Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Здравейте, имам въпрос- нормално ли скролването в някои сайтове (в това число и Калдейта) да насича,,,ама не просто да насича ами направо като скролна по-бързо да забива за няколко секунди...?! Системата ми не мисля, че е толкова слаба, че да се затрудни с това - двуядрен атлон 5000 на 2,8 GHz, 2 GB RAM 800 MHz. Хрумна ми един ден да видя до колко се товари процeсора докато скролвам в началната страница на Kladata- около 50% натовареност за двете ядра общо, но ми направи впечатление, че второто ядро се товари значително повече(видимо към 80-90%)... Използвам Firefox 12, но проблема го имам още от отдавна (от версия 4 мисля че)... Наскоро си взех ново видео (HD 6750), с цел да пусна хардуерното ускорение... е пуснах го и пак същото( в about:support гледах всичко е на true), но сега повече мисля защо лисицата не се възползва напълно от процесора ми? Не ми се вярва Firefox все още да не поддържа многоядрени процесори... ОС: Windows 7 32bit Имам две добавки, но съм пробвал и без тях - DownloadHelper и AdBlock

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте имам нужда от помощ с мозилата. До днес вечерта всичко си беше наред но преди 2-3 часа нещо й стана. Влизам си в самия браузер и пиша някакъв адрес да речем гугал и в самата търсачка клавиатурата ми не работи . А когато се опитам да отварям нов прозорец с плюсчето забива и изобщо не ме пуска . Трих мозилата теглих я пак какво ли не направих но все същото .

Здравейте имам нужда от помощ с мозилата. До днес вечерта всичко си беше наред но преди 2-3 часа нещо й стана. Влизам си в самия браузер и пиша някакъв адрес да речем гугал и в самата търсачка клавиатурата ми не работи . А когато се опитам да отварям нов прозорец с плюсчето забива и изобщо не ме пуска . Трих мозилата теглих я пак какво ли не направих но все същото .

пробвайте да си създадете нов профил и опитайте тези неща с него

Аз също днес обнових с последната версия 12.0 и се получи същата работа.Отваря всичко много бавно,забива...така че това е някакъв проблем с версията.Ще инсталирам старата да пробвам и ще пиша след това.

Тази 12.0 версия на Mozilla при деинсталацията ми поиска рестарт на компютъра.До сега не беше необходимо това!Върнах предишната 11.0 и отново си работи както си беше,бързо без никакви проблеми.

При мен пък няколко дни няма никакъв проблем нито с Mozilla 12, нито с Mozilla 13 beta 2. По-скоро открих бъг в Adobe Flash Player 11.3 beta => https://bugbase.adobe.com/index.cfm?event=bug&id=3180533 :)

Проблемът беше че клавиатурата и мишката не работят когато самият браузер е отворен. В google chrome всички си е идеално. Оправи се за 15 минути и заби пак. Изтрих я отвсякъде теглих на ново и инстрарих и сега пак е наред от 2 часа някъде. Но ми е интересно от къде дойде този проблем .

Някой да сподели нещо относно моята дилема със подскачащите сайтове - или никой няма представа защо се слчува това. Става и при мозила с добавки както и при таква без добавки.

Ето сайт във който всичко в дясно подскача.

http://cynology.blog.../blog-post.html

При мен не подскача,а се отваря съвсем бързо и нормално....и с Моция и с Гугъл хром!

При мен не подскача,а се отваря съвсем бързо и нормално....и с Моция и с Гугъл хром!

При мен подскача при мозилата - както написах и със и без добавки резултата със последна версия под 7х64 е точно този. Рекламите от страни мигат като луди.

сега дефинирайте и "подскача" и "Рекламите от страни мигат" току виж се сетим аз реклами не виждам, даже и с IE

сега дефинирайте и "подскача" и "Рекламите от страни мигат" току виж се сетим

аз реклами не виждам, даже и с IE

Tака не знам дали е реклама или IFrame но със сигурност трябва да са фиксирани а те мигат като луди. Самите елементи които "подскачат" трябва да са статични. През Опера са статични а през Лисугера не е така. Това не го смятам за нормално.

Това е под Firefox Публикувано изображение

А това е под Opera Публикувано изображение

Всъщност логото трябва да бъде такова като под опера, но Firefox-a го е променил и след като изчистих кеша отново стои така..

При мене също няма проблем с мозила 12 на въпросния сайт.

Което е под Firefox ли? Ако е то, не съм го правил аз. Както казах по-горе логото трябва да бъде като на втората картинка.

Редактирано от Styl3r_ (преглед на промените)

На мен ми се струва, че това са две изображения, наложени едно върху друго и под Fx се случва така, че горното явно е блокирано - виж за това, ако ползваш AdBlock или подобна програма/разширение. Може ли линк към сайта да погледна и аз?

Как да предотвратя товаренето на процесора и паметта на този браузър? И според вас Chrome ли да ползвам или Firefox :huh:

Как да предотвратя товаренето на процесора и паметта на този браузър?

И според вас Chrome ли да ползвам или Firefox :huh:

Moже да пробваш с https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/memory-fox/

Хром е по-натоварващ от Мозилата, относо рам паметта е номер 1

На по-предните страници бях писал за товаренето на процесора при браузване, но не получих мнение по-въпроса :

Здравейте, имам въпрос- нормално ли скролването в някои сайтове (в това число и Калдейта) да насича,,,ама не просто да насича ами направо като скролна по-бързо да забива за няколко секунди...?!

Системата ми не мисля, че е толкова слаба, че да се затрудни с това - двуядрен атлон 5000 на 2,8 GHz, 2 GB RAM 800 MHz.

Хрумна ми един ден да видя до колко се товари процeсора докато скролвам в началната страница на Kladata- около 50% натовареност за двете ядра общо, но ми направи впечатление, че второто ядро се товари значително повече(видимо към 80-90%)...

Използвам Firefox 12, но проблема го имам още от отдавна (от версия 4 мисля че)...

Наскоро си взех ново видео (HD 6750), с цел да пусна хардуерното ускорение... е пуснах го и пак същото( в about:support гледах всичко е на true), но сега повече мисля защо лисицата не се възползва напълно от процесора ми? Не ми се вярва Firefox все още да не поддържа многоядрени процесори...

ОС: Windows 7 32bit

Имам две добавки, но съм пробвал и без тях - DownloadHelper и AdBlock

Какво мислите, нормално ли е двуядрен процесор да се товари толкова много...? или проблема е във FF...или пък в самите уеб страници...?!

Здравейте, аз нямам проблем с музилата, само леко неудобство. На предишната версия, като кликнех десен бутон на мишката върху някой линк, първата опция от горе на долу в падащия прозорец е Отвори в нов прозорец, а втората опция е Отвори в нов подпрозорец. Сега на най-новата версия е обратно. Вече няколко дни не мога да свикна и по навик кликам на втория линк и ми отваря все нов прозорец, вместо подпрозорец. Има ли начин да ги завъртя, за да са ми така, както съм свикнала?

отваряйте линковете със колелцето на мишката? така винаги се отварят в нов подпрозорец иначе можете да редактирате менютата с това: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/menu-editor/

отваряйте линковете със колелцето на мишката? така винаги се отварят в нов подпрозорец

иначе можете да редактирате менютата с това: https://addons.mozil...on/menu-editor/

Мноооооооого благодаря това със скрола на мишката не го знаех. Супер си :*

По едно време Back и forward бутоните имаха падащо меню(май във версия 4.0 беше още) и можеше да се избира дори до 10 страници назад.Има ли добавка с която да мога да го ползвам в новата версия?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.