Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Имам проблем с лисицата при магнитно сваляне. Като избера магнита нищо не случва... не разрешава на уторента да го отвори.

Редактирано от Gunner1886 (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам проблем с лисицата при магнитно сваляне. Като избера магнита нищо не случва... не разрешава на уторента да го отвори.

Какво да правим ако Mozilla Firefox не реагира при опит за отваряне на магнитен линк?

- Необходимо е, да добавите ръчно µTorrent в настройките на браузъра. Инструменти > Настройки > Приложения

От списъка избирате magnet и от падащото меню избирате: Използване на друго...

В отворилия се прозорец натиснете: Разглеждане...

Намирате папката: uTorrent в Local Disk (C:) > Program FIles (x86) > uTorrent, маркирате: uTorrent.exe, след това Отвори

и накрая потвърждавате с Добре, и сте готови! ;)

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Имам проблем с доста от сайтовете,показват ми се "рекламки" под който пише ads not by facebook (примерно) ,успях да ги деактивирам с Adblock,но все още стои надсписа ads not by ... и се събират доста надписа един под друг като е изключително дразнещо,пробвах доста от начините който пише,но нищо не помогна.

Много интересен проблем:

Вчера носих лаптопа на сервиз и ми премахнаха тулбаровете на яндекса и табовете които автоматично ги отваря !

Сам премахнах някои остатъчни файлове и пуснах ADWcleaner и junkware removal tool

Клинъра уж изчисти разни регистри а джънкваре тула не намери нищо-само изчисти минидъмп файл на мозила!

Интересното е ,че като отвориш общата история на браузването на мозилата най отгоре във прозорчето си седи постоянно адреса на яндекс търсачката все едно е последния сайт във който си влизал!

Ако си отвориш конкретната история за деня тогава го няма и си показва абсолютно вярно къде си браузвал!

Уж е изчистен от гадния тулбар и го проверявах със горните инструменти !

Как така са го записали в историята за да се появява винаги отгоре -не знам!

:ohmy:

Може ли да направиш скрийншот, защото не разбрах къде точно ти се показва яндекса?

Много интересен проблем:

Вчера носих лаптопа на сервиз и ми премахнаха тулбаровете на яндекса и табовете които автоматично ги отваря !

Сам премахнах някои остатъчни файлове и пуснах ADWcleaner и junkware removal tool

Клинъра уж изчисти разни регистри а джънкваре тула не намери нищо-само изчисти минидъмп файл на мозила!

Интересното е ,че като отвориш общата история на браузването на мозилата най отгоре във прозорчето си седи постоянно адреса на яндекс търсачката все едно е последния сайт във който си влизал!

Ако си отвориш конкретната история за деня тогава го няма и си показва абсолютно вярно къде си браузвал!

Уж е изчистен от гадния тулбар и го проверявах със горните инструменти !

Как така са го записали в историята за да се появява винаги отгоре -не знам!

:ohmy:

Мараба колега. Сега прочети внимателно тези неща дето ще ти постна, гарантирам ще са ти от полза:

Remove Yandex Toolbar from Firefox

Remove Yandex toolbar for Mozilla Firefox

• Open Mozilla Firefox and find Tools in top menu.
  • Click it and select Add-ons.
  • Select Extensions on the sidebar.
  • Find anything related to Yandex component and click Remove button.
  • Restart Firefox to complete the removal.

Remove Yandex Toolbar for Mozilla Firefox

• Open Mozilla Firefox and enter “<strong >about .config” in URL bar.
  • Type “ Keyword.url ” in the search box and right click it.
  • Set it something different than Yandex search and reset this parameter.
  • Type “browser.search.defaultegine” in the search box.
  • Right click and reset it to something different than Yandex search
  • Type “browser.search.selectengine” in the search box.
  • Right click and reset it to something different than Yandex search. Then search for “browser.newtab.url”, right click it and reset to prevent automatic launching Yandex search on each new tab.
  • Restart Firefox to complete the removal.
  • Type “browser.search.selectedengine” in the search box. Right click

it & reset it, or set it to something else other than Yandex search.

• Search for ‘browser.newtab.url’. Right-click and reset. This will make sure that the search page won’t launch on each new tab.

Наблегни най вече на втората част от инструкциите ако смяташ че тулбара е изчистен от добавките на Мозилата. Успех:)

Здравейте приятели. Дано въпросът ми не ви се стори твърде делитантски, но може ли някой да ми каже как се настройва нов подпрозорец на Firefox т.е да си настроя коя страница да се отваря при отваряне на нов подпрозорец, защото сега излиза една търсачка на AVG?

Благодаря предварително за съдействието!

Здравей!

В адресната лента пишеш about:config, и праскаш ентъра. В нопоявилият се прозорец се съгласяваш, че ще бъдеш внимателен. От търсачката намираш ключа browser.newtab.url, и натискаш два пъти върху него. В полето му задаваш като стойност сайта, който искаш да ти се отваря всеки път, когато отвориш нов таб.

