Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Беглецът с Харисън Форд

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 173,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Shoot 'em Up - Моника Белучи и Клайв Оуен. Зрелищен, комедиен екшън с много кръв и убийства. Поради тази причина не е подходящ за деца, но като сюжет и хореография е доволно весел :)

Manolete / Манолете

Публикувано изображение

Ейдриън Броуди и Пенелопе Крус във нещо като биографичен филм за прочут матадор от средата на ХХ век. Не крия разочарованието си от видяното, очаквах много повече от филм с актьори от такава класа. Поразрових се и прочетох, че премиерата на филма, предвидена през 2007 г по повод 60 г от кончината на матадора Манолете - главен герой във филма, е била отложена с повече от година поради проблеми с финансирането. Явно не е било случайно...

Но не това е най-важното, по моему във филма липсва тръпката, налице са слабо изразени, сякаш прекалено неестествени емоции. Има опит за създаване впечатление за остра вътрешна битка на чувствата между страстта към коридата и любовта към партньорката, но като че ли е останал само опита.

И мисля, че оценката 5,5 в IMDb e недвусмислена.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Manolete / Манолете

За първи път мненията ни се разминават... Мен този филм ме впечатли точно с това, което ти определяш като вялост и слабо изразени емоции. Аз ги възприех като резултат от това, че той е осъзнал и е приел, че е обречен на коридата и не може да избяга от себе си. Просто го е приел и поне вътрешно е спрял битката.

Разбира се това е само едно мое мнение и лично възприятие, което споделям.

За първи път мненията ни се разминават...

E, винаги има първи път, а и така споделяме две различни гледни точки и в това няма нищо лошо.

За мен най-внушителната сцена в "Манолете" бе в кадрите, показващи риещият разярен бик и вдигащата се пушилка от дъха му. И бих изтъкнал може би само още един момент - сцената в леглото, при която Манолете нарече Лупе по начина (нарочно ще го спестя), по който я викаше в сетния си час. Но някак евтини ми изглеждаха тия сцени, не ме заплениха. Че матадорът бе свенлив и сдържан по характер, това бе ясно, но до известна степен и от личен опит знам, че един свенлив човек е способен на смайваща спонтанност. Та се питам дали ни бе спестена или липсваше изобщо.

Та ето как с една реплика се породи полемика, което е плюс за филма.

E, винаги има първи път, а и така споделяме две различни гледни точки и в това няма нищо лошо.

Нека си призная /защото ме е срам, че го направих/... като дойдох тук и видях заглавието, което си посочил - веднага лайкнах поста ти. След това започнах да чета и... съвсем спонтанно и по детски глупаво махнах лайка... Не, не че нещо. Знам, че сме достатъчно зрели и не става въпрос в никакъв случай за лайк-а или не. Става въпрос за моята реакция на това, че мненията ни се разминават. /Сиреч - реакцията ми сама по себе си е подкрепила тезата ти за спонтанността.../. Заложено ни е да сме емоционални и за най-малките неща, а за човек, заставащ пред такъв звяр и пред собствената си воля - би трябвало това да важи още повече...

Държах това да го напиша.

А иначе моето харесване на играта на Броуди дойде от мнението ми, че точно липсата на борба и липсата на емоция бяха внушението, защото от самото начало матадорът знаеше какъв ще е края. Та нали заради това застана пред този бик.

И в този смисъл, според мен, играта бе наистина брилянтно беземоционална.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

...А иначе моето харесване на играта на Броуди дойде от мнението ми...

Ценя високо всеки твой коментар, особено когато е полемичен. А лайкането за мен е израз на уважение към добре изложена и обоснована теза, без значение дали ми допада или не.

Аз не упреквам първосигнално Броуди и Крус за играта им, защото някой вчерашен хлапак би си позволил волност по една или друга причина, но не и асове в професията като тях. В крайна сметка те са на екран, за да изразят виждането на режисьор, сценарист, оператор и останалите от екипа, от които зависи работата по кой да е филм и не биха се отклонили и на йота от заданието. И за мен причината за ниската ми оценка е насочена в тази посока, защото най-вероятно няма да запомня името на режисьора, за разлика от тия на Броуди и Крус, откъдето идва и разочарованието ми. Не че ще ги ценя по-малко занапред след тоя филм, разбира се.

Bel Ami

Публикувано изображение

По мотиви от едноименното, със сигурност не нуждаещо се от превод класическо произведение на Мопасан - поредната, надявам се, не и последна екранизация. Нещо ми липсваше в тоя филм, може би (пак) водещата мъжка роля в лицето на непознатия за мен Робърт Патинсън не бе на очакваната от мен висота, може би нещо друго, не знам, затруднявам се да уточня, но едва ли бих гледал повторно тази версия на френската класика. Перфектните и в този филм дами от тежката артилерия в лицето на Ума Търман, Кристин Скот Томас и Кристина Ричи по моему и вкупом не успяха да балансират това, което Патинсън не показа.

The Cold Light Of Day / Студена светлина

Публикувано изображение

Да определя филма само като посредствен, би било откровен комплимент за него. Съмнявам се, че Брус Уилис и Сигърни Уивър ще се гордеят с участието си.

This means war! На български го превеждат "Шпионски свалки". Филмът е изключително забавен и се гледа сравнително леко. Ако не завършваше така, както се очакваше още от началото на филма, щеше да е по-добре. Има малко екшън, малко ефекти, малко романтика и комедия. В началото ми даде надеждата, че поне на кино ще видя идеалната жена, но в последствие получих една тъпа патка. За сметка на това ми предостави един страхотен и добре завършен, и изпълнен персонаж, от най-интересните, които съм срещал и в книги и във филми. Невероятна роля на Том Харди, за мен осмисли целия филм :)

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Публикувано изображение

В края на 50-те в Маями всичко ври и кипи.

