Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Бъгава ти е операта или компа.При мен форумът се отваря с всички браузъри.Провери си кошницата преди да критикуваш.

Наистина, компа не е, но кеша на Операта е...Оправи се. Извинявам се за поста си, но откъде да знам че на току що инсталиран Windows и Опера, ще ми направи проблем.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Този път и при мен не го отваря с Опера ,а под Гугъл и Firefox изглежда дървен,т.е няма радиус на рамките и всичко е солидно.Явно обновяват нещо. В случаи като този търпение му е майката.Едно въпросче.Защо влизаш там при положение,че ползваш Опера?

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Този път и при мен не го отваря с Опера ,а под Гугъл и Firefox изглежда дървен,т.е няма радиус на рамките и всичко е солидно.Явно обновяват нещо.

В случаи като този търпение му е майката.Едно въпросче.Защо влизаш там при положение,че ползваш Опера?

Веднага ти отговарям - още когато имах и малките останали надежди, че Firefox ще се "оправи" следях с интерес всеки нощен билд и наблюдавах прогреса с всеки изминал ден. Да обаче като видях че няма да го бъде, си свалих Opera и съм много доволен. Влизам там, за да чета коментарите на потребители като мен, които със всеки изминал ден се отказват от браузъра по една или друга причина. Също въпреки че не го ползвам от време на време пак свалям някой по-нов билд на 4-ката. Следя и с интерес недоразумението с рендването на шрифтове и отворената специално за това тема, където се коментира как едва ли не ще се пусне финалната версия най-накрая, но със скапани шрифтове, които направо те изнервят и вместо да те "спечелят" от Мозилла като потребител, направо биха те отблъснали за дълго. Ето затова влизам там. И вече наистина си мислех че си правят някакъв майтап...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Аз браузъра го ползвам главно,защото съм свикнал с него.Не знам защо разработчиците си мислят,че с табовете горе е по-добре.Най-добре си е да са си долу.В 4ката кеф ти горе,кеф ти долу,бутончета,менюта както искаш.Освен това разработвам теми за браузъра и има доста добавки,а този форум понякога излиза доста полезен ако се запъна някъде.Това,че има забавяне с половин секунда или там колкото е спрямо другите браузъри не е проблем. :ph34r:

Аз браузъра го ползвам главно,защото съм свикнал с него.Не знам защо разработчиците си мислят,че с табовете горе е по-добре.Най-добре си е да са си долу.В 4ката кеф ти горе,кеф ти долу,бутончета,менюта както искаш.Освен това разработвам теми за браузъра и има доста добавки,а този форум понякога излиза доста полезен ако се запъна някъде.Това,че има забавяне с половин секунда или там колкото е спрямо другите браузъри не е проблем. :angry:

Донякъде си прав и аз бях така, с тази разлика, че не разработвам теми и т.н. Но още от 3-та версия се усещаше и все още се забелязва тромавостта(нямам предвид зареждане на страниците.). Но както и да се, всеки да си ползва със здраве това, с което е свикнал.;-)

Поздрави!

viiper като следя как се държат браузърите ти заедно с уиндоус-а ти, искаш ли да знаеш къде си мисля че е проблема? в "киселото грозде" разбирай го както искаш - хората които трябва ще го разберат

viiper като следя как се държат браузърите ти заедно с уиндоус-а ти, искаш ли да знаеш къде си мисля че е проблема?

в "киселото грозде"

разбирай го както искаш - хората които трябва ще го разберат

Би ли ми разяснил, ако обичаш? Ти защитнико на Firefox? Как се държат според теб? Схванах на къде биеш, ама ако си мислиш че нещо ме дразниш с поста си, не си познал. Свързал си предишните проблеми, които съм имал със Windows 7 gadgets, породени от

грешка за което аз изцяло съм си виновен, че слагам нестабилна KIS 2012 BETA на компа.

Вече съм си "платил" за това, като си преинсталирах Windows-а. Защо свързваш едното с другото, преди да знаеш за какво става въпрос, и се заяждаш? Ако няма какво да кажеш по проблема, по-добре не пиши нищо!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Проблема е с новата версия на Мозила 4.0 RC. В настройките не можах да открия за навигация-стрелките напред и назад.По този начин е неудобно да се работи с браузъра.Ако някой знае-да помага.На прикаченият файл се вижда точно за какво става на въпрос,макар че е от Опера. P.S.Ако някой счита,че е дошъл момента за нова тема "Mozilla 4.0-въпроси и проблеми" ,да публикува без притеснения.

alt>view>toolbars>customise>restore default set и би трябвало да се покажат, ако правилно съм разбрал

@Aquaris,моите извинения към теб.Но преди да прочета,какво си ме посъветвал преинсталирах Мозилата и всичко тръгна нормално.

нищо, важното е че отново можете да използвате функционалността на програмата както сте свикнали

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

@Aquaris,моите извинения към теб.Но преди да прочета,какво си ме посъветвал преинсталирах Мозилата и всичко тръгна нормално.

Има ли вече излезнала ранна "алфа" на файърфокс 5.0? Нали докрая на годината щели да излизат освен 4.0(идната седмица),още и 5.0 и 6.0(даже и 7.0 май :help:).

