Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Някой може ли да ми каже защо понякога при скролиране в  някой сайт, същия ми се отваря в нов прозорец? Много е досадно!!!

С последната официална версия на Мозилата съм.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Ще бъда благодарен ако се решиш да ми цитираш къде точно пише че се замразява проекта на въпросния сайт.

и За да бъдем 100% коректни http://www.google.com/search?q=firefox+64+bit+project+freezed+by+mozilla&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=

ето това изкарва Гугъла а на самия сайт който съм посочил няма такива писания. Или поне аз не успях да намеря. Колкото и странно да звучи лично при мен тази версия на програмата се държи добре не крашва няма генерални проблеми и работи доста бързо. Дори бих казал че се справя по добре от Waterfox чийто екип още не може да компилира адекватна 17та версия на програмата. То скоро ще се появи 18та стабилна версия я тия още не могат да се справят със 17ката. Работата лично на мен ми се струва доста мъглява. Palemoon го замразиха и него като проект и както е тръгнала работата май ще има цялостно преориентиране към Fedora или Mint Linux...

И без това ги имам и 2те ОС на виртуални машини и мога да кажа че Cinnamon интерфейса със неговите разширения, по нищо не отстъпва нито на 7 и 8 дори се държи доста по добре от тях във някои отношения.

Но за да не влизам във прекомерен офтопик по темата ще чакам развитие по  един от малкото интересни проблеми, които ме касаят за Минт и са заложни във съответната тема.

проекта не е на въпросния сайт а е на mozilla foundation а сайта е просто mirror на фтп-то (доб: даже и мирър не е, щото билда им е стар - или поне зип-а)

ето ти цялата дискусия:  Turning off win64 builds, която в момента е на никъде

ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/nightly/latest-mozilla-central/ - ето ти и оригиналното фтп

в директория nightly могат да се намерят и поддиректории latest-ux (само/основно графични промени) и latest-elm (windows 8 metro app)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

проекта не е на въпросния сайт а е на mozilla foundation а сайта е просто mirror на фтп-то (доб: даже и мирър не е, щото билда им е стар - или поне зип-а)

ето ти цялата дискусия:  Turning off win64 builds, която в момента е на никъде

ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/nightly/latest-mozilla-central/ - ето ти и оригиналното фтп

в директория nightly могат да се намерят и поддиректории latest-ux (само/основно графични промени) и latest-elm (windows 8 metro app)

Странно как прокета е замразен само за Уиндоус? Ето че си намерих още една причина да премина към Федора или УСУ...

както казах, в момента решението е "до никъде" т.е. всеки момент могат или да ме прехвърлят на х86, или да спрат да правят нови билдове

waterfox не ползвам (а и той си има отделна тема), но бих го препоръчал на средностатистическия потребител който иска да тества х64

а относно х64 при UNIX и при Win - темата е твърде дълга, за да я обсъждаме тук - факт е че за win няма стабилна х64, а за Linux има

Добър вечер!

Кажете ми с каква програма или плъгин мога да извадя всички имена и пароли от лисицата като ги съхраня в notepad файл?

Добър вечер!

Кажете ми с каква програма или плъгин мога да извадя всички имена и пароли от лисицата като ги съхраня в notepad файл?

http://www.nirsoft.net/utils/passwordfox.html

или от самата Mozilla => Options = Security => Saved Password (но ако има Master Password няма да можеш толкова лесно).

Дора вечер,

имам 1 много гаден проблем с мозила.Подозирам,че е някоя от добавките ,които съм инсталирал.Проблема е ,че след като стартирам ФФ с около 10-15 таба,заетата рам от 8налични ГБ е около2,2ГБ.Но ако не спирам браузера заетата рам непрекъснато расте,докато не ми остане свободна около 200-300мб и компа почне да лагва.А в същото време в таск мениджъра фф заема 230мб WTF!?! Също и процесора пердаши на 100%! От време на време спадат процентите, а друг път са 50 ,понякога са си нормални и т.н.

Сега,предполагам,че процесора се бичи от нещо друго-не знам,но за рамтта съм сигурен,че е добавка или самата ФФ.Защото като спра браузера,след минута-две ,спада до нормалното,ако не,спирам "process three" и спада.

