Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

едновременно няма как да работят 2 различни версии, дори и при една portable версия това което гледаш е за 2+ независими потребителя на една версия

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Принципно по начина от линка се получава,но проблема е ,че трябва всеки път да се пуска така браузъра ,както е показано .От run и с въвеждане на "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -no-remote -ProfileManager. Няма ли някакъв начин да се запонми или автоматизира ?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Добре, ами ако направите така:

Публикувано изображение

Прекия път на Firefox > Свойства (Properties)

Срещу реда Цел (Target) да го промените на "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -P "default" -no-remote

При мен така си работят двете версии без проблеми.

Редактирано от Avelon (преглед на промените)

случайно да използвате блокиращи добавки от сорта на AdBlock Plus/Element Hiding Helper и/или No Script? стартирайте "кума лиса" в safe mode" без добавки - http://support.mozil...%B6%D0%B8%D0%BC (http://support.mozil.../kb/Safe%20Mode - ако сте с по-нова версия) - и вижте дали пак зарежда само синята лента

Благодаря за съветите! Днес всичко е наред.

Здравейте.Защо,когато прочета страница в някой форум,където имам регистрация и върна назад,не ми я маркира като прочетена.Ползвам версия 3.6 и при нея няма проблем,но с по новите не е така.Нещо в настроиките ли трябва да се бутне,или...

Здравейте.Защо,когато прочета страница в някой форум,където имам регистрация и върна назад,не ми я маркира като прочетена.Ползвам версия 3.6 и при нея няма проблем,но с по новите не е така.Нещо в настроиките ли трябва да се бутне,или...

Първо изчистете наличния кеш. Ctrl+Shift+Del от падащото меню избирате "Всичко", а долу от опциите маркирате само реда "Кеш".

Настройки > Разширени > Мрежа > поставете отметка пред Незачитане автоматичното управление на кеша и задайте някакъв обем например 20MB.

За да не кешира по хард диска – В адресното поле отворете about:config В полето за търсете напишете browser.cache.disk.enable и щракнете двукратно върху реда (да покаже стойност false). Рестарт на Firefox.

Първо изчистете наличния кеш. Ctrl+Shift+Del от падащото меню избирате "Всичко", а долу от опциите маркирате само реда "Кеш".

Настройки > Разширени > Мрежа > поставете отметка пред Незачитане автоматичното управление на кеша и задайте някакъв обем например 20MB.

За да не кешира по хард диска – В адресното поле отворете about:config В полето за търсете напишете browser.cache.disk.enable и щракнете двукратно върху реда (да покаже стойност false). Рестарт на Firefox.

Направих всичко,както си ми написал,но положението е същото.Щтракам на ''Ново'' или ''Нови мнения'',прочитам и като върна една страница назад тикчето ''Ново'' или ''Нови мнения'' продължава да се вижда.Изчезва чак след рестарт на браузъра.

Редактирано от plamen.pk (преглед на промените)

Направих си няколко профила,но сега като ми пратят линк от скайп ми се отваря не с този който си ми е редовният профил с добавките и т.н.,а с този дефолтният.Има и друго, като примерно искам да отворя файл от компютъра ми който ползва мозилата(основен браузер за мен) ,да речем някой index.html ,той също отваря пак с дефолтният профил.Ако съм включил мозила профил мениджер ,при опит да пусна да отвори въпросният index.html и ме пита с кой профил да го отвори,ако вече редовният ми профил е пуснат и избера пак него ,ми излиза съобщение: че не може да го отвори защото вече този профил е пуснат.И се отваря само с другите профили.Може би малко объркано го обяснявам,но ми се ще да отстраня този проблем.

Не знам къде да сложа темата, затова я слагам тук.

Знаете ли къде (ако я има безплатно и без да е вирус) мога да си намеря тази валентиска теммичка за мозилката ми? Миналата година я имаше в сайта на мозилка, но сега са махнали всички хубави темички и са оставили само грозните. Защо така? :( И хубавите розови са махнали. :( :( :(

http://www.filebuzz....for_Firefox.png

You don't have permission to access /software_screenshot/full/194473-Valentines_Day_Theme_for_Firefox.png on this server.

Никой ли няма идея как може да се оправи този проблем?

Не знам къде да сложа темата, затова я слагам тук.