Как да сложа на mozilla Google Translator от горе за да мога да превеждам страници ?

Има ли вече излезнала ранна "алфа" на файърфокс 5.0? Нали докрая на годината щели да излизат освен 4.0(идната седмица),още и 5.0 и 6.0(даже и 7.0 май :P).

засега не

най-вероятно е да се продължи разработката на версии 4.х, които в даден момент да се ребрандират като 5.х (аналогично на 3.7х>4.х)

Как да сложа на mozilla Google Translator от горе за да мога да превеждам страници ?

а сега къде Ви е?

google translate не идва ли с google toolbar?

Възможно ли е да се махне този search bar (в прикачената снимка)? Иначе 4ката се държи прилично за сега. Доволен съм.

post-283323-0-60819500-1300808868_thumb.

Възможно ли е да се махне този search bar (в прикачената снимка)?

Иначе 4ката се държи прилично за сега. Доволен съм.

Цъкаш някъде на тулбара с десен бутон.Отваря се меню,после customize.Ще се отвори един прозорец с бутончета.Хващах сърч бара и го пускаш в прозореца.Цъкаш ок и си готов.

Здравейте!

Преди малко инсталирах последната версия на firefox и съм доста разочарован.Шрифтовете на самата програма и в сайтовете са много забозени.Изключих “Use Hardware Acceleration When Available.” - няма промяна.Изключих direct2D-то от менюто като се зареди about:config в адресната лента.Лек напредък но шрифтовете не са си както преди.При опера и хром няма проблем всичко се вижда добре.На windows 7 x64 съм.Направих си настройката "adjust clear type text"

Публикувано изображение

Даже в момента сякаш ми се струва дори, че и цветовете не са нормални а някакси бледи. Пускам един screenshot не знам дали ще направите разликата.

Това е заради ICC профилите!

Пробвайте следното щом не ви устройва начина на показване:

Пишете about:config в адресното поле и натискате Enter

Намирате gfx.color_management.mode и от 2 го променяте на 0

> Gfx.color management.mode

Не се оправя и след това според мен.

Публикувано изображение

Зеления цвят налинка се различава.Някой сблъскал ли се с тези проблеми и как могат да се оправят?От много време ползвам лисицата и съм доволен, но сега се замислям дали да не ползвам другите браузъри.

Редактирано от Delirium (преглед на промените)

Цъкаш някъде на тулбара с десен бутон.Отваря се меню,после customize.Ще се отвори един прозорец с бутончета.Хващах сърч бара и го пускаш в прозореца.Цъкаш ок и си готов.

Златен си колега! :ph34r: Мерси!

Понеже сега реших да пробвам Firefox 4 на Windows XP x86, мога да допълня jamc за малко настройки на тулбаровете (както той препоръча по-назад в темата) и на подпрозорците. Когато посочите който и да е тулбар, има опция да преместите подпрозорците под горната (ите) лента (и), тоест да демаркирате отметката "Подпрозорците отгоре". Така можете да модифицирате Firefox 4 в подобен на предишните версии вид, ако новите промени в интерфейса ви дразнят. Снимка:

Публикувано изображение

P.S. Засега за Vista/Windows 7 x64 не желая да давам коментар. Нямам намерение да използвам Firefox на 64 битови Windows версии, докато не видя приемлив за мен резултат...

Липсва ми лентата на състоянието.Научих,че е умишлено премахната във версия 4.0(още от алфите).Има ли добавка да мога да си я ползвам?

В интернет експлорър и в опера може да се изключва,тук не намирам настройка за statusbar

Липсва ми лентата на състоянието.Научих,че е умишлено премахната във версия 4.0(още от алфите).Има ли добавка да мога да си я ползвам?

В интернет експлорър и в опера може да се изключва,тук не намирам настройка за statusbar

Май имаше някаква добавка за status bar с разни екстри: Status-4-Evar. Работи...

или за това хората направиха add-on bar (Ctrl+/), в който да се помести информацията от добавките които искате а информацията за url, която преди се подаваше в статуса, вече се подава по различен начин

nologo предполагам имаш предвид нежелание за 64-bit FFx на 64-bit WIndows?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Май имаше някаква добавка за status bar с разни екстри: Status-4-Evar. Работи...

Благодаря nologo.Благодаря и на Wankata.

Това на nologo(status-4-evar) повече ми хареса,защото може да се вмъкне в адресната лента.

..........

nologo предполагам имаш предвид нежелание за 64-bit FFx на 64-bit WIndows?

Да, точно това имам предвид. Появяването на версия 4 почти съвпадна с появяването на Internet Explorer 9. За пръв път Firefox ме изненада доста неприятно на 64 битов Windows 7, затова ще изчакам (така написах по-горе). Предполагам, че ще има някакво развитие. Но за съжаление вече съм доста скептично настроен за бъдещето на Firefox, дано да не съм прав. Затова сега ще си пусна един стар филм: Pirates of Silicon Valley. Писна ми да гледам как крадат един от друг разни идеи в софта, нищо ново под слънцето...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.