.

Не го приемай като критика.И аз съм чела подбни.Главния един такъв зрял,врял-кипял-нищо му.Главната една наивна,направо кравичка.Понякога героините може и 17-годишни,но като са отракани въобще не се сещаш за възрастта.

Е,да де то затуй иде реч през цялото време.Да я бяха направили малко по-бойна не чак толкоз фина,чак...... :lol6:
  • Автор

Е,да де то затуй иде реч през цялото време.Да я бяха направили малко по-бойна не чак толкоз фина,чак...... :rolleyes:

Аз не съм чела въпросните книги на Лори Макбейн, ама пък с ръка на сърцето мога да кажа АМЪН от бойни мадами, дето въртят меч/пищов/брадва по-добре от 90% от мъжките персонажи в книгата, и само Главния герой успява да ги победи и то по-чисто стечение на обстоятелствата. Нали трябва да има някакво разнообразие, и без това книгите от жанра достатъчно си приличат, да не кажа че някой направо са шаблонно написани.

Друго исках да кажа, защо не погледнете от друг ъгъл на романа и не се зачудите защо е толкова добра и наивна Реа, всичко е заложено в сюжета, който не винаги позволява вилнеенето на една по-хард героиня.

По темата - започвам "Годеницата на дявола", направо нямам търепние!

П.С. Галя току що дочетох "Ястребът и гълъбицата" - без забележка съм и мисля че можеш да си я довършиш. Пролога е изключително подвеждащ, аз лично изобщо не очаквах такова развитие на романа ;)

Преди 10 минути почнах "Принцесата на крадците", че от играта за познай цитата ми се стори интересна. Надявам се утре да я свърша :rolleyes:

Аз се мъча с Рицарят на Аманда Куик. В смисъл, че за разлика от останалите нейни тази не ме грабна. Не е толкова интересна, забавна или интригуваща, поне не в началото. Минах около 20% от нея, спрях поради други ангажименти и вече втора седмица не мога да се наканя да я продължа. Но съм си обещала, че ще й видя сметката тази събота или неделя.

Аз пък много харесвам отракани героини.Бойните не ме влекат много много.Например главната от златната невеста бе доста дива ама от толкова напъни да се бие нищо хубаво не стана само забъркваше каши.Това не е бойност,а глупост.

Преди 10 минути почнах "Принцесата на крадците", че от играта за познай цитата ми се стори интересна. Надявам се утре да я свърша :)

Леле, ако знаеш какъв секс-наръчник си е тази книга :ph34r::ph34r: . Книгата е малко по-хммм как да се изразя с не типична героиня, мацката има опит в доста неща така да се каже.........., но иначе сюжета е доста интересен и мисля, че няма да съжалиш че си я почнала.

Аз не съм чела въпросните книги на Лори Макбейн, ама пък с ръка на сърцето мога да кажа АМЪН от бойни мадами, дето въртят меч/пищов/брадва по-добре от 90% от мъжките персонажи в книгата, и само Главния герой успява да ги победи и то по-чисто стечение на обстоятелствата...

Напълно подкрепям!Аз също адски се дразня на такъв тип героини...Това е всъщност и причината да не харесам особено много поредицата на Джоана Линдзи за викингите. Брена и Кристен си бяха направо...мъжествени,то не беше войнственост,то не беше ожесточение и бяс.Самите истории са много хубави,но тея пусти героини ме побъркаха,затова най-много от женските персонажи в поредицата ми хареса Ерика - нито прекалено хрисима,нито прекалено бойна.Въпреки че като сюжет книгата за нея и Селиг е най-слаба според мен,все пак ми е любима точно заради самите герои.

Коментираните книги на Лори Макбейн не съм ги чела,но авторката пише доста добре и смятам скоро да поправя този пропуск. Относно възрастовата разлика - тя си е нормална за онова време,защото нали знаете,че мине ли 18 мадамата вече си я водят попреминала мома :down: А и сигурно помните,че в една от любимите ни книжки - Твоята магия - го има същият момент.

