Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Сердие, viiiper, черпя ви с ето тази тема, ако ви се чете де ;) (btw, Генезис 2 няма да има гарантирам и чисто приятелски ви моля - не го сравнявайте с Матрицата http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif )

Аз пък гледах 500 days of Summer по препоръка на shanna.

Дочух, че Карла Бруни имала песничка в саундтрака, но останах разочарована - единствената й песен беше просто фон в сцена развиваща се в...кола http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Както и да е. Скептична съм спрямо романтични филми - повечето са бози. Но този ставаше. Хареса ми как графичните дизайнери са си свършили работата - много добри неща имаше в този департамент. Иначе историята е приятна и някак си...по-земна. Филмчето е сладко и разтоварващо. Финалната сцена с мацката на име Autumn ме изкефи :yanim:

И the narrator беше приятен. Наистина филма е история за boy meets girl, но не и любовна такава.

Редактирано от Amantine (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 170,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Time of the gypsies

Публикувано изображение

Видях да го рекламират по бтв Синема и песента много ме грабна. Реших да го гледам. Наистина много, ама много добър филм! Доста се чудих за езика, на който говорят, попрочетох и разбрах, че е първият филм с диалог на романе(цигански език). Много яко :baby: Филмът показва и другата страна на нещата - бедността, немотията, рухванетто на мечетите, продажността ... То и в американските филми има такива истории, обаче начинън, по който се представят е някак си изкуствен. А този беше все едно съм отворила вратата и наблюдавам циганите отвън. Много истински филм! :rolleyes:

Ще видя днес и други филми на Кустурица - за едни съм чувала, за други не... Мисля да изгледам филмографията му :baby: Време ми е за малко по-различно кино!

The Color Purple(1985)

Публикувано изображение

Амии... хм, гледали ли сте "Precious"? Точно за него ми напомни. Отново се разказва за малко момиченце тормозено през целият си живот, което има деца от собствения си баща, отхвърлено от всички. Дали не е възможно за направата на "Precious" да са взети идеи от този филм, тъй като някои от сцените се препокриват. Но това няма значение много ми хареса, препоръчвам го! :eek:

Скоро гледах тия филми:

Unthinkable - Винаги съм искал подобен филм. Началото и скритите атомни бомби дават добра почва за напрежение и интерес, а клишираната тема за ислямските терористи в случая не е важна. Използвана е защото е актуална, така че я опрадвадам, пък и смисълът на филма беше в съдържанието, не в повърхността. Малко са филмите които да предоставят подобна тема за размисъл, и според мен агентката накрая сгреши и заради нея свършиха нещата така. Единствено не ми хареса, че имаше прекалено много сцени на мъчения, които можеха спокойно да бъдат пропуснати, защото филмът все пак не е жанр ужас.

Kill Bill 1&2 - Шедьоври, всичко ми хареса, и актьорите, и сюжета, и начина на заснемане, и нестандартността, и чудесният soundtrack, направени са така, сякаш лично съм си ги поръчвал. Просто Тарантино. Същото мога да кажа и за Inglourious Basterds.

Inception - Специално за мен филма е задължителен, не само защото е добър като цяло, но най-вече заради темите които засяга.

Fight Club - Казаха ми да го гледам, защото бил смислен филм, е не намерих кой знае какъв смисъл, нито важни истини, но като филм беше интересен и нестандартен.

Fail Safe - Гледах римейка, филмът нарочно е направен чернобял, от една страна е много интересен военен филм за Студената Война(по погрешка американски бомбандировачи са изпратени да унищожат Москва с атомни бомби), а от друга страна е най-добрата драма, която съм виждал. Мисля, че е правен по книга, и Кубрик също има подобен филм, но неговият е черна комедия вместо драма, но също е много добър(казва се Dr. Strangelove).

Exam - Обичам такива мистерий и филми с тягостна атмосфера(целият филм е в една зала), та нямаше как да не ми хареса, особено на края голяма изненада беше.

Cube 2 - Hypercube - Най-добрата мистерия и перфектният филм за след полунощ(само кубове с бели стени), абе всяка секунда в този филм за мен е удоволствие. Само като видях резюмето(хора затворени в стай с формата на куб, в които физичните закони не работят както трябва) и подзаглавието(хиперкуб - четириизмерен куб), разбрах че това е моят филм. Първата част също е чудесна.

12 Angry Men - Един социален и сериозен филм, добър поглед върху обществеността.

Dead End - Най-добрият психотрилър който съм гледал, и едва ли ще намеря по-добър някога.

The Andromeda Strain - Не знам как го бях пропуснал, но за мен най-добрият филм в категорията си.

Hitler - The Last 10 Days - Заглавието казва всичко, според мен най-добрият филм за Хитлер и последните дни от войната.

