Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Остров (2006) - http://www.ostrov-film.ru/

Публикувано изображение

През втората световна война немски войници засичат баржа, в която Анатолий и Тихон превозват въглища. Под натиска им Анатолий е принуден да застреля старшия си Тихон. Години по-късно вече остарелият монах, живее праведен живот в манастир на остров, където помага на всички прииждащи хора. Но извършеното от него убийство, все още не може да му даде покой. Чувствайки приближаването на неговата кончина, той все още не знае, че грехът му ще бъде опростен.

Невярващ човек трудно ще го разбере. Повечето не биха го изгледали до края, но който има поне частица Страх Божи в себе си, не може да не се впечатли от душевната борба на една иначе толкова праведна душа!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 173,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Hot Tub Time Machine

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_TXNEE6SaoI

Четирима приятели, неудачници, нямащи нищо по-добро за правене, решават да се напият до припадък в джакузито си.

На следващата сутрин те се събуждат в същия ски курорт, където са се забавлявали, когато са били по-млади.

Хората около тях са облечени по-различно, Майкъл Джексън е черен, а годината е 1986 – перфектната възможност, да подобрят бъдещето си.

Добра комедия и Rob Corddry е неудържим

http://www.youtube.com/watch?v=AgKHR4OVFxM&feature=youtu.be

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Не, не бих казал, че е имало такова привличане, просто в определен кризисен момент "удавникът се лови и за сламка" без да пита за произхода ?.

Не знам дали няма да е прекалено да сложа и трета гледна точка. Лично аз приех липсата на ретроспекция като прийом, който държи зрителя до края. Не бих го догледала, ако не беше най-обикновеното ми човешко любопитство да разбера причината за напрежението между двамата. Но… Когато филмът свърши, си дадох сметка, че не съжалявам, че стигнах до финалните надписи. Наистина, не е шедьовър и е прекалено муден, но пък си струва посланието – човек може да е щастлив само, ако се приеме такъв, какъвто е.

п.п. А за напрежението между двамата, лично моето тълкувание бе, че се крие в думите на сестрата /цитирам по памет/ ние не сме лошите, а мястото откъдето идваме. Аз си го обясних с това, че тя приема за нормално случилото им се в юношеските години в посока откриване на собствената си сексуалност и съответно самозадоволяванията им, което обаче явно е било по някакъв начин нередно в очите на католическо ирландското им обкръжение. За това са и почти десетте й опита за самоубийство. Просто лично мое непретенциозно тълкувание.

The Curious Case of Benjamin Button / Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Историята на един човек, който се ражда като старец и става все по-млад, и различния начин, по който вижда света и изживява живота си.

Въпреки сюреалистичния сюжет, филмът е много истински. ;)

Публикувано изображение

...Но… Когато филмът свърши, си дадох сметка, че не съжалявам, че стигнах до финалните надписи. Наистина, не е шедьовър и е прекалено муден, но пък си струва посланието – човек може да е щастлив само, ако се приеме такъв, какъвто е....

Не съм се ровил детайлно, но този филм се оказа сред най-коментираните в тая тема, а това си е плюс за него както и да го погледнем.

Уникален :D :D :D

post-314608-0-34873900-1342005180_thumb.

Козина: Въображаем портрет на Даян Арбъс (2006) http://www.imdb.com/title/tt0422295/

Хванах го случайно по телевизията тези дни, труден за коментиране филм. Хареса ми, макар че не е виртуозен и няма да ми стане любим - красив, човешки, нестандартен, имаше няколко много тънки моменти /сцени, реплики/, които ми влязоха под кожата. Не е за прагматици. :)

Публикувано изображение

Things we lost in the fire – Всичко, което изгубихме

http://www.imdb.com/title/tt0469623/

Житейската драма на едно семейство, което трябва да продължи живота си след внезапната смърт на бащата. Сюжетната линия се преплита и с драмата на наркозависимия приятел от детинство.

Дали възможността да се погледне отвъд границите на сетивата обезсмисля общоприетите земни ценности… Дали ценностната система, различна от средностатистически общоприетата, дава сетива, надскачащи пределите на човешките възможности… Всеки сам намира отговор на подобни въпроси.