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

И аз не харесвам толкова войнствени и бойни героини,че чак граничещи с глупост :mad: Че чак се чудя на мъжете за огромното им търпение. В повечето случаи попадна ли на такава спирам да чета. На мен "Преплетени сърца" на Линдзи не ми хареса. Иначе за викингите за Ерика най ми хареса.

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

И аз не обичам такива ..тъпанарки :mad: има някои,които ми идва да ги удрям,толкова са глупави в цялата си упоритост и бойност.Но други пък ..направо...Например Рийган от трилогията хич не ми харесва..такова смотано същество.Чак трябваше да забегне на някъде си,за да се осъзнае малко.И Никол не ми допадаше много с тази нейна доброта и как мълчеше на Бианка...пфффф. Може би защото аз рядко си мълча и съм доста нервен човек,готов винаги да скочи /дори на бой/ и много ме дразнят добричките героини.Чак толкова се вживявам,че в някоя ситуация като си замълчат глупаво и изпадам в бяс :)

Ето сега това с Твоята магия е добър пример.Ейми бе току що навършила 17 и вече знаеше какво иска.Направо в очите му каза на Уорън. Както казвате по онова време след 18-20 жените са стари моми и не върви Ейми хем да е хубава,хем никой да не я забележи и грабне. Сега дори като си припомням тя май се държеше доста зряло.Много лесно разбра каква е историята зад враждата м/у Уорън и Стивън(ако не бъркам името),че дори се възползва от това.Затова и възрастта не се набива много на очи. А ,бе, харесвам герои ,които не си оставят магарето в калта.

• Автор

И аз не обичам такива ..тъпанарки :ph34r: има някои,които ми идва да ги удрям,толкова са глупави в цялата си упоритост и бойност.Но други пък ..направо...Например Рийган от трилогията хич не ми харесва..такова смотано същество.Чак трябваше да забегне на някъде си,за да се осъзнае малко.И Никол не ми допадаше много с тази нейна доброта и как мълчеше на Бианка...пфффф. Може би защото аз рядко си мълча и съм доста нервен човек,готов винаги да скочи /дори на бой/ и много ме дразнят добричките героини.Чак толкова се вживявам,че в някоя ситуация като си замълчат глупаво и изпадам в бяс :)

Първо от сега да си кажа не критикувам правото ти на мнение, далече съм от тази мисъл, просто коментар за няколко неща, които ми направиха впечатление.

Значи да ти кажа честно, струва ми се, че не знаеш какво искаш от книгите. Поне от коментарите ти до тук, не видях да си писала за един роман, който да ти е харесал, общо взето "това ме дразни, онова ме дразни, а това пък колко ме дразни...ама книгата става, прочетете я". Според мен драстично бъркаш жанра или до такава степен робуваш на мнението, че този тип книги не струва, че се стремиш по всякакъв начин да им намериш кусура. Ако приемаш съвети - не се вглеждай до такава степен, всяка книга, колкото и да сме я хвалили и да сме й се възхищавали има недоизмислени или дразнещи моменти, и вместо да се наслаждаваш на хубавката и приятна история, ти се стремиш максимално да уловиш до каква степен се е издънила авторката, демек сама си разваляш удоволствието.

Така и не разбрах какво точно ти харесва в "Мрак преди зората", защото 99,99% от коментара ти беше изцяло негативен, и ако не бяха мненията на останалите момичета, аз лично щях да си поставя въпросителна до въпросното заглавие и дълго време да се чудя да я чета ли или не!

За "Рийган", не ми е в най-любимата книга, ама това което си написала ме кара да скоча в защита. Ето, на тебе ти е направило впечатление колко несамостоятелна, доверчива и кротка беше в началото - абсолютен факт, ама нали ако не беше такова агънце никога нямаше да видиме промяната в нея, как всъщност се превърна в силна и независима жена.

Както казах зарежи това вглеждане, кусур и недостатък винаги може да се намери, по-трудно е да откриеш хубавото.

