Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Nvidia подготвя двучипова GTX490.

Featured Replies

Както се знае, в момента големият проблем на Nvidia е наличието на Radeon 5970 - ултрабързата двучипова видеокарта на AMD/ATi. Oт конкурентната компания Nvidia най-накрая споненават отговор на върховия модел радеон. С наближаващото изложение Computex в Тайван, новините започват малко по малко да изтичат. Говори се, че Nvidia е готова да даде подробна информация (ако не да презентира) двучипов продукт от серията GT 400. Някои интересни данни, изтекли преди събитието са:

- със сигурност двучипов продукт

- най-вероятно ще използва два чипа от 470 моделът, а не върховият 480

- споменава се чудовищната максимална консумация от около 375W, при максимална консумация на 5970 около 300вата.

med_gallery_81632_1248_98665.jpg

Aко изтеклата информация е вярна, и при консумация на GTX470 над 200 вата, очаква се двата чипа да имат дори понижени честоти в сравнение с референтните GTX470 модели.

Разбира се, по-подробни данни ще се разберат на Computex.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

споменава се чудовищната максимална консумация от около 375W

:)

Направо щепсел(шнур) и в контакта 220V. laugh.gif

И най вероятно ще трябва да си продам единия бъбрек барабар с къщата че да си я купя тая карта.

Иначе ако е на цената на 5970 ще е добре. Но ако съдим на какво е способна 470,новата двучипова карта най-вороятно ще е на кантар с 5970.

според мен ще е къде къде по - скъпа от 5970, че то сега гтх480 струва колко 5970. Предполагам ще е на цената на 5970, но 4гб бройка, ще се разбере след време :)

Със сигурност ще е по-производителна от 5970, иначе нямаше да има смисъл от такава карта. И разбира се ще е по-скъпа. Консумацията при високия клас карти не се гледа. Все едно да дадеш 1500 лева за карта, а да не можеш да даваш по 2 лева отгоре за ток на месец. По-скоро ми е интересно как ще се справят с охлаждането и то от гледна точка дали ще работи нормално при продължително натоварване, примерно с xtreme burning test-a на Furmark :biggrin:

п.п. какво толкова се впечатлявате от тези 375 вата? Та това са по-малко от 4 стоватови крушки...

Редактирано от badsector (преглед на промените)

375W...вие майтапите ли се...то скоро ще се наложи трифазен ток да пускаме май за ПЦ-тата :blink:

Nvidia подготвя двучипова GTX490 , а колко ли ще грее туй нещо :blink:

Аз някъде бях чел, че щели да бъдат две 460, но не гарантирам за достоверност, а и може да съм се заблудил. Скалирането в SLI трябва да е доста добро, за да пребори 5970. Радеона е две 5870 със занижени честоти, а тази ще е 470 със занижени честоти, а 5870 е малко по бърза от 470. Чудно ми е защо nVidia си позволяват толкова голяма консумация, а ATI се напъваха да се вместят в 300W заради някакви спецификации, те няма ли да важат и за nVidia?

Аз някъде бях чел, че щели да бъдат две 460, но не гарантирам за достоверност, а и може да съм се заблудил. Скалирането в SLI трябва да е доста добро, за да пребори 5970. Радеона е две 5870 със занижени честоти, а тази ще е 470 със занижени честоти, а 5870 е малко по бърза от 470. Чудно ми е защо nVidia си позволяват толкова голяма консумация, а ATI се напъваха да се вместят в 300W заради някакви спецификации, те няма ли да важат и за nVidia?