Синхронизирал ФФ със лаптопа ми и ми е абсолютно същият браузер ,настройки и други -абсолютно копие ,направено с FEBE.Там положението с рамта е същото 8ГБ пълни само от 10таба.Проца се държи нормално.Как мога да разбера коя от добавките прави мизерията?Не мога да ги изключвам 1 по 1 ,защото процеса с запълването е няколко часа и ще ми трябва 1 седмица да се занимавам.

Публикувано изображение

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

това процесите от всички "потребители" ли са? (отметката долу в task manager-а) защото май не виждаш всички процеси

няма как фф да репортва едни данни а да са други

И в кой сайт има покачване на CPU използването от страна на Mozilla. В момента при пубкликуване на коментари в някои теми в калдейта и на мен ми стига до 50% и забива, но това си е бъг на IPBoard, не на Mozilla или на сайта като цяло. А дали е от добавките пробвай за заредиш браузъра с опцията Restart with add-ons disabled и виж дали има промяна...можеш да почистиш и с JRT.exe и с Adwcleaner за гадинки...или просто преинсталирай Мозилата (като изтриеш и повредния профил в %appdata%/local и %appdata%/roaming). Пробвай да компресираш и sqlite с CCleaner или със SpeedyFox и пробвай някои от последните билдове - 18 бета 4 например. Поздрави!

това процесите от всички "потребители" ли са? (отметката долу в task manager-а) защото май не виждаш всички процеси

няма как фф да репортва едни данни а да са други

Eто шот и от лаптопа с чисто нова инсталация.Ако изчакам още,ще запълни всичката рам!

Публикувано изображение

Ми на мен в момента ми взема 500к при 5 таба...но едва 45% от наличната рам, защото съм с 4 GB. Напълно нормално си е...Освен да опиташ с друг браузър...

И оууу имаш близо 100 процеса....аз имам 43. :)

кой от кой по-забавни и интересни...

кой от кой по-забавни и интересни...

Кои са то толкоз интересни :D ?

Ми на мен в момента ми взема 500к при 5 таба...но едва 45% от наличната рам, защото съм с 4 GB. Напълно нормално си е...Освен да опиташ с друг браузър...

И оууу имаш близо 100 процеса....аз имам 43. :)

Извинявай че те цитирам.

Към автора, може да се използват и оптимизации за Мозила. И те малко или много помагат.

Ето при мен след подобна оптимизация. При положение, че са отворени пет таба и във последният има и пуснат флаш плеар:

http://prikachi.com/images.php?images/361/5641361A.jpg

Извинявай че те цитирам.

Към автора, може да се използват и оптимизации за Мозила. И те малко или много помагат.

Ето при мен след подобна оптимизация. При положение, че са отворени пет таба и във последният има и пуснат флаш плеар:

http://prikachi.com/images.php?images/361/5641361A.jpg

А защо мислиш, че аз не съм правил оптимизации за Лиско? Просто малко или много са временни. За мен е много по-важно да е стабилен и да не ми крашва, от колкото колко РАМ ще глътне. Карам с 4 GB от 2007 и вече 5 години ми е стигала за всичко и никога не съм превишавл използването и над 50% досега. :) А и да го превиша, тя е затова.

Според мен не е до оптимизацията - важно е колко плъгина имаш, какви са настройките им и тези на Лиско и от колко време не си рестартирал машината си и т.н. Моя е перманентно включен в повечето случаи. След рестарт и след CCleaner, SpeedyFox и т.н. потреблението в пъти намалява. Важно е и от кога не си рестартирал и процеса на лиско...Аз почти не затварям Мозилата...нормално е да има такъв апетит. Ако затварям процеса всеки път като приключа съм забелязвал, че има разлика също...но иначе не вярвам на адд-они от сорта на Memory Fox... :)

А защо мислиш, че аз не съм правил оптимизации за Лиско? Просто малко или много са временни. За мен е много по-важно да е стабилен и да не ми крашва, от колкото колко РАМ ще глътне. Карам с 4 GB от 2007 и вече 5 години ми е стигала за всичко и никога не съм превишавл използването и над 50% досега. :) А и да го превиша, тя е затова.