Сигурното е, че блестящият Бенисио Дел Торо прави целия филм. Мисля така, може би защото имам някакво принципно съпротивление към набедените за актриси красавици в драматични роли /Холи Бери, Луси Лиу, Камерън Диас и от сорта/.

The Day The Earth Stood Still / Денят, в който Земята спря (2008)

Публикувано изображение

някакви врели некипели фантасмагории

ставащи за :popcorn2:

La piel que habito (The Skin I Live In) / Кожата, в която живея

Публикувано изображение

Не знам какво друго да кажа за филма, освен че ми повъзвърна надеждата, че все още се прави много качествено кино. Не мога да имам каквито и да са забележки към видяното. Максимална оценка.

Limitless / Области тьмы

Публикувано изображение

Еди, желаещ да преодолее затъмнението в живота си приема засекретеният препарат NZT, каращ мозъка да работи на нереална мощност. Този творчески наркотик му причинява доста неприятности и ..... е един добър научно-фантастичен филм.

Учебник по любов – Manuale d'am3re (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1712187/

Три истории за мъже на различни възрасти, обединени от искрата в живота – любовта. Кое ни побутва, връща живеца, дава тръпка и ни прави истински… Сериозни житейски моменти, предадени с чувство за хумор и намигване. Леко замисляне, с много усмивка и ентусиазиране в края, защо не?!

„Животът не е това, което си изживял, а това, което ти предстои. Дори когато си мислиш, че си видял всичко!”

Не знаех, че това е трета част, но пък нищо не ми пречи да вървя отзад напред и пак да е хубаво.

Не зная дали ги има на бг, но ги намерих на руски. Благодаря ти!

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Sleepless in Seattle / Безсъници в Сиатъл (1993)

Публикувано изображение

е този филм мога да го гледам още 100000 пъти

Козина: Въображаем портрет на Даян Арбъс (2006) http://www.imdb.com/title/tt0422295/

Хванах го случайно по телевизията тези дни, труден за коментиране филм. Хареса ми, макар че не е виртуозен и няма да ми стане любим - красив, човешки, нестандартен, имаше няколко много тънки моменти /сцени, реплики/, които ми влязоха под кожата. Не е за прагматици. :)

Публикувано изображение

На мен много ми хареса.Никол Кидман е божествена жена, направо те приковава с тези очи, а посланието, че човек не бива да върви срещу природата си, беше страхотно пресъздадено. Определено филма е за препоръчване.9/10 от мен!

Търя филм, в който имаше зло гърбаво създание. Мисля че в името му имаше буквите "м", "р", "п", но не съм сигурен. Та тая гад през десети век някакви селяни успяха да я спрат. Но в края на двадесети се съживи. Започна да преследва една жена, за да и вземе бебето. Не знам защо му беше нужно. Беше доста силно, изтрепа различни хора. Условието да бъде спряно беше да му се познае как му е името (мисля че по телевизията съм гледал подобна приказка). Накрая го победиха и се превърна в камък. Поне за известно време нямаше да тормози хората. Имаше един мазен глас, гърбаво, уродливо в лицето.

The Brave / Смелост (1997)

Публикувано изображение

Има го в бокса в 5 части и е за живота на иддианците. Сега търся

Публикувано изображение

"Brave" на компанията Pixar (Disney), отвеждащ зрителите до земите на древна Шотландия с номинирания за Oscar® композитор Patrick Doyle и изпълнителите Julie Fowlis и Birdy [с Mumford & Sons].

"Brave" е едно голямо пътешествие, изпълнено с емоции, запомнящи се характери и специфичното чувство за хумор, присъщо на всички филми на Pixar.- инфо

The Curious Case of Benjamin Button / Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Историята на един човек, който се ражда като старец и става все по-млад, и различния начин, по който вижда света и изживява живота си.