Знаете ли къде (ако я има безплатно и без да е вирус) мога да си намеря тази валентиска теммичка за мозилката ми? Миналата година я имаше в сайта на мозилка, но сега са махнали всички хубави темички и са оставили само грозните. Защо така? :( И хубавите розови са махнали. :( :( :(

За тази тема ли става на въпрос?

Миналата година я имаше в сайта на мозилка, но сега са махнали всички хубави темички и са оставили само грозните. Защо така? :( И хубавите розови са махнали. :( :( :(

Правенето на теми за Firefox не е лесна работа. Отнема доста време, усилия и познания в областта на уеб езиците, обработка на изображения и др. Доста теми не се поддържат от както излезе версия 4, поради големия брой новости. Да не говорим, че в последно време Personas станаха доста популярни и голяма част от потребителите минаха към тях. Факта, че правенето на теми не е лесна работа намалява конкуренцията. Да не говорим, че от дарения разработчиците не изкарват кой знае колко. Розовите теми, за които говориш са там, но просто не поддържат по-новите версии на Firefox.

Иначе мисля,че в по-горният пост колегата е дал това, което търсиш.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Аз също имам проблем с мозилата като щракна на иконата отваря прозореца и ми излиза"Проблем при зареждане на страницата"Експлоъра работи също и Google Chome мисля че този проблем стана откакто теглих една игра.Какво да правя?

С коя версия сте на мозила? Снимка на страницата с грешката? Опитайте да пуснете мозила без добавки и вижте дали пак ще е така? Ъпдейтвате ли си редовно добавките?

Не знам как стана,но когато някой ми прати линк в скайп и го натисна, не ми се отваря с мозила,а с microsoft word.Пробвах да си върна компа назад,но не се получи.(с windows 7 съм)Та въпроса ми е дали някои знае как да го оправя :)

Погледни дали на мозилата ти е зададено да е браузър по подразбиране.

Публикувано изображение

При Windows 7 може да пробваш така: Смяна на програмите, които Windows използва по подразбиране

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Направих си няколко профила,но сега като ми пратят линк от скайп ми се отваря не с този който си ми е редовният профил с добавките и т.н.,а с този дефолтният.Има и друго, като примерно искам да отворя файл от компютъра ми който ползва мозилата(основен браузер за мен) ,да речем някой index.html ,той също отваря пак с дефолтният профил.Ако съм включил мозила профил мениджер ,при опит да пусна да отвори въпросният index.html и ме пита с кой профил да го отвори,ако вече редовният ми профил е пуснат и избера пак него ,ми излиза съобщение: че не може да го отвори защото вече този профил е пуснат.И се отваря само с другите профили.Може би малко объркано го обяснявам,но ми се ще да отстраня този проблем.

Здравейте Имам проблем с мозилата.Като цъкам 2 пъти на иконата й ми отваря прозорец ''Проблем при зареждане на страницата" в момента позвам Google Chome и си работи и Internet Explorer работи.Пробвах да изтегля наново mozilata и пак същото.КАКВО ДА ПРАВЯ?

Здравейте

Имам проблем с мозилата.Като цъкам 2 пъти на иконата й ми отваря прозорец ''Проблем при зареждане на страницата" в момента позвам Google Chome и си работи и Internet Explorer работи.Пробвах да изтегля наново mozilata и пак същото.КАКВО ДА ПРАВЯ?

Следвайте следната инструкция за проверка с GooredFix:

• Изтеглете GooredFix, миръри: тук и тук. Запазете го на десктопа.
  • Затворете всички браузъри и стартирайте GooredFix.exe (десен клик Run As Administrator). Потвърдете с Yes, за да започне сканирането.
  • GooredFix ще провери за инфекции и след това ще се появи лог (GooredFix.txt). Копирайте (Copy) и поставете (Paste) резултатите от сканирането в следващия си коментар.

GooredFix by jpshortstuff (03.07.10.1) Log created at 20:35 on 11/02/2012 (Administrator) Firefox version 7.0 (bg) ========== GooredScan ========== ========== GooredLog ========== C:\Program Files\Mozilla Firefox\extensions\ {972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd} [18:31 11/02/2012] C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\mxa3qih5.default\extensions\ {fed66dc5-1b74-4a04-8f5c-15c5ace2b9a5} [14:24 03/01/2012] [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Mozilla\Firefox\Extensions] "[email protected]"="C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ff" [15:46 28/11/2011] "{20a82645-c095-46ed-80e3-08825760534b}"="C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\DotNetAssistantExtension\" [00:06 29/01/2012] -=E.O.F=-

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.