Запазваш всичко, и готово.

Здравей!

В адресната лента пишеш about:config, и праскаш ентъра. В нопоявилият се прозорец се съгласяваш, че ще бъдеш внимателен. От търсачката намираш ключа browser.newtab.url, и натискаш два пъти върху него. В полето му задаваш като стойност сайта, който искаш да ти се отваря всеки път, когато отвориш нов таб.

Запазваш всичко, и готово.

Много благодаря за съдействието! Но нещо не се получава??

Редактирано от arkadas (преглед на промените)

Сега проверявах във about config и ми изписва следното:

keyword.url ---   низ ----стойност -няма -не пише нищо

browser.newtab.url-----низ----за стойност пише about /new tab

browsersearch select engine --точно такова не е изписано -пише select sync prefs browser search select engine------булев ----true

browser search default engine----google

тука трябва да кажа ,че аз още в началото на заразата влезнах във абоут конфиг и каквото видях да пише яндекс му дадох десен бутон и нулиране

по този начин си възстанових като търсене от адресното поле да е гугъл

Притеснява ме ,че каквито и сайтове да отвориш най отгоре във историята показва като последно посетен сайт е яндекс

Въпроса е -дали е някакъв гаден процес който адваре и джункваре инструментите не го откриват!

Или по някакъв начин са направили някакъв запис в паметта  който винаги се представя за последно посетен сайт!

Това се вижда като кликнеш на оранжевия бутон и посочиш със курсора надписа история

Ако отвориш цялата история и погледнеш това което си посетил за деня тогава си показва вярно кой е последния посетен сайт

не знам къде да ровя да го махна ---запис някакъв ли е или процес ???

Не видях някъде да си поглеждал, във разширенията, дали няма нищо свързано  със яндекс.

а няма -май в началото имаше нещо, ама съм го махнал още в началото на заразата!

имаше интересен упорит проблем със хрома-влизането в профила на гугъл- ама като порових в интернет и му намерих решение -ако ви е интересно или имате подобен проблем ще го опиша!

Редактирано от syneidesys (преглед на промените)

а няма -май в началото имаше нещо, ама съм го махнал още в началото на заразата!

Разбира се че съм готов да обсъдим всичко. Но сега това,твоето май ме притеснява. Има ли начин да влезеш във разширенията и да кажеш, има ли, или няма.

Сега няма -всичко си е като преди заразата !

Четох във форума за на мозила за такъв проблем!

Ето линк-https://support.mozilla.org/bg/questions/939005

Първо му казваха да изчисти но разбира се записа не се маха !

След това му казват да възстанови първоначалните  настройки !

В първия момент не се оправило ,но после само изчезнало!

Насочваха го да проверява SQL lite -изглежда база данни където мозилата държи записа !

Въпроса е че днес изтрих например историята за последния час но това си седи!

Абе то ако не прави мърсотии да го оставя да си виси там -ама  ще видим!

Засега Гугъл не показва повече информация !

Редактирано от syneidesys (преглед на промените)

Насочваха го да проверява SQL lite -изглежда база данни където мозилата държи записа !

Ние тук се опитваме да помогнем. И ако, не сме много сигурни, във това което ни пита автора, го пращаме във анти вирусна защита. Там може да ти дадат правилните отговори.Все пак ако не се намери някой тук да те насочи, просто се пробвай тук;

http://www.kaldata.com/forums/topic/132819-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0/

Питах аз -ама ми казаха че яндекс не било вирус и затова ходих на другия ден на сервиз !

във основни линии сервиза спря проблема -аз изчистих  някои неща !

Интересното е -дали е възможно да запишеш нещо във база данни така че винаги да се показва на това място !

не знам -не разбирам от SQL lite -ако там се пазят тези записи!

Моля те за пореден път да ми дадеш снимка къде точно ти излиза този яндекс като последен посетен сайт за да знам какво да ти кажа да изчистиш! Ще ти помогна, но помогни ми и ти поне малко!

Супер, радвам се.

При проблеми пиши пак за да видим ако се наложи какво е положението с OTL. :)

Поздрави!

Здравей пак

И аз се зарадвах ама за кратко, пак се появява, рядко ама се вясва.

Компа и без тая екстра на мозилата взе да си забива и чистих с НОД-а онлайн намери две изтри ги и и какво ли не правих...

Той просто заспива милия, нали му чувам диска спира пфуу болен е нещо

:(

Основно казано накратко

След като ти предоставих обширно обяснение как да си разрешиш проблема...; ако се беше зачел във поста ми и се беше спрял на удебелените във него стойности, които предоставиш на търсачката на about:config без значение дали ще ги набереш на ръка или копи пейстнеш - щеше да си решиш проблема без ненужно ровене. След като си тук научи се да уважаваш мнението на хората след като желаеш те да го споделят със теб.

Питах аз -ама ми казаха че яндекс не било вирус и затова ходих на другия ден на сервиз !

