Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Всичко е индивидуално примерно аз искам стената да ме уведомява за всичко

Антивируса ми е така

Eeee, чак пък високо ниво на евриситика, не те ли побърква от фалшове. Аз  например, като ползвам варана, за сканиране в реално време вдигам нивото, но на средно ниво (medium). За пълното сканиране (седмичното)  оставям високо ниво, но след края на сканирането отсявам ръчно фалшовете и преценявам на място едно по едно....

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Eeee, чак пък високо ниво на евриситика, не те ли побърква от фалшове. Аз  например, като ползвам варана, за сканиране в реално време вдигам нивото, но на средно ниво (medium). За пълното сканиране (седмичното)  оставям високо ниво, но след края на сканирането отсявам ръчно фалшовете и преценявам на място едно по едно....

Колкото и странно да звучи при сканиране не ми е давала FP ! Нямам оплаквания ...

Започна да ми прекъсва нета.През 2-3 минути за по няколко секунди.Оператора ми твърди,че до устройството(на покрива имам антена и рутер)има нет и че евентуално може да се дължи на антивирусната ми.Използвам комодо от няколко месеца ,а този проблем е от няколко дена.Възможно ли е да е в това причината. Преди един ден с помоща на Ицо Тонев проверихме за наличието на зловреден софтуер,оказа че нямам.

Спри Comodo от трея и ще стане ясно дали е от него!

Не е от комодо....пак ми прекъсва... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Не е от комодо....пак ми прекъсва... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Възстанови по-подразбиране настройките на мрежовата карта,за целта дай да тества за проблеми на безжичната връзка!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Благодаря за отзивчивоста :offtopic_s: Преди малко дойдоха и ми смениха антената и устройството и всичко е ОК :computer8: Явно от там е бил проблема.

При спиране на Comodo от трея, правилата на стената продължават да важат. Приложение което още не е добавено в правилата на стената, просто няма да може да се свърже с интернет, нито пък потребителя ще получи възможност за добавяне, понеже Comodo е спрян. Единствено при спиране на модула за защитната стена, приложенията които още не са добавени към стената, ще могат да се свържат с интернет.

Ще важат ако е сложена отметка да блокира неочакваните заявки,когато програмата е затворена!

Прав е nicicom.От трея нищо не спираш, просто изключваш графичния интерфейс.Ако можеше така да се спира CIS, изобщо нямаше да е ефективен.Той си зарежда модулите в kernel (http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_%28computing%29).Дори и да му спреш процесите, защитата си бачка.Не съм сигурен дали важи за антивируса, но за "стената" и D+ съм убеден.:cool:

Ако се наложи как може да се спре?

Редактирано от yanakinn (преглед на промените)

Ако се наложи как може да се спре?

Сваляш плъзгача до изключена и натискаш ОК

Публикувано изображение

Втория вариант е с десен клек на мишката долу в трея отиваш на режим на защитната стена и отмяташ изключена !

Ако можеше така да се спира CIS, изобщо нямаше да е ефективен.Той си зарежда модулите в kernel (http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_%28computing%29).Дори и да му спреш процесите, защитата си бачка.Не съм сигурен дали важи за антивируса, но за "стената" и D+ съм убеден.:help wanted3:

Няма никаква връзка що се отнася до уязвимостта и сигурността,дали програмата ще се затваря принудително от трея или не!

За принудително спиране на процесите,да,но да има опцията да дам "изход" на програмата,а тя да продължава да прави каквото си иска е наглост!

Това говори до колко могат да бъдат нагли разработчиците!

P.s. Аз не познавам друга програма ,която да има опция да се спре (даде "изход") от трея и да продължава да влияе на системата по какъвто и да е било начин!

Няма никаква връзка що се отнася до уязвимостта и сигурността,дали програмата ще се затваря принудително от трея или не! За принудително спиране на процесите,да,но да има опцията да дам изход  на програмата,а тя да продължава да прави каквото си иска е наглост! Това говори до колко могат да бъдат нагли разработчиците!