П.С. Да добавя нещо за възрастта на героините, че сме на такава вълна, изобщо Ейми и Уорън не са единствения пример, специално при Малори и при Антъни и Рослин, и при Джеймс и Джорджина се наблюдаваше същото (е добре плюс-минус 1-2 години). Понякога просто самият сюжет задължава такава на пръв поглед голяма разлика - когато главният е врял и кипял, и какво ли не му е минало през главата, няма как да е 2 години по-стар от главната-дебютантка.

Пък и авторките така ги представят героите, че аз лично нямам нищо против да се сдобия с такъв 36-7 годишен "старчок" :down:

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

П.С. Да добавя нещо за възрастта на героините, че сме на такава вълна, изобщо Ейми и Уорън не са единствения пример, специално при Малори и при Антъни и Рослин, и при Джеймс и Джорджина се наблюдаваше същото (е добре плюс-минус 1-2 години). Понякога просто самият сюжет задължава такава на пръв поглед голяма разлика - когато главният е врял и кипял, и какво ли не му е минало през главата, няма как да е 2 години по-стар от главната-дебютантка.

Пък и авторките така ги представят героите, че аз лично нямам нищо против да се сдобия с такъв 36-7 годишен "старчок" :ph34r:

И особено ако "старчокът" е като Антъни или Джеймс :) Направо бихме се избили една друга в битка за "дъртаците"...

А по обсъжданата тема за героините, възрастта никога не ме е притеснявала. Мен ме притесняват съвсем различни неща... например егоистичните, твърде твърдоглави героини, които пренебрегват здравия разум и мислят, че винаги са прави, ме докарват до лудост :down:

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Първо от сега да си кажа не критикувам правото ти на мнение, далече съм от тази мисъл, просто коментар за няколко неща, които ми направиха впечатление.

Значи да ти кажа честно, струва ми се, че не знаеш какво искаш от книгите. Поне от коментарите ти до тук, не видях да си писала за един роман, който да ти е харесал, общо взето "това ме дразни, онова ме дразни, а това пък колко ме дразни...ама книгата става, прочетете я". Според мен драстично бъркаш жанра или до такава степен робуваш на мнението, че този тип книги не струва, че се стремиш по всякакъв начин да им намериш кусура. Ако приемаш съвети - не се вглеждай до такава степен, всяка книга, колкото и да сме я хвалили и да сме й се възхищавали има недоизмислени или дразнещи моменти, и вместо да се наслаждаваш на хубавката и приятна история, ти се стремиш максимално да уловиш до каква степен се е издънила авторката, демек сама си разваляш удоволствието.

Така и не разбрах какво точно ти харесва в "Мрак преди зората", защото 99,99% от коментара ти беше изцяло негативен, и ако не бяха мненията на останалите момичета, аз лично щях да си поставя въпросителна до въпросното заглавие и дълго време да се чудя да я чета ли или не!

За "Рийган", не ми е в най-любимата книга, ама това което си написала ме кара да скоча в защита. Ето, на тебе ти е направило впечатление колко несамостоятелна, доверчива и кротка беше в началото - абсолютен факт, ама нали ако не беше такова агънце никога нямаше да видиме промяната в нея, как всъщност се превърна в силна и независима жена.

Както казах зарежи това вглеждане, кусур и недостатък винаги може да се намери, по-трудно е да откриеш хубавото.

Аз казах-каот цяло книгата и историята ми харесва.Просто в 2-те части на Мрак преид зората виждам някаква разлика в представянето на героите и не ми харесва.Данте мис е вижда съвсем различен,а Реа я е направила по-лигава.

