Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Значи наистина съм късметлия, да тествам новия дизайн :D , още от сега мога да кажа че не ми харесва .....

Не изглеждаше много лошо, просто трябва да се свикне :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Търсете бъгове в уебпреводите на Mozilla

Всеки, който намери качествен бъг, ще бъде удостоен с имейл [email protected]. Ако бъгът е "велик", ще има и допълнителна награда

От 18 януари в продължение на цял месец екипът на "Мозила" (Mozilla) в България ще координира откриване на бъгове, грешки и смислови неточности в преводите на уебсайтовете на компанията.

Всеки ден над 500 хил. човека се докосват до локализирана информация на български, свързана по някакъв начин с мисията на Mozilla.

Идеята е престоят им в браузъра да стане по-приятен за тях.

Преводът на всички сайтове, включително на браузъра, е на доброволческа основа.

Какво трябва да се направи?

Посетете началната страница на българския превод на Firefox, разходете се из страниците и ги прочетете. Не е нужно да се ограничавайте и само с посочените страници.

Ако намерите някаква грешка или неточност, я докладвате в Bugzilla, като подробности за това къде и как точно да го направите можете да намерите тук.

Посетете началната страница на българския превод и на Thunderbird, разходете се из страниците и направете същото.

Краят на тази кампания е на 18 февруари.

Всеки, който намери качествен бъг, ще бъде удостоен с имейл [email protected]. Ако бъгът е "велик", ще има и допълнителна награда.

Желаещите да се включат в екипа по преводите, могат да пишат на адрес [email protected]. Те могат да се свържат и чрез #balkans канала на IRC.Mozilla.org.

Напълно локализирани версии на 70 езика и Инфо от Калдата за кампанията

Редактирано от agr (преглед на промените)

Здравейте.Проблема е че не мога да влизам в определени (защитени саитове)като нпример в саита на НАП през Мозила.Въпреки техните указания за настройки-не се получава нищо?Знае ли някой какво още трябва да се направи??

Здравейте.Проблема е че не мога да влизам в определени (защитени саитове)като нпример в саита на НАП през Мозила.Въпреки техните указания за настройки-не се получава нищо?Знае ли някой какво още трябва да се направи??

какви грешки ви дава? пробвахте ли да направите нов профил на мозилата и да пробвате през него?

какви грешки ви дава? пробвахте ли да направите нов профил на мозилата и да пробвате през него?

То пък точно сега не им се отваря сайта.Иначе бих ви показъл какво ми изписва.Общо взето грешка няква изписва.Не съм правил нов профил на Мозилата?

То пък точно сега не им се отваря сайта.Иначе бих ви показъл какво ми изписва.Общо взето грешка няква изписва.Не съм правил нов профил на Мозилата?

Ами дайте да я видим тази грешка. Аз нали това искам от вас. Иначе кристалната ми топка е счупена!!!

То пък точно сега не им се отваря сайта.Иначе бих ви показъл какво ми изписва

Ще изчакам да си оправят сайта и ще кача пост!

Ето това ми излиза!!

И това направих.

post-210006-0-12775000-1327059135_thumb.

file_3372.pdf

Ето това ми излиза!!

И това направих.

Импортирайте сертификата си в мозила (ако го имате като файл). Или прочетете ръководството на вашия доставчик на удостоверителни услуги как да ползвате четеца на смарт карти от Мозила

Импортирайте сертификата си в мозила (ако го имате като файл). Или прочетете ръководството на вашия доставчик на удостоверителни услуги как да ползвате четеца на смарт карти от Мозила

Два фаила са.Копирх си ги през ИЕксплорера.Но малко не ми е ясно как да ги импортирам в Мозилата?:)

Два фаила са.Копирх си ги през ИЕксплорера.Но малко не ми е ясно как да ги импортирам в Мозилата? :)

Tools->Options->Advanced->Encryption->Vew Certificates->Import

Tools->Options->Advanced->Encryption->Vew Certificates->Import

Направих го,но без резултат . :ph34r:

Направих го,но без резултат . :ph34r:

проверете какви са тези сертификати, които сте импортнали, да не са само веригата от сертификати на НАП?

Тази грешка е понеже сте дали предходната година мозила да ползва self signed сертификат за влизане в този сайт , а сега 2012 той е подновен и мозилата ви казва че става разминаване ( не е точно обяснение , но долу горе да схванете идеята ) , оправя се като влезете options--> advanced --> viewe certificates --> servers --> и там си намирате inetdec.nra.bg:443 срещу него пише permanent , и му давате да delete , после зареждате сайта пак и ще ви излезе стандартния прозорец за потвърждаване на self signed сертификат.