във основни линии сервиза спря проблема -аз изчистих  някои неща !

Интересното е -дали е възможно да запишеш нещо във база данни така че винаги да се показва на това място !

не знам -не разбирам от SQL lite -ако там се пазят тези записи!

• Провери дали е инсталиран на компютъра и ако е - деинсталирай го
  • Потърси останали папки в C:Program Files и в Application Data (AppData)
  • Имаш инструкции по-горе за about:config, но търси с ключови думи: yandex, yasearch - нулирай (reset) резултатите с десен бутон
  • почисти със CCleaner историята, бисквитките, кеша.

Точно така направих! Извинявам се че леко закъснях!

Изчистих точно по същия начин точно тези неща във абоут конфиг още преди да пиша днес!

Почистване със Ccleaner на бисквитките и кеша няма ли да ми даде грешка по късно -в смисъл да не изтрия пароли или друга информация необходима за влизане в сайтове!

Сайта излиза като последно посетен адрес като чукнеш на оранжевия бутон на мозила и после само посочваш със курсора където пише история!

Винаги най отгоре излиза яндекс и идиотското е че и във оригиналните форуми на мозила и гугъл изглежда политиката им е да дават съвсем общи отговори на подобни въпроси -все едно не знаят за какво става дума или не оперират с милиарди буквално!

Пак добре че по подобни на калдата форуми се намират някои знаещи та спасих една грешка за неправилно влизане във профила, която се появяваше при стартиране на хрома-като се изтрият папките уеб дата и уеб дата журнал хрома си изтегли профила наново и се оправи!

Май няма инструмент който да изчисти така все едно не е било!

Въпроса е да е сигурно ,че може да има някой остатък но да са прератени процесите му и да няма възможност да се възстановява или бърка в други функции!

Съжалявам ,че рано -рано изтрих логовете от Адвклинър и джункваре ремувал туул!

Точно така направих! Извинявам се че леко закъснях!

Изчистих точно по същия начин точно тези неща във абоут конфиг още преди да пиша днес!

Почистване със Ccleaner на бисквитките и кеша няма ли да ми даде грешка по късно -в смисъл да не изтрия пароли или друга информация необходима за влизане в сайтове!

Сайта излиза като последно посетен адрес като чукнеш на оранжевия бутон на мозила и после само посочваш със курсора където пише история!

Винаги най отгоре излиза яндекс и идиотското е че и във оригиналните форуми на мозила и гугъл изглежда политиката им е да дават съвсем общи отговори на подобни въпроси -все едно не знаят за какво става дума или не оперират с милиарди буквално!

Пак добре че по подобни на калдата форуми се намират някои знаещи та спасих една грешка за неправилно влизане във профила, която се появяваше при стартиране на хрома-като се изтрият папките уеб дата и уеб дата журнал хрома си изтегли профила наново и се оправи!

Май няма инструмент който да изчисти така все едно не е било!

Въпроса е да е сигурно ,че може да има някой остатък но да са прератени процесите му и да няма възможност да се възстановява или бърка в други функции!

Съжалявам ,че рано -рано изтрих логовете от Адвклинър и джункваре ремувал туул!

А защо не пробваш да деинсталираш Мозила, и след това да я инсталираш наново. Като не забравиш да изтриеш папка Мозила от %appdata%.

А защо не пробваш да деинсталираш Мозила, и след това да я инсталираш наново. Като не забравиш да изтриеш папка Мозила от %appdata%.

Защо да деинсталира Лисицата след като може само да изтрие папката със профила. Всички настройки се пазят там не някъде другаде.

Общо взето 99.99% от заразата се изчисти благодарение на сервиза и  като използвах горните инструменти!

Засега ако е само запис на адреса на търсачката на яндекс -ще го оставя докато не намеря в интернет категоричен начин за премахването му

Не ми се преинсталира мозилата -да не изгубя случайно отметки пароли и така нататък

Пак се надявам че този адрес не се появява поради някакъв останал шпионски процес

продължавам да се чудя-как е възможно да се запише така ,че винаги да излиза като последно посетен сайт-само във първоначалния прозорец за историята

Ако си отвориш цялата история и погледнеш за деня -там го няма

просто са го направили да се появява в първия прозорец през който минаваш за да отваряш менютата на историята!

иначе е най лесно да се трие -но ако някой външен за мозилата процес командва появяването му-тогава има причини за притеснение

Трябва някои по истински програмисти да направят проверка по файловете със още по сериозни инструменти и да си кажат мнението как е възможно това

1. Изтегли Autoruns и го запази на работния плот.
2. Разархивирай и стартирай autoruns.exe
3. Изчакай програмата да зареди пълния списък и
от Options -> Filter Options... сложи отметка Hide Microsoft entries.

4. От File -> Refresh (F5)
5. От File -> Save ...запази AutoRuns.arn
6. Качи файла в DOX.bg или някъде другаде и дай линк за изтегляне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.