A Clockwork Orange - Незабравим филм на Кубрик. Не знам как да го коментирам.

Скоро гледах тия филми:

...

Fight Club - Казаха ми да го гледам, защото бил смислен филм, е не намерих кой знае какъв смисъл, нито важни истини, но като филм беше интересен и нестандартен.

...

"You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world."

Редактирано от sdry (преглед на промените)

Публикувано изображение

Странен филм...  

The Producers Силно препоръчвам! Мюзикъл, невероятно забавен, от типа филми, които ще ви оправят деня и които може да гледате по 10 пъти (аз съм го гледала горе-долу толкова) и пак няма да ви омръзнат.

post-237515-025916600 1281879814_thumb.j

Редактирано от tra_lala (преглед на промените)

незнам защо но напоследък все се спирам на азиатското кино. Това е последния филм, който гледах, който препоръчвам горещо

Ikigami

Публикувано изображение

Какво би направил ако ти кажат, че ти остават 24 часа живот........

Редактирано от cat_of_prey (преглед на промените)

"Принцът на Персия" скука за деца до 16-годишна възраст

Prince Of Persia: Sands of time

Публикувано изображение

Току що го изгледах :) Хубаво е направено филмчето, много ми хареса!

Обаче все едно някой беше пуснал играта и аз наблюдавах :blink: Чудя се защо са сменили имената на героите :blink: нищо де, пак си е интересно. Сигурно на 3д кино ще е невероятно преживяване (ест. за феновете на играта и историята на принца:):clap:

След това си пуснах:

The furry vengeance

Публикувано изображение

Бая се посмях, че на моменти и през сълзи, не знаех, че Брендън Фрейзър е толкова доър актьор, не съм гледала много негови филми, страхотен е! :beer:

Препоръчвам! :)

Inception - Генезис Гледах го преди около час и още съм под въздействието на филма. Според мен, този филм трябва да се гледа и то за предпочитане на кино. Не смятам, че съм загубил 8-те лева за билет, напротив, филма ми достави страхотно удоволствие, освен че го и разбрах :lol6: . Гледах го в "Сити Център София" и в салона бяхме има-няма 20 човека.

Абе не е филм ама...

http-~~-//www.vbox7.com/play:67bdd3a4

Сериала си е хубав, за разлика от...

Публикувано изображение

В "Карате кид" един 12-годишен келеш отива в Китай с майка си. Арогантното му поведение и това, че си няма представа от бойни изкуства, не му прече да усвои за нула време кунг фу. Правилно прочетохте, в "Карате кид" не се и споменава каратето. Сори, че ви разказвам фунта, но той е ясен след първите 20 минути, а именно, че Джеки Чан ще го научи как да набие китайците Публикувано изображение дето са го измислили спорта, а накрая негърчето ще спечели убавата китайка. Финала, обаче е фамозен. Чернокожият кунг фу келеш сритва задниците на китайците учили в школа цял живот, а на финала, с натъртени ребра и осакатен крак бие най-добрият като го... хипнотезира.

Така и не разбрах, защо тоя келеш дето отговаря на майка си и му беше нужен учител за да си закача якето на закачалката, тормози китайците като ги залива с помийна вода и открадна убавото гадже възтържествува над логиката и доброто Публикувано изображение

Има шанс да ви хареса, ако сте до 12-годишна възраст. В "Принцът на Персия" поне имаше пищност и зрелища . В този филм дори няма бойни изкуства Публикувано изображение

Публикувано изображение

За разлика от предното ми мнение за Shutter Island, този фил е страхотен! Тъкмо се връщам от киното.

P.S. В залата имаше към 15-20 човека, от които към 8 си тръгнаха по различно време от филма...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

И преди го бях гледала, но някак си с половин око.

Вчера го изгледах от начало до край...можех и да си го спестя, но все пак:

Публикувано изображение

Майкъл Фасбендер направи уникална роля! Оставайки настрана физическата транформация, просто успя да пресъздаде на екрана физическа и емоционална болка, почти до съвършенство! :)

Иначе филма е много тежък. По действителен случай, 1981, Северна Ирландия, действието се развива в един от затворите под тежкия режим на Маргарет Тачър, където Боби Сандс, започва гладна стачка, последван от други затворници.

Сцените са много графични и потресаващи.

Исторически коректен и много въздействащ.

Публикувано изображение

Salt

Ще разказвам филма, ако не сте го гледали... може да пропуснете.

