Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Трябва да се забрани защитният режим на флаша за мозила!

Следвайте инструкциите от този пост!

Благодаря ви .

Върнах се на Mozilla Firefox 9.0.1 и видеото си тръгна .

Паролите не ми изчезнаха ba4o_kiro64.

Редактирано от merimeri (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвах на виртуална машина една програмка (Adware) - Pic Pick. Заедно с инсталирането на програмата се получава доста неприятен проблем, прехвърляне (редирект) на браузърите през dealbd.mystart.com. Пробпемът се решава лесно, поне за IE и Firefox.

За Firefox:

about:config

и Enter

После сe въвежда с Copy/paste:

keyword.url

И се замества (след двойно щракване на Enter String Value) с ето тази стойност:

http://www.google.com.my/search?q=
Това решава проблема...

Много благодаря за тази информация!

Не само keyword.ur, но и на още няколко места направих замени и "о,чудо..." тази гадост изчезна. Днес загубих доста часове в борбата с нея.

Затова, още веднъж - Благодаря!

Здравейте, имам въпрос за браузера, значи интересува ме след като съм задал за някой сайт да запомни потребителско име и парола, как после мога да ги премахна, защото при стартиране на дадения сайт, формите за попълване винаги съдържат веднъж зададените име и парола. За да бъде по- ясно става дума за abv.bg запомнил съм една от пощите и винаги като стартирам сайта, полетата са попълнени със запаметените име и парола. Къде от настройките на браузера да ги премахна.?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Здравейте, имам въпрос за браузера, значи интересува ме след като съм задал за някой сайт да запомни потребителско име и парола, как после мога да ги премахна, защото при стартиране на дадения сайт, формите за попълване винаги съдържат веднъж зададените име и парола. За да бъде по- ясно става дума за abv.bg запомнил съм една от пощите и винаги като стартирам сайта, полетата са попълнени със запаметените име и парола. Къде от настройките на браузера да ги премахна.?Прилагам и снимка.

Tools->Options->Security->Saved Password

И не можа ли малко да я отрежеш тази снимка

Мерси, реших въпроса, махам снимката защото не мога да я отрежа, този Paint, е кофти програма.

Тия мерцедеси са много гадни коли, не е проблемът, че аз не мога да ги карам.

Хитро....много хитро...:)

Аз да ви попитам - има ли еквивалент на добавката abv уведомител, само че за gmail? Благодаря.

Здравейте искам да попитам следното: Преди като бях на Windows XP, бях с mozilla firefox 3.6 и когато имах много отворени табове и затварях прозореца ме питаше дали желая да ги отвори на ново всичките ми табове следващия път като пусна Firefox. Но като минах на Windows 7 реших да пробвам най-новата версия (тогава беше 8.0) и тази опция вече я нямаше. Възможно ли е да го направя това и в най-новата версия?

Здравейте искам да попитам следното:

Преди като бях на Windows XP, бях с mozilla firefox 3.6 и когато имах много отворени табове и затварях прозореца ме питаше дали желая да ги отвори на ново всичките ми табове следващия път като пусна Firefox. Но като минах на Windows 7 реших да пробвам най-новата версия (тогава беше 8.0) и тази опция вече я нямаше. Възможно ли е да го направя това и в най-новата версия?

Когато отворите firefox долу в дясно на полето на броузера има бутон Restore Sessions

Проблемите са често срещани и по двете причини . И от последните версии на ФлашПлеъра и от последните версии на Мозила. За това си има златно правило - докато не докаже във времето (поне година ) че една версия независимо за какъв софтуер става въпрос работи без бъгове и крашове да се използват по стари такива . И без това по правило новите версии се различават от малко по-старите твърде малко и той най вече от визуален стил и тук там по някоя нова функция с недоказана функционалност . Моя конкретен съвет към автора на темата е да си преинсталира Мозила като използва по стара версия ( но като преди това премахне изцяло съществуващата ) ,да премахне последната версия на ФлашПлаъера ,тази версия 11.3 вече създаде безброй проблеми . След инсталацията на Мозила да не слага никакви плеъри да си пусне просто клипче и самата Мозила ще го свърже с Adobe ,но както ще забележи и сам там ще е версия 10 . Нека си я изтегли но без тия дивотии другите McAfee и т.н . Да я инсталира като преди това затвори браузъра след изтеглянето .Като стартира браузъра отново и влезе в сайтовете за видео споделяне ще си се радва на клипчетата и всичко . Да вметна само че и последната версия на ActiveX също често довежда до крашове Мозила.

