Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Още един много добър филм от мен, който ми следи филмите знае, че аз лош филм нямам :P

Публикувано изображение

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 171k
  • Създадено
  • Последен отговор

"ПРОМЕТЕЙ"

Публикувано изображение

Страшно съм разочарован от тоя филм. Такъв потенциал, такива надежди и такъв опитен екип, а накрая получаваме ученическа фантастика с про-религиозен привкус. Повече - ТУК.

5.0/10

Gone / Игра на оцеляване

Публикувано изображение

С всяка изминала минута от филма имах чувството, че гледам екранизация по някой от романите на Богомил Райнов за легендарния герой Емил Боев. Не че Аманда Сийфрид е в ролята на разузнавач в "Gone", а защото ако не си чел предварително романа, е абсурд да разбереш за какво точно става въпрос. Толкова претупан сценарий не бях срещал напоследък - сякаш за да усложнят до безкрайност инак елементарната интрига на филма, авторите му са изпаднали в своеобразен цайтнот.

Но масовото кино с толкова уверени крачки върви към дъното, че вероятно след 5 г "Gone" може би ще изглежда като шедьовър.

John Carter / Джон Картър: Между два свята

Публикувано изображение

Не си падам особено по тоя жанр, защото в него преобладават абсолютно безсмислени филми, за които се налага да се чуди човек що за приумици са, но има и няколко изключения, които поддържат интереса към фантастиката жив, за щастие.

Впечатлен съм от видяното, макар и на моменти да оставах с впечатлението, че гледам преработени сцени най-вече от "Петият елемент" и "Междузвездни войни". Но филмът си струва 130-те минути, определено.

Публикувано изображение

Филмът е от 2005 год. и е страхотен според мен,невероятно добре се вписват двамата актьори в ролите си,жестоки издънки :)

Мисля че от тогава (2005) до сега Крисчън Бейл е може би най-добрия актьор, с който разполага Холивуд.

Лешпер Комерс Inc е неочаквано готин филм за българската действителност, макар че е от 2002 г.

Ако трябва да го опиша с една дума, тя ще е „естествен". Ако отидеш в Бургас и попаднеш на хора като героите във филма, те се държат точно по този начин, говорят точно такива глупости и пият точно толкова много. Всъщност бях приятно изненадан; и ако филмът не ви накара да се замислите, то поне ще ви разсмее.

Man On A Ledge / Мъж на ръба

Публикувано изображение

Съвсем приличен трилър се е получил, опитали са се да разнообразят "стандартните" сценарии, обикновено обричащи на провал безбройните им аналози, и са успели до голяма степен - филмът поддържа интрига в значителна част от времето, но по никой начин дори не се доближава до

The Game / Играта

Публикувано изображение

За съжаление, отдавна вече не правят толкова висококачествени трилъри, може би защото няма кой да ги изиграе както подобава. Гледал съм го 3-4 пъти, но всеки път "на нокти", защото в "Играта" всичко е изпипано като по учебник - напрегнат до скъсване сценарий + Дейвид Финчър на режисьорския стол + Майкъл Дъглас и Шон Пен, какво повече може да се иска от един филм?

John Carter / Джон Картър: Между два свята

Публикувано изображение

Не си падам особено по тоя жанр, защото в него преобладават абсолютно безсмислени филми, за които се налага да се чуди човек що за приумици са, но има и няколко изключения, които поддържат интереса към фантастиката жив, за щастие.

Впечатлен съм от видяното, макар и на моменти да оставах с впечатлението, че гледам преработени сцени най-вече от "Петият елемент" и "Междузвездни войни". Но филмът си струва 130-те минути, определено.

Опитах се да го гледам, заради така хваления и очакван 3D филм и какво да кажа, ефектите, ако изобщо ги имаше....са нищожни, дори по-зле от тези на Avatar.

...ефектите, ако изобщо ги имаше....са нищожни, дори по-зле от тези на Avatar.

Е, "Аватар" не би следвало да е мерило, защото той е "друга бира". Пък и не е само до ефекти. За "Джон Картър" имах предвид, че е несравнимо по-качествен и, най-вече, по-стойностен от предварително рекламираните като шедьоври филми от типа на "Тор", да речем, който с все ефектите си начело едва ли би впечатлил зрители, по-възрасти от тия в началния курс. Това е лично мнение, разбира се.

The Sleeping Dictionary

http://www.imdb.com/title/tt0242888/

Филмът ми хареса много. Май поредното доказателство, че на всяко нещо му идва времето и е трябвало да го гледам точно сега.

Единственото, което ми дойде в повече и в този филм, бе лекото преиграване на Hugh Dancy, но всеки с вкуса си.

Mirror Mirror / Огледалце, огледалце

Публикувано изображение

Уоу, много добро попадение! Страхотни нестандартни решения, пропити с много чувство за хумор.

A Thousand Words / Хиляда думи (2012)

http://www.imdb.com/title/tt0763831/
Повече драма, отколкото комедия. Силен филм. Доста силен... особено в края. За ценностите, за приоритетите и най-вече – защо се замисляме над качеството на живота си най-често при страх от смъртта. И всичко това поднесено със сълзи през смях. Много ми хареса.

