Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Не ми беше сверен BIOS-a и махнах някой отметки от интернет настройките, ама не мога да разбера какво общо има BIOS-a със сертификатите ?

Всеки сертификат има дата и час от които започва да е валиден и дата и част в които престава да е валиден. И ако датата и часа на компютъра ив не са верни тогава сертификатите ще бъдат отказани като невалидни
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Компютъра ми се пр***а (син екран) и неискаше да се инсталира, но с инсталиране на windows на друг дял успях да си запазя папката с паролите C:\Users\*****\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\ . Преди на windows xp нямах никакви проблеми, като си копирам папката на мястото на новата. Сега е от windows 7 на windows 7 и нестава. Пробвах да ги копирам направо като запазя името на старата папка, като ги копирам но с името на на новата създадена папка, пробвах и да ги копирам в директорията на новата, като ги заместя. Между тези пробвания деисталирвах напълно mozilla-та. Някой има ли идея, с папката която съм си запазил, как да си върна паролите и отметките?

За тази работа се ползва програмата MozBackup. Използва се за създаване на файл с информация по избор от съществуващия профил в браузера и за връщане на настройки и информация на току що инсталиран браузер Мозила от предварително създадения файл.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нямаше как да го направя това, тъй като ос-то ми се прецака. Тази папка я копирах под друга ос, т.е. нямаше как да инсталирам подобно нещо. А и ако можех да стартирам ос-то, щях да ползвам вградения sync, но моята ситуация беше малко по-лоша.

Нямаше как да го направя това, тъй като ос-то ми се прецака. Тази папка я копирах под друга ос, т.е. нямаше как да инсталирам подобно нещо. А и ако можех да стартирам ос-то, щях да ползвам вградения sync, но моята ситуация беше малко по-лоша.

Копираш си от папката със стария профил тези два файла signons.sqlite и key3.db и ги поставяш в папката с новият профил. От папката "bookmarkbackups" си избираш ".json" файла с най-нова дата и от него си възстановяваш отметките.

Нямам нито един от тези файлове. Между другото имам останали от xp "сефки" и там ги има, но тук на 7цата ги няма. Дори и сега като си влезна в новия парил, отново нямам такива файлове.

Нямам нито един от тези файлове. Между другото имам останали от xp "сефки" и там ги има, но тук на 7цата ги няма. Дори и сега като си влезна в новия парил, отново нямам такива файлове.

Профила се намира тук "C:Usersyour nameAppDataRoamingMozillaFirefoxProfiles"

Профила се намира тук "C:Usersyour nameAppDataRoamingMozillaFirefoxProfiles"

Тоест се оказва, че съм копирал друга папка. :( Нали има програми за възтановяване на изтрити файлове, дали има нещо подобно което може да се пребори с форматиране на дял? :)

Здравейте. Свалих си една програма за сваляне на клипове " DownloadHelper " или нещо такова. След като рестартирах браузъра видях, че иконките ми са различни.. http://www.whistle-bg.tk/uploads/images/50239.png някакви идеи как да го оправя? :)

Здравейте. Свалих си една програма за сваляне на клипове " DownloadHelper " или нещо такова. След като рестартирах браузъра видях, че иконките ми са различни..

http://www.whistle-b...mages/50239.png някакви идеи как да го оправя? :)

Това което виждам е че се е сменила темата на Мозила. Можеш да погледнеш във Инструменти=>добавки=> изглед. Коя тема е зададена?

Здравейте. Свалих си една програма за сваляне на клипове " DownloadHelper " или нещо такова. След като рестартирах браузъра видях, че иконките ми са различни..

http://www.whistle-b...mages/50239.png някакви идеи как да го оправя? :)

Ако съм те разбрал правилно, направи така - кликваш на Firefox горе вдясно, после отиваш на Настройки и слагаш отметка пред Лента с менюта.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Задържаш Alt и избираш Инструменти -> Настройки -> Лични данни -> избираш от падащото меню Firefox ще: Помни историята -> Добре и рестарт на Firefox. Пробвай да запазиш отметка и дали ще се визуализира иконката на съответния сайт. Ако имаш туулбарове - деинсталирай ги от Контролния панел и премахни ги от Добавки във Firefox.

Не сте ме разбрали. Искам да ми се върнат кръглите бутони за " Назад и Напред " .. Щом свалих програмата се промениха и като я махнах си останаха така. Нямам никакви добавки, темата си е стандартна..

Не сте ме разбрали. Искам да ми се върнат кръглите бутони за " Назад и Напред " .. Щом свалих програмата се промениха и като я махнах си останаха така. Нямам никакви добавки, темата си е стандартна..

десен клавиш върху бутоните -. Customise

десен клавиш върху бутоните -. Customise

Не става.. Смисъл, че няма нещо като " Customise ..