P.s. Аз не познавам друга програма ,която да има опция да се спре (даде изход ) от трея и да продължава да влияе на системата по какъвто и да е било начин!

Напротив такава би трябвало да е всяка защитна програма , а не единствено и само Комодо. Не прави каквото си иска а продължава да спазва вече създадените правила. Не са нагли разработчиците просто въпрос на възможности :ph34r:

Интересно ще ми бъде какво ще кажеш когато добавят тази опция и на Касперски , а съм сигурен че скоро и това ще стане.

Защо трябва да затваряш Комодо от иконата в трея след като може да преминеш в обучаващ режим ?

Честно казано, не мога да разбера на какво се нервиш, при положение, че от самата програма можеш да изключиш всичко.:ph34r: Avast! можеш ли да го спреш, без да ти поиска потвърждение за това?Същата работа, осъществена по по-различен начин.

Честно казано, не мога да разбера на какво се нервиш, при положение, че от самата програма можеш да изключиш всичко.:)

Аз писах как разбирам "изход ,затвори програмата",а това че други по друг начин си го разбират си е техен проблем!

Интересно :

Hi SSJ100,

Thanks for the link. I have downloaded the POC and tested with both methods on the real machine.

Method A - Succesfully Blocked. Checked with DebugView as you have suggested.

Method B - Bypassed. attached (But adding rundll32.exe as an limited application, it succesfully blocks it )

Note: for both the above scenarios - i get an edit as shown in the attached (W7.png)

Това в червеното го бях предложил много отдавна аз лично :baby:

Търся достоен заместител на хипса на Комодо

Що не си сложиш само CIS,който ще ти е напълно достатъчен,и да не се занимаваш с глупости.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте, от известно време използвам антивирусна програма Комодо Интернет Секюрити 5.01. Почти винаги когато стартирам Скайп, получавам следното съобщение от Комодо- „Skype.exe” e безпоасна програма, подписана от quot;Skype Tehnologies SA”. Въпреки това, вие се опитвате да направите връзка с друг компютър. Ако не сте сигурни какво да правите, трябва да блокирате тази заявка.

Дали, някой друг получава такова предупреждение и на какво би могло да се дължи???

Редактирано от borg_12 (преглед на промените)

Здравейте, от известно време използвам антивирусна програма Комодо Интернет Секюрити 5.01.  Почти винаги когато стартирам Скайп, получавам следното съобщение от Комодо- „Skype.exe" e безпоасна програма, подписана от quot;Skype Tehnologies SA". Въпреки това, вие се опитвате да направите връзка с друг компютър. Ако не сте сигурни какво да правите, трябва да блокирате тази заявка.

Дали, някой друг получава такова предупреждение и на какво би могло да се дължи???

Сложи в настройките на защитната стена - utorrent - сигурна програма/приложение  (trusted application)... 

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Сложи в настройките на защитната стена - utorrent - сигурна програма/приложение  (trusted application)... 

Какво общо има между utorrent и Skype?

Какво общо има между utorrent и Skype?

Ето настройки за Skype и въобще за всичко http://www.box.net/shared/q1vuy3s8bu

Да получавали сме такова съобщение и не е страшно да го разрешиш иначе няма да можеш да ползваш Skype !

Ето настройки за Skype и въобще за всичко http://www.box.net/shared/q1vuy3s8bu

Да получавали сме такова съобщение и не е страшно да го разрешиш иначе няма да можеш да ползваш Skype !

Благодаря, ще погледна. Аз винаги забранявам заявката. Скайп успявам да го ползвам, но сега когато спомена, се сетих, че много често имам проблеми с неполучени съобщения. Възможно е в това да е проблема.

Благодаря, ще погледна. Аз винаги забранявам заявката. Скайп успявам да го ползвам, но сега когато спомена, се сетих, че много често имам проблеми с неполучени съобщения. Възможно е в това да е проблема.

С правилата за Скайп там няма да имаш проблем !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.