А критикувам,защото чета тези книги от 12 години вероятно и съм изчела много и вероянто ако бъркам жанра съм изгубила всичките тези години..затова мисля,че мога да не съм ентусиазирана от всяка една и да намирам кусурите.Но както намирма кусурите си знам и плюсовете.Защото в някои други книги героите може да ми харесват 100 пъти повече,но пък историята и грам не се доближава към тази във Ветровете на съдбата и Мрак преди зората.Както и в Роза през зимата-историята е невероятна...много интересна,но все оставяше някакво странно чувство в мен за Кристофър...някак..нещо не ми хареса в него.А сериата за Малори я харесвам много-и там не ми прави никакво впечатление разликата във възрастта,дори не я усещам.Но тук просто /както и преди казах/направо ми се набива в мозъка.А и всеки си има мнение-на който му харесват хрисимите вечно любвеобилни момичета изпаднали във вечна и неотменима захаросана нирвана си има праов на мнение.На мен не ми харесват..както казха не ми харесват и крйано упоритите и агресивни жени,коитос е чудиш дали няма някой да ги гръмне най-накрая.В "Шана" например имаше някои моменти,котио ме изнервиха и докато започна втората част мина доста време.А това е вероятно ..когато бях на 14-15..и си спомням още колко ме нервираше.Сега като я препрочитах по-лесно се справих,защото знаех какво ме очаква.

П.С. Галя току що дочетох "Ястребът и гълъбицата" - без забележка съм и мисля че можеш да си я довършиш. Пролога е изключително подвеждащ, аз лично изобщо не очаквах такова развитие на романа :biggrin:

Аааа,благодарско тамън се чудех какво да правя,че чак вампирската Тъмна луна да ми дойде на хартийка и сега ще оползвоторя времето,да си дочета.

Ами, да, поредицата наистина е много хубава. Не отричам, и че историите за "Алисия" и "Клариса" са също много хубави, но някакси го няма това напрежение, този стимул да се доизчете на един дъх. Добре де, има го, но май ме разбра какво исках да кажа. При "Алисия" любимата сцена ми е първата брачна нощ, когато шотландката нападна Стивън. Мале, така да съм се скъсала от смях, не, не. :whist:

А, иначе щом "Джудит" ти е любима до момента, мисля че "Фиона" ще ти хареса също толкова много. Майлс и Гевин не си приличат по почти нищо, но най-малкият брат е толкова търпелив, пък като избухне, мани-беги. :biggrin:

Предполагам, че до края на другата седмица ще съм омела и Фионка, така че скоро ще изкоментирам и нея. А иначе за Алисия и Клариса си права.

Сега като сте взели да откривате топлата вода да се обадя и аз хихи. Да не се засегне някоя бъзикам се, но не мога да се сдържа от коментар при дискусия за една от любимите ми поредици, а всички знаят, че в тази тема мълча щото това дето чета ако изкоментирам ще ви убие мерака. Та като изключим имената, за които още плюя газ, отрова от кобра и тук таме малко бензин всяка книга има своето очарование. Тъй като виждам, че доста от вас сега я откриват или преоткриват ще кажа само че точно в тази поредица не бива да сравнявате отделните книги. Вярно, че е трудно когато ги подкарате по домова книжка затова препоръчвам на малки суми но редовно защото всяка от тях има своето очарование и като ги гълтате на едри хапки ще ви се наложи да ги предъфквате после и то в разнообразен ред. не винаги четенето на една поредица наведнаж е полезно за храносмилането. Дори Малъри да подкарам сега без почивка без малко простотии от йеронимус бош или джак ричър да ми обясни траекторията на глока ли беше кво беше, ще ми дойдат в повече. А иначе всеки от тези персонажи е изграден уникално и категорично провокативно за читателя. Няма ги повторенията на ситуации като при Джо- така де Джоана Линдзи, няма я хумористичната обвивка на почти нищото иначе на Джула Гаруд в шпионите, няма я дълбокомислеността на предвидимия иначе в хепиендовете си Лей. Но си има всички задължителни елементи на един интересен ЗАПОМНЯЩ се роман/ всеки един от тях/ защото слава Богу не иде реч само за аморето и още по слава богу е намерен точния баланс и не на последно място и мъжките и женските половинки са достатъчно проклети да те провокират да се замислиш за някои неща.

Лелее Сънчо ей ся ни сгащи в ъгъла :speak: Не сме казали нищо лошо за книжките, дори напротив. Излапах първите две и половина на един дъх и съм сигурна че и останалите една и половина пак по същия начин ще протече. Даже да си призная сега заради Клариса даже малко поскатавах от възложената ми задача :rolleyes: И всяка една от книжките ми се нарежда сред любимите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.