Според мен не е до оптимизацията - важно е колко плъгина имаш, какви са настройките им и тези на Лиско и от колко време не си рестартирал машината си и т.н. Моя е перманентно включен в повечето случаи. След рестарт и след CCleaner, SpeedyFox и т.н. потреблението в пъти намалява. Важно е и от кога не си рестартирал и процеса на лиско...Аз почти не затварям Мозилата...нормално е да има такъв апетит. Ако затварям процеса всеки път като приключа съм забелязвал, че има разлика също...но иначе не вярвам на адд-они от сорта на Memory Fox... :)

Аз за това се извиних че те цитирам. Знаех си че ще ме разбереш погрешно.

Просто исках да насоча мисленето на автора към някои неща, които може и да са му във полза.

Прекаляването с добавки и теми определено бави Лиско. Аз съм на принципа: стандартна тема + минимум добавки

Прекаляването с добавки и теми определено бави Лиско. Аз съм на принципа: стандартна тема + минимум добавки

Да и аз съм фен на този принцип, но обичам и баланса - добавки които ми вършат работата и улесняват сърфирането + темичка за настроение покрай Kоледа...ресурсите за момента не са чак такъв проблем при поддържан Windows. :)

http://i.imgur.com/LhlNh.jpg

http://i.imgur.com/41X7o.jpg

http://i.imgur.com/TTwGU.jpg

A някой да каже какво нередно има в процесите ми,че като ги споменавате ме заинтригувахте.По принцип държа уиндоуса и мозила  чисти от ненужни боклучета и добавки.Макар ,че добавките не са ми малко,но ми трябват.

Няма нередно, просто има излишни процеси във фонов режим (но това е субективно и зависи за какво използваш компютъра)...

Аз лично бих спрял индексирането, бих деинсталирал PerfectDisk и т.н.

На снимката ти обаче не се виждат всички процеси.

Така е при мен:

http://i.imgur.com/qxKck.png

Важното е дали плъгините са активни или пасивни, тоест дали винаги работят във фонов режим или се активират само, когато ги стартираш.

Можеш да имаш много пасивни плъгини, и това да не ти спъва браузъра, но когато го затрупаш с добавки, които работят постоянно във фонов режим, то тогава става лошо.

Ако искате да видите как се разпределя паметта на лисицата, можете да го направите от about:memory страницата.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Добре е да се настрои да не ги инсталира автоматично:

Във Firefox, за да се забрани скритото инсталиране на разширения чрез системния регистър на Windows, в лентата за навигация трябва да се изпише about :config, след което в стойността настройката plugin.scan.plid.all да бъде променена на false.

http://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%92-Chromium-%D0%B8-Chrome-25-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7-75509.html

Едит:

Всъщност опцията в мозила - plugin.scan.plid.all не е добре да се забранява, защото забранява Adobe Flash и SilverLight...Мозила си има опция за предупреждение, ако даден сайт се опита да иинсталира плъгин без предупреждение:

http://i.imgur.com/hS7mE.png

Aз имам доста адони,но тези които не ползвам постоянно ги държа изключени.Мисля,че така не товарят.Когато ми потрябва примерно downloadHelper включвам ,тегля и изключвам.Няма смисъл да ми бръмчи постоянно,тъй като не тегля видео нонстоп.

Аз моите ги държа винаги включени, защото рядко рестартирам лисицата...а така за тяхното включване/изключване се изисква рестарт на браузъра...Не се знае, кога ще ми хареса нещо за download и т.н. докато сърфирам...но пък и затова съм подбрал минималния за мен брой плъгини, които считам от най-голямо значение без излишни гъзарлъци (освен като изключим темичката за Коледа де).

Важно е освен да се компресира размера на Sqlite базата данни, да се почистват файловете prefs.js и подобни от ненужните редове (доста адони остават там данни след деинсталирането им)...може да има и corrupted files...ако има такива е най-добре да се изтрият...и като крайна мярка вече може да се опита с нов профил на Мозилата. :)

А иначе помисли и кои програми и услуги не използваш за да намалиш тези 94 процеса в Task Manager-a...Махни от старт по-ненужните процеси, а за услугите, които не използваш можеш да избереш Manual. :)

Важно е освен да се компресира размера на Sqlite базата данни, да се почистват файловете prefs.js и подобни от ненужните редове (доста адони остават там данни след деинсталирането им)...

Tова упражнение как се прави?

Махни от старт по-ненужните процеси

С това имаш в предвид да махам от run>msconfig>startup ли?Защото там почиствам редовно.

а за услугите, които не използваш можеш да избереш Manual.

Това от тук ли се прави?

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.