Според мен в момента nVidia гледа как да издуха Ati, а това колко ток хаби ще го оставят на задан план. Поне така е според мен. А колкото до мението на DarkWalker много ме развесели. Представям си след 50 - 60 години ( ако има още PC ) сигруно ще трябва да си построим мини АЕЦ, за да работят комповете. :devil2::hang:

Ами и аз съм на това мнение, че целят да изместят ати от първото място, обаче правят грешка тези 375в при клок ще достигнат 400в, какво чудо ще раздухва температурата от видео картата? . Някой ще каже какво са 400в ако имаш пари за видео от 1000 лв ами доста са . Пък сега за компютрите какво става първия комп голям колкото малко чекмедже, после стават се по - малки и по - малки, а сега започват на ново да стават по - големи. Сигурно след 30 години един геймърски компютър ще е голям колко двукрилен гардероб rolleyes.gif

Ами и аз съм на това мнение, че целят да изместят ати от първото място, обаче правят грешка тези 375в при клок ще достигнат 400в, какво чудо ще раздухва температурата от видео картата? . Някой ще каже какво са 400в ако имаш пари за видео от 1000 лв ами доста са . Пък сега за компютрите какво става първия комп голям колкото малко чекмедже, после стават се по - малки и по - малки, а сега започват на ново да стават по - големи. Сигурно след 30 години един геймърски компютър ще е голям колко двукрилен гардероб rolleyes.gif

Освен ако не вземат пример от Intel и да започнат да правят всичко с размер на грахово зърно ( това в кръга на шегата ) Какво целят nVidia те си знаят. Може пък тези 375W да си заслужават ( съмнява ме много ). Все пак докато не излезят тестовете Между nVidia GTX490 и ATI Radeon 5970 само можем да кадем каква е тая електроконсумация от страна на nVidia.

Освен ако не вземат пример от Intel и да започнат да правят всичко с размер на грахово зърно ( това в кръга на шегата ) Какво целят nVidia те си знаят. Може пък тези 375W да си заслужават ( съмнява ме много ). Все пак докато не излезят тестовете Между nVidia GTX490 и ATI Radeon 5970 само можем да кадем каква е тая електроконсумация от страна на nVidia.

Какво целят "Зелените" - ами ще стават производители на бяла домакинска и климатична техника...и от сега тренират с големите мощности.

Според мен в момента nVidia гледа как да издуха Ati, а това колко ток хаби ще го оставят на задан план. Поне така е според мен. А колкото до мението на DarkWalker много ме развесели. Представям си след 50 - 60 години ( ако има още PC ) сигруно ще трябва да си построим мини АЕЦ, за да работят комповете. :):)

Напротив, чиповете се свиват и консумацията пада.

По-точно? :)

Точно при чиповете на nVidia GTX490 не виждам спад в консумацията, а да вземеm Ati Radeon 5970, която консумира по - малко електроенергия.

Спомнете си HD2900 на ATI...Сходно,нали?За който помни...4ХХ ще е базата,от която ще тръгне "зелената" инвазия...Фен съм на най-доброто за най-малко пари...

И за GTX480 даваха 250w , но има леки разминавания ,320w , "малко" повече от обявените 250w :

http://www.ixbt.com/news/all/index.shtml?13/11/15

А ако пуснат двучипова карта , тези 375w изобщо не се вписват .

Все пак , като/когато излезне , ще се види .

:)

Преди началото на изложението Computex 2010 в интернет плъзнаха всякакви слухове , че от NVIDIA ще представят двуядрената видеокарта GeForce GTX 490 , която е на основата на новия графичен чип GF104.В сравнение със стария GF100 , GF104 ще се отличава с по-ниска консумация на енергия и по-малка големина на чипа.Както потвърждават колеги от сайта Hot Hardware , компанията Galaxy е опровергала тези твърдения.На щанда на Galaxy може да се види прототип на двуядрена GTX 470 , тоест на една печатна платка има два чипа GF100.

galaxy_01.jpg

Дължината на тази платка е 30см и е с два 8 пинови конектора за допънително захранване.На задния панел са разположени три DVI порта.

galaxy_02.jpg

Ако съдим по цвета на печатната платка и разположението на елементите това вероятно е разработка на Galaxy.Това ли е GeForce GTX 490 , може само да гадаем все още.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.