Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Въпроса ми е следния как мога да напрява някакъв по лесен начин във Firefox за да превключвам tools-options-color-(Allow pages to choose their own colors instead of my selections above) нещо ката шорткът до тази отметка,за да не минавам през цялата тази последователност докато стигна до отметката. Не ме питайте защо ми трябва ,дълго е за обеснение

Редактирано от megaasteroid (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пряк път до точно определена настройка... мисля, че не.

Става, става. :wink12: Тъй като не си уточнил с коя версия си на Лисицата, като начало ще ти предложа да инсталираш тази добавка: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/ За повече инфо към нея: http://googlesystem.blogspot.com/2011/06/enable-google-toolbar-in-firefox-5.html Това служи за осигуряване на съвместимост между последните версии на Firefox и добавките (аддони). След като го направиш, инсталираш това: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/toolbar-buttons/ Следва: View - Toolbars - Customize. Намираш бутонче "Page Fonts" и го издърпваш на лентата (по твой вкус, може до бутона за начална страница, както и между адресната лента и лентата за търсене).

Здравейте, Инсталирах си JDK (6u3 версия) и всичко за момента е перфектно, но имам лек проблем с jre плъгина (или този, които трябва да ми зарежда java нещицата в браузъра). Firefox зарежда самият plugin. post-105970-0-78673700-1321614244_thumb. Но когато се опитам да подкарам plugin-a в screenr.com (за да видя дали работи) - сайта ми изкарва, че няма засечена Java и не може да ми изкара прозорчето, с което в последствие трябва да си запиша видео. Не ми е за записването или screenr - просто от там пробвах да видя дали работи. Ще бъда благодарен, ако някой каже как да го оправя, за да може да работи и в браузъра :whist: Поздрави, Г. Цветанов!

деинсталирайте напълно джава и оставете самия сайт да ви предложи да инсталирате плъгина (1.6u29) - чрез лентата в горния край на страницата иначе за спорта с 11.а1 х64 и джава 7u1 х64 няма никакви проблеми

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

С 7u1 е същата работа... Пък и аз инсталирах Java EE ;)

B-boy[styLe] излиза същото съобщение както и преди - Java console is incompatible with Firefox 8. спрели са поддръжката ? или ?...

Няма проблем със съпорта, явно проблема е само при теб. Пробвай с пълна деинсталация на Java-та, след това махни и браузъра. Инсталирай пак браузъра и после си инсталирай, и свежичка Java...

Само да попитам: Нали си с windows? Че при Linux е малко по-проблемна самата процедура с ръчно инсталирана Java (и като цяло Java и работата й в браузърите).

деинсталирайте напълно джава и оставете самия сайт да ви предложи да инсталирате плъгина (1.6u29) - чрез лентата в горния край на страницата

иначе за спорта с 11.а1 х64 и джава 7u1 х64 няма никакви проблеми

Aquaris, това е временно решение, което аз направих... Инсталирах си JDK 6u3, след това като видях, че браузъра не иска да ми "запали" с jre плъгина, който е в JDK (дори и ръчно поставен от папката с .dll файла на плъгина) в C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins - като го сложа там зарежда целият плъгин в браузъра, но просто не иска да работи...?!

Редактирано от Г. Цветанов (преглед на промените)

Няма проблем със съпорта, явно проблема е само при теб. Пробвай с пълна деинсталация на Java-та, след това махни и браузъра. Инсталирай пак браузъра и после си инсталирай, и свежичка Java...

Само да попитам: Нали си с windows? Че при Linux е малко по-проблемна самата процедура с ръчно инсталирана Java (и като цяло Java и работата й в браузърите)

не, не е само при мен.

да, пробвах всички тези неща, но проблема стои.

да, за уиндоус говоря. х64 ако има значение....

Редактирано от rvp (преглед на промените)

не, не е само при мен.

да, пробвах всички тези неща, но проблема стои.

да, за уиндоус говоря. х64 ако има значение....

Ами аз съм с win7 x64 и с FF 9.0 (beta) като няма проблем с JRE 1.6.0_29 .

Ами аз съм с win7 x64 и с FF 9.0 (beta) като няма проблем с JRE 1.6.0_29 .

говоря за версиите между 7 и 8. не съм слагал бета 9, може там проблема да е оправен...