Новите версии на Firefox са с правоъгълни иконки, така че за да имаш кръгли ще трябва да си намериш тема - Most Popular Themes с твоите предпочитaния.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Новите версии на Firefox са с правоъгълни иконки, така че за да имаш кръгли ще трябва да си намериш тема - Most Popular Themes с твоите предпочитaния.

Дам, видях и там, ноо.... Тази ми харесваше много и просто искам тези бутони : http://www.whistle-bg.tk/uploads/images/14652.png , но на темата която са не ми харесва НИКАК!

Дам, видях и там, ноо.... Тази ми харесваше много и просто искам тези бутони : http://www.whistle-b...mages/14652.png , но на темата която са не ми харесва НИКАК!

Същата тема не знам как може да се намери. Освен да тръгнат предложения със поставени теми, и ти да си избереш някоя. Ето я моята тема. Казва се Noia 4:

http://prikachi.com/images.php?images/365/5583365v.jpg

Дам, видях и там, ноо.... Тази ми харесваше много и просто искам тези бутони : http://www.whistle-b...mages/14652.png , но на темата която са не ми харесва НИКАК!

Цъкаш с десният бутон върху горният тулбар и избираш "персонализиране" след това махаш чавката от "използвай малки икони".

Цъкаш с десният бутон върху горният тулбар и избираш "персонализиране" след това махаш чавката от "използвай малки икони".

Ще допълня цитираното от мен мнение:

Кликаш с десен бутон в/у най-горната лента -> Настройване... -> махаш отметката на малки иконки и кликаш на Стандартни настройки -> Готово.

Ако искаш иконката на Download Helper да е налична, отново от Настройване, провлачваш на хелпъра иконката отдясно на плюса - за нов таб и се получава отгоре в дясно, като бутона за "Назад" си остава кръгъл.

Публикувано изображение

Но така или иначе другите икони са правоъгълни както вече споменах.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Ще допълня цитираното от мен мнение:

Кликаш с десен бутон в/у най-горната лента -> Настройване... -> махаш отметката на малки иконки и кликаш на Стандартни настройки -> Готово.

Ако искаш иконката на Download Helper да е налична, отново от Настройване, провлачваш на хелпъра иконката отдясно на плюса - за нов таб и се получава отгоре в дясно, като бутона за "Назад" си остава кръгъл.

Публикувано изображение

Но така или иначе другите икони са правоъгълни както вече споменах.

Много ти благодаря, много, много! Може да закл.

Много ти благодаря, много, много! Може да закл.

Е няма как да се заключи, защото това не е твоя тема, а обща за проблеми с Мозила. :)

http://www.firefox64bit.com/ - Aко има ентусиасти да тестват. Аз вече го нарпавих и сега в момента съм със алфа версията на официалния 64 бита лисик.

За сега се държи стабилно и не прави главоболия.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

нищо официално (разбирай и ново) няма в билда освен че се гласи спирането.....опс, грешка: "замразяването" на целия проект

и се приготви за обновяване всеки ден

както и за възможни проблеми, макар че са рядкост

ние ентусиастите тестваме от много по-отдавна тези 64-битови "нощни" версии

нищо официално (разбирай и ново) няма в билда освен че се гласи спирането.....опс, грешка: "замразяването" на целия проект

и се приготви за обновяване всеки ден

както и за възможни проблеми, макар че са рядкост

ние ентусиастите тестваме от много по-отдавна тези 64-битови "нощни" версии

Ще бъда благодарен ако се решиш да ми цитираш къде точно пише че се замразява проекта на въпросния сайт.

и За да бъдем 100% коректни http://www.google.com/search?q=firefox+64+bit+project+freezed+by+mozilla&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=

ето това изкарва Гугъла а на самия сайт който съм посочил няма такива писания. Или поне аз не успях да намеря. Колкото и странно да звучи лично при мен тази версия на програмата се държи добре не крашва няма генерални проблеми и работи доста бързо. Дори бих казал че се справя по добре от Waterfox чийто екип още не може да компилира адекватна 17та версия на програмата. То скоро ще се появи 18та стабилна версия я тия още не могат да се справят със 17ката. Работата лично на мен ми се струва доста мъглява. Palemoon го замразиха и него като проект и както е тръгнала работата май ще има цялостно преориентиране към Fedora или Mint Linux...

И без това ги имам и 2те ОС на виртуални машини и мога да кажа че Cinnamon интерфейса със неговите разширения, по нищо не отстъпва нито на 7 и 8 дори се държи доста по добре от тях във някои отношения.

Но за да не влизам във прекомерен офтопик по темата ще чакам развитие по  един от малкото интересни проблеми, които ме касаят за Минт и са заложни във съответната тема.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.