Заради близостта до Куба мафията, Кенеди и ЦРУ проявяват еднакво силен интерес към това райско кътче, което става пресечна точка на вражди, интриги и сложни политически игри. В центъра на събитията е луксозният хотел Мирамар Плая. Неговият собственик Айк Еванс е сбъднал мечтата си да го построи, но за да се сдобие с необходимите пари е продал душата си на мафиотския бос Бен Даймънд – Касапина. Жената на Еванс Вера, която е бивша кабаретна танцьорка, и трите му деца не се съмняват нито за миг в порядъчността на главата на фамилията. Айк обаче знае, че мръсните му тайни всеки момент може да излязат наяве. И без това в Мирамар Плая нищо не е такова каквото изглежда.

http://www.imdb.com/title/tt1832045/

Откакто се помня за първи път заглеждам т.нар. сериал.

Използвам този термин т.нар., защото 8-те серии на първия сезон не мисля, че го нареждат в графа "сериали", а по-скоро към т.нар. серийни филми.

Хареса ми определено, защото носи в себе си духа на 50-те и 60-те години на миналия век - време, което аз харесвам, обичам и съм се интересувал не само от историята му.

Във филма има много малко стрелба, никакви ефекти, а се залага на въздействието върху зрителя чрез псилогогическите образи на главните герои и душевните им радости, тревоги и мечти.

Секс, пари, хазарт, наркотици - няма как да липсват в този тип филм, като знаем кога се развива действието му.

На мен ми хареса.

Оценката от 7,7 в imdb.com мисля е обективна и му приляга на сериала.

Неприятния момент е, че за втори сезон ще се чака 2013-а година.

пп. Има го в Арена с хубаво качество и със субтитри.

Едва сега (което направо не мога да си простя) гледах "Breakfast at Tiffany's". Пре-крас-ност! Това е.

Редактирано от Regina Mortua (преглед на промените)

Публикувано изображение

Под слънцето на време страшно.

Един монах - сърце желязно.

Една жена отрекла себе си.

Душите си осъдени горят.

True Grit / Непреклонните

Публикувано изображение

Със сигурност съм гледал няколко по-добри уестърна (при цялата условност на тая класификация) от "Непреклонните", но и голямо количество далеч по-слаби. Мисля, че си струва отделеното време - има интрига в сюжета, изобилстват остроумни диалози, има действие, а и краят надали е от най-очакваните.

The Hunger Games / Игрите на глада

Публикувано изображение

Доколкото разбрах, филмът е създаден по някаква непозната за мен трилогия, която след гледането на филма надали някога бих започнал да чета. Не че филмът е толкова долнопробен, а и не знам в каква степен покрива литературния източник, напротив - има редица доста добри моменти и сполучливи зрелищни сцени. Но с това се изчерпва и почти всичко положително - в много моменти филмът някак "увисва", преходите от сцена в сцена са нелогични и често наподобяват на лошо подреден пъзел. Губи се последователността на сюжетната линия, макар че по моему е доста трудно да се загуби нещо, което изобщо липсва.

Не знам и по какви причини двама водещи актьори, които аз лично много уважавам - Доналд Съдърланд и Стенли Тучи, изглеждат като действащи лица от последната засега филмова интерпретация на странстванията на Алиса из приказните светове. Силовите структури са онагледени като клоуни с безкрайно тъпи униформи, пък и някак не върви в един високотехнологичен свят, какъвто се опитват да ни представят, да са на мода прашките от времето на Давид и Голиат, а краят на филма тотално ме разочарова.

Мисля, че оценката в IMDb е повече от щедра, бих я смъкнал с две единици надолу.

Hysteria - направо се влюбих в този филм :) Оценката в имдб е незслужено ниска, но е разбираемо, не всеки ще хареса интелигентния и изтънчен хумор, който предлага този филм. Гледа се супер леко, без никакво затормозяване. Идеален за разпускане :)

Melancholia / Меланхолия

Публикувано изображение

Свикналите с филмите на Ларс фон Триер надали биха се изненадали от "Меланхолия" - (стремеж към) перфекционизъм във всеки детайл. Действието е лишено от особена динамика, но сценарият е непредсказуем, а развръзката често е хем логична, хем не е... Демонстрирано е пълно пренебрежение към природните закони, но с този похват сюжетът не е загубил нищо, тъкмо напротив - клони към притча, от която всеки може да си вади изводи, стига да има желание за това, разбира се.

Много висока оценка от мен.

Публикувано изображение

Филмът е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс "ИГРИТЕ НА ГЛАДА". Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ.

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. . Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване,

"Игрите на глада" са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава.

Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи невъзможен избор на арената, между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Редактирано от ?Joker? (преглед на промените)

Приятелю, Тед (2012)

Публикувано изображение

много готино филмче, и за малки и за големи

The Class 2007(по действителен случай)

Публикувано изображение

Каспър и Йозеп са 16 годишни, а животът в училище въобще не е лесен. Тъй като съучениците на Йозеп виждат, че той е по- различен от тях, започват да му прявят номера всеки ден. Когато нещата загрубяват Каспър се опитва да защити Йозеп от класа. Но с всяка негова намеса, нещата се влошават, докато накрая се стига до побой дори и до ...

Много,много,много тежък филм. :sobbing:Не го препоръчвам на хора със слаби сърца.

Припомних си "Лавина", който според мен е един от най-добрите български филми. http://www.youtube.com/watch?v=zDF2StRvtSY Филм за хората, взаимоотношенията, страховете, любовта, приятелството...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.