Въпреки сюреалистичния сюжет, филмът е много истински. ;)

Публикувано изображение

Гледах го снощи за втори път, за мен филмът е уникално преживяване. Да, над 2 и половина часа е, но за втори път при появата на титрите съжалявам, че свършва. Няма къде кусур да намери човек в този филм, истински шедьовър, останал недооценен от Академията. Но не наградите са важни, а това, което остава у зрителя. Това не е историйка, която можеш да преразкажеш с 2-3 думи прости, а сага, която трябва да се види, другояче не може да се опише. Максимална оценка за Брат Пит, Кейт Бланшет, Джулия Ормънд, Тилда Суинтън и останалите, во главе с Дейвид Финчър.

Goya's Ghost / Призраците на Гоя

Публикувано изображение

Хавиер Бардем, Натали Портман и Стелан Скарсгаард в един от последните значими филми на вече 80 годишният майстор на киното Милош Форман. Една сериозна история за смутни години, които обаче някак не са ни чужди и днес.

П.П. Редактирано от мен поради появата на странна дума в текста, която не съм писал.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Препоръчвам на всеки The Amazing Spider-man / Невероятният Спайдър-Мен, който излезна наскоро.

Публикувано изображение

Много е хубав филма!

Описание:

The Amazing Spider-Man е историята на Питър Паркър, училищен аутсайдер изоставен от родителите си като дете и отгледан от чичо си Бен и леля си Мей. Като повечето тинейджъри, Питър се опитва да разбере кой е и как се е превърнал в човека, който е днес. Питър също се сблъсква с първата си училищна любов Гуен Стейси и заедно се опитват да запазят връзката си борейки се с постоянство и тайни. Веднъж Питър попада на мистериозно куфарче принадлежало на баща му, което го отправя на приключение в търсене на причините за изчезването на родителите му и довеждайки го директно до компанията Оскорп и лабораторията на бившия партньор на баща му, д-р Кърт Конърс. Като Спайдър-Мен се слбъсква с чудовищното алтер его на Конърс - Гущера, Питър ще направи животоопределящи избори как да използва способностите си и оформи съдбата си на герой.

:)

Goya's Ghost / Призраците на Гоя

Публикувано изображение

Хавиер Бардем, Натали Портман и Стелан Скарсгаард в един от последните значими филми на вече 80 годишният майстор на киното Милош Форман. Една сериозна история за смутни години, които обаче някак не са ни чужди и днес.

П.П. Редактирано от мен поради появата на странна дума в текста, която не съм писал.

Малко встрани от темата. Филмът е по книгата на Милош Форман и сценариста Жан-Клод Кариер и също заслужава подобаващо внимание, в случай на интерес. :)

Volver / Завръщането

Публикувано изображение

То какво ли да се коментира тоя филм - Педро Алмодовар...

Необичаен филм с оскъдно мъжко актьорско присъствие - броящите се на пръсти мъже имат по 3-4 реплики, за това пък буквално гъмжи от дами, при това какви! Изключая фамозната (и тук) Пенелопе Крус, останалите актриси са ми непознати, но се справят повече от добре в тая своеобразна лента, съчетаваща в себе си и драма, и комедия, и трилър, но без недвусмислена насоченост, което си е откровен плюс.

Fish Tank / Аквариум

Публикувано изображение

Сериозен, на моменти тягостен, злободневен, на моменти остър, увлекателен, на моменти провокативен. За мен - много стойностен филм с елементи на притча, замислен и реализиран по най-добър начин.

Bad Teacher / Палавата класна (2011)

Публикувано изображение

Елизабет Халси е учителка, която не пише „слаб”. Тя е абсолютно неподходяща за работата си, никому не прощава и има хаплив език. Тя пие, взима наркотици и няма търпение да се омъжи и да загърби работата си в средното училище.

Когато годеникът й я зарязва, тя задейства план за покоряване на богат и красив заместник, за чиято любов си съперничи с енергичната си колежка Ейми. Междувременно трябва да отбива и настъпленията на грубия учител по физкултура.

Възмутителните интриги на Елизабет и безумните им последствия ще шокират нейните ученици и колеги, а дори и нея самата.

Страхотен, а и смешен филм!

The River Wild / Дивата река (1994)

Публикувано изображение

няма да ми омръзне никога да го гледам, не само че Мерил ми е любимка

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.