кое му е временното на това браузъра сам да прецени че имаш нужда от плъг ин и да си го качи (пак сам?) пробвах с чиста инсталация на 8 финал х86, сайта видя че нямам х86 джава и поиска инсталация - всичко си протече нормално иначе основния ми браузър е именно 11 х64

Имам следния проблем: Firefox не помни историята на въвежданията (това което съм писал в полето за търсене на началната страница на браузъра). Преди само като кликнех в полето за търсене на началната страница, и веднага се показваха всички фрази и думи които съм търсил в падащ списък а сега след едно почистване с CCleaner и всичко отиде по-дяволите....... Какво ли не пробвах за да го оправя този проблем - преинсталация на браузъра, качвах по-стари версии, ъпдейтвах до последна версия, за съжаление нищо не помогна. Влизам в инструменти -> настройки -> лични данни и избирам Firefox ще използва частни настройки за историята и потвърждавам с ок. Настройката не се запаметява и не се възприема изобщо от браузъра, все едно че не съм променил нищо, и си стои отново на Firefox ще помни историята но не помни нищо. Може ли някой да помогне да се справя с този проблем? С версия 7.0 съм. И още един въпрос: как да изключа предвижданията които се появяват в полето за търсене докато пиша? Благодаря

Един малко тъп въпрос :) Как да сменя езика на FF8 ,че с тези български менюта се губя :) Рових из всички възможни настройки,и никъде не намерих смяна на езика.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

само чрез инсталация (може и отгоре) на en/en-us версията

• 3 седмици по-късно...

Привет. Бихте ли ми казали как мога да си направя лентата с отметки на два реда ? С Firefox 8.0.1 съм, ако има значения :). Мерси!

Имали addon, когто да дава възможност потребителя да задава усолвия за сваляне, според разширението на файла?

Не разбрах какво точно искате да направите, но предполагам, че имате предвид дали има възможност да се сменя разширението на файла при записването му?

Десен бутон върху връзката, която води към файла и избиране на Запис на връзката като ... няма ли да свърши работа? Ще ви се отвори стандартният диалог за записване, и може да си променяте разширението или пък името!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Здравейте. Отдавна не бях писал във тази тема но забелязвам че във последно време ФФ 8.0 - не съм ъпвал до 8.0.1 а моменти ми прави забавяне във заявката към сайта който искам да отворя.

Tова разбира се не се случва на абсолютно всички сайтове и започвам да се чудя след една камара изчетени теми дали настройките за connections на мозила са добри. Връзката със която разполагам е през ПОН. Нямам проблем със нея правил съм тестове със пинг и браузър различен от Мозила ФФ.

Ето и скрийнове на настройките които съм направил:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Eто и списък на наличните разширения във момента които съм инсталирал и плъгини:

Adblock Plus 2.0.1

Add to Search Bar 2.0

All-in-One Gestures 0.22.1

BBCodeXtra 0.3.2

Charset Switcher 4.0.20101120

CheckPlaces 2.6.1

Configuration Mania 1.15.2011111802

Context Search 0.4.6

CSS Reloader 1.0.5

Default 8.0

eCleaner 1.4

FfChrome 2.2

FindBar Tweak 0.5.5

Googlebar Lite 4.8.2

LastPass 1.80.0

Memory Fox 7.4

Microsoft Office 2010 14.0.4730.1010

Microsoft Office 2010 14.0.4761.1000

MinimizeToTray revived (MinTrayR) 1.0

Nightly Tester Tools 3.2

Nitro PDF Plug-In 7.0.1.5

Proxy Selector 0.80.6

SearchPreview 5.1

Session Manager 0.7.8.1

Shockwave Flash 11.0.1.152

Skip Cert Error 0.3.1

SmoothWheel (AMO) 0.45.6.20100202.1

SpeedFox 0.9.11

Status-4-Evar 2011.11.13.22

switch-to-tab Blacklist fixed by Koletzfeller 1.1

Tab Mix Plus 0.3.8.7

TabLang 0.4.1

URL Tooltip 1.2.1

User Agent RG 1.0

VLC Multimedia Plug-in 1.1.11.0

Weather Watcher Live 1.0.17

WOT 20111107

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Искам файлът да се сваля в една или в друга директория в зависимост от неговото разширение.

След като качих повечето си разширения и ги пренастроих стигнах до извода че проблема който се създава със забавянето на заявките на определени страниции идва от настройките за Pipelines. За това рисетнах настройките и ги оставих както са по дифолт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.