От самото начало ми стана ясно че Жолито е от Русия и че ще играе добрата. Отровеният вицепрезидент и френда лошко допълваха пълната предвидимост. Във филма са натрапчиви обичайните неща - бавните куршуми, суперменските изпълнения на главната без да се натърти (вместо да умре от кръвоизлив да речем), разминаването на косъм и подреждането на обстоятелствата "за по интересно". Неправдоподобна е тотално неподготвената президентска защита, която на всичкото отгоре е малобройна, липсата на екипировка, видеонаблюдение или спец оборудване. Да избягаш от ФБР, Белият дом или след като убиеш вицепрезидент по светло е просто... лесно. Естествено говорим за супермен който непрестанно се измъква "на косъм".

Анжелина Жоли, или както там се произнася, е кекава и дори не може да бяга и малкото моменти в които изглежда на място е когато дубльорката и се размотава на екрана.

Филмът е динамичен и забавен. Без смехотворните изпълнения все пак нямаше да остане нищо във филма.

Започвам да се питам дали всички в Русия се казват Орлов. Не за друго, просто филмът е едно непрестанно натякване, че това е просто игра, че това е просто сценарий, че има актьори които заработват едни заплати... И е трети филм който вместо да ми уплатнява вечерята просто я разваля. Американците са се самозабравили и вече произвеждат по калъп. Щипка от това, щипка от това, два милиона за ефекти, 10 за идол на тинейджърите, 5 за почупени коли и имаме пълни киносалони. Май забравиха, че същите ни разглезиха и тея неща вече сме ги виждали. Искаме, пардон, искам игра, дори в екшън и особено в екшън, за да не се чувствам на театър.

...

Отдала съм се на този списък с филми това лято или поне тези, които не съм гледала :) Оказаха се, че не са толкова много колкото ми се искаше, но може и да си припомня някои добре забравени стари.

Снощи се насладих на този:

В момента съм подхванала полската Three Colours Trilogy na Кешловски, на която от много време й се каня.

Снощи изгледах Three Colors: Blue с моята любимка - Жулиет Бинош. Истинско бижу е филма - обмислям да си набавя цялата трилогия на DVD.

Публикувано изображение

Редактирано от Amantine (преглед на промените)

Dante's Inferno An Animated Epic

Публикувано изображение

Публикувано изображение

At the midpoint on the journey of life, I found myself in a dark forest, for the clear path was lost"

Гледах "Клопка", дето на Трихо му текат лигите. 

Публикувано изображение

Хареса ми, при това с главни герои които не са ми любимци.

След това и Blades Of Blood

Публикувано изображение

също много качествен филм.

Почти нямат слаби моменти, просто интересни.

Twilight Saga 3: Eclipse

Публикувано изображение

Почитателка съм на книгите не на филмите, но ми хареса :P Беше малко по-добър от 2-рата част :question:

Spiderwick chronicles

Публикувано изображение

Просто исках да си изям пакета семки, гледайки някъв филм и реших да е този ... Много слаба ракия е, бе! :help wanted:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

The Seventh Seal (1957) на Бергман.

Публикувано изображение

Да играеш шах със Смъртта - мрачна, но пък забележително красива концепция.

Визуално красив и силно символичен филм, за отчайващото търсене на Бог от един рицар, върнал се от Кръстоносните походи, само за да намери цяла Швеция опустошена от чума, и бродещи религиозни фанатици, които изгарят невинни млади жени на кладата.

Абе...Бергман знаеше как.

The Seventh Seal (1957) на Бергман.

Да играеш шах със Смъртта - мрачна, но пък забележително красива концепция.

Визуално красив и силно символичен филм, за отчайващото търсене на Бог от един рицар, върнал се от Кръстоносните походи, само за да намери цяла Швеция опустошена от чума, и бродещи религиозни фанатици, които изгарят невинни млади жени на кладата.

Абе...Бергман знаеше как.

Велик филм, почти без думи, кара те да мислиш

Велик филм, почти без думи, кара те да мислиш

Именно! :rolleyes:

Това ми е единственото удоволствие останало от киното - тези филми, които ти въздействат толкова силно, че след завършека им, не ти дават известно време мира и те карат да се замислиш.

Още ми се върти в главата финалния диалог между рицаря и Смъртта - шах-мат!

Публикувано изображение

Еми филма първоначално не ми хареса и го врътнах след малко повече от час гледане, после обаче от всички коментари където казват, че филма е велик и реших да го изгледам пак. Е направих го и вече ми стана малко по-ясен, но явно за 3-ти последен ще го гледам. Обаче наистина е гениален откъм сценарий, обаче малко трудно се възприема и схваща, особено края на филма и началото. Има много спойлери в интернет на английски, където потребители питат и им се отговаря, аз така и не разбрах историята за Сами и кой е истинския Джон Г. А и как по дяволите в началото уж дават, че убива Теди а в края е жив...

P.S. Дефакто той е убил Теди по погрешка, понеже Натали му е дала грешна насока, възползвайки се от положението му, нали?

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.