Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

FF 4 дойде ли на някой като ъпдейт?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм,при мен нещо се бави...

Хм,при мен нещо се бави...

Стартирай файърфокс с Run as Administrator и ще дойде (при мен така стана).

В 4.0 алфа/бета/релийзкандидат няма такъв бутон "check fo updates".

Редактирано от манол (преглед на промените)

Стартирай файърфокс с Run as Administrator и ще дойде (при мен така стана).

В 4.0 алфа/бета/релийзкандидат няма такъв бутон "check fo updates".

Не видях да е споменал че е с бета. А ако е с бета би трябвало да има идея как да си го ъпдейтне сам

Хайде и аз да се включа в редицата на питащите относно mozilla_firefox 4.

Проблемът се състои в това, че в новата версия ( визирам финалната четворка ) не виждам опцията при затваряне на по-вече от един подпрозорец да ме пита дали да се запамети това състояние, за да може при следващото стартиране на mozilla да продължа от там откъдето съм спрял.

Така беше при версии 3.6 и по-ниски

Публикувано изображение

Това е при новата версия 4

Публикувано изображение

Благодаря Ви предварително за съветите за решението на този ( поне за мен ) проблем.

Много благодаря! :) Това свърши работа. Сега съм с два профила и при новия отметката е включена. Сега следва още един въпрос. Аз отметките си ги съхраних и ги преместих в новия профил, но добавките и всичко останало има ли начин и тях да ги преместя по подобен начин или трябва една по една да ги инсталирам и в новия профил?

Ето това е решението

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=42112

Не видях да е споменал че е с бета. А ако е с бета би трябвало да има идея как да си го ъпдейтне сам

Прав си,капитане, не бях с бета, пробвах няколко пъти с Check for updates и йок,но снощи стана.Ползвам FF открай време, но тая сега ме разочарова леко,въпреки че бързината като че ли са я подобрили.

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

Прав си,капитане, не бях с бета, пробвах няколко пъти с Check for updates и йок,но снощи стана.Ползвам FF открай време, но тая сега ме разочарова леко,въпреки че бързината като че ли са я подобрили.

има няколко леко дразнещи момента и за мен, но като цяло не я чувствам много некомфортна, само ми е леко изнервящо това с липсата на статус бар, но е въпрос на навик. Иначе и на мен ми се струва по-бърза, особено на някои сайтове, дано е поне толкова стабилна, колкото последната 3.х

Хайде и аз да се включа в редицата на питащите относно mozilla_firefox 4.

Проблемът се състои в това, че в новата версия ( визирам финалната четворка ) не виждам опцията при затваряне на по-вече от един подпрозорец да ме пита дали да се запамети това състояние, за да може при следващото стартиране на mozilla да продължа от там откъдето съм спрял.

Така беше при версии 3.6 и по-ниски

Публикувано изображение

Това е при новата версия 4

Публикувано изображение

Благодаря Ви предварително за съветите за решението на този ( поне за мен ) проблем.

Пиши във адрес бара

about:config

и даи ентер,после цъкаш на бутона долу(че ще внимаваш)и пишеш долу във полето

browser.showQuitWarning

ако го нямаш,даваш десен и New>Boolean

За име пишеш browser.showQuitWarning и за стоиност true

Пиши във адрес бара

about:config

и даи ентер,после цъкаш на бутона долу(че ще внимаваш)и пишеш долу във полето

browser.showQuitWarning

ако го нямаш,даваш десен и New>Boolean

За име пишеш browser.showQuitWarning и за стоиност true

Благодаря още веднъж, проблемът е отстранен.

Да попитам само, понеже не съм много в час, задължително ли е да изтегля и инсталирам новата 4 версия на Мозила?Имам предвид няма ли да се инсталира сама автоматично, да се надгради както ставаше до сега.Аз като си инсталирах Мозила, версията беше 3.13 доколкото си спомням и сама се надграждаше с нови версии.Сега е мисля 3.6.

Редактирано от dancho730616 (преглед на промените)

Здравейте!От къде ми се появи това чудовище и как да го махна?

Публикувано изображение

И вторият ми въпрос е:къде е плюсченцето за отваряне на нов подпрозорец и как да си го върна на мястото му?

Публикувано изображение

Десен клик > Настройване - с влачене го хвърляш в отворилия се прозорец.

Десен клик > Настройване - с влачене го хвърляш в отворилия се прозорец.

Не става.

P.S.Ето какво се отваря като меню с десен бутон на самото нещо (не го знам какво е):

Публикувано изображение

И след като го снимах ...:

Публикувано изображение

Редактирано от antei225 (преглед на промените)

Това, което написах става, ако искаш да махнеш бутона за отваряне на нов подпрозорец.Явно обаче съм разбрал погрешно кой + искаш да махнеш. Този жълтия не ми е познат и ми се струва, че си инсталирал нещо, което е причината да го има.

Здравейте!От къде ми се появи това чудовище и как да го махна?

Премахни през Tools - Add-ons

Коя е тази версия на Firefox ?

Точно така, тоя жълтия плюс не би трябвало да е там, сигурно е от някой инсталиран add on.Плюса за нов таб(ако имаш това в предвид) е вдясно до табовете,където си беше и преди.

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

Това, което написах става, ако искаш да махнеш бутона за отваряне на нов подпрозорец.Явно обаче съм разбрал погрешно кой + искаш да махнеш. Този жълтия не ми е познат и ми се струва, че си инсталирал нещо, което е причината да го има.

Така,както е на снимката "+",аз го написах и оградих в червено кръгче.Точно него си го искам да си е там,но не мога да видя от къде да го изкарам.Пробвах с двоен клик на мишката на неговото място и става.

Премахни през Tools - Add-ons

Коя е тази версия на Firefox ?

Опитах,но не му знам името и не знам този аддонс как и кога ми се е инсталирал.А "Музила"-та си я надградих до 4.0

P.S.Уф-ффффф!!!Махнах го!Огромно благодаря за съвета! :P Сега остава да си намеря и плюсченцето,за да не отварям с двоен клик нов подпрозорец,а да си е така както си бях свикнал.

Редактирано от antei225 (преглед на промените)

Десен клик върху празно място около табовете > Настройване > в отворилия се прозорец намираш бутона "нов подпрозорец" с влачене го пускаш върху лентата. Ако не можеш да го намериш във въпросния прозорец, в долната му дясна част има бутон "Стандартни настройки" - натискаш него, за да се върне във "фабричен вид".

Десен клик върху празно място около табовете > Настройване > в отворилия се прозорец намираш бутона "нов подпрозорец" с влачене го пускаш върху лентата. Ако не можеш да го намериш във въпросния прозорец, в долната му дясна част има бутон "Стандартни настройки" - натискаш него, за да се върне във "фабричен вид".

И ... гутоу! :DБлагодаря ти!!!Най-сетне стана това,което исках!

Как да махна разрешение за искане да отидите на друга страница в Firefox? На нормална тема съм?

това е

Ами ако правилно съм те разбрал отиди на Инструменти->Настройки->Разширени - избери „Общи“ в полето „Достъпност“ и махни отметката на „Предупреждение, когато сайтове се опитват да пренасочат или презаредят страницата“. После натисни бутона „Добре“.

Това е с 1 ТАБ (повтарям 1 tab)

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.