Не разбирам какво те кара да задаваш този въпрос . Както съм писал по-горе,, никога не се използва една нова версия веднага след излизането и, просто защото е излязла . Конкретно по твоята проблематика това нещо се доказа по всевъзможен начин при въпросния Flash Player на Adobe . От както е излязла и се инсталира по компютри последната 11.3(за сега ) версия от тогава се почнаха и тези безкрайни проблеми . В момента в който човека се върне към по-старата и проблемите спират .Това е та когато и да излезе нова версия ,нейната безпроблемна (или проблемна ) работа ще се установи след няколко месеца поне . Лека вечер .

питам защото в другата версия на флаш плеър сигурно ще оправят проблема с гледането на клипове с мозила

Редактирано от без име (преглед на промените)

Като влезеш във някой сайт кликни веднъж отстрани и ще предотвратиш забиването!

При мене поне този номер работи!!!

Като попитах във Туитър от екипа на Мозила ме препратиха на тази страница:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/flash-113-crashes

Редактирано от syneidesys (преглед на промените)

Отговора който са дали в Туитър мисля че тук в сайта беше даван вече 100 -кратно . Инструкциите тук вече бях дадени за N-ти път . По повод питането на автора за това кога щяла да излезе новата версия която евентуално да оправела нещата - ще излезе едва тогава когато се опитат с различни модификации на 11.3 да оправят положението . Останалото можем само да гадаем . Простичко казано "Искаш да гледаш клипове - използваш 10.3 " -поне за сега е така .

Здравейте , значи проблема е следния , че когато търся от търсачката на Mozilla-та не ми търси , а от търсачката на Google ми търси ! Бих помолил който знае решение на проблема да ми помогне ! Благодаря предварително !

Днес изкара поредната версия 14.01 и най-вероятно е от това, макар че аз този проблем го нямам. При мен пък адоните не работят, не се инсталира нито един адон от страницата им. Иначе малко от промените в новата версия: The browser’s default search engine Google Search has been switched to HTTPs connections to improve privacy and security while searching. Mac OS X Lion users get full screen support for their operating system, and the browser address bar is now auto-completing typed urls. Lastly, a new click-to-play feature to disable plugin contents on page load and activate them with a click later on. The feature is disabled by default and needs to be enabled in the browser’s about:config preference listing. Enter about:config into the address bar of the browser and hit enter. Accept the warning if it is displayed and filter for the term plugins.click_to_play. Double-click it to set its value to true to enable the click-to-play feature in Firefox. Plugins are then displayed as a gray area on the screen with a call to action (Click here to activate plugins.).

Извинявам се ако го има задаван тоя въпрос,но прегледах някои страници и не видях.Става дума за опцията fox tab дали има някакви ограничения или аз не мога да го настроя както трябва ,успявам да стигна до 35 сайта -5 реда 7 колони.Може ли да се направи да могат повече сайтове да са на страницата и защо като натисна edit top saites единия ред ми изчезва остават само 28 линка?

• 3 седмици по-късно...

Добър ден ! Как да настроя, скролването с тъчпада да е възможно незавизимо от местоположението на курсора ? Това го прави само при мозилата, курсора трябва да е в дясната (или долната) част на екрана, за да мога да скролвам......

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

това пък какво общо има с продукта на мозилла? ако тъчпада си има зона за скрол не го бърка къде е курсора във firefox

това пък какво общо има с продукта на мозилла?

ако тъчпада си има зона за скрол не го бърка къде е курсора във firefox

Така е прав си, но навсякъде другаде и във всички други браузъри си работи напълно нормално, скролвам всичко е ок, днес сложих мозилата, защото чух добри отзиви за 14 версия, но излезе този интересен проблем.......

Зоната на тъчпада си работи, но за да скролна в мозилата, курсора трябва да е в долната или дясната част на екрана....

И за мен е много странно, защо се получава само при мозила :no-no:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.