Тази грешка е понеже сте дали предходната година мозила да ползва self signed сертификат за влизане в този сайт , а сега 2012 той е подновен и мозилата ви казва че става разминаване ( не е точно обяснение , но долу горе да схванете идеята ) , оправя се като влезете options--> advanced --> viewe certificates --> servers --> и там си намирате inetdec.nra.bg:443 срещу него пише permanent , и му давате да delete , после зареждате сайта пак и ще ви излезе стандартния прозорец за потвърждаване на self signed сертификат.

Благодаря на SnOOpeRa,получи се така :beer: Вече се отваря.

Помощ, какво става, че мозилката не иска да работи и трябва да се влиза през експлорер? Вирус ли, що ли? Бавен ли ви е на вас интернета? Извинявайте за истерията, ама тука станахме на Сибир със тоя сняг, мозилката не зарежда а аз ще си умра от скука! :(:no-no::ohmy::shock11:

ползвам мозила

може ли по някакъв начин да премахна рекламте

Инсталирай си добавките AdBlock Plus и No Script. Това значително ще ти намали нежеланото съдържание. След това ще трябва еднократно да кажеш на No Script за кои сайтове искаш да позволи скриптовете за да работят.

Някой намира ли начин да върне бутона за отиване напред ( Forward ) в новата десета лисица?

Четох, че са решили да го премахнат! Така мен лично много ме дразни, ту се скрива, ту се появява!

Въпроса е дали има начин да се върне ?

Той ще бъде "скрит" за тези които използват големи икони (large icons) Дясно щракване с мишката най-горе в title bar-а Настройване > поставяте отметка пред Малки икони. ОК

Здравейте, през последните два дни не мога да влизам във Фейсбук през Мозила. Като вляза в сайта, се появява само синята заглавна лента с полето за търсене, името ми и настройките на профила и сигурността. Каква може да е причината?

здравейте -моля за помощ за мозила.Използвам отдавна 2.0 версия защото съм свикнал с облика и най-вече че има голяма история на посетените страници(в сравнение с версии от 3.0 нагоре) но от 2-3 дни екрана в долната част се сви нагоре и по никакъв начин не успявам да го възстановя в предишното състояние!!! Дали някой не използва тази версия или да даде идея как да я оправя ? Ще съм благодарен и за историята -през 1-2 месеца като стартирам и изведнъж всичката история се изтрива и започвам да въвеждам много адреси които използвам (на настройки съм отбелязал да помни много дни). А сега и напомнянията за мейла на абв не се вижда отдолу-АБЕ ЧОВЕК КАТО СВИКНЕ....Мерси предварително на всеки за идеи !!!

Здравейте, през последните два дни не мога да влизам във Фейсбук през Мозила. Като вляза в сайта, се появява само синята заглавна лента с полето за търсене, името ми и настройките на профила и сигурността. Каква може да е причината?

случайно да използвате блокиращи добавки от сорта на AdBlock Plus/Element Hiding Helper и/или No Script? стартирайте "кума лиса" в safe mode" без добавки - http://support.mozilla.org/bg/kb/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%20%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC (http://support.mozilla.org/en-US/kb/Safe%20Mode - ако сте с по-нова версия) - и вижте дали пак зарежда само синята лента

здравейте -моля за помощ за мозила.Използвам отдавна 2.0 версия защото съм свикнал с облика и най-вече че има голяма история на посетените страници(в сравнение с версии от 3.0 нагоре) но от 2-3 дни екрана в долната част се сви нагоре и по никакъв начин не успявам да го възстановя в предишното състояние!!! Дали някой не използва тази версия или да даде идея как да я оправя ? Ще съм благодарен и за историята -през 1-2 месеца като стартирам и изведнъж всичката история се изтрива и започвам да въвеждам много адреси които използвам (на настройки съм отбелязал да помни много дни). А сега и напомнянията за мейла на абв не се вижда отдолу-АБЕ ЧОВЕК КАТО СВИКНЕ....Мерси предварително на всеки за идеи !!!

една снимчица как точно се е свил екрана? и е препоръчително да минете на по-нова версия. най-вече от гледна точка на сигурността Ви и поддръжката на сайтовете - има начини да се прехвърли и историята, както и да се увеличи периода на помнене на посетените сайтове, както и те да не се трият от почистващи програми и т.н., и т.н.....

Здравейте Незнам дали при всички е така,но до вчера при мен го нямаше това.Долу на старт менюто имам бърза връзка на Мозила,когато я стартирвах си се отваряше,а сега когато натисна 1,2,3,4 или колкото и да е пъти,ми отваря допълнителни връзки.Някой знае ли как да си стане както преди си беше оправих си го :)

Редактирано от flexit (преглед на промените)

Здравейте,имам инсталирани Firefox и Nightly.Как мога да ги ползвам едновременно ,като различни браузъри?Защото ако пусна първо Nightly и после опитам да пусна и Firefox,то вместо Firefox се пуска пак Nightly и съответно обратното.Пробвах по този начин ,но или не мога да вникна как точно се прави или не е актуален за последните версии.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.