Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Това което е показано не оправя проблема.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това което е показано не оправя проблема.

Ще можеш ли да влезеш във about:config на Мозилата. И след това във лентата на филтриране постави това:

browser.urlbar.autoFill

Това което излезе виж дали е на true.

Това което излезе виж дали е на true.

Да, на true е.Явно така ще карам.Не ми пречи, просто ми беше интересно дали така трябва да е.Благодаря на отзовалите се.

Да, на true е.Явно така ще карам.Не ми пречи, просто ми беше интересно дали така трябва да е.Благодаря на отзовалите се.

Нещо за което се сещам. Не съм много сигурен. Но можеш ли да видиш дали и то е на true:

browser.urlbar.autocomplete.enabled

ако ни отговориш как се слага по-новата 10-а върху по-старата 11-а версия, току виж някой ти казал защо не става

Публикувано изображение

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

П.П. Предполагам (не го ползвам), че Google Toolbar има подръжката на последната версия на Google Chrome.

ieenso сигурен ли си в това? И ако да би ли хвърлил малко повече светлина по-този въпрос?

колко повече светлина? chrome е google toolbar с добавен браузър и тук-там още нещо линкът даден от колегата, по-горе, подробно описва къде са вмъкнати съответни функции и как да се използват

От няколко дена при десен клик в прозорец на FFox ми излиза следното предълго и нефункционално меню (тук даже не е цялото, че не се побира в дисплея):

Публикувано изображение

Както се вижда то излиза и при празна страница, а излиза и в SafeMode на браузъра. Какво да направя за да се върна към някакво "стандартно" меню - не такова претрупано. Освен това като избера от това меню, което е в момента, стартиране на връзката в нов подпрозорец, и нищо не става- а преди така отварях връзки.

P.S. Преинсталирах Мозилата (запазвайки старите настройки - имам предвид инсталираните добавки и запаметените адреси) и менюто се оправи - и вече няма меню в празна страница

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Мога ли да настроя браузера така,че при стартиране да ми зарежда топ сайтовете от фокс таб?Ето ще покажа точно кое,за по нагледно!

Публикувано изображение

Мозилката ми яде всичката рам !

От време на време нещо откача и запълва всичката рам.Принципно с 5 таба ми седи на 1200-1500мб ,но като откчачи пълни до дупка.Като я спра връща 50-100мб,но продължава да си стои заета рамта ,докато не спра процесаи чак огава нормализира.Аcer 5750 win7 x64,firefox 15.0.1 ето шотче:

Публикувано изображение

чакай са, едно е мегабайт друго е килобайт (пък били те и стотици хиляди)

аз проблем в използването на 160-170 МЕГАбайта памет под 64 битов уиндоус не виждам уиндоус, още повече от 32 битова апп

тестовите нативни 64-ки ядат почти двойно в слабо натоварено състояние

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Пробвай без добавки, адони и т.н. Сложи и 16 beta 6 за проба. Удари един CCleaner с опцията за оптимизация на базата с данни (Compact Database). Друг вариант е да я деинсталираш, да изтриеш папките: C:UsersB-boyAppDataLocalMozilla C:UsersB-boyAppDataRoamingMozilla C:Program Files (x86)Mozilla Firefox C:ProgramDataMozilla и да я инсталираш наново.

Аз бях върнала Mozilla Firefox 9.0.1 заради това , че не ми вървеше видеото на по-новите версии , но сега пак спря да ми върви и на тази версия . Опитах да изтегля 10 , 11 , 12 дори и 15 версия , но изтеглям , и когато натискам за инсталиране ми излиза надпис : За да продължи инсталирането трябва да затворите Firefox ? ..Въпроса ми е - Какво да затворя , като всичко е затворено ? Някой знае ли защо ми излиза това и какво да направя , също и дайте линк за мозила на бг. с надеждна версия да ми върви видеото .

Редактирано от merimeri (преглед на промените)

Аз бях върнала Mozilla Firefox 9.0.1 заради това , че не ми вървеше видеото на по-новите версии , но сега пак спря да ми върви и на тази версия . Опитах да изтегля 10 , 11 , 12 дори и 15 версия , но изтеглям , и когато натискам за инсталиране ми излиза надпис : За да продължи инсталирането трябва да затворите Firefox ? ..Въпроса ми е - Какво да затворя , като всичко е затворено ? Някой знае ли защо ми излиза това и какво да направя , също и дайте линк за мозила на бг. с надежна версия да ми върви видеото .

Какво да ти кажа.Аз имам седмица и използвам последнаста версия на мозила, и нямам проблем. На виртуалната машина имам ХР и съм със 3 версия на мозила и пак нямам проблем.Предлагам ти да деинсталираш мозилата и след това да изтриеш всичко свързано със мозила във appdata и тогава да си инсталираш която и да е версия.

Само да ти предложа добра версия:

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=821

На мен ми взима по 220 мб, максимум 250 качва при няколко таба. Пак по-добре от хром, който направо си качва 1 гб при няколко таба.

Предлагам ти да деинсталираш мозилата и след това да изтриеш всичко свързано със мозила във appdata и тогава да си инсталираш която и да е версия.

И това не става , като натисна за деинсталиране пак излиза този надпис - Затворете Firefox ..... а вс. е затворено . ?

И това не става , като натисна за деинсталиране пак излиза този надпис - Затворете Firefox ..... а вс. е затворено . ?

Ще трябва да убиеш процеса във диспечера на задачите на Windows.

Ще трябва да убиеш процеса във диспечера на задачите на Windows.

:huh: С пушка ли ... то сега трябва и да ми го обясняяя-ва-аш ..... :doh:

:huh: С пушка ли ... то сега трябва и да ми го обясняяя-ва-аш ..... :doh:

Има и хуманен начин ;) Стартирате Task Маnager-а (комбинация Ctrl + Shift + Esc) и след това избирате втория таб Processes и търсите процеса, който искате да спрете-в случая е Firefox.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Когато отварям нов подпрозорец той е със страницата mystart.incredibar.com/mb139?a=6R8CiaqDsC&loc=FF_NT това забавя браузъра и ме отвежда до нещо ненужно. Има ли как да се направи така, че да се отваря google.com или празен прозорец? Началната ми страница си e google ровичках други неща, но не се получи. Firefoxa е с най-новата версия.

2.Проблемния за всички flash player.

Публикувано изображение

Знам, че товари много и е над всички граници, но ако има как да се облекчи и всичко да си върви по гладко и също така пълноценно?

1.Това е toolbar, който си инсталирал така че го деинсталирай от програмите 2. Има го и като притурка в мозилата, забрани го или го деинсталирай и от там ако продължава да се появява. 3.Влез в настройките на Мозила и избери като стартираща страница да ти зарежда Google.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.