Отчуждение / Detachment

Един чисто човешки филм. Макар да засяга проблемите в подрастващите като хвърля вина върху родители, образователна система, учители...Филмчето всъщност е много повече от това разказва за самотата, която изпитва всеки, депресията, тъгата...По-скоро бих казала, че този филм е посветен на тъжната страна от човека. Ейдриън Броуди е невероятен в играта си, а Луси Лиу хмммм малко ми беше постна, да кажем, че някакси не успях да я възприема. Препоръчвам! Филмът е просто една прекрасна, добре изпипана драма. А, аз като човек, който в близката година не е попадал на нещо наистина свястно от към този жанр му давам 9/10 :whist:

post-37758-0-87247600-1339943129_thumb.j

Снежанка и ловецът

Не знам защо тези от Холивуд се пънат да модернизират любимите ни приказки. Приказките са ни любими защото са такива, каквито са. Все пак е успокоителен факта, че да филмират Мечо Пух още не са сетили :D Всъщност мисълта ми е, че много филми в източното кино са направени по мотиви на приказки и легенди, но ключовата дума е "мотиви". Какво им пречи на тези кухи лейки да взаимстват от приказките, без да ги превръщат в нещо, което не са. Някак си, им се губи тънкото чувство за мярка. Що се отнася до филма, филмът не нито лош, нито добър. Ако очаквате, красивата Снежанка, която да чурулика с птичките в гората, докато готви на джуджетата, която познаваме от лентата на Дисни, няма да я откриете.

Вместо това тук имам битки, екшън, любов между принцеса и ловец и някакви такива с второстепенна роля джуджета, които сценариста явно е видял доста зор докато се е чудил къде в сценария да ги набута. Ако има нещо с което екипът на филма наистина да се е справил брилятно, то това е изборът на Чарлийз Терон за злата кралица. Красива жена! Играе ролята си перфектно и искрено ме хващаше яд, когато остаряваше, чак ми идеше аз да и доведа девойки, чиято сила да изпие. :D От друга страна Снежанка бледнееше, всъщност аз харесвам Кристен Стюарт(въпреки, че самата тя няма особен брой фенове), но имаше неща, които можеха да ги пипнат. Като например походката й! Ходеше като изтърбушена, приведена, прегърбена. Ако, беше вкарала някоя "царска" походка, малко повече стил, малко повече класа, нямаше да прилича на изцапана селянче през по-голямата част от филма. Можеха да я гримират повече в някои отрязъци. Снежанка е с бяла кожа, сини очи, черни коси и кървавочервени устни. На моменти филма позволяше тези й черти да изпъкнат, но...явно на режисьора не му е било приоритет. Кръстил я е Снежанка и това е достатъчно. Липсваше "вълшебството", което да вите около нея и т.н

Обобщавам-филмът със сигурност е по-добър от Червената шапчица (то пък кой ли не е), но има много малко общо с класическата приказка. Има хубави ефекти, страхотна кралица, не много идеен, но задоволителен сценарии. 4/10

post-37758-0-54817600-1340008515_thumb.j

"Москва слезам не верит"

За кой ли път...

Благодаря ти Мойра. Прекрасен филм. А песента е мелодична и с приятен текст, изпълнявана от 2-ма кандидати на физико-математическите науки - Татяна и Сергей Никитини,

За тези, който не разбират руски, могат да гледат филма с английски субтитри:

Moscow Doesn't Believe in Tears , Всичко за този филм

Аз пък си спомних за филма, Ирония судьбы, или с легким паром (1975) и песента БЛАГОСЛОВЛЯЮ ВАС

Публикувано изображение

10 Х

Публикувано изображениеBardot написа на 23 юли 2010 - 20:47 :

.Всички постове в които няма изразено мнение ще бъдат трити. Ако ви мързи да пишете, може да драснете само "добър", "лош", "посредствен", "не струва", "бива си го" и т.н.

Чакам да видя реакцията...

Публикувано изображение

Нелош филм за миг, който преобръща живота на един човек.

Чакам да видя реакцията...

Офтопик: И на какво основание би била тази евентуална "реакция"

Случайно попаднах на един филм, който съм гледала преди много години.

Сценарист е един от любимите ми писатели Йордан Радичков.

Мисля, че си заслужава да се види и от тези, които не са били родени по това време.

Горещо пладне

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=g2yJ8roupFg

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Горещо пладне

Сценарист е един от любимите ми писатели Йордан Радичков.

Едно уточнение:

Сценарият е на Панайот Жанев по повестта „Горещо пладне" на Йордан Радичков

В ролята на Селянина е Григор Вачков - много до бър приятел на Йордан Радичков.

...Един чисто човешки филм. Макар да засяга проблемите в подрастващите като хвърля вина върху родители, образователна система, учители...Филмчето всъщност е много повече от това разказва за самотата, която изпитва всеки, депресията, тъгата...

Detachment / Отчуждение

Публикувано изображение

Тежък, емоционален, завладяващ, подтикващ към съвсем не весели размисли. Много сериозен филм, далеч превъзхождащ всички с подобен "училищен" сюжет, който съм гледал.

Публикувано изображение

Едно от най-свежите явления в българското кино в последните години е приключенската романтична комедия “Лора от сутрин до вечер”. Това е разказ за приятелите, очарованието на изненадите и главоболията, които могат да ти донесат сбъднатите мечти.

Сценарист и режисьор е Димитър Коцев – Шошо.

В ролите: Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев, Ива Гочева, Георги Петров, Мартен Роберто, Юлиан Ковалевски, д-р Антонина Ковачева, Радена Вълканова, Йордан Биков и Радослав Парушев – Чарли.

Препоръчвам го - subsmania.info

Detachment / Отчуждение

подтикващ към съвсем не весели размисли

А като се замислим - колко е безкрайно простичко... Да имаме един единствен човек, който да ни разбира... Но! Всичко се променя в мига, в който ние трябва да сме този